середу, 19 вересня 2018 р.

Динамо Астана. Без надії таки сподіваюсь!


Ми підійшли до наступного відповідального випробовування. Настрій достатньо песимістичний. Прогнози взагалі невтішні. Надія на те, що команду нарешті прорве? Все може бути. Дива трапляються. Можливо і зараз команда почне бігти, створювати моменти і переможе переконливо, легко. А якщо не легко, то переможе впевнено, твердо. Та що там вже я такий вимогливий, хоч якось, але переможе… Треба вірити в свою команду. Однак, реальність така, що останній місяць команда не показує якісну гру. По суті останній цікавий за змістом матч був проти Олександрії. Останній цікавий відрізок – був другий тайм у матчі із Карпатами до виходу Каліткі. Зараз це Динамо чекає важка гра на груповому етапі відповідального турніру. Тому оцінювати шанси треба з багатьох точок зору. А не лише на папері.

На папері то все зрозуміло. Клас гравців Динамо набагато сильніший за клас Астани. Домашні стіни, амбіції, престиж і серія з 5 матчів без перемог. Це колись повинно завершитись. І цей матч здається достатньо вдалим і своєчасним для цього. Треба вже долати яму, треба підійматись. Бо далі падати вже не має куди. Ще пару подібних матчів і сезон буде втрачено вже у вересні. Тому класика від Лесі Українки про те, що «без надії таки сподіваюсь» зараз дуже актуальна.
Астана – команда із достатньо віковими гравцями, яка багато років поспіль є незмінним чемпіоном Казахстану. Селекція побудована так, що здебільшого це все збірники. А це, як відомо, говорить про рівень гравців, про їх міжнародний досвід. У казахській команді грають збірники з Сербії, Боснії, Азербайджану, Угорщини, Хорватії, Білорусі, Конго і Кюрасао. Зрозуміло, що більшість казахів – також гравці збірної Казахстану. Трансферна компанія цього літа була направлена на ЛЧ. Та поразка від Загребу все перекреслила. З команди пішов лідер і найкращий гравець ганець Патрік Твумасі і давно відомий нам правий захисник білорус Шитов . Ганець був найкращим гравцем команди, який давав швидкість. Також залишили команду сербський форвард Деспотович і дуже якісний гравець центру поля боснієць Граховац. Натомість прийшли досвідчений серб Рукавіна з Вільяреалу, центральний півзахисник азербайджанський бразилець Річард, форвард з Генту Янга і ще один бразилець в річній оренді з ПАОКу, вінгер на заміну Твумасі, Педро Енріке. Всі новачки стабільно грають. Їх взяли не для того, щоб вони адаптувались і гріли лавку. Вони грають, забивають, допомагають своїй команді здобувати результат.
Чи стала Астана слабшою з приходом-уходом Григорчука? І взагалі, що це за команда? Легко побачити, що у команди вікові гравці. Основа – легіонери. По суті лише 2-3 казаха грають у старті. Досвід – основна риса команди. Гравці вміють грати на результат. Тобто вони знають як сушити гру суперника і як витискати максимум зі своїх моментів. Є певна лінія і гравці її гнуть. Астана не має особливих швидкостей. Хоча гра і побудована за рахунок флангових навісів і дальніх ударів. Зрозуміло, що стандартам також приділено багато уваги. Команда без блиску, без зірок. Такий собі матьорий дядька, криголам, який тихоходом преться вперед. Не має тут гравців із надзвичайною швидкістю. Це абсолютно не Аякс. І це абсолютно не Славія. Не має такого силового футболу. Казахи грають за рахунок досвіду. Багато аналітиків кажуть про те, що Григорчук намагався привити більш швидкісний і технічний футбол. І що це розбалансувало гру команди. Саме з цим пов’язують поразку від Динамо Загреб. Та Григорчук у дивній творчій відпустці, офіційно по родинним обставинам. І Астана знову грає так, як до нього.
Виділяти гравців особливо не треба. Хоча безумовно є хорват Томасов і конголезець Кабананга. Це люди ,які вміють робити різницю. Зрозуміло, що на своєму рівні. Команди без швидкостей – взагалі достатньо нестандартно. Надійна гра в обороні для них – головний пріоритет. Всі вміють тримати свої позиції, грати надійно і просто. Дійсно простий футбол від вікової команди.
Слабкі міста зрозумілі. Пара центральних захисників Анічіч і Портніков, а також опорнік Маєвський – потужні гравці взагалі без швидкостей. Навіть наші, далеко не видатні Сидорчук і Буяльський, набагато швидші за півзахист нашого суперника. Наші шанси – високий пресинг, перехоплення м’яча на половині суперника і швидкі забігання у зони за спини захисникам. З позиційних атак забити Астані надзвичайно важко. Дуже вже потужні хлопці грають і насичують центральну ось.
На папері Динамо сильніше. Навіть у сьогоднішньому стані Динамо сильніше. Та це все розклади. Астана – достатньо прийнятний суперник. Бо це команда без особливих швидкостей. Саме тому будь-який результат, окрім перемоги у цьому матчі, буде сприйматись різко критично. Для себе я змирився із тим, що Хацкевич припинив розвиватись, не хоче нічого змінювати. Що у нього є власна філософія і погляд на основу. І що це наразі не дає ні гри, ні результату. Багато запитань по трансферам. Бо не відомо навіщо людей брали, якщо вони не грають взагалі. Тому у зміни особливо не вірю. Та сподіваюсь, що ця стабільність дасть таки результати. Хочеться вірити, що Динамо таки знайде свою гру і здобуде переконливу перемогу.
Дякую за увагу!

28 коментарів:

Леший сказав...

Букмекеры все за нас по игре с казахами
В воскресенье играем с Десной
Логично было бы ждать 2 победы
Но. Ждать можно все. И все таки думаю- эти 2 игры и следующую мы увидим команду с Хацкевичем. Дальше 50/50

Стас сказав...

Говорил и далее буду говорить смена тренера ничего в ДК не изменит.Ну,сколько можно наступать на одни и те же грабли.А так,да,сменить тренера главного будет дешевле чем избавится от части команды! Но,для общего результата эта смена не изменит ровно ничего.

ViAn сказав...

Ну, там в команді з'явилось два лисих товаріща)) Буяльський і Бурда на фарт поголились)) Цікаво)) А стосовно ситуації, то гра без Бєсєдіна буде такою ж ніякою. Бо не має попереду людини, яка чіплятиметься за м'ячі. А по голвному тренеру - не наше рішення. Та ситуація назріває. Із цими гравцями можна і треба показувати значно якіснішу гру.

Стас сказав...

ViAn,по хорошему центр форварду это к кому вопрос? Неужели тоже к Хацкевичу или совсем другой человек не обеспечил его наличие ?

ViAn сказав...

Стас, Хацкевич відмовився від тієї кандидатури, яку йому запропонували. Від кого? Від Ісака Телліна. Він був в Києві і готовувався підписувати контракт. Хац сказав, що не треба. А Теллін в збірній Ліги Націй за підсумками матчів двох. І жодного українця там не має. При чому там мова йшла не про трансфер, а про оренду на рік. І це гравець таранного типу із досвідом, якого зараз так не вистачає.

Леший сказав...

Стас, дело не в форварде. В прошлом сезоне ЛЧ выиграл Реал с форвардом Бензема. Если есть тренер команда играет, если тренер поплыл- то игры не будет

Parker сказав...

Привет всем!
Форвард, это, конечно, важно. Но на такую ситуацию, как случилась с командой, у тренера должен быть план "Б". А у нас даже план "А" лишь в набросках. А разве в центре поля у нас недобор? Но наш центр в последних матчах, по сути, пустое место. И самое плохое, что тренер с маниакальным упорством продолжает ставить тех, кто не дает результат, при этом игнорируя новоприобретенных исполнителей. А между тем, новичок "Шахтера" Майкон, пришедший в одно время с Че-Че уже отметился голом в Лиге чемпионов.
Нет форварда? Строй игру с уклоном на атакующих полузащитников, тем более, что уже нет причин жаловаться, что исполнителей в средней линии не хватает.

Матч ожидаю с определенной опаской.

С уважением, Parker.

Vitos сказав...

Нда... Состав как всегда...
Нахер было брать Че Че, Сидклея, Буэно...

ViAn сказав...

Саме тому я й кажу, що Хац спікся. Добре хоча б, що проти нас гратиме ще повільніший півзахист.

Vitos сказав...

Да... Представляю что было бы если б мы играли с Хоффенхаймом, наши тихоходы -это пипец!

Леший сказав...

Ну хотя бы настроить игроков... и это тоже нет... осторожничаем...с казахами дома...

ViAn сказав...

У першому таймі атакуючий півзахисник Буяльский віддав 15 передач. З них 14 - передачі назад, з них 13 - передачі на Бурду і Кадара. І лише 1 передача назад стала гольовою на Циганкова. І лише 1 передача на хід на фланг. От такі атакуючі півзахисники у Динамо.

Леший сказав...

Такого я не ожидал- концентрации не хватает , концентрации, Карл... прямо дюсш а не профи

San73 сказав...

Тихий ужас конeчно....просто нeт слов

Стас сказав...

Да,с такими игроками точно не в ЛЧ играть.Но то ладно,мне показалось что ДК сейчас в физической яме пребывает.В конце игры гости посвежее выглядели.А так да,Буяльский,Сидорчук...Оно конечно сильнее с ними ДК уже не будет.Кстати,пошли снова слухи о якобы продаже ДК...

Леший сказав...

Стас, комментатор на нтв тоже намекал на конец эпохи суркисов- в самом начале второго тайма- именно как владельцев клуба- исчерпали мол себя во всех смыслах

Стас сказав...

Я боюсь одного,как бы они клуб росиянам не продали...

Leonidas B сказав...

Даже выиграй Динамо этот матч, то всё равно это был один из наихудших матчей нашей команды, футболисты мучаются а не играют. Команда стоит, движение вперёд только за счёт редких индивидуальных действий наших игроков. Казахи ничего сверхестественного не показали, обычная приличная команда, в которой командные действия всё же лучше отработаны чем у Динамо. Психологически наши футболисты просто сломлены, Аякс втоптал их в грязь настолько глубоко, что ХАН их уже оттуда не достанет. Пускай ИМС думает, вины на нём уже поболее чем у Хацкевича.

ViAn сказав...

Я скажу просто, що Хацкевич повинен піти. Він потрапив в ступор. Ставить тих самих гравців. Які не дають ні гри, ні результату. По суті грає лише Циганков. Ну як грає, він просто на загальному фоні виділяється, бо за рівнєм набагато сильніший. Плюс він єдиний, хто гризе і грає на максимумі. Та одного його недостатньо. А Хацкевич повинен піти. І треба, щоб прийшов тренер, який почне грати із Сідклеєм, Буено, Шапаренко і Че Че в основі. Бо у другому таймі той самий Буяльский так само віддав вперед лише пару передач, а більше віддавав поперек і назад. Більше того, не реалізував 100% момент, який би заспокоїв гру. Команді потрібен західний фахівець.

Стас сказав...

ViAn,западный спец будет только тогда,когда на трансферы нужные именно этому спецу!!! будут выделенные деньги! А прощаться с Мбо и Мораесом и вместо них Супрягу это убожество!

ViAn сказав...

Стас, ти не прав. Є багато фахівців, які із задоволенням прийдуть в Динамо. Ми могли підписати Еді Хютера з Янг Бойз. Він жив на значно скромнішому бюджеті і давав гарні результати. Це так, лише одне ім'я. Я писав рік тому блог по тренерам. Імена є і можна знайти якісного тренера. Команда в глибокому ступорі. А Сидорчук і Буяльский гратимуть і далі у Хацкевича. Він інакше не розуміє футбол.

Леший сказав...

А теперь Шеву тренером будет? Или это бред?

Стас сказав...

С ИМС я бы такому не удивился бы!((( Возможно,после продажи клуба мы увидим другое ДК. Какое я не возьмусь предсказывать,но если толковый покупатель найдется а не халиф на час,то можно надеяться на успех.

ViAn сказав...

Стосовно продажу команди, то все можливо. Але особисто я поки не бачу реальної кандидатури. Та й не вірю, що Сіркіси готові віддати справу всього життя. Тому в продаж не вірю.

Леший сказав...

Ярославский

ViAn сказав...

Ярославський з Харкова, він не любить Динамо. Для нього Металіст - команда життя, з дитинства. Тому не буде його в Динамо.

Parker сказав...

Привет всем!
По словам Хацкевича, команда управляема, однако, она не выполняет указаний тренерского штаба, по его же словам.
Буэно, Че-Че и Сидклей находятся в худшей форме, чем Сидорчук и Буяльский. Хотя по тем коротким отрезкам, когда новички выходили на поле за первую команду или дубль, этого не скажешь.
Кажется, кто-то, мягко говоря, не слишком правдив.

По Ярославскому: до определенного момента он вообще не интересовался футболом. В середине 2000-х по примеру Суркисов, Ахметова, Живаго, Шуфрича, Коломойского и т.д. взял под свое крыло "Металлист", который был заурядным середняком. После успехов на внутренней арене и даже неоднократных побед в еврокубковых матчах, а также занятия второго места в чемпионате и потенциальной возможности попадания в ЛЧ, случилась история с договорным матчем с "Карпатами" и дисквалификация как клуба, так и того же Красникова. После чего клуб был, по сути, отжат представителем "семьи" Сергеем Курченко. В тот же период времени Ярославский резко сократил деловую активность и постепенно возвращается в бизнес только сейчас. Возможно, он поступил очень мудро, так как сумел сберечь свои основные активы и финансы, переждал период нового передела и осторожно вкладывает деньги в мало кому интересные, до недавнего времени, активы. Так, он выкупил Харьковский тракторный завод, индустриальный гигант, до 2014 года тихо умирающий из-за невостребованности своей продукции. Сейчас же завод вовлечен в военные заказы, с учетом возможности производства на нем гусеничных и больших колесных шасси. Конвейер протяженностью несколько сотен метров в первом попавшемся подвале не смастеришь!
Так что про любовь Ярославского именно к "Металлисту" я бы не утверждал.

С уважением, Parker.

Леший сказав...

Для людей уровня Ярославского покупка футбольного клуба это инвестиция. Это бизнес. А любовь-нелюбовь это к Суркисам, чьи результаты по управлению клуба это подтверждают, клуб они убили капитально, как актив с точки зрения бизнеса и спорта