четвер, 15 лютого 2024 р.

У Динамо вся надія на Ярмоленка

 

10 днів до першого офіційного матчу в 2024 році. Хоча офіційно футбол розпочався для України матчем шахти проти Марселя. Така вже історія. Динамо завершує свою підготовку. Ми маємо те, що маємо. Валізи запакуються і Команда залишить Kaya Belek і залиту дощами Анталію. Особливо радісних емоцій від футболу не отримуєш. Не видно у товариських матчах гри. Останній матч із Динамо Тбілісі взагалі пройшов без жодного удару у ворота. Товариська гра без жодного удару. Безумовно висновки робити рано. Щось награється, щось відпрацьовується. Але поки гра на зборах не викликає ентузіазму.


Стартовий склад наразі може побачити кожен. Бо останні матчі чітко йде гра 2 групами по 11 гравців. І по наявності Бущана, Попова, Бражка, Шапаренка, Буяльського і Ваната можна чітко побачити де грає основа і де резерв. Експерименти є. Так попробували декілька разів Кабаєва в центрі півзахисту. Такий собі страховий варіант. Як і Дячука на правому фланзі захисту. Як я і писав раніше, що все чіткіше вимальовується фігура Тараса Михавка як гравця старту. Така ставка від СаШо. Із Забарним теж таке було, що він одразу почав грати за основу Динамо і Першу Збірну. Михавко може теж піти цим шляхом.

Зараз з’являється все частіше відео зі зборів. І навіть по маленьким нарізкам тренувань видно наскільки рівень Андрія Ярмоленка вирізняється на фоні всіх інших гравців. Це зовсім інший рівень. Рівень роботи з м’ячом, інтелект, швидкість прийняття рішень. Андрій наразі – єдиний вагомий аргумент Динамо. Але поки його бережуть. Не думаю, що він зіграє хоча б хвилину на цих зборах. Можливо, що йому і не треба. Саме оцей аргумент про наявність в обоймі такого гравця і є тим запасом оптимізму, надією. Треба сподіватись, що це все фактор чергового міжсезоння без будь-якого якісного підсилення обойми. І що у Динамо є група молоді, яка поряд із досвідом, завдяки наявним амбіціям, буде прогресувати далі.

Дякую ЗСУ!!!

15 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Збори вже майже закінчилися, а робити висновки ще рано?! Таке можна було б сказати ще місяць тому, а зараз, коли, як Ви самі кажете, до старту чемпіонату лишилося 10 днів, вже треба було б щось демонструвати. Хай не усі 90 хвилин, хай не в оптимальному складі, але хоч щось!
Звісно, Ярмоленко - то дуже вагомий аргумент в нашому чемпіонаті, але чи вистачить його одного, якщо нічого іншого нема? І чи вистачить здоров'я самому Андрію?

Продовжуючи нашу дискусію під попереднім Вашим дописом, скажу таке: враховуючи політичний бекграунд Григорія Суркіса, щось дорікати іншим якось незручно.
Я не обговорюю моральні якості Палкіна, позицію окремих гравців (Ви ще про Зубова забули, доречі!), але з точки зору професіоналізму у менеджменті управлінська ланка "Шахтаря" дасть 100 очок фори аналогічній структурі "Динамо".
І про це знають та говорять практично усі футбольні люди.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я думаю, що матч в суботу проти найсильнішого суперника на обох зборах, я про матч із Шеріфом, абсолютно не випадково так спланований. Цілком можливо, що там основа 90 хвилин зіграє. Подивимось і зробимо висновки.

Та, про гену зубова, як і про багатьох інших можна довго говорити. Я більше звернув би увагу на те, як менеджмент перетягує гравців. Той же мораєс. Не сам трансфер. Перейшов - право людини. А те, що все було проведено підпільно. Така методика роботи. Дуже брудний менеджмент. Як і розставання із гравцями. Їх банально викидають. Саме тому немає там людяності. Може такий менеджмент і має право на життя. Безумовно трансферні результати є. Як підписання, так і продаж. Приклад Мудрика, Фреда тому показники. Як продати середніх гравців за величезні гроші. Як зараз грамотно почали розкручувати Цуканова. Динамо же своїх молодих гравців так не розкручує. Це ж робота з агентами, які вміють продавати.

Динамо має іншу політику. Це Родина. Відношення до гравців інше. Самі гравці про це кажуть. Ось такий ІМС. Може він і не видатний менеджер. Ці сюсюкання - втрата грошей. Та Суркіси так виховані. Так буде і далі. Не будуть підписувати легіонерів просто так. Ми з цим не можемо нічого зробити. У Динамо свої традиції. А шахта свої традиції давно зруйнувала. Зараз це дійсно не родина, а бізнес проект. Кожному своє.

ViAn сказав...

Доречи, щойно побачив вибачення Судакова за фото відпочинку в Дубаї. Дружина здала)) Це все, що треба знати про шахту. Навіть тут вони дозволяють собі кічуватись можливістю відпочивати на морях, бо виїздні... Такий він менеджмент, таке виховання... І відсутність мозку...

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ну там дружина Судакова, а у нас - дівчина Волошина, яка гасає Києвом.
Та і наші з U19 у "Бохо" теж не здоров'я поправляли.
Великі гроші, а особливо - у достатньо молодому віці дуже розбещують. Мілевський не дасть збрехати!

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Ще раз мої вітання, VIAne!
Щодо методів роботи "Шахтаря" на трансферному ринку: наскільки пам'ятаю, після переходу Мораєса у "Шахтар" гірники двічі поспіль ставали чемпіонами, при цьому Мораєс так само двічі ставав кращим бомбардиром турніру. Іншими словами, менеджмент "Шахтаря" зробив вдале підписання.
Щодо продажів - то тут можна ще згадати Фернандіньо, Дугласа Косту, Алекса Тейшейру. І розкручувати своїх вони дійсно вміють. А це приносить гроші, які дозволяють купляти нових виконавців. А Суркіс сидить без грошей і "Динамо" без підсилення. Але ж то родина!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, суть не у тому яким вдалим чи не вдалим був трансфер. А у тому, як цей трансфер відбувся. Підступно, нишком. Мораєс в обличчя партнерам по команді брехав. Це все така манера шахти. Їх фірмовий стиль. І я категорично проти того, щоб Динамо когось так підписувало. Ми ж говоримо про систему. Система шахти так побудована. Президент у них такий і команда у нього така ж набрана. У Києві так не прийнято. Саме тому Київ - Київ, а Донецьк - столиця кримінальна України. Кожному своє.

Родина - абсолютно інша історія. Це атмосфера в середині колективу. Саме завдяки цій історії Динамо має свої цінності. Саме тому це головна команда України. Навіть якщо не буде великих трансферів.

Parker сказав...

Не можу погодитися з Вами, ViAn!
Сутність та мета існування будь-якого клубу полягає у досягненні певних спортивних результатів, а не у створенні родинної атмосфери в середині колективу. Футбол високих досягнень - це досить жорсткий, якщо не сказати жорстокий бізнес. Клуби ведуть боротьбу за гравців, тренерів, функціонерів, талановитих юніорів і т.д. Звісно, якщо ці клуби бажають чогось досягти. Брати Суркіси володіють не родинною командою, а як Ви зазначили, найвідомішим та найтитулованішим клубом України. І вони мають робити усе від них залежне, щоб це лишалося саме так. А для цього треба постійно інвестувати кошти, виходити в єврокубки, презентувати свою молодь, заробляти гроші, отримувати нові більш вигідні рекламні контракти і т.д. Без певної агресії, здорового нахабства клуб та його власників будуть принижувати усі, хто забажає. І це вже починає відбуватися: функціонери клубів, які нічого з себе не представляють, починають дозволяти собі образливі висловлювання.
Ми не змогли пролонгувати Мораєса, хоча ще з зими 2017-2018 у нього був незахищений контракт. "Шахтар" запропонував гарні умови, отримав гравця, який став двічі поспіль кращим бомбардиром та допоміг клубу здобути два чемпіонства. Аналогічна ситуація була з Відою, якого відпустили безкоштовно, ледь змогли заробити на Циганкові, тому, що менеджмент не знайшов важілів впливу.
Судакову оновили контракт на покращених умовах, хоча перед цим це було вже зроблене менше року тому. Розуміючи, що на гравця є попит, його перепідписують на покращених умовах, прописуючи клаусулу у 150 млн. Я не впевнений, що хтось заплатить такі гроші, але гірники точно отримають гарну компенсацію.
Мені не подобається "Шахтар", його президент і дуже брудний бекграунд багатьох гравців, але це не скасовує того факту, що їх менеджмент працює дуже якісно з чіткою спрямованістю на результат, як спортивний, так і фінансовий.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, я думаю, що родинна атмосфера і досягнення результатів у Динамо цілком уживаються. Обмеженість фінансів безумовно впливає на результати. Кадрова політика, коли повертають Біловара, якого всі називаю зять за очі, безумовно не радує. Але Динамо шукає і легіонерів, які зможуть стати частиною родини. Вербіч і Кендзьора такими стали. Даніло Сільва, Вукоєвіч, Горан Попов, Флорін Чернат, Хацкевіч, Шацкіх, Діого Рінкон, Бетао, Нінковіч, Яшкін... вони і далі залишаються близькими до Динамо. Це все родинна політика, особлива атмосфера від ІМСа. Хоча ці традиції були і при Маслові, і при Лобановському. Такі вони традиції Динамо. І це ніколи не заважало високим результатам. Часи зараз інші, все бізнес. Але традиції Динамо залишаться і далі в Клубі.

Стосовно Циганкова, то він міг продовжити контракт. Але пішов чому? Абсолютно не через менеджмент. У нього дружина була вагітна. І він хотів, щоб вона народжувала не в Україні. Так, для нього це було важливим. І ІМС його відпустив. Вони по людськи домовились.

ViAn сказав...

Хочеться відначити наскільки СаШо продовжує цікаві ексерименти. Так сьогодні Михавко випробували в опорній зоні. А в другому таймі Динамо заграло 4-4-2. І Бентіо грав зліва, Самба зправа. І вийшло все доволі цікаво. Завтра гратиме основа. Гратиме всі 90 хвилин. Хоча, можливо і далі будуть експериментальні кроки. Яскравої гри поки немає. Так думаю, що не буде і в чемпіонаті. Чітка орієнтованість на результат буде.

Parker сказав...

Усім вітання!
Ну що, збори закінчилися, можна дещо підсумувати.
1. Михавка награють для основи. Сироті слід напружитися. У Дячука є опція на позиції лівого захисника.
2. Хоча з таким Вівчаренком і у профільного лівого захисника Дубінчака можуть виникнути проблеми.
3. Шапаренко не вражає і втрачає місце в основі. Замість нього більш руйнівний Шепєлєв.
4. Буяльський навідь у більш низькій позиції гостріший за вінгерів.
5. Волошин витіснив Кабаєва на правий фланг, де той загубився.
6. Але на правому фланзі є універсал Караваєв, і тому фланг не виглядав зовсім безнадійно. Чекаємо Ярмоленка!
7. Хімія між Ванатом та Буяльським продовжує діяти.
8. Майже нічого не дозволили створити у власних воріт.
9. Ніхто не знає, де можна придбати інтелект для вінгерів? Можливі оптові закупівлі!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Як відомо, що Динамо зараз дійсно перебудовує гру під нові стандарти. Шепелєв - резервний варіант. Насправді основа така: Бущан, Тимчик, Попов, Михавко, Вівчаренко, Бражко, Буяльський, Шапаренко, Ярмоленко, Волошин і Ванат. Тимчик мав перелам руки. Йому треба ще пару тижнів для набору кондицій. Гіпс зняли пару днів тому. Ярмоленко теж активно набирає. І цілком ймовірно проти Металіста 1925 він буде в резерві.

Перебудова стосується трикутника в центрі. Дійсно буде більш насичений центр. Шапаренко навмисно грав більше в резервному складі, бо йому треба набирати більше ігрового часу.

Запасу міцності у цього складу немає. По суті на лавці немає жодного гравця, який може підсилити гру. Караваєв - такий собі єдиний джокер, який зможе виходити і закривати всі позиції. Як відомо, що він може якісно вийти і підсилити. Супряга відверто не вражає. Пономаренко якісно себе показав. У нього хороша робота з м'ячем. Він буде підключатись, хоча більше гратиме за дубль. Кабаєв - людина, яка теж може зіграти сильно якийсь матч-два. Але поки він нестабільний. Але при СаШо він наприкінці 2023 додав.

Цілком можливо, що на гру 1 раз на тиждень цього складу вистачить. Але є критичні позиції. І якщо вилетить 1-2 гравці, то нам буде важко.

Стосовно Вівчаренка і Дубінчака, то не все там однозначно. Це сама конкурентна позмція зараз. Дубінчак просто не гратиме через дискваліфікацію 25.02. А далі може гратиме саме він.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
З приводу Супряги та Пономаренка не погоджусь. Влад дуже старанно тренується і на зборах виглядав конкурентно - забивав та віддавав.
І саме він, думаю, буде першою опцією на заміну Ваната в основі. А Пономаренко через вік та брак досвіду ще побігає за U19.
Щодо Тимчика - можливо, що він гратиме за основу, а можливо, що будуть довіряти більш досвіченому Караваєву. Тут, здається, все буде залежати від Ярмоленка. Якщо Андрій буде "мізками" в атаці, то Тимчик буде його м'язами. Якщо Андрія не вистачатиме, то мізків буде додавати Караваєв. При чому завдяки своєму універсалізму Караваєв може вийти як на позицію Ярмоленка у парі з Тимчиком, так і на позицію самого Тимчика з умовним Кабаєвим чи Беніто на позиції вінгера.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Усім привіт!
Ось ще один цікавий епізод з роботи менеджменту "Динамо": у Ігоря Горбача, який досить непогано проявляє себе в оренді в "Зорі", і навідь відзначався в єврокубках, за півроку, тобто наприкінці чемпіонату закінчуються і орендна угода, і контракт з "Динамо" досі не подовжено контракт. Якщо зараз він підпише попередню угоду з умовним "Поліссям", то "Динамо" залишиться без компенсації, окрім коштів за виховання гравця. Дуже цікаво спостерігати за розвитком цієї ситуації.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Привіт усім!
ЛНЗ підписав Олів'є Тіля. Під час виступів за "Ворсклу" у сезоні 2020-2021 гравець набрав 19 баллів за системою "гол+пас", 12+7. Умови підписання не повідомляють.
Для українського чемпіонату дуже пристойне підсилення. Разом зі своїм братом Венсаном та нашим Жерсоном Родрігесом є одними з ключових виконавців збірної Люксембургу.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Цілком можливо, що Тілль - підсилення чемпіонату. Але він рік лікувався після розриву хрестів. Після того як відновився, він показує вкрай непереконливу гру. Саме тому він став вільним агентом. Здоров'я для гравця - дуже важлива тема.

Стосовно Горбача, то я не знаю всього. Моєе у нього закінчується контракт, а може він переходив в оренду на умовах продовження контракту. Цілком можливо те, що керівництво Динамо не баччить його в основі. Правильно це чи ні - ми дізнаємось пізніше.

Я все ж думаю, що Караваєв буде більше закривати ті місця, де буде треба. А реальна заміна Тимчика активно награється на зборах - Олексій Гусєв.