суботу, 9 грудня 2023 р.

Що буде далі?

 

3 поспіль перемога Динамо сприймається цілком природньою. Так, ми знову побачили результативний футбол. І наша оборона вчергове декілька разів провалилась. Здавалось би, що СаШо провів 2 сухих матчі, що гра в обороні стабілізувалась. Але ми побачили голи через структурні помилки у побудові захисту. Однак в атаці Динамо було переконливим. Хоча СаШо не приховує, що не задоволений слабким рівнем агресії команди в атаці. Більше пресингу, більше входів у штрафний майданчик, більше ударів, більше атак. Це добре. Це хороший сигнал.


Попереду крайній матч 2023 року. Матч проти Оболоні, яка має мотивацію, знає як вигравати у Динамо. Так, це грудень місяць. Це вже інша Оболонь. І це інше Динамо. Та це футбол, зимовий футбол. Може бути все. Є динаміка у грі Динамо – 3 перемоги поспіль з новим тренером. Є Динаміка гри Оболоні – 4 поразки і 2 нічиї у останніх 6 матчах. Команда грає агресивно, але її функціонал і рівень майстерності гравців на довгій дистанції дали про себе знати. Оболонь наразі – один із найбільш вірогідних варіантів на виліт у цьому сезоні. Динамо навпаки завдяки 3 перемогам поспіль зараз знову за втраченими очками ділить із шахтою 1 місце. Як ми знаємо, що потенційні очки ще треба здобути. І матч із Оболонню тут перший в черзі.

Далі буде міжсезоння і може статись все що завгодно. ІМС постійно говорить загадками. Можливо ви звернули на це увагу. Він каже, що Шовковський молодець, дає результат, але йому ще треба подумати про те, що буде взимку. Тобто цілком реальним є варіант, що новий головний тренер таки може з’явитись. Можливо і навпаки, що приставку в.о. відмінять. СаШо активно грає молоддю. Вчора, наприклад, у старті грали одразу 5 гравців молодіжної збірної. І 3 з них забили. Висновки треба підбивати після останнього матчу. Наразі є оптимізм і надія.

Дякую ЗСУ!!!

13 коментарів:

Parker сказав...

Усім вітання!
Усіх з перемогою та хочаб тимчасовою визначенністю щодо тренера команди.
Перемога була важкою, попри чисельну перевагу. "Динамо" більш зручно грати у повних складах, коли суперник не сідає у свій карний майданчик, коли можна використовувати швидкість вінгерів та крайніх захисників. А так без Ярмоленка думки на полі дуже не вистачає. Шапаренко провів слабенький матч, сподіваюсь, що до весняної частини чемпіонату набере кондиції.
Проти дерев'яних солдатів Іващенка спрацювали не наші мізки, а м'язи в особі Беніто.
Хотілося б, щоб трансфери, на які натякнув Шовковський, відбулися до 12 січня, а не як завжди у березні.
Хлопцям гарно відпочити, переключитися, психологічно розвантажитися та готуватися до весняних матчів.

Ну а нам відстежувати трансферні чутки та обговорювати можливі варіанти підсилення.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,могу тебе уже сейчас сказать о том, что трансферов способных нас усилить прямо сейчас ждать не стоит! А то, что ИМС привык покупать в последние годы...А оно точно ДК нужно? На тоби Боже шо мэни не гоже. А покупать нужно. Причём новым центр защем дело явственно не может ограничиться.

ViAn сказав...

Я думаю, що Динамо спробує підписати 1 гравця з нашого чемпіонату. Імен не називатиму. Але вирогідність трансферу є. І гравець один з небагатьох у нашому чемпіонаті, який дійсно може нас підсилити. Також я думаю, що можуть спробувати повернути когось з орендованих легіонерів. А може і ні. Також легко зрозуміти той факт, що шукатимуть гравця на позицію Ярмоленка. Може це буде Пашко чи Кремчанин, а можливо і легіонер.

Стосовно центрбеків, то думаю для початку треба позбутись когось із тих, хто є в наявності. А кандидат головний зараз добре відомий - Тарас Міхавко. Також легко зрозуміти, що на збори поїде і ряд власної молоді. Гусєв, Пономаренко, Саленко. СаШо буде пробувати давати їм ганс на перших зборах. Так завжди робив ВВЛ.

Стас сказав...

ViAn ,ты и вправду думаешь, что Гуцуляк способен сходу усилить сегодняшнее ДК?

ViAn сказав...

Гуцуляк - взагалі не варіант. Я вже давно про нього написав. І всі це знають. Це як і Ієде з Чорноморця. Блиснути у 2-3матчах і затихнути на наступні 10.

Parker сказав...

Усім вітання!
Вацко запропонував в якості варіантів Батагова, Брагару та Гереро.
Пашко або Кремчанін замість Ярмоленка - це навідь не смішно.
Зараз, наскільки розумію, туда відрядили Волошина, також там може зіграти Караваєв.
На лівому фланзі Кабаєв плюс тема Діалло так і не розкрита повністю.
Щодо Батагова - складно сказати, буде залежати від того, чого вимагатиме Шовковський від потенційного новачка. Луческу в свій час хотів саме лівоногого захисника з якісним першим пасом.
Гереро досить цікавий персонаж: такий собі Мораєс на мінімалках. Хоча за "Зорю" забив у половині зіграних матчів, а це досить непоганий результат.
А можливо будуть зовсім інші кандидати - головний тренер може зовсім змінити запит на потенційних гравців.
Та і Суркіс закинув, що в чемпіонаті нема гравців, які б могли підсилити "Динамо". Ну окрім як в "Шахтарі", звісно.
Ще одна цікавинка - Хачеріді та Кравець у селекційному відділі. Оце, як на мене, зовсім дурня! Євген не відрізняється інтелектом, а тут потрібні якісні аналітичні здібності. Кравець, наскільки пам'ятаю, хоча б навчався гарно! Хоча це теж зовсім не показник.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Ну, ИМС хочет зарабатывать на ДК! Чего тут непонятного? С точки зрения бизнеса всё правильно.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня! Батагов же не випадково залишив Дніпро 1. Він дійсно в свої 21 має величезний досвід виступів у дорослому футболі. Приблизно як і у Забарного. Але Забарний пішов далеко вперед. Батагов має цілий ряд негативних рис. Саме тому поки він там, де є. Цілком можливо, що Динамо його підпише. Але реально він орієнтовно одного рівня із Сиротою. А от Михавко - інша історія. Його Динамо дійсно влучно підписало. Перспективи у хлопця величезні. Невипадково він все частіше потрапляє в заявку основи.

А так, Вацко може назвати ще половину складу Руха, гравців Чорноморця, Полісся, Кривбасу. Та ІМС висказався, що це не той рівень, який цікавить Динамо.

ViAn сказав...

Стас, Суркіси виключно вкладають у Динамо всі ці роки. Мова про заробітки тут недоречна. Може всім нам хотілось, щоб вкладали більше. ІМС сказав, що після завершення війни він готовий вкладати більше, а зараз важливо вкладати у ЗСУ. Тут я з ним погоджуюсь.

Parker сказав...

Вітаю, Віане!
З приводу того, що Суркіси вкладають: по-перше, ніхто не бачив, так би мовити, баланс. Ми звикли рахувати лише трансфери на вихід, на вхід і ніби різницю компенсує Суркіс. Але є ще доходи від виступів у єврокубках, продаж рекламних прав, спонсорські контракти. Та й в останні роки навідь якщо не рахувати спонсорів і т.д. різниця між продажами та розходами на утримання клубу, як мінімум, виводить розходи власників в нуль. Ми продали кількох гравців, скоротили зарплатну відомість українських гравців, позбулися легіонерів. "Динамо" не грає на "Олімпійському", не літає на матчі і т.д. По-друге, мало хто враховує фінансові здобутки родини Суркісів від володіння найвідомішим клубом Східної Європи. Можливо, родина Герег і є більш заможною, але їх "Полісся" ніхто не знає, і для цивілізованого світу ці люди звичайні нуворіші, яким не місце у вищому світі як бізнесу, так і футболу.

Вацко, дійсно, може назвати кого завгодно, але назвав він лише ці три прізвища.
Щодо Михавка: я б не поспішав з висновками, адже у нас було повно подібних прикладів, які на молодіжному рівні демонстрували величезні перспективи. Атепер вони бігають у інших клубах, тому, що не змогли ці амбіції підтвердити.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
А як відноситься родина Герег до Полісся? Наскільки я знаю, то там власник Буткевич.

Стосовно зп у Динамо і їх скорочення - неправда. ЗП не скорочували. І всім стабільно платять все по договорам. І зп там у всіх доволі хороші. Витрати чужі рахувати - справа філосовська. Звіт про фінансові результати - достатньо маніпулявтиний документ. Баланс по Динамо треба рахувати з 1993 року, з початку інвестицій. Я впевнений, що родина Суркісів там у мінусах на сотні мільойнів у.о., якщо не міл'ярди там. Стосовно інвестицій, то у 2023 Динамо відкрило новий фітнес-центр на своїй базі. І все це на фоні того, що Динамо побудувало чи відновило в Києвській області 3 лікарні, вкладалось у відновлення шкіл, у тому числі і в Києві, житлового фонду. Кожного тижня їдуть в ЗСУ фури із гуманітаркою, купуються медіваки, різні автомобілі. І мова не про одиниці, а про десятки. Нормально вкладаються в допомогу. Тому чистий прибуток у Динамо відсутній. А от вливання зовнішні - 100%.

Parker сказав...

Вітаю, Віане!
Та ще наприкінці минулого чемпіонату та перед початком нового була інформація, що зарплата гравцям скорочується, але якщо за підсумками поточного розіграшу клуб потрапить до ЛЧ - ІМС пообіцяв компенсувати різницю. І це правильно, оскільки спортивні результати клубу не відповідають тим сумам, які отримують гравці.
З приводу "Полісся" - то я дійсно помилився.
Рахувати баланс з 1993 року - то справа маніпулятивна, адже то були "лихие" 90-ті, і там взагалі важко щось підрахувати. А те, що я бачу останні 3 роки - це доволі пристойні продажі гравців, двічі потрапляння у групу ЛЧ, скорочення витрат, відхід легіонерів. І жодних значних придбань.
Розповіді про допомогу армії - то взагалі смішно. Не в сенсі того, що Суркіси не допомагають, а в сенсі того, який це відсоток від їх статків. До того ж, ця допомога іде ві благодійного фонду братів Суркісів, тобто це - фонд, до якого вкладають гроші не тільки брати, хоча, вирогідно, їх внесок найбільший, але й афільовані бізнес-структури. А ці бізнес-структури теж заробляють гроші попри війну. Також слід враховувати необхідність відчистити Григорія Суркіса від співпраці з ОПЗЖ.
Іншими словами, коли я чую історію, що двоє пенсіонерів перерахували на допомогу ЗСУ усі свої накопичення, у мене це викликає більшу повагу, хоча це усього кілька десятків тисяч гривень, ніж сотні а можливо, й мільйони доларів допомоги від Суркісів.
Звісно, це стосується не тільки братів, але й Ахметова, й інших дуже заможних українців.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, як людина, яка працює із інвестиційним капіталом великих маштабів, я скажу так, що будь-який проект рахується з першого дня інвестицій. Не можна виривати якось роками. І тому я можу абсолютно легко сказати, що Динамо як в 1993, так і у 2023 існує виключно за рахунок зовнішніх інвестицій. І що за роки це сотні мільйонів. Так, є кращі роки, є гірші. Фін. результат 2023 безумовно із великим мінусом, навіть якщо рахувати трансфери Циганкова і Забарного.