четвер, 29 вересня 2016 р.

Радіти не варто, але й сумувати не має приводу.

  Перечитав багато різних думок. Як і завжди більшість із нас легко піддаються емоціям. Тому у цій ситуації важко бути об’єктивним. Я не виключення. Маю свою суб’єктивну думку і завжди її відстоюю. Тому вирішив написати таки декілька слів по матчу із чемпіоном Туреччини. Думаю треба почати із того, в якому стані підійшли команди до матчу. Динамо має величезні проблеми із складом. Думаю, що в цьому сезоні важко знайти два матчі, де грав один і той склад. Тренерський штаб постійно змінює стартові 11. І далеко не завжди це змушено конкуренцією. Як правило – наслідки травм, блідої гри команди. Тренер постійно шукає оптимальний склад на гру. Іноді доводиться навіть скребти по сусєкам, бо важко знайти гравців на певні позиції. Сьогодні у команди проблема – центр захисту, де фактично дует Віди і Хачеріді є без альтернативним. Проблема із правим захисником триває вже дуже довго. Ярмоленко продовжує лікувати спину. І у вчорашньому матчі був епізод, коли я вже подумав, що все, зараз буде вимушена заміна. Видно, що Андрій грає через силу. Можливо, що саме через це його гра зараз не виблискує.


  Матч відбувається у лігві головного суперника за 3 місце в групі. Давайте не тішитись, а бути правдивими перед собою. Матчі в Туреччині завжди важкі, бо місцеві вболівальники шалено підтримують своїх гравців, а самі гравці виходять мотивованими додатково вболівальниками. При приблизно рівних складах все ж таки вибір гравців під основу у Бешекташу зараз кращий. Динамо грає із 7-8 українцями у складі. І більшість гравців зараз викликають більше критики, ніж позитивних відгуків. Є таке враження, що гравці досягли певного рівня і зупинились, навпаки почали регресувати через те, що тренерський штаб вижав із них все. І зараз ці гравці вже не можуть дати більше у грі. З іншого боку Бешикташ також вікова команда із гравцями, у яких пік кар’єри вже позаду. А молоді гравці, які орендовані, втратили місце у свої командах. Це ж також про щось говорить. Тобто Бешикташ виглядає із ще більшим спрацьованим матеріалом, хоча вибір більший, бо гравців у ротації більше.
  Блідий перший тайм. Точніше нулячий перший тайм у виконанні Динамо. Чому? Я думаю, що гравці завжди виконують установку. Якою вона була на матч? Терпіти і чекати чи пресувати і атакувати? Я можу сказати лише те, що бачу. А побачив я те, що Динамо вийшло грати другим номером, без великих затрат на атаку і високий пресинг. Основна задача – зустрічати в середині поля, знаходити огріхи і обрізки і втикати в атаки невеликою кількістю гравців. Я думаю, що такою була установка. Що ми побачили? Бешикташ практично нічого не створив, за винятком удару Таліски. А ми дуже сильно терпіли, заважали і нічого не виходило створювати тому, що не було високого пресингу і суперник грав без помилок, кожна напів атака завершувалась ударом. Це також була установка, яку вони виконували, щоб не обрізатись. Ми побачили єдиний огріх, коли Хатчінсон обрізався. Чому? Бо був високий пресинг. А гол стався через відсутність досвіду у Корзуна, який грубо помилився при силовій боротьбі, використавши лікоть. А сама ситуація такого не вимогла, бо Віда був першим на м’ячі. Тому так і стається, що вся команда працює, а одна груба помилка призводить до незворотних наслідків. Однак, для Корзуна зараз це нормально, він дорослішає і набуває досвіду через такі помилки, такі матчі.
  Що було у другому таймі? Все дуже просто. Тактика змінилась і ми одразу побачили, що вся ця стратегія Реброва, вона не вірна. Треба грати одразу з позиції сили було. Бо не такий страшний суперник. Якщо вірити в себе, виходити впевненими, то гра і результат будуть іншими. Головна помилка Реброва в тому, що він грає в обережний футбол. Ці його слова, що не треба нестись забивати другий, якщо забиваєш першим – його ігрові принципи. Саме тому і гра Динамо виглядає блідо, бо гравців змушують грати на утримання. І це при тому, що суперник ні в чому не сильніший. І другий тайм показав, що з позиції сили ми іноді настільки передавлювали суперника, що він не знав куди бігти і з’являлось дуже багато вільних зон.
  Гол Циганкова – результат роботи команди. Бо ж гол не виник просто так. Динамо почало навантажувати, створювати моменти. Так, Гармаш дійсно брав багато ініціативи, багато бив. Динамо йшло активно в атаку. Тому штрафний на Ярмоленко – результат дій. Не було б пасу на Андрія, не було б фолу. Індивідуальна майстерність Віктора відома фахівцям і тим, хто слідкує за ним. Його відчуття голу також відоме. І хоча молодіжний рівень і рівень дорослого футболу, тим більш ЛЧ – зовсім інші планети, але ми чітко бачимо, що гравець хоч і не дуже активний, на нього не грають активно партнери, але він чекає і шукає свій момент. Гол – його відчуття м’яча. Можливо, що це відпрацьовано на тренуванні. Скоріш за все Риба віддавав м’яч у ту зону не випадково. Але треба було у торкання виконати, ввірватись у зону. Це футбольний інтелект.
  Ми дивились на перші матчі без перспективи. Але по грі ми не програли Наполі і не поступились Бешикташу. І це в тих умовах, коли ми не підсилюємось якісними гравцями, а тільки втрачаємо їх. І молодь все більше бере своє. Ми із самого початку взагалі не вірили в те, що команда набере навіть 1 залікове очко. А тут воно здобуте в Туреччині, де дуже важко даються очки. І це стратегічний результат для досягнення прохідного місця в весну на прикінці. Чи є перспектива у Динамо в цьому сезоні? Так, хоча і туманна. Бо варто активніше підключати молодь. Ребров продовжує витискати майже максимальний результат із слабким складом. У ЛЧ наступні матчі вирішальні. Вони покажуть те, на що ми спроможні в цій ЛЧ. Зараз я бачу, що 3 місце досяжне. Цілком досяжне. Хоча і радіти поки що не варто. Почекаємо. А хлопцям дякую за другий тайм!

  А вам дякую за увагу!

3 коментарі:

Leonidas B сказав...

Всем привет! Довольно не плохой первый тайм, по крайней мере довольно толковоё движение впереди, Ярмоленко молодец, одеяло на себя не тянет играет на команду, жаль что не забили Цыганков, Гармаш, Хач. Если продолжат в таком ключе Зирка не выдержит посыпется.

Leonidas B сказав...

Сегодня всё заточено было на атаку. Впереди игра получилась, только с реализацией проблемы, Цыганков молодец, свой гол выгрыз. Зирка сегодня не смогла закрыть фланги Динамо, но более серьёзный соперник пожалуй не дал так разгуляться, и Морозюк с Макаренко не чувствовали себя сегодня вольготно, всё же в защите они слабоваты, в конце игры Зирка вполне могла с их позиций положить двушку.

ViAn сказав...

Я хочу оставить свои акценты. Мы увидели сегодня на поле как опасна команда тогда, когда работают два фланга и центр полузащиты. Если бы еще был форвард, который работал, то мы бы увидели игру гораздо сильнее. Ярмоленко, Гармаш и Цыганков сегодня полностью вспахали поле. А вот где был Гладкий? Он был на поле? Вы его видели? Команда атаковала, била, а форварда мы увидели лишь дважды за матч. Один раз он откликнулся на прострел, другой раз залез в офсайд. И все. Сколько было прострелов, проходов, а вот только Гладкий не шел на острие, не шел на мяч, не обострял, не боролся... где был форвард в этом матче? И почему вместо Гладкого вышел Мораес, а не Беседин? 2:0, игра дается и молодой парень не получает свои 10-15 минут. Зачем его держать на лавочке? Лучше бы он сыграл 90 минут за дубль, чем отсидел этот матч без шанса... это просто возмутительно.
Мы все больше видим явление нового лидера. Я об этом пишу уже много лет. Вы все знаете, что я про Цыганкова пишу уже не первый год. Сейчас у команды появляется второе крыло. И Гармаш набирает обороты. Если команда будет бежать и все эти 3 игрока будут играть, то мы сможем быть конкурентными. Все же держать одного Ярмоленко легче, а когда играют 3, полный комплект, то сдержать такую команду сложнее. Но, вот ушел Денис, ушел Виктор... а игра разладилась и у Зари пошли моменты... Очень понравилась мне сегодня работа всей тройки. Ужасно разочарован заменами и уровнем Гладкого. Очередной бездарный от него матч, при прекрасной игре команды. Надо расставлять акценты. Играть должны те, кто заслуживают. А Гладкого надо отправлять на трибуны. А зимой куда-то в Гранаду.