вівторок, 5 грудня 2023 р.

Міля, з поверненням в стрій!

 

Хотілося б писати про шанси Динамо на вихід в 1/8 ЛЧ, про відрив від конкурентів у чемпіонаті, про майбутні трансфери. Але реальність у футболі зовсім інша. Тема Минаю, як би того не хотіли журналісти, поки не викликає ажіотажу. Так, ми не зіграли цей матч. І дійсно стадіон Минаю не готовий до змагань в умовах війни в темний час доби. Всі про це знають. Можна передбачити, що Минаю тепер буде вкрай важко догравати сезон на власному стадіоні. Набагато простіше грати на стадіоні в Ужгороді, де є можливість грати при світлі. Та всі ці розмови про технар, про втрати фінансові Динамо. Це все не аргументи. Ми живемо в часи війни. І тому перенесення матчу – всі передбачали. Скажу більше, що з весни людей почнуть пускати на стадіони. Скоро полетять перші цивільні літаки з Борисполя. Після ночі, коли над Києвом збивається 60 дронів, життя продовжується. Всі намагаються жити. Хоча не всі задоволені тим, що люди ходять по магазинам, ресторанам і їздять відпочивати. Форс-мажор може бути завжди. Матч з Минаєм відбудеться обов’язково. Де і коли – питання. Але точно він повинен відбутись.


Найцікавішою подією для мене стала поява Артема Мілевського. Перший вихід у люди після реанімації. В середині вересня стало помітно, що Міля у вкрай важкому стані. І скоро він потрапив у лікарню. Весь час про нього ми чули лише від Алієва. Пару тижнів тому ожив інстаграм, де чутно було як людина в слабкому стані дивиться футбол. І от пару днів тому Артем пішов у Київську Оперу. Видно, що він після важкої хвороби. Худий, слабкий. Але стоїть на своїх двох. І це добре. Свого часу Динамо так втратило Валентина Белькевіча. Людина не знайшла собі місця, реалізацію після завершення кар’єри. За світлом софітів людина залишається в тіні. Якщо поряд є дружина, діти, то є підтримка. Якщо життя склалось так, що ти один, то…

Добре, що Артема відкачали, реанімували. Сподіваюсь, що це його чомусь навчило. І, хочеться вірити, що він дійсно отримає місце в Динамо. Судити ж людину за те, як склалось життя – все до ЗМІ. Особисто я хотів би, щоб Артем і далі працював у футболі. І щоб у нього в житті все склалось. І щоб його робота в Динамо принесла клубу користь, а йому здоров’я.

Дякую ЗСУ!!!

21 коментар:

ViAn сказав...

Стас, про 2 бразильців - правда.

Про авіцию. Треба відновлювати, бо аеропорту треба функціонувати, хоч мінімально, але треба. На початку - будуть одиничні рейси. І це пов'язано із тим, що ми матимо F16. Саме літаки дадуть змогу прикрити цивільну авіацію в повітрі, якщо хтось захоче її збивати. Повір, що при всій своїй мерзотності москалі ніколи не будуть бити по цивільній авіації. Це ж не військова ціль. По поїздам вони не б'ють. Хоча могли б. Легко. КАБом по жд у Чернігові чи Сумській області. Ізраїль же літає.

А по мирняку, то не буде ніяких мирних переговорів. Тривала на роки війна - да. Мирних переговорів - ні. І виборів не буде до кінця війни. Не буде.

Стас сказав...

ViAn ,года это нет. А вот 24 год может стать решающим! Нам могут дать приглашение официальное для вступления в НАТО в США следущим летом...

ViAn сказав...

Стас, я більше ніж впевнений у тому, що Україна в НАТО не буде. До кінця війни точно. Не буде ніякого запрошення. А те, що війна може закінчитись влітку 2024, то це цілком можливий сценарій. Безумовно для Байдена - головна мета. Але, як ми бачимо, що у республіканців інші плани. Саме вони хочуть війну закінчити. Побачимо чиє лоббі тут спрацює. Поки ми живемо в умовах війни, яка може у сьогодняшньому форматі тривати ще років 5.

Стас сказав...

А я всё же надеюсь что следующим летом на саммите НАТО в Вашингтоне будет предложение о вступлении Украины в альянс. Я так же уверен что деньги на войну США Украине таки выделят.

ViAn сказав...

Так, гроші безумовно будуть. Штати не можуть собі дозволити припинити фінансування. Дуже багато вкладено. Але республіканці показали владу і свого досягли. Фінансування у 2024 буде суттєво більшим, ніж у 2023.

А по НАТО - дуже складно. Дуже. Не впевнений, що вони готові вступати у війну.

Parker сказав...

Вітаю, колеги!
Усіх зі святом!
Щодо НАТО: запрошення - це ще не вступ. Саме запрошення може містити певні умови, і це, по-перше, по-друге, маємо отримати згоду усіх членів альянсу. А серед них, нагадаю, є Угорщина та Словаччина. А ви самі бачите та чуєте, хто там при владі, і яка їх позиція.
Щодо аеропортів: це залежить не тільки і не стільки від нас, скільки від ICAO - міжнародної організації цивільної авіації. Рейси ж будуть відбуватися виключно за кордон, тому без погодження з ICAO не обійтися. Взагалі, на мій ділетанський погляд, найбільш реальними варіантами запуску міжнародних авіарейсів виступають аеропорти в Ужгороді та Чернівцях. Це, мабуть, секрет Полішинеля, але повітряний простір і там і там контролюють ВПС НАТО.
Щодо Мілевського: я не впевнений, що це хороша ідея, запрошувати усіх колишніх гравців в структуру клубу. Артем, можливо, гарний хлопець, але це аж ніяк не професія. Подібні запрошення та кадрові рішення потім дуже сильно вилазять боком. Бажано б, спочатку, щоб Артем пішов десь повчився, хоч у ІнФізі, хоч у Педуніверситеті, хоч на спортивного менеджера. То в залежності до його бажань та схильності. А потім вже і запрошувати до клуба, та й то на конкурсних засадах.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Вітаю панове! Футбол закінчився, про що тоді, тільки про політику. При цій владі нам багато чого не бачити, я б бажав би всіх їх бачити на українському Нюрнберзі, ім багато за ще буде відповісти. А що ви бажали, контингент який роками був на побігеньках партії регіонів і що вони зможуть дати українському суспільству, на міжнародньому фронті справжній колапс, хто головний Єрмак чи Зеленський, нерівноваженість Зеленського вороги використувувають по повній, дуже багато мінусів чем плюсів. Десь на початку я казав що запоребрик готов терпіти цю війну як ніхто, така іх сутність, тільки знищити Україну, вони вже переходять на військові рейки, мяса в них досхочу, яке йде на убій, зброї яка є і яку виробляють ім вистачить надовго, звісно вони вже під санкціями не зможуть виготовляти топ зброю, але їм досить і цій на даний час. У Зеленського весною закінчаться повноваження, буде у підвісному стані, вибори то таке, спочатку президентські а потім парламентські, якщо перши цілком вирогідно є надія, то другі слуги програють. Вічна війна років так на 10, поки буде жив бомонд при владі запоребрика, Зе і слуги будуть при владі, ціна їх влади мільойни українців, вот так наголосували, вибрали майбутнє. Літаки трошки покращать становище, але перелому не буде, як Залужний казав треба багато чого, але цій владі довіри не має, тому цедять по чайній ложці, може і таке щоб мудрий нарід наївся цього лайна і на якийсь термін мав щеплення. В Штатах цілий рік будуть баталії за владу, все це Україні в великий мінус, якщо ще далі Трамп то буде зовсім погано. Усіх з Днем ЗСУ та новим Миколою.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
А можна розказати як працюють аеропорти Ізраїля? У такому агресивному середовищі поряд із краюнами, які публічно не приховують, що живі євреї для них не існують. Це ж всісусіди. І аеропорти працюють... Дивно. Хтось же дає дозвіл.

Стосовно Мілі, то в силу вашої діяльності, є такі верстви населення, які потребують захисту і допомоги. Артем зараз у такому стані, що допомогти йому може лише ІМС. Такі реалії. Без Динамо і реабілітації в системі Динамо ми втратимо Артема, бо він у вкрай важкому емоційному стані. Говорити, що винен сам, що протринькав гроші, що менше треба було гуляти... Безумовно. Давайте закидаємо його камінням, а потім почитаємо нікралог.

ViAn сказав...

Леонід, ми всі часто чуємо про корупцію, корупціонерів, що діюча влада така вся погана... Влада завжди погана. Ті, хто при владі, завжди будуть красти, займатись кумівством. Давайте почнемо з ринків. Там зачастую продають порчений товар, обважують. Таке ж роблять у магазинах. В ЗСУ повно офіцерів, прапорів, простих солдат, які тирять те, що можуть вкрасти. Ми можемо піти у будь яку сферу життя і з'ясуємо, що у нас суспільство таке. Ментальність. Більшість людей у нас отримують зп або у конвертах, або по схемам різним. А хто не давав ніколи хабарів? Я от завжди намагався не давати. Але паспорт закордонний перший робив в окремій черзі, по телефонному виклику. Зайшов позачергою. І замість стояня 6-8 годин, а іноді по декілька днів, я зробив все за 6-8 хвилин. І зп отримував по різному. Багато всього. Тому корупція - всі ми. Кожен. Так побудовано у нас тисячоліттями суспільство у всіх сферах життя. Нас всіх треба в Нюрнберг.

Стосовно перспектив війни, Трампа... Республіканці гірше демократів. Вони радикальніші. Допомога нам буде тільки збільшена. А дають так мало, бо це стратегія. Вони не хочуть швидкої перемоги. Їм треба добити московію, вичавити. Цим і займаються. За рахунок наших втрат, наших життів, нашої інфраструктури.

Leonidas B сказав...

ViAnе, ВВЛ казав про гру забувають, а рахунок на табло. У Зе немає і гри і результата. Не треба рівняти каденцію Пороха та Зелі, що Порох зробив і що Зе наробив ти бачиш на власні очі, зараз як ніяк нас захищає армія яку зробив Порох, а скільки зусиль віддав Зе щоб цю армію розвалити, він сам відверто признався що між армією та дорогами він вибрав дороги і все що додається, можна багати сперичатись на цю тему, але який результат, Порох залишив нормальну спадщину Зе (гроші, економіку повагу у світі т.д). А яку спадщину нам залишить Зе? Хто заважав слугам робити як надо, абсолютна парламентська більшисть, приймай закони ніхто не завадить, абсолютна довіра населення, роби як обіцяв, і хто доктор? Навіть вже перед війною Комаровський та Гордон які за нього топили аж із штанів випригували зізнались як же вони лоханулись. Трамп нам не допоможе, це він при Пороху не бикував, а прийшов Зе, ти ж пам'ятаєшь як Зе стояв по струнці смирно і як його Трамп наполеглево просив і як він проти Байдена шив справу? Він сунувся в президенти з єдиною метою - посадити Пороха, Туск це підтвердив, для нього Порох був гірше за путіна, коли такі люди приходять до влади то чекай багато лиха.

Parker сказав...

Вітаю, Віане!
Різниця між нами та Ізраєлем величезна. Це стосується і "залізного куполу", і вишколу та екіпілрування армії, і тотального військового обов'язку, і бойової авіації, яка взмозі атакувати цілі у Сирії та Ірані.
З сусідів Ізраілю хіба що Іран щось з себе представляє в контексті загрози авіарейсам, та й то дуже сильно боїться, адже розуміє, що коли літаки з зірками Давида візьмуться за айятол серйозно, то авіації у Ірану не залишиться зовсім - а ні цивільної, а ні військової. Як, власне, і інфраструктури.
У нас, нажаль, втраченокупа часу на модернізацію армії, ППО та ВПС, ми не можемо наразі якісно прикрити свій повітряний простір, "Шахеди" пролітають усю територію країни і влучають в об'єкти в західних областях. А це зовсім не високомобільні повітряні цілі, як от ракети типу "Калібр", X101, X555. Так, ми їх теж перехоплюємо, але...

Щодо Мілевського: клуб "Динамо", а особливо його тренерський та менеджерський персонал - то не центр реабілітації.
Ви згадали про один з напрямків моєї діяльності - так от, я не займаюсь футболом в будь-якому з його проявів, а виключно реабілітацією, при чому дуже конкретної категорії осіб.
Я не кажу, що на Артема треба махнути рукою, але, спочатку, він має чомусь навчитися. Він вмів грати у футбол, але ж Ви розумієте, що грати - це не те саме, що тренувати або керувати футбольним клубом чи його якоюсь частиною.
У мене є друзі, які брали участь у паралімпійських іграх та ставали на них призерами, так от, після закінчення своєї кар'єри вони отримали фах спортивних реабілітологів і зараз працюють з діючими спортсменами або відновлюють тих, кого зараз стало дуже багато. Але тільки після отримання освіти! Хоча вони все своє спортивне життя мали справу з цими процедурами.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Леонід, я думаю, що порівнювати Зеленського і Порошенка - справа нікому не потрібна. У кожного своя роль в історії. Обидва далекі від святих. І команда у обох така ж, далека від святості. Крали і у Пороха, і у Зе. Порох - дійсно людина системніша. Зе - людина більш креативна. Війну виграти важко всім. Не думаю, що Порох досягнув би кращих результатів. Війна зараз у важкій стадії. І вихід - виключно важке озброєння. Багато важкого озброєння. Літаки, касетні боєприпаси для хаймарсів. У москалей дуже багато м'яса. Вони офіційно за 11 місяців 23 року 450 тисяч мобілізували. Страшні цифри. Нам треба вбивати не тисячу, а 5 тисяч щодня. Тоді будуть результати.

ViAn сказав...

Parker, насправді Сирія і Ліван. У Лівану є міражі і хоукі. Це бомбордувальники. Від кордону Лівану до аеропорту Хайфи 40 км. У Йорданії є Ф16. У Сирії є Су24 і Міг29. Всі ці країни можуть стриляти балістикою, збивати цивільні літаки. Залізний купол показав себе вкрай слабо проти хамаса. Дуже багато зруйнованих будинків.

Москалі, якими б вони не були, не будуть стріляти по цивільній авіації. По транспортним літакам могли б спробувати. Але, що треба для того, щоб влучити у цивільний літак у повітрі? Ракети класу повітря - повітря. Відстань від аерпопорта Бориспіль до кордону 210 км. Ракети класу повітря-повітря стріляють десь на 70-80 км. Тобто літаку треба залетіти в Чернігівську область, пролетіти 140 км, пустити ракету і повернутись назад. Я впевнений, що він не пролетить ці 140 км при тій щільності ППО, яка є у нас. Літак у 10 разів більше за шахед.


А по Мілевському, то кожній людині потрібна індивідуальна реабілітація.

ViAn сказав...

Стас, я не чув публічних закликів від екстрасенсів відмовлятись від ЄС і НАТО. Якщо такі і є, то це не в середині України.

ViAn сказав...

Оборона Динамо сьогодні 2 жахливі ляпи зробила. Але атака все компенсувала. Перемога є, йдемо далі.

Стас сказав...

ViAn,а я слышал. Не на прямую, но.. .Если ты послуашеашь нескольких сих якобы эксперктов,то оно само по себе в общую картинку сложиться! Эти люди хотят чтобы мы были с Россией как раньше только без влияния запада и его бизнеса внутри Украины, ибо в противном случае им здесь делать нечего.Эти люди подготавливают общественное мнение к моральной сдаче Украины россии. А ведь наш алигархат этому только рад будет.

ViAn сказав...

Знаєш, як людина, яка знає про багатьох олігархів не зі ЗМІ... То більшість олігархів дуже сильно вкладають в ЗСУ. Великі гроші вкладають. Олігархи давно виросли. І вони не хочуть ніякого зближення із оркостаном. Окремі екземпляри є завжди. Це ті, хто має бізнес там, хто серйозно пов'язаний. Вони дійсно мають певні інтереси. Але першочергове для таких - припинення війни. Умови для них не важливі. Так було завжди. Чи стає більше експертів за мир на будь-яких умовах? Безумовно. Особливо один найпопулярніший. Але він втратив свій рейтинг після відомих подій. І рейтинг у нього падає кожного дня все більше. Через пару місяців від декількох мільйонів залишаться пар десятків тисяч.

Миру не на умовах України не буде. Не буде.

Leonidas B сказав...

Вітаю усіх, щодо матчу, Динамо виграло на класі, але якщо будуть такі помилки то і класу не вистачить. ViANе ти правильно помітив яка у нас держава, дійсно повинно пройти декілька поколінь щоб з людей вівитрився принаймі совок, але політик повінен і в таких умовах дати результат, Порох дав, йому чомусь не завадило при порожнй казні, не маючи армії та в парламенті більшості дати результат, він топ даже на міжнародньому рівні, його можно порівняти з ВВЛ, коли в стиснутих умовах давати результат, з згарищя армія, економіка, томос, сформував коаліцію, зміг 2/3 Луганська і Донецька звільнити, зміг припахати усіх, розіграти шикарний блеф перед путіним, Медведчук був весільним генералом без всякого впливу, заставив працювати Меркель, Олланда, з програшної позиції зміг перейти до шаг попереду проти запоребрика. Може в тебе говорить претензійність щодо Пороха, я раніше його теж недолюблював, хоч і за нього голосував, були певні побоювання, але зміг оцінити те шо він робив, він не був маріонеткою у відмінності від Зе, за яким стояв Коломойський та решта олігархів. Він державник зробив багато на користь держави, при ньому було зроблено більше чим за час усіх президентів разом узятих, може Суркіс ненавидить Пороха але де зараз Суркіс а де Порох, щось Зе не зміг нікого з оточення Пороха чи його притягнути за корупцію, бо все було шито білими нітками, навіть Бігус признався щодо Свинарчуків що то було вороже іпсо. А Зе буде відповідати за те що неодноразово порушував констітуцію, користувався службовим становищем, навіть за зраду, як Баканов і його орли, скільки серед слуг зрадників, а скільки серед ЄС, його цькування Залужного що посмів дати правдиве інтерв'ю, замість зняти Безуглу він убирає Веніславського, який ініцював щоб її прибрали. Цілком згоден з Хмарою щодо оцінки Зеленського. На мій погляд щодо порівняння Ізраїля та України стосовно цивільної авіації, ті хто проти Ізраїлю знають що якщо буде збиття його цивільного літака то це рівнозначно об'яві війни, де крім Ізраїлю будуть присутні і США, щодо нас то зовсім не так на даному етапі, запоребрик як мінімум вразить літовище, якщо треба вразять і літак, побоювань не буде.

Стас сказав...

ViAn,они конечно не хотят здесь россии. Но они так же не хотят видеть здесь прямую конкуренцию с западом. Ибо как в первом варианте так и во втором они впролёте!

ViAn сказав...

Леонід, я скажу так, що знайомий з Порохом. Така історія, що я в студентськи роки робив для нього бізнес-план по одному бізнесу, який і зараз діє. Зробив, заробив гроші. Доречи налом і не в гривні)). Ой, ну то ж студентські роки, 20 років вже пройшли і термін пройшов карності. Хто ж відмовиться від баксов. Це про корупційну складову, про Пороха. І про те, що у бізнесу завжди все цікаво. Мені там - кишенькові витрати для нього. Але там де мені сотні-дві міг собі дозволити, то іншим мільйон-другий і теж міг... суть у принципах. Дати і не задекларувати, взяти і не здаекларувати... дрібниці... Зе дійсно прийшов клоуном. І Президентсво - не для нього. Але війна його змінила. Зараз він змінився. Війна змінює людей. І я не може не визнати те, що як людина і чоловік Зе сильно еволюціонував. Українізувався. Між іншим я голосував за Пороха на обох виборах. Бо вважав і вважаю, що Зеленський - було помилкою. Однак я став його більше поважати саме через те, що він як людина сильно змінився.

Наші аерпопорти теж прикриють Ф16. І тому вони почнуть діяти в 2024. Ризик такий самий, як і у Ізраїля. Якийсь аерпопорт запустять. Особисто я готовий ризикнути і полетіти літаком в умовах війни. Навіть з дитиною.

ViAn сказав...

Стас, велика кількість олігархів готові конкурувати з Європою. І готові платити всі податки. Тільки вони хочуть, щоб податкова система змінилась. Це все індивідуально. Олігархи, бізнес. Всі хочуть завершення війни. Всі ми хочемо. Але завжди є ті, хто навіть зараз готові вести бізнес з москалями. Були і будуть. Та більшість хоче НАТО і ЄС. Одні говорять, що наш бізнес на дні. Інші навпаки активно інвестують. Мир потрібен нам всім. Але оцінка миру у кожного своя. Комусь і не потрібні ці території. А для інших - вкрай принципово. Скільки людей, стільки і думок. Ми живемо в такий час, що краще про це читати в книжках. Однак така наша доля.