середу, 21 лютого 2024 р.

Стартуємо... Гармаш проти Динамо...

 

У нашому футболі буває різне. Ми всі живемо в складних умовах війни. Але у нашому футболі і до війни було ось таке різне. Безумовно є світлі моменти. Багато з’являється клубів із амбіціями, які мають хороший рівень фінансування. Наразі – Кривбас, Полісся, ЛНЗ. Наступного сезону повернуться і амбітні Карпати. Є такі клуби як Колос і Рух. Вони розвиваються по різному, але мають фінансову стабільність. Коли є багато стратегій розвитку, то це тільки на позитив нашому футболу. Непередбачливою структурою є наразі Металіст 1925. Бо то команда стала банкротом, а через пару тижнів отримала фінансування і цієї зими суттєво підсились.


Безумовно той факт, що Металіст 1925 базується в Києві – сприяє підписанню хороших гравців. Саме тому до команди приєднався Віктор Скрипник. Він бачить тут більше перспектив, ніж у Ворсклі. І підписав клуб 3-х досвідчених гравців: Грамаша, Юрченка і Імерекова. 3 гравця, які суттєво посилили б більшість клубів УПЛ. Саме тому легкої прогулянки точно не буде. Писати більше про майбутнього суперника складно. Модель гри Скрипника добре відома. Це агресивний, швидкісний футбол. Багато боротьби і гри через фланги. І Юрченко для нього – ключовий гравець для дієвості схем.

Як готувалось Динамо бачили всі. Матч проти Шерифа, де на 90-й хвилині гравці продовжували робити високий пресинг, напевно був першим матчем на зборах за який можна поставити залік. Був баланс у грі, були швидкості, була ідея, були гольові моменти. І, що є найважливішим, дуже якісна гра в обороні. Шериф не створив жодного гольового моменту. Це налаштовує на оптимізм. Чітко можна побачити основу. Склад стартовий передбачити можна на 90%. І є ще Ярмоленко, який відновиться і посилить, точно посилить гру команди.

В офіційних матчах точно легко не буде. Плюс – повернення людей на стадіони. Всі клуби мають амбіції. А 1 місце – гарантовані величезні гроші в бюджет клуба. А значить і перміальні, і можливість робити якісніші трансфери. І гравці при цьому будуть прогресувати, додавати у ціні. Для Динамо це є важливим. Всім нам потрібні позитивні емоції. Бо і так весь час живемо у депресивному фоні безвиході.

Дякую ЗСУ!!!

9 коментарів:

Parker сказав...

Усім вітання!
Ну що, стартовий склад максимально прогнозований з урахуванням відновлення Ярмоленка та Тимчика. У М1925 Гармаш у старті. Буде цікаво, аби русня не зіпсувала події на полі повітряними тривогами.
Гусєв сьогодні забив за U19, на відміну від Пономаренка, і це з урахуванням прохідного двору у захисті М1925. При цьому Матвій змарнував кілька моментів. Головне, щоб хлопчина не вхопив зірку через участь у зборах з першою командою.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Гармаш завжди буде Гармашем)). Забив, відсвяткував, ноги Вівчаренко повідривав. Жовту отримав. Впевнено йде до червоної. Динамо насправді провело потужний перший тайм. Але забили поки 1 раз. Але зміст гри у Динамо якісний. І гольові моменти розкішні. Саме тому 2 тайм буде ще більш змістовним.

Найсумніще - те, що по суті на лавці запасних абсолютно немає гравців, які зможуть підтримати темп матчу. Можливо, що лише Шепелєв. А підсилити зовсім немає ким. Бо всі на лавці салабші за тих, хто на полі.

Leonidas B сказав...

Вітаю усіх з перемогою, матч скоріше в актив, але Динамо потрібно буде забивати більше чим пропускати, помилки нікуди не поділися. Коли атака буде переважати захист тоді будуть очки та перемоги.

Parker сказав...

Ще раз усім привіт і привітання з першою перемогою в другій частині чемпіонату!
Що сподобалося:
1. Шапаренко якісно маскувався на зборах - сьогодні видав якісний матч.
2. Ванат - лідер нападу.
3. Вінгери були на висоті - Кабаєв та Волошин непогано бігли, загострювали самі та бачили партнерів.
4. Уся група атаки, включаючи крайніх захисників, досить якісно взаємодіяла.

Що не сподобалося:
1. Знову говоримо про невходження команди в гру відразу після стартового свистка, перші хвилини були явно за М1925.
2. Бражко має більше уваги приділяти підборам на лінії власного карного майданчика, ця зона регулярно стає зоною небезпеки.
3. Під час другого голу харків'ян окрім очевидної помилки Михавка маємо ще кілька недопрацювань від його партнерів. Мабуть, певна ейфорія після рахунку 1:3 мала місце. Добре, що досить швидко знову відновили перевагу у два м'ячі.

Шепєлев, Царенко, Беніто, Діалло та Супряга не продемонстрували нічого особливого, поки що це гравці виключно щоб поберегти основних, коли результат вже майже здобуто.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

А що Діалло міг за дві хвилини продемонструвати?

ViAn сказав...

Динамо показало на фоні Металіста 1925 якісну і змістовну гру в атаці. Як у позиційній атаці, так і в контратаках. Контратаки були просто розкішними. Я не бачив у Луческу жодного матчу, де Динамо якісно втікало в контратаки. Тільки у першому сезоні, коли був Родрігес і Де Пена, тоді вибігали і грали у вертикальний футбол. Сьогодні була якість від всіх гравців групи атаки. Безумовно Ванат дорослішає, набирає якості і у цьому матчі був справжнім лідером на полі. А Шапаренко дійсно провів розкішний матч.

По грі в обороні, то у Металіста 1925 було 2 мамоенти. І 2 голи. Так, помилки. Над цим будуть працювати. Михавко - збалансований захисник. Він і далі буде грати.

Все це було на фоні середняка нашого чемпіонату. Тому висновки будемо робити після матчів із більш конкурентними суперниками. Зараз є перемога, +3. І це на фоні втрати очок найближчими конкурентами.

Parker сказав...

Вітаю, Вітос!
В цьому матчі Діалло, дійсно, вийшов на дві хвилини. Але можна поставити питання інакше: Чому Діалло вийшов усього на дві хвилини?! Можливо тому, що тренерський штаб не бачить в нього необхідних якостей, які б йому дозволили грати довше? Він і на зборах особливо не виблискував.

Припускаю, що зараз, коли футбол "Динамо"
стає більш вертикальним, у Самби з'явиться більше можливостей продемонструвати свої чесноти. Подивимось...

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Шахта зіграла у нічию, бідненьки. В УАФ два мільйона дефециту грошів, не гривень. Щодо Динамо, то СаШо використовує те що можливо в даному випадку, він все ж більше раціоналіст, щодо перспектив тільки те що в тебе під рукою. Для України гарна новина сьогодні, що Швеція вже в НАТО, можливо дадуть ескадрилію своїх літаків, сподіваюваємося.

ViAn сказав...

Леонід, насправді цілком очікувано те, що шахта буде мати проблеми із мотивацією в чемпіонаті. Та й Пушич схильний до романтичного футболу, а це в Україні далеко не завжди легко реалізувати. Бо ж у нас грають на результат, вміють гризтись за результат. І команд середняків, які мають відпрацьовану оборону, достатньо. Але проблеми шахти нас не повинні хвилювати. Безумовно вони знайдуть свій футбол, знайдуть шляхи до перемог. Наступний матч шахта - Кривбас. Це дійсно для нас цікаво. Хтось точно втратить очки.

Зеля вчора чітко окреслив плани. Не стримався. Україна чекає на голосування в Конрессі, на декілька млн снарядів для арти, на потужне ППО у вигляді ще 5 систем Петріот, атакамси, тауерси після атакамсів і Ф16. Тобто Сирський хоче воювати не піхотою, а літаками, артою, РСЗВ і ЗРК. Все цілком логічно. Стосовно Гріпенів, то раніше 2025 їх точно у нас не буде.