середу, 2 травня 2018 р.

Наука вигризати результат!


Більшість з нас знаходиться під враженням від матчу Реал Баварія. Головне, що я чую, це нарікання на Чекира, який не поставив пеналь. І на злу доля, яка не дала Баварії пройти далі. Хоча все ж треба зрозуміти, що на рівні ½ ЛЧ головним фактором успіху виступає психологія і досвід. Бо до такої стадії доходять лише найсильніші. Я от згадую нашу ½ із Баварією. Коли ми порвали їх в Києві, та вони вичавили із свого мінімуму максимум. І повезли до дому 3:3. Тодішнє Динамо грало в шикарний футбол, та ментально команда не готова була пройти далі. Не вистачило досвіду і психології. А у Баварії вистачило. Та тут гравці Реалу просто більш досвідчені. А мюнхенці мали воротаря, який ніколи до цього сезону не грав на такому рівні. Свен Ульрайх у свої 30 виявився не готовим  до такого навантаження. У Реалу ж Кейлор Навас виявився готовим. Як і вся команда. Ментальність переможця кується роками.


Якщо подивитись на нещодавній матч Ворскла Динамо, то ми побачимо схожу картину. Ворскла мала величезну грошву мотивацію. Якщо ж зрозуміти, що хлопці мають величезні борги по зарплаті, то сума тут і одразу, а сума достатньо велика, не менше 50 косарєй на ніс. То мотивація була фантастичною. Ворскла – команда майстерна. За підбором виконавців це дійсно 3 команда в Україні. Ще й рідні стіни. Ще й можливість зробити з поля город, не полити його, не стригти. Була б можливість, перекопали б поле. Досвідчена команда проти динамівської молоді.


На кого жалітись Динамо? Всі кажуть про Дердо. Дійсно специфічне суддівство. Дердо, як і Чекир, не готовий був ризикувати. Толерантні рішення. Лише жовта Піваричу за надзвичайно небезпечну гру. І для Динамо все могло б закінчитись одразу. Тому навіть не хочеться казати про пенальті, коли Вербіча відверто завалили в штрафній. Завалили. Та толерантне суддівство – залишатись нейтральним. Не нашкодити. Цим займався турок, цим займався і українець.

У Динамо гра йшла важко. Важке поле. І не виходило витискати максимум з тих епізодів, які були. А вони були. Що робити, коли не йде гра? Своєчасні заміни, тактичні перебудови. Юпп Хайнкес притримав гравців. Він не вгадав із замінами. Як можна було міняти кращого гравця команди в цьому матчі, який зрівняв рахунок і тягнув команду? Де був ризик? Чому не був знятий жоден захисник? Структура? Чому в заявці були лише одні руйнівники. Не має запасу? А як же Вінтцеймер? Це ж головна молода зірка молодіжного складу. І юна зірочка Батіста Мейер? Чому гра елементарно перейшла в навалу? Тому випустили здорових хлопців, щоб заштовхати Реал? Не заштовхали.
Хацкевич же виявився хитрішим. Він пішов на ризик. Я впевнений у тому, що якби не забив Мбокані, то вийшов би Гонсалєз замість захисника. А так ми побачили вихід Шапаренко, який додав агресії, швидкості, імпровізації. І Мбокані, який зробив здвоєний напад. Коли гра не йде, то треба вміти терпіти. Динамо дійсно молоде, але з кожним матчем ці хлопці дорослішають. Їх психологія і мотиваційна складова, вміння діставати з себе все, на сьогодні значно кращі, ніж у Ворскли.


Подивіться на гол. Чий це гол? Мбокані? Він став лише вершиною величезної роботи команди. А особливо Бесєдіна. Насправді саме Артем виборов м’яч, відав діагональ на фланг, а потім розірвав оборону ривком на передню штангу, потягнувши за собою із зони захисника. Мбокані просто поставив крапку. Так, майстерно. Але ми побачили прекрасну гру від Бесєдіна, від Циганкова, від Кензьори. Ця молодь має величезний потенціал. Хоча ще набирається досвіду, тому буде набивати шишки. Наша ж задача підтримати хлопців і у важкі хвилини.
Дякую за увагу!

10 коментарів:

Стас сказав...

Что можно сказать...Шахтёр чемпион Украины этого сезона! По понятной причине поздравлять не буду.Зато спрогнозирую и выграш кубка Украины Шахтёром.Похоже пик формы прошёл.Ну и сегодня Гонсалес...Это что-то конечно!((((Ждём трансферы этим летом они очень нужны.И ждём избавления команды от ненужного баласта.

Parker сказав...

Привет всем!
Теперь надежда только на то, что "Заря" не просто отберет очки у "Шахтера", а обыграет донетчан.
Сегодня, к сожалению, был провален первый тайм, в котором мы не только ничего не создали сами, но и пропустили абсолютно необязательный гол едва ли не после единственной контратаки.
Во втором матче подряд не радует Беседин, Гонсалес это вообще отдельная песня. В целом команда сыграла без огня и изобретательности, особенно в первом тайме. Во второй половине встречи ситуация улучшилась, но все же не настолько, чтобы проломить эшелонированную оборону "Мариуполя".

С уважением, Parker.

Unknown сказав...

Нда, нежданчик неприятный, ещё в прошлом туре были симптомы по физике, оказалось, что действительно команда в яме находится, скорости нет у всей команды, но даже и в такой форме были моменты, которые нужно реализовывать, не годится так разбазаривать. Мбо, Шапаренко, Цыганков, с натяжкой Вербич во втором тайме имели классные моменты, но подвела реализация. Да и пропускать от такого Мариуполя негоже.

ViAn сказав...

Не бачив другий тайм, але нарізку моментів щойно подивився)) По першому тайму.. клячова фігура зовсім не Гонсалєз. Хоча він дійсно давно без ігрової практики і фактично випав з гри. Я хочу торкнутись людину, яку взязли в Динамо на роль дядьки на полі, який стане вожаком і поведе за собою команду. Ви бачили Ротаня в атаках? Він щось створив, загострив? Паси я бачу від Шапаренко і Кендзьори гострі. А от Ротань на полі то є, але ні ударів по воротам, ні загострень. Ноль! Краще б Алібеков сьогодні зіграв.
Так, не вичавили перемогу. Все ж Гармаш на сьогодні надважливий гравець в центрі поля. Його і не вистачило. Але емоціїї гарні і команда провела непоганий другий тайм. Мбокані і Вербіч повинні такі моменти реалізовувати. А за молоду команду треба радіти, все у цих хлопців буде. І Динамо поступово підіймається. Треба вдало провести літню трансферну компанію. Не факт, що ми виграємо кубок. Хочеться, можемо. Але, дійсно не факт. Та треба бути разом із командою Шанси і на золото, і на кубок є. Не все в наших ногах. Але шанси є. Тому підтримаємо хлопців.

Parker сказав...

Привет всем!
Ну вот и все, исчезли даже призрачные надежды на чемпионство. К сожалению, "Шахтер" сегодня был куда более серьезно настроен на матч с "Зарей", чем мы на поединок с "Мариуполем".
В следующем туре горняки, скорее всего, не получат сопротивления от "Вереса", а у нас матч с "Зарей". Как по мне, можно даже подарить "Заре" победу, им она значительно нужнее в борьбе за бронзу и прямую путевку в группу ЛЕ. Тем более, что этот матч состоится после финала КУ, где наши игроки будут выхолощены физически и психологически при любом результате.
Но зато в последних двух матчах чемпионата есть шанс дать проявить себя Русину, Хльобасу, Алибекову, Миколенко, возможно, Сидорчуку и Кадару. А может, тренерский штаб захочет задействовать Леднева, Цитаишвили, Сомбрано?

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Не має значення те, що буде в наступному турі. Головне зараз - 9 травня, 20-30. Про все інше треба думати починаючи з 10 травня.

Parker сказав...

А чем важен кубок? Я не имею в виду саму чашу, и очередную галочку в графу трофеи. Я имею в виду некие дополнительные выгоды.
Не задумывались ли Вы о том, почему во всех ведущих чемпионатах команды на матчи кубка выставляют второй или третий состав? Не считая, конечно, последние этапы.
А ответ очень прост: выигрыш кубка не дает путевку в Лигу чемпионов, а, например, четвертое место в Англии или Испании дает. А в следующем сезоне попадание в группу ЛЧ - это плюс 18 миллионов евро в казну клуба, не считая выплат за результаты в групповом турнире и распределения средств от телетрансляций.
Посему я считаю, что победа в Кубке Украины без чемпионства - это приз для неудачников. Понятно, что в свете пролета в чемпионской гонке кубок приобретает для ДК важное значение, но это лишь слабое утешение.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день! Ви ж розумієте, що в Динамо відбувається процеси побудови команди. Перед матчем із Маріком на внутрішній арені Динамо видало серію з 9 перемог поспіль. І це були матчі із шахтою, Зорею два матчі, із Восклою двічи. Важкі матчі проти сильних команд. Зрозуміло, що молода команда може проавлити певні відрізки дистанції. Вже в Полтаві вигризли перемогу. А тут команда провалила тайм. Але другий тайм був шикарним. Да, не реалізували все, але за статистикою це був один із найкращих таймів в сезоні. Скільки молодих гравців вийшло в старті? Мінімум 5. Скільки гравців проводять по суті перший, другий сезон на такому рівні чи в Динамо? Да майже вся команда, 90%. По суті хто із старту був більше 2-х сезонів в першій команді стабільно? Гонсалєз. А так це нова команда. Не варто робити драму з такого результату. Тим більше, що у другому таймі були емоції, була гра. А кубок для молодої команди - ствердження. Трофеї для хлопцвів у 19-20 років - головне. Мотиваціязашкалюватиме. Але суперник буде досвідчений, вмотивований, який давно у Динамо не перемогав. Важкий матч. Кубковий. Тут досвід має визначальне значення. Томук так, вирогіднсть того, що ми не виграємо кубок 70%. Але, трофей для становлення цієї команди, ще й у протистоянні із головним конкурентом матиме важливе значення. Як і те, якою буде гра. Тому кубок - надважливо. А в ЛЧ будемо прорубатись через кваліфікацію. Що поробиш. Та команда ростиме, влітку підуть Ротані і Гонсалєзи. На їх місце прийдуть більш кваліфіковані і вмотивовані гравці. Команда і далі ростиме, як і тренерський штаб. Я вже багато писав. Перспектива у сьогоднішнього Динамо величезна. А от у шахти не має перспектив. Влітку прийдуть бразильці 19-21 річні. Вони пару сезонів будуть обкатуватись ще. І ми на 1,5 сезони попереду в побудові нової команди. Це дуже важливо.

Иран Хан сказав...

Шахтер может в последний раз чемпион на ближайшие лет 20,а Динамо есть Динамо....

Иран Хан Валентин сказав...

Ну Бойко такой мячь пропустил,я в шоке....