вівторок, 11 вересня 2018 р.

Людина, яка змінила все))


Ще декілька днів тому Андрій Шевченко був фізруком, кумом і взагалі людиною, яка опинилась не на своєму місці. Що ж змінилось? Все це сталось завдяки Хацкевичу. При ньому Динамо останні матчі не тільки не показує результати позитивні, але і малюнку гри абсолютно не проглядається. У матчах із Славією Динамо відскочило. Важкий суперник, який агресивно давив. Всі ж знають, що пройшло Динамо далі не завдяки якісній командній грі, а саме завдяки Циганкову і Вербічу. Один віддавав, а інший забивав. А територіально Динамо не переграло Славію. Тому матч із тими ж чехами, де в старті вийшло багато гравців Славії, а потім ще додались замінами, сприймався продовженням цього протистояння. Та на фоні чехів, а особливо на фоні Динамо проти Славії, збірна України виглядала мега круто.


Чому? Бо була територіальна перевага. Проти нас зіграли другим номером, а не з позиції сили. Чи був це план на гру? Після швидкого голу це був точно план на гру. Чехи відкотились і наші гравці отримали багато простору. Ми бігали навколо штрафної, тиснули, створювали моменти. Така гра подобається. Однак, головне у футболі – результат. При всій красоті і змістовності гри треба зрозуміти, що без голів не буває перемог. Не розділяю захоплення. Гол стався на 90+3. І стався він завдяки все тому ж Циганкову. Як і у матчах із Славією. Віктор поступово, тихенько і далі продовжує брати своє. Він створює моменти для інших. Нажаль, але не має людини, що в клубі, що в збірній, яка б створювала моменти для нього.

Одразу було зрозуміло і інше, що Словаки так грати нашій збірній не дозволять. Легко побачити головні цифри статистики. Ми програли центр поля, програли підбори, програли боротьбу. Ми намагались щось створити, мали територіальну перевагу. Але Словаки мали план на гру. І вони його тримали. Лише епізодично, завдяки індивідуальним діям вдавалось прориватись. Але до суттєвої небезпеки справи не доходили. Збірна України не знайшла аргументів проти добре організованої команди. Та знову вийшов Циганков і вирішив долю матчу. Зручно мати в обоймі гравця, який здатний змінити хід гри.

Шевченко з фізрука перетворився на перспективного тренера. Цікава метаморфоза. Чому? Бо на фоні невдач Динамо Андрію Миколайовичу вдалось здобути дві перемоги. Такий успіх, на фоні загальної депресії, призвів до того, що всі ті, хто не так давно дозволяв собі критикувати, м’яко кажучи, Шеву, тепер розсипались у цілій серії матеріалів наповнених шаленим ентузіазмом і захопленням. Треба ж, ми повозили чехів. Це дійсно досягнення?
Я сам оптиміст. Тому вірю в нашу Збірну. Та я дивлюсь на речі не крізь рожеві окуляри. Перемоги стались виключно завдяки Віктору Циганкову. Так, безумовно тренерський штаб проявив мудрість і випустив хлопця у ті моменти, коли команда потребувала свіжості і нових ідей. І Віктор це привносив. Перевага Шевченка над Козаком і Яролімом у тому, що на лавці є Циганков. У наших суперників такого гравця не знайшлось. Тому для мене Шевченко був перспективним тренером і залишається ним. Та я не погоджуюсь із ставкою на гравців без практики у клубах. Із Словаками і Чехами це прокотило, а от із іншими суперниками, та навіть із цими у матчах відповідях, це вже може не зіграти. Не розділяю я цього загального захоплення. Перемогли, але по суті ці перемоги вирвані. Треба вміти грати на жилах. Але, як показує досвід, весь час на жилах не вийде.
Дякую за увагу!

7 коментарів:

Oleksii сказав...

"Що ж змінилось? Все це сталось завдяки Хацкевичу", - ця фраза визвала посмішку)))
Ви відмітили Циганкова, а чому не відмітили шикарну передачу Зінченка??
Щодо Шеви... Тут ще не зрозуміло чи саме його треба хвалити, а не його багаточисельних помічників, у яких знань то на порядок більше!
Як вам сьогодні молодіжка?;)

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
На мою думку, нам дуже пощастило у цих двох протистояннях. Чехія вже давненько знаходиться у кризі, а Словакія близька нам за рівнем гри і результат міг бути як позитивний, так і негативний.
Щодо Циганкова: у збірній є Ярмоленко, Коноплянка і Марлос, а також Зінченко, Малиновський та Степаненко. І це все гравці середньої ланки. А в "Динамо" є лише Циганков та Вербіч. Саме це і дозволяє збірній виглядати краще ніж клуб. Тобто, спочатку Ярмоленко та Коноплянка з Марлосом розхитують оборону суперника, а потім виходять свіжі Циганков та Зінченко і добивають. А тепер питання: хто може вийти у "Динамо" і добити? Або замінити в основі Циганкова та Вербіча?
Ну й кричуща проблема з центральними півзахисниками у ДК, про що свідчить фактичне не потрапляння жодного нашого гравця в основу. Атакувальна ланка збірної переважно сформована з легіонерів. Виключення лише Марлос та той самий Циганков, і той виходить на заміну.
Правда, у "Шахтаря" ситуація не набагато краща, в основі збірної той таки Марлос та Степаненко, це якщо не брати до уваги захист і голкіпера.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Олексію, Зінченко безумовно молодець. Але, не він зробив обидва голи. Так, він із чехами опинився у потрібному місті і відскок подстеріг. Але створити цей відскок - тільки здається випадковістю. Подача була такої сили, що змусила суперника помилитись. Це така ж помилка, як була свого часу у Філімонова. По матчу із Словаками, то він був ніяким. По суті шансів на перемогу не було взагалі. Пас Зінченко дійсно був, але пас достатньо тривіальний. Гарантую, що будь там не Циганков і все б завершилось банальною спробою прострілу. А Віктор зіграв нестандартно, неочікувано. В цьому і є вся суть. Ніхто не очікував такої сильної індивідуально гри. Саме тому саме Циганков - людина, яка змінила хід обох матчів. Не без допомоги тренерського штабу, який випустив його на позицію Коноплянки.
А по молодіжці... при Головко там давно все сумно. При такому наборі гравців, як у нього. Там обидві гри зробив Швед по суті. Його гра все більше звертає на себе увагу. В тому числі і у селекції Динамо.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Якщо поглянути на склад Динамо, то зараз вже легко побачити, що є датчанин Дуелунд і бразилець Буено. Саме на них і буде лежати те підсилення з лавки. І, якщо поглянути на їх талант, тл їм це цілком по силам. Датчанин взагалі справляє приємне враження. Гравець чітко орієнтованний на атаку.

Parker сказав...

Доброго ранку, ViNe!
Поки що ми можемо лише припускати, як будуть виглядати Дуелунд та Буено і як їх планує використовувати тренер. Більше клопоту маємо з позицією центрального півзахисника та опорника. Гравців багато, але, як колись дуже влучно сказав колега Стас, вони не з цього набору.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, ми просто обгворювали питання чи знайдеться в Динамо людина, яка як Циганков у зібрній зможе вийти. Ми ж знаємо про Русіна. Він також джокер. А також Буеноі і Дуелунд. Вони також взяті для підсилення глибини лавки і атакуючого потенціалу.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Русін може бути джокером за наявності, наприклад, Бєсєдіна. А на сьогодні, скоріше в ролі джокера може виступати Супряга.
Щодо Буено та Дуелунда, то в них замало, а в данця і взагалі нема досвіду висупів за ДК. Навіть за дубль. Він, доречі, сьогодні провів своє перше тренування, з чим я нас усіх і вітаю.
Я був би дуже радий, якби Ваш оптимізм щодо Буено, Дуелунда та інших новачків виправдався. Адже наша центральна ланка конче потребує підсилення та свіжих ідей.

З повагою, Parker.