четвер, 21 грудня 2023 р.

Думки про трансфери на вхід і на вихід.

 

Можливо дійсно прийшов час написати трансферний блог. Зараз є очікування, що Динамо взимку може розширити склад. Хоча дійсно може для початку було написати матеріал про тих, хто на вихід. Спробую поєднати все це в одному. Бо у Динамо дійсно гравців дуже багато. І, як не дивно, більшість з них періодично грає. Є стабільні гравці старту. Є ті, хто завжди в обоймі і можуть вийти у старті, можуть на заміну. Тих, хто взагалі не грає, майже немає. Безумовно 5 замін цьому сприяють, як і можливість давати у заявку 23 гравця. Для всіх – корисно. І для футболу також. По трансферам я впевнений, що СаШо все чітко для себе сформулював. Він знає всіх, хто на вихід. Однак, тут теж далеко не завжди бажання і реальності співпадають. Так само і по тим позиціям, які тренер хотів би підсилити. Тост із класики і його реалізація в життя про співпадіння бажань і можливостей всім нам би знадобився.


Говорити про трансфери на вихід можна довго. Впевнений, що єдиний захищений гравець на продаж – Андрій Ярмоленко. Чому? Бо він закінчує свою футбольну історія гравця у Динамо. І розпочне тут новий етап адміністративної роботи. Тому продаж чи здача в оренду стосується всіх наявних гравців. Для всіх легко побачити, що 2 найкращі варіанти на продаж, хто давно чекає, це Шапаренко і Бущан. І якщо заміна Бущану вже є, та й у дублі є Суркіс, який показує футбол високого рівня, то для Шапи заміни немає. Реальної заміни. Тренерський штаб має Андрієвського і Шепелєва. Якщо подивитись на наш чемпіонат, то дійсно це найкращі варіанти у півзахист із можливих. Єдиний альтернативний варіант – Судаков. Вони б могли сперечатись за місце в старті. Якщо Микола набере форму, то у Збірній так і буде.

У Динамо є ряд проблем. Воротарська позиція дійсно вимагає рішень. Нещерет, я впевнений, і його агенти чітко говорять, що або дайте грати, або відпускайте. Скоро 22, вже є досвід гри і в чемпіонаті, і у ЛЧ. Час іде. Руслан основний у Молодіжці зараз. Але без ігрової практики його підтискають ті, хто практику мають. Таких воротарів достатньо зараз. Вічно перспективним бути нереально. Тому взимку цю проблему треба вирішувати. Або залишати Бущана, або робити ставку на Нещерета. Те ж саме можна сказати про фланги оборони. Вівчаренко теж треба грати. Дубінчак вже дозрів до викликів у Збірну. Всі ж знають, що на Вівчаренко влітку були реальні запроси від хороших команд, тих же Аяксу і Тотенхему. На правий фланг є Тимчик, Караваєв, Малиш і Гусєв. Він активно проситься в основу. І хоча тут можна дочекатись і літа, але я не здивуюсь, якщо Навін Малиш таки поїде в оренду. Головними кандидатами на вихід я б назвав Сироту і Біловара. Біловар свій шанс втратив. Сирота давно все довів. Саме через його регулярні позиційні помилки в обороні ми пропускаємо. І це ніяк не лікується із часом. Чомусь. Саме через це Динамо змушено шукати досвідченого центрального захисника, бажано з робочою лівою ногою. Дячуку 20 років. Його залишать. Попов – єдиний готовий якісний захисник в обоймі. Ще й у доволі хорошому віці. Плюс ми бачимо як активно підпускають Михавко. От ми і повинні мати Попова, Дячука, Михавко і нового гравця. Чудова обойма.

Валентин Рубчинський

В усьому нашому чемпіонаті є лише 1 гравець, який може гідно замінити Шапаренка. Із доступних нам. І це Валентин. Цінник на нього буде десь 3-4 млн. Динамо і Дніпро 1 завжди домовляться. Розписувати довго не буду. Рубчинський має і пас, і бачення поля, і технічний рівень, і хороший відбір. Я б дуже хотів, щоб Динамо його купило. А так є Кирило Осипенко. В дублі – єдиний гравець, який грає на позиції Шапи, має ряд хороших характеристик і може вирости в сильного гравця. Але поки 17 і ще треба додавати і додавати.

Дякую ЗСУ!!!

8 коментарів:

Стас сказав...

Я вроде слыхал что на Рубчинского есть спрос за рубежом. А вообще ИМС обещался
на счёт усиления не из внутреннего первенства. Соврал наверное...Или нет?! А покупать нужно.Но покупать сильнее нынешних. А оно это удовольствие стоит дороже. По сему, либо наш обычный мусор, либо своя молодёжь. По другому ИМС по видимому не умеет! Или уметь не хочет!

ViAn сказав...

У Рубчинського дуже цікаві агенти. Безумовно обрах їх він не просто так. Але в нашому чемпіонаті є лише 1 гравець, який має перспективи і вже зараз може скласти конкуренцію в півзахисті.

Leonidas B сказав...

Усім гарних вихідних та приємного Різдва, подяка нашим ЗСУ, сьогодні було вдале полювання, завалили три борта. Щодо футболу та СаШо, який тільки розпочинає свою тренерську кар'єру, раніше за ним тренерських якостей не водилося, да він з інтеллектом, собі на думці, може ІМС його в цю халепу кинув, так трохи спробував в збірної, але на мій погляд замало, далі будемо бачити як підуть справи, він вже використав свої переваги - приніс спокій та порядок в роздягальню, додав впевненості деякім гравцям, щодо іншого подивимось, гадаю Динамо на даний час потрібен кризовий менеджер. Нажаль ІМС виявився йолопом, коли не зміг продовжити лінію Реброва щодо будівництва якісної ланки від дитячого до дорослого футболу з ухилом іспанського вектора, зараз дивишься як наши ігроки приймають та обробляють м'яч просто жах бере, нічого не помінялося тільки гірше. Скоріше СаШо буде грати від наявності того що має, також і якщо будуть вдали трансфери, а щоб побудувати ланку зверху донізу тут тільки ІМСа міг заставити ВВЛ. Нижче певного рівня СаШо не опуститься, як ніяк стабільність.

ViAn сказав...

Леонід, а хто керує командою на полі підчас гри? Тренер? Йому важко докричатись і бачить він гру в ракурсі неправильному. А от воротар, який знаходиться в середині гри і завдяки позиції бачить поле в розрізі компактності ліній, бачить підстархоску, перебудову... Хороший воротар, дійсно хороший, не тільки через вміння робити сейви, а саме через вміння керувати грою своєї команди. І СаШо, який є найкращим воротарем Динамо і України, точно вмів якісно керувати діями партнерів.

Parker сказав...

Колеги, усім найкращі побажання до Нового Року! Хай здійсниться одне велике бажання для нас усіх та купа маленьких бажань для кожного!

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

З Новим роком!!!

Leonidas B сказав...

Вітаю колеги! Маю надію що у спільноти, після свят які нам влаштував ворог, все гаразд. Нажаль багато загиблих та поранених.

ViAn сказав...

Всіх із Різдвом і Новим Роком!
Леонід, я не думаю, що жертв багато. Насправді могло бути в сотні разів більше. ППО працює надзвичайно потужно. Обстріли будуть ще. Тому всім треба бути уважними. Одеса, Київ, Харків, Хмельницький, Львів, Дніпро... Чекаємо на F16.