понеділок, 4 березня 2024 р.

Переможний шлях Динамо і типове крисячтнічество від сєпарів...

 

Чемпіонат тільки розпочався, а скандалів вже вистачає. І, як не дивно, всі скандали пов’язані із шахтою. Як я і писав перед стартом, що ми побачимо наскільки брудними методами буде діяти ця сепарська структура для прямого потрапляння у ЛЧ. Будь-яка втрата очок буде максимально оскаржена. Перед кожним матчем буде вплив на арбітрів. По ходу матчів будуть театральні падіння від гравців і гра всіх інших на цьому. Система у цій структурі давно вибудована. Я не здивуюсь тому, що у них і далі проходять тренування провокацій, театральних падінь і впливу на судій. І це їх вміння недотримуватись правил фейр-плей, або чесної гри – тема ігор навіть у ЛЧ. І як тут не згадати осінь, травму Лемкіна і як Вандерсон Галено зупинився. А міг легко робити рахунок більшим на користь Порту, ніхто б слова не сказав. Однак він зіграв у чесну гру проти брудної команди, гравці якої в такому ж епізоді і не думали зупинятись. Кривбас вчора це побачив.


Можна довго писати на теми фейр-плей. Динамо зіграло без зловживань. І виграло без подібного ресурсу. Я й не згадаю коли хтось із наших гравців собі б таке дозволив. Швидко розіграти штрафний – було багато разів. Але точно без зупинки матчу і надання допомоги гравцями суперника своєму ж гравцю. На таке взагалі спроможні рідкісні люди. Саме тому треба і далі бути готовими до того, що шахта буде крисячнічати все друге коло. Тим більше, що тренер схоже прибічник таких трюків. Про це доцільніше говорити ближче до особистого матчу. А зараз Динамо спокійно і впевнено йде крок за кроком.

Чорноморець і Григорчук для Динамо завжди були складним суперником. Тому особисто мене приємно здивувала спокійна перемога без шансів для суперника. Так, без феєрії голів. Цілком можливо, що багато хто очікував ще більш агресивну гру. І те, що забито лише 1 гол, пов’язують із відсутністю Буяльського. Я так не думаю. Гра була раціональною. Спокійною. Виваженою. В потрібні моменти темп підіймався, а в інші гру заспокоювали. Цілком можливо, що за потреба забили б ще, зіграли на більших швидкостях. Але це був раціональний підхід. Через декілька днів гра у Рівному.

Верес зараз переживає складні часи. Команда знаходиться у зоні вильоту. Набір гравців доволі скромний. Цілком можливо, що найслабший у нашому чемпіонаті. Однак мотивація точно буде. А Динамо гратиме без Буї і Браги. Тут би була доречною поява Андрія Ярмоленка у заявці. Але його продовжують берегти. Вже через пару днів всі побачимо як вирішить СаШо всі складні моменти. Великої ротації я б не передбачав. Основна обойма вкрай обмежена. Головне – результат і чесна чоловіча гра.

Дякую ЗСУ!!!

5 коментарів:

Leonidas B сказав...

Кроти такі кроти. Це назавжди. Після Прокопенко за кротів ні разу не вболював.

ViAn сказав...

Леонід, так Прокопенко по суті не так довго перебував у системі шахти. Тому він залишився нормальним, адекватним мужиком.

Стас сказав...

1-1 по делу совершенно! Шаровики получили на орехи.

Parker сказав...

Усім вітання!
Сьогоднішня нічия обов'язково відгукнеться "Динамо". Ланцюжок поганих рішень і маємо два втрачені очки.
3 центральних захисники на заміні, двоє з яких вийшли на поле, але жодного півзахисника. Хтось знає, де Царенко?
Ванат, який заробив безглузду жовту картку, що дозволило судді додати час після закінчення трьох хвилин.
Беніто, який би мав бути не у власному штрафному майданчику, очикуючи на відскок або удар на відбій від свого гравця.
Коли з трійки основних півзахисників є тільки Шапаренко, він не може тягнути усе на собі. У другому таймі і Шепєлев, і Андрієвський значно просіли, а замінити їх виявилося ніким.
Та й на прикінці матчу вже дуже сильно притислися до власних воріт, і не пропонували жодної контргри.
Тому, власне, нічия повністю на совісті тренера. Десь з 70-ої хвилини відчував, що ми почали просідати, але корективи внесені не були. Дуже прикро!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Як можна виходити на гру без жодного центрального півзахисника в запасі? Окрім травмованих і дискваліфікованих ще кудись зникли Царенко і Супряга. Але центральних захисників у запасі аж 3. Безумовно СаШо треба було брати з дубля Білого і Осипенка. Це було б логічно. Один з них би міг вийти на хвилин 15 і підтримати потрібний темп у середині. Тому нічия - тактичні помилки по ходу гри і стратегічне планування по наявній обоймі гравців від СаШо. Той же Рамадані сьогодні був би потрібен.

Так що хай і далі СаШо береже Ярмолу. І думає вигравати в економ режимі. Критичного нічого не відбулось. Але втрачати очки із 15 місцем чемпіонату - погано. Але всі вчаться на помилках. Наступного туру повернеться Бражко. Без нього Динамо не вистачає надійності.