пʼятницю, 14 вересня 2018 р.

Динамо Зоря. Коли не має куди відступати.


Довелось чекати 11 днів. 11 днів – величезна пауза. І от нарешті на 11 день очікувань ІМС вийшов у люди. Безумовно всі зрозуміли, що мова йде про публічну заяву президента про те, що Хацкевич залишається і буде працювати далі. Рішення, як ми всі зрозуміли, було важким. Емоції вочевидь у обох були максимальні. Та ми маємо те, що особисто я і передбачав. Найближчі 2 матчі Олександр Миколайович точно ще попрацює. А там вже буде видно. З’явиться результат – чудово. А якщо ще з’явиться і гра, то це взагалі буде фантастично. Випробовування то достатньо вагомі. І саме про найближчий матч хочеться сказати декілька слів.


Всі знаємо, що після збірних команду важко зібрати. Тому є вхідні фактори. Вони вплинуть на гру. Ситуація у Зорі проста. Вони гратимуть вдома, в Запоріжжі. Якщо подивитись на основний склад, то в Збірну викликали 4 гравців. Караваєв зіграв в обох матчах по 90-то хвилин. Так само, як зіграли і тріо молодих динамівців Михайличенко, Тимчик і Ледньов за молодіжку. На цю трійку розраховувати Вернідуб не зможе. Тому легко зрозуміти, що 2 тижні команда спокійно працювала над тактикою і готувалась до матчу з Динамо. Награвала склад. У Динамо ж по різним збірним було викликано з першої команди 16 чоловік. Але поїхало 15, бо Артем Бєсєдін відновлюється від травми. По суті у повному складі зібрались в четвер і на підготовку до Зорі є лише 3 дні.
Ми всі знаємо, що останні 4 матчі у Динамо були провальними. Виправдання шукати марно. А зараз чекає зустріч із принциповим суперником на його полі. Часу на розкачку не має. Втрачати щось в чемпіонаті вже заборонено. Зорі, між іншим, також втрачати не можна, бо чемпіонат для них йде поганенько. Буде заруба.

Для початку хочу сказати про слабкі сторони. Якщо вивчити матчі суперника, то легко стане зрозумілим склад. І в цьому складі тріо молодих динамівців мають визначальне значення. Альтернатива є, але чи гідна це альтернатива? По суті головним рухомим механізмом атаки, на мою суб’єктивну думку, є Олександр Тимчик. А правий фланг Тимчик і Караваєв – реально дуже потужна сила. Тимчик прекрасно працює на атаку, має чудову швидкість, пас, удар. Приємно спостерігати за цим хлопцем. Розумієш, що він повернеться наступного літа в Динамо готовим гравцем. Він вже зараз, після року в оренді, готовий грати в нашій основі. І от проти Динамо Олександр Тимчик не зіграє. Михайличенко також достатньо якісно виглядає, але не настільки надійно в обороні, не настільки цікаво в атаці.
Фланги захисту для Зорі при відсутності Михайличенка і Тимчика стають величезною проблемою. Чеберко не виглядає переконливо. А Каменюка хоча і має досвід, але втратив швидкість. По суті він майже без практики. Тому лівий фланг захисту – найслабша зона суперника. 57-ма хвилина матчу із Зорею – типовий провал від Каменюки. В цьому матчі таких провалів було достатньо. 85-та хвилина із Олександрією і гол саме з зони Чеберка. Арсенал хоча і програв 0:5 Зорі, але всі 3 моменти, достатньо гострі, були створені із зони лівого захисника.

Тепер про сильні грані. Зоря – граюча команда, яка вміє прекрасно вибігати в атаку, використовувати вільні зони за спинами захисників. Але і першим номером Зоря так саме любить грати у внутрішніх змаганнях. При цьому вхід в зони робиться по флангам, а в зону штрафної на простріли вбігають мінімум 3 гравці. По центру луганчани майже не атакують в цьому сезоні. Не має у них тут потужної пробивної сили. Та активно грають другим темпом і багато б’ють по воротам. Правда у протистояннях із Лейпцигом і Брагою ми бачили Зорю, яка грала виключно другим номером. Втрата Ледньова може здатись вагомою, та відновився від травми Громов. А він завжди налаштовується на Динамо особливо. Особисто мені подобається бразилець Сілас. Вважаю, що у нього прекрасний потенціал. Він вміє і вести боротьбу і грати в атаку, має поставлений удар з середньої відстані. Особливо це проявляється на стандартах. Новачок Зорі бразилець Рафаель все більше адаптується в нашому футболі. Хлопець із нестандартною технікою, гарною індивідуальною майстерністю і чудовим вмінням грати по лінії, вриватись у вільні зони. Він ще сируватий, має багато тактичних недоліків. Але із кожним матчем грає все краще. Головною зіркою команди, справжнім лідером, є Олександр Караваєв. Він і у збірній чудово відіграв, і в Зорі виглядає переконливо. Зараз в накаті. Так, є питання де він зіграє. Можливо в захисті, можливо в нападі. Та саме він проти нас буде головною проблемою. Хоча без Тимчика Зоря буде іншою. І Караваєв також.
Мотивація у гравців Динамо надзвичайно висока. Хлопці прогнитимуть довести свою силу. По складу величезні питання. Вибір у Хацкевича величезний. А от чіткої основи все ж не має. Передбачити точно трійку в центрі поля – справжня загадка. Як і зрозуміти хто гратиме на вістрі атаки. Чи відновився Бєсєдін, чи нас знову чекатимуть Русин і Супряга? Питань багато. Відповідь ми побачимо в неділю. Цікаво, що зустрінуться два тренери ,які зробили гучні заяви і не дотримались слова. Можливо, що таки хтось з них зіграє таки останній матч. Тобто або Вернідуб звільнить Хацкевича, або Хацкевич звільнить Вернідуба. Можливо все))
Дякую за увагу!

28 коментарів:

Стас сказав...

Опять пишут про якобы наш интерес к 20-ти летнему румынскому форварду...Я уж не знаю....А может хватит захламлять состав беря то,что плохо лежит ибо не нужно никому!Если нет игрока для того чтобы усилить игру ДК,а есть игроки что не сильнее уже имеющихся под рукой,то не нужно таких покупать.

ViAn сказав...

Тим більше, що Ісаєнко на очах прогресує і додає. В минулому році він виглядав непогано. Але зараз стабільно забиває що за ю-21, що за ю-19. І не просто забиває, а демонструє якісну, цікаву гру. Тому дійсно у нас є Русін, Ісаєнко, Супріга. Достатньо власних талановитих молодих форвардів. Їм потрібен дядька років під 30, який би додав їм досвіду і майстерності.

Стас сказав...

ViAn,я как раз про то.Лучше купить форварда готового на 10-12 лямов да такого что может усилить нас тот час же.Чем заниматься захламлением состава как это у нас привыкли делать!

Стас сказав...

В продолжении уже написанного мною...Потом если ты покупаешь 18-ти летнего Супрягу вместо готового центр форварда,то...Твои разговоры с Хацкевичем я считаю не умесными! Это я про его потенциальную отставку.В первую очередь президент клуба ДК должен спросить себя,а так ли он последователен в своих решениях.И вообще правильно ли он сделал назначив самолично главным тренером ДК Хацкевича?!

ViAn сказав...

Стас, можна купити Супрягу і взяти в оренду на рік досвідченого форварда. Насправді таке рішення було б абсолютно логічним. Досвідчений форвард відпахав би тут рік, зарекомендував себе, повернувся в свій умовний Реал чи Валенсію, і або пішов би в кращу команду, або залишився б і грав ц своїй. А Динамо отримало б майстра готового рішати задачу одразу. І молодь би підтягнулась поряд з ним за рік. Звільнення Хацкевич не змінить головного. У нас не має в центрі поля гравця, який би відбирав м'яч якісно. У нас не має на вістрі якісного форварда. А взяли ми Сідклея, при наявності Піарича)) Буено, при наявності Вербіча і Циганкова. Більше того, взяли ще й Дуелунда. Гравців багато. Та не має форварда. Не має готовго півзахисту. Є окремі непогані гравці, та треба з них щось злепіти. А це важко на ходу робити. Та хочемо ми чи ні, але якщо 2 найближчі матчі будуть програні, чи в них будуть нічиї, то Хацкевич залишить Динамо. Це логічно.

Стас сказав...

ViAn ,не вижу как раз никакой логики.Если придёт новый главный тренер,то...У нас вдруг ни с того ни с сего появится центр поля? И что этот центр поля будет на порядок сильнее нынешнего? С чего это вдруг? Ты когда Хацкевича брал знал что этот тренер не тренировал ни одной классной клубной команды? Но ты зная вот всё это его на работу взял! Ты знал что он будет учится и делать ошибки в ДК? Знал.Но на работу взял.А почему ты теперь удивляешся, что на длинную стойкости нет у команды? Центр поля...Так даже Рианчо ещё когда на некоторых из центра поля намекал...!Ты мимо ушей пропустил и что?

Стас сказав...

По зарубежному тренеру...Тут всё совсем просто:вот мой список как на вход,так и на выход.И не лезь как в состав так и в тренировочный процесс.Вот всё.

ViAn сказав...

Ну, інший тренер може змінити малюнок і принципи гри. Це для швидкого футболу Хацкевича не має достатнього набору. А для іншого футболу цілком йомовірно, що гравці є. Плюс емоційний підйом для команди. Багато моментів. Але, я ж не кажу, що за ці зміни. Мені хотілося щоб Хацкевич успішно тренував Динамо і далі працював у своєму напрямку. Та от сьогодні знову Сидорчук і Буяльський в старті. Цим вже нікого не здивувати. Че Че знову на лавці. Буено знову не в заявці. А от Морозюк там і далі є.

Леший сказав...

Состав на игру с Зарей - Сидорчук и Буяльский- от обороны играть будем...

Стас сказав...

Зато датчанин в запасе есть и это очень интересно.По новому тренеру я уже сказал и повторяться не вижу смысла.

Леший сказав...

А Буено даже в запасе нет- покупка на будущее?

Леший сказав...

Первый тайм Ювентус-Сассуоло: какая команда забила, но не засчитал судья, и попала в перекладину? Не Ювентус...

Стас сказав...

Ну,что снова минус 3.Теперь уже от Зори.

ViAn сказав...

Сідор... ноги їдуть, пас на 5 метрів вперед віддати не може. Зато агресії... Те ж саме по Буяльському. Тренерський штаб тупою впертістю давно себе вичерпав. Не можна ставити Сидорчука. Команда банально не показує цілісної гри. Сьогодні ще гірше, ніж з Карпатами. А Ярмола у старті Вест Хема з 18-00))) Тренерський штаб повинен піти, нажаль. Ми втрачаємо чемпіонат. Бо не має гри. Є контроль м'яча. А гри не має.

Vitos сказав...

1 удар в створ и это после 4 матчей без побед. Это финиш...

ViAn сказав...

Безумовно повний фініш.

Leonidas B сказав...

Чудес не бывает, по сути команда отскочила, Заря после первого должна 2-0 вести. Похоже Динамо пребывает в состоянии нокдауна до сих пор, Хацкевич своими решениями сам себе роет могилу, нет чёткого рисунка игры, за счёт чего команда будет вылезать из ямы. Непонятно, как команда, ходившая к ИМСу за индульгенцией для ХАНа, сама его и сливает.

Леший сказав...

Никто Хача не сливает- они и на это не способны... интересно, у Астаны в чтв смогут выиграть? и очень далеко датчанина- приехать в такую ж... это надо уметь...

Леший сказав...

Жалко

Parker сказав...

Привет всем!
К сожалению, сегодня максимально ярко проявились все наши проблемы:
1. Отсутствие форварда;
2. Отсутствие профильного опорника (наигрывание на этой позиции кого-то, кроме Сидорчука и Буяльского);
3. В целом идиотский набор в средней линии - Сидорчук, Буяльский, Шепелев. Такое сочетание могло бы, теоретически, принести успех в матче с "Шахтером", при максимальном упоре на оборону, здесь же мы и разрушить толком не могли, и с созиданием не сложилось.
4. Отсутствие ротации игроков, задействованных в своих сборных - Пиварич - Сидклей, Буяльский - Че-Че, Шепелев - Буэно и т.д. "Заря" выглядела банально более свежей, быстрой, мобильной.
5. На что рассчитывал тренерский штаб, включая в заявку необстрелянного Дуэлунда в качестве потенциального усиления, при этом не включая Буэно?

Складывается впечатление, что Хацкевич сам хочет уйти и делает все возможное, чтобы вынудить Суркиса принять такое решение. Иным логичным способом объяснить такие решения тренерского штаба и такую игру команды у меня не получается.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Хацкевич банально втратив контроль над командою. Він не розуміє причин невдалої гри і тому не може вирішити проблему. Він довіряє тим, на кого звик робити опору. І змінюватись не готовий. Цілком можливо, що команда вийде з цього піке. Та зараз видно, що ми продовжуємо падати вниз за змістом гри. На мою думку він таки повинен залишити команду. Свіжий погляд незалежного фахівця дозволить вийти з кризи. І справа не в гравцях. Ми цим складом навесні робили і гру, і результат. Справа у втраті тренерським штабом контролю над командою.

Стас сказав...

А может быть вы всё усложняете и всё намного проще.Есть такое важное обстоятельство как спад формы.В прошлом году он у нас занял если я не ошибаюсь около месяца...

ViAn сказав...

Стас, так зрозуміло, що яма. Та питання у тому, а коли з неї виберемось? Ця яма триває вже місяць. 5 матч команда не може виграти. А з Астаною то буде ой як важко. Там команда не така як Зоря. Там серендій вік гравців 30 років і більшість пограла на нормальному рівні. Там дядьки, які вміють грати на результат. Ми то брали запалом. Без Бєса у нас не має елементарного нападника. Не має. А Бєс вже місяць відновлюється, хоча повинен був 2 тижні. І він ще не почав тренуватись. Почне не раніше середи. Тобто з Астаною ми його не побачимо. Мої прогнози, що ми влетимо Астані 1:3. І після матчу Хацкевича приберуть.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Ну допустим, форсировали подготовку под ЛЧ. Но ведь яма, по сути, пришлась уже на игры с "Аяксом". Плюс в те же сроки "Черноморец" и "Карпаты".
Стоит также помнить о том, что у нас не все готовились к чемпионату в одно и то же время: Пиварич отдыхал после ЧМ, Миколенко и Шапаренко были на молодежном евро, Буэно, Сидклей и Дуэлунд присоединились уже после сборов. Как и Супряга.
К тому же, у нас очень длинная лавка на позиции в центре, но тренер как-то забыл о слове "ротация".
Я уже упоминал, что сегодня можно и нужно было задействовать тех, кто не ездил в сборные, а таких было вполне достаточно.
Вот ViAn писал, что Цыганков хорошо выглядел в сборной. А почему так получилось? Мне кажется, что Витя наелся за первые пару месяцев, и хватает его ровно на те 20-30 минут, которые ему давал Шевченко.
2 ViAn: в весенней части чемпионата НЕ играл Сидорчук, а наоборот, играл Шапаренко. Ну и, конечно, Беседин был в лучшем состоянии. Плюс, были хоть и опальные, но квалифицированные Мораес и Мбокани.
Прочитал вью Хацкевича и возникает вопрос: неужели ни у кого из журналистов не хватило ума спросить, почему не вышел Че-Че и почему Буэно не попал в заявку? Кем, собственно говоря, тренерский штаб собирался усиливать атаку - пацаном Супрягой и три дня тренирующимся с командой Дуэлундом? Нравится ли Хацкевичу игра и результаты при капитане Сидорчуке и нравились ли таковые при капитане Цыганкове?
5 матчей без побед, минус 4 пункта от "Шахтера" и это еще мы с "Мариуполем" матч не сыграли, 6 забитых мячей в 7-ми турах.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

ViAn,если Хацкевича приберут,то что команда вдруг лучше играть будет? Ну чушь не пори!Для того чтобы команда что-то показывала нужен набор квалифицированных исполнителей.Он на сегодня у Хацкевича в наличии имеется? Мой ответ нет.Есть молодёжб и надежна что кто-то из них раскроется со временем,но...Это всё на сегодня.
Parker ,на мой взгляд никто и не собирался покупать хорошего форварда.Нету денег на хорошего форварда.Хороший форвард просит высокую зарплату,а значит вместо Мбо и Мораеся 18-ти летний Супряга!Как ты думаешь это умно? Шапаренко...Я посмотрел его игру за украинскую молодёжку против прибалтов и я теперь понимаю почему он не играет у Хацкевича.

Vitos сказав...

Президент выбирает тренера, чтобы тот был не умнее его, тренер по такому же принципу помощников. А игроки? А что игроки - они попав в такую среду начинают деградировать до её уровня.

Цитата от коллеги на Шурике, как по мне, полностью отражает реальность.

ViAn сказав...

Стас, я тобі можу сказати так, що тренер повинен робити висновки. Сидорчук, так і нього сьогодні весь перший тайм ножки трусились. Паси виключно назад. Я знову повторюю, що треба мати правильний сплав гравців. На сьогодні в центрі поля оптимально - Гармаш, Че Че і Шапаренко (Буено). В ротації Шепелєв, Андрієвський і Дуелунд. Сидорчук і Буяльський на вихід. Трійка Гармаш, Че Че і Буено, якщо вже в такій поганій формі Микола, це те, чого не вистачає команді сьогодні. А він ставить 3 гравців, які від природи трудяги. Ці гравці не створюють. Хто буде створювати? А Гармаш створювати вміє, як і Че Че, як і Буено. Навіщо брали бразильців? Вони вже 4 місяць адаптуються. Сідклей у матчі з Карпатами став кращим гравцем. Не хочу казати погане про Піво, та Сіді в роботі на атаку має значно кращу швидкість і технічне оснащення. І нарешті. Якщо не має форварда, бо Русін не готовий, то зіграй без форварда. Випусти Дуелунда, Циганкова і Вербіча. Хай вони міняються місцями і почергово вриваються в зону. Це ж Наполі придумав цю фішку. А замінити Русіна на Супрягу - не ідея від тренера. Це як міняти талановитого молодого без досвіду, на талановитого юнця. Це не підсилення атаки. Підсилення - гра в 2 форварди. Це зміна тактики. А що ми побачили? Циганков із Вербічем помінялись флангами)) Геніально)) Жодного ризику, жодної ідеї.
Да, я думаю, що новий тренер дасть цій молоді глоток свіжого повітря. Бо цей тренер не хоче мінятись. Сидорчук і Буяльський вийдуть у старті і проти Астани. Сьогоднішні Хацкевич нагадує мені Реброва 3 сезону, коли Сергій спікся. Хацкевич спікся раніше. Він так і не зрозумів чому Аякс нас розкатав.

ViAn сказав...

А єдина позитивна новина за сьогодні - гра Ярмоленко. Хоча Вест Хем сьогодні видав якісний матч. Андрій був близьким до хет-трику)) А це говорить про те, що він собі місце в основі на найближчі матчі заробив.