четвер, 27 вересня 2018 р.

Невивчені уроки!!!


Я вже колись писав на цю тему. Всім добре відомо, що краще за все вчитись на помилках інших і не повторювати їх. Це дійсно дар. Тому більшість з нас вчіться на власних помилках. А якщо люди на помилках не вчяться, продовжують їх системно повторювати? Знаєте, я ж не сиджу з біноклем і не дивлюсь під мікроскопом на помилки Динамо. Вони лежать на поверхні. Всі команди суперників , які вивчають дуже глибоко, системно Динамо. Всі ці команди на автоматі вже знають про те, що в Динамо ціла група гравців регулярно припускається однакових помилок і на помилках не вчіться. Чи то тренерський штаб слабо приділяє увагу розбору, чи то учні банально не можуть завчити урок.


Перемога в Маріуполі – чудово. Особисто я побачив, що команда вийшла з фізичної ями. В ногах атакуючої групи з’явилась легкість. Циганков набрав форму і його дії з кожним матчем набувають все більш яскравих фарб. І головне – результат. Правда Віктор – людина, яка з самого початку сезону асистує партнерам. Так і в цьому матчі шикарний кутовий – результат взаємодії Циганкова і Вербіча. Не має жодних сумніві у тому, що це домашня заготовка. Але одна справа тренувати і інша – виконати. Віктор і Беньямін кожним матчем як пара стають все більшою загрозою для суперника. Їм би ще додати партнерів, які б так само вміли грати у швидкий футбол.
Я погоджуюсь із всіма тими, хто каже, що критикувати зась. Тим більше, що є вже 2 перемоги поспіль. А там і Арсенал скоро. Ми ж знаємо, що це найслабша команда чемпіонату наразі. Тому не думаю, що у сьогоднішнього Динамо виникнуть значні труднощі для здобуття перемоги. Та я не випадково написав про те, що треба вчитись на власних помилках. Давайте розшифрую.
Насправді легко знайти з десяток подібних моментів за останній місяць. Це ж було минулого сезону у виконанні Морозюка. А тут хочеться сказати про півзахист і захист. На скрінах ми бачимо три типові ситуації. Чим вони типові? Гармаш у матчі із Астаною, Сидорчук у матчі із Аяксом і Буяльский у матчі із Маріуполем здійснюють однакову помилку. Гармаш не знаходить варіантів для продовження і віддає на Бойко. Як віддає? Ледь котить у вільну зону і хорват Астани легко встигає першим до м’яча. Те ж саме робить Буяльский. Сидочук же віддає на Кендзьору, якого накривають одразу декілька гравців суперника. Аякс цей момент розвинув у гол. Астана розвинула у кутовий, з якого забила гол. Марік нічого не витиснув. Тобто від рівня суперника залежить і рівень використання подібних помилок. Та головне, що півзахисник приймає м’яч обличчям до власних воріт, не знаходить варіанти для продовження атаки і котить м’яч назад. І у підсумку ми отримуємо гольові моменти, які привезли самі собі. Безумовно, що причин декілька. Перша – неузгодженість дій. Бойко не встиг своєчасно стартанути до м’яча, а інші партнери не зуміли відкритись і запропонувати себе. Виконавці ж банально не знайшли правильного виходу. Можна просто було вибити в аут. В будь-якому випадку стабільність і системність подібних помилок говорить про слабкий рівень взаємодії і що команда не працює над такими помилками.
Наступний приклад – дії Бурди і Кадара. При виході з оборони ці два гравці достатньо часто використовують короткий  пас в центр або на фланги. І знову це призводить до шалених проблем. У вчорашньому матчі таких помилок було декілька. Але ж не тільки вчора. Якщо подивитись для прикладу матч із Зорею, то Бурда там так само обрізав команду і Зоря створила шалений момент. Тобто що ми бачимо? Ми бачимо системні помилки при виході з оборони в атаку. І так як помилки повторюються знову і знову, то це говорить або про неспроможність групи гравців виконувати настанови тренера. Або про те, що тренерський штаб недостатньо уваги приділяють цим проблемам.
Дякую за увагу!

31 коментар:

Vitos сказав...

Осталось тайм дотерпеть...

Леший сказав...

2 красные, 0 комбинаций, 1 удар в плоскость ворот- и это в игре с аутсайдером- какая, простите мой французский, лига чемпионов, какая борьба с шахтёром???

Стас сказав...

ДК супротив Арсенала...Это просто пи...!(((

Леший сказав...

Это, наверное, единственный раз, когда Хацкевича можно сравнить с Моуриньо. Оба з... всех и вся

Стас сказав...

Ох и днеище ДК нынешнее!(((

Leonidas B сказав...

В тему этой статьи, игровая дисциплина у команды отсутствует напрочь, кто-то пашет, а кто-то булки расслабляет. Одна группа игроков играет в один футбол, а другая в другой, иногда они друг друга находят и что-то получается. Динамо по сути само себе создала проблему и не без помощи Хацкевича, который отказавшись от полноценной ротации загоняет себя в угол, чем больше игроки играют, тем выше усталость и выше вероятность ошибки, а в свете таких игроков как Буя, Сидор, Коля Морозюк, помноженных на их вчерашний день, леса горят регулярно. Непонятки с бразильским цехом, Чече вообще не светится нигде. Единственный плюс это гол Микаэля, он постепенно осваивается, но делаем скидку на уровень соперника, который играл двадцать минут против девятерых киевлян не смог ничего путного сделать. Ну посмотрим удастся ХАНу натырить яблок в саду у дяди Вани, или крапивой по голой жопе получит.

Parker сказав...

Привет всем!
Команда в очередной раз вышла не готовой к серьезной борьбе. Надеялись, очевидно, что последняя команда чемпионата да еще и без главного тренера будет тихо-мирно стоять у углового флага и просить милости у заезжих звезд. А "Арсенал" вышел играть и биться, конечно, скорее второе, но иногда и намеки на игру просматривались. А для ДК это был очередной нежданчик.
Сидорчук и Буяльский в составе "Динамо" - это уже как пресловутые любители Солсберецких соборов Петров и Боширов. В смысле, без них никуда.
По удалениям, в принципе, вопросов нет, вот только не уверен, что этот же судья был и будет столь же принципиальным по отношению к другим клубам и игрокам. Хотя это нисколько не оправдывает игроков "Динамо" в их бездарной игре и отношению к своим профессиональным обязанностям.
Даже ошибочно отмененный гол Цыганкова не оправдывает ту пародию на футбол, которая была сегодня в исполнении ДК.
Дали отдохнуть Бойко и Кадару? Ну-ну.

С уважением, Parker.

Артем Пивоваров сказав...

Хватит ныть, выиграли и слава богу. Идем дальше.

Леший сказав...

Иди, и как можно дальше, один

ViAn сказав...

Емоцій багато. Але я не погоджуюсь із тим, що гра була провальною. Навпаки, навіть Буяльский сьогодні достатньо ефективно грав вперед. Гра була повністю під контролем. Да, у першому таймі був небезпечний штрафний у суперника. Але по суті вони нічого не створили. Тоді як Динамо атакувало багато, різноманітно і забило двічи. Так, один гол відмінили і це величезна помилка суддівської бригади.
А те, що сталось у другому таймі - наслідки політики тренерського штабу. Чому? Бо Шабанов і Бущан - гравці без ігрової практики взагалі. Їх дві шалені помилки саме через нестачу ігрової практики. Треба робити частіше ротацію. Шабанова треба матчів на 5 дискваліфікувати за таку гру.
Особисто я аплодую Циганкову, який видав сильний матч. На височенному рівні знову і знову він один тягне команду. Дуелунд мені сподобався, достатньо якісний гравець. Буде з нього толк. І забив як шикарно. Та й грав змістовно.
А все інше - емоції. Видно, що команда біжить. Тому з Яблонцем є надія. Навіть з таким тренерським штабом. Всіх з перемогою!

ViAn сказав...

Антон, будь ласка, давайте стримувати тон і поважати один одного. У кожного свої емоції. Та посилати іншого - заборонено у мене тут в будь-якій формі.
Артеме, дайте людям також проявити свої емоції. Це ж стан афекту. Всі до завтра переосмислять цю гру. Бо еомції дійсно важкуваті. Ще й на фоні затягнувшейся кризи і втрати довіри і поваги до тренерського штабу. Працювати хлопцям і тренеру ще і працювати.

Леший сказав...

Виан, насчет посыланий принято. По игре- если отталкиваться от уровня соперника, то это провал. Связь между игроками и тренерским штабом отсутствует, только полная игровая несостоятельность Арсенала помогла нам. Яблонец так сыграть не сможет по определению, не говоря уже о Ренне

ViAn сказав...

Антоне, все ж Яблонець - команда достатньо посереднього рівня. І цей рівень суттєво нижчий за рівень Астани. Та зрозуміло, що їх рівень вищий за рівень цього Арсеналу, плюс єврокубки, особлива психологія. У нас же дійсно рівень півзахисту достатньо слабкий. По суті команду тащить в атаці один гравець, ну максимум два, якщо врахувати Вербіча. Та зараз одужав Бєсєдін і поступово набирає Дуелунд. Є надія, що в центрі поля ми почнемо грати у більш креативний футбол. Ми до вилучень нормально грали. А вилучення - індивідуальні помилки двох гравців без практики.
Перспектики що до матчів з Ренном казати не хочеться. Глянув сьогодні Ренн. Ну, вони по грі в дуже глибокій кризі. Бо зіграли в нічию, а більшість часу грали у більшості дома. Пропустили на останніх хвилинах.
А з Яблонцем буде силовий футбол. Цікаво подивитись на тактику Хацкевича. Та ми дійсно можемо крупно програти. Бо все ж тренерський штаб у нас нажаль слабкий. Це правда. Та треба бути з Командою завжди! Я вірю, що переможемо в Чехії.

Леший сказав...

Через 3 дня тут и обсудим чешское яблоко))) в команду я верю, я в тренеров этих не верю от слова «вообще»

ViAn сказав...

Хацкевич дійсно слабкий тренер. Щоб зрозуміти силу тренера, треба подивитись на роботу Мауріціо Саррі в Наполі і в Челсі. Він прийшов в нову для себе команду і Челсі зараз грає в абсолютно інший футбол, ніж це було в останніх 2 сезонах. При цьому не можна сказати, що він зробив багато придбань. А команда грає в шикарний футбол. Як і Наполі грав у минулому сезоні у значно цікавіший футбол, ніж зараз. Сильний тренер за міжсезоння готовить команду і вона починає грати з перших матчів у цілісний футбол. А у нас другий рік "молодая команда, ребята учаться". Та ми не можемо вплинути на цей тренерський штаб. У них і далі все добре.

Артём Пивоваров сказав...

Можно посылать меня сколько угодно, мне как-то по барабану... Игра была в принципе конструктивной, до удаления, а не защитаный гол это вообще сказка. Буя и Сидор как всегда на высоте, а да ещё Коля Морозюк. Но кричать все пропало не стоит, марианская впадина большая, поверьте есть куда падать. Посмотрите на металлист днепр, где они? Так что давайте будем оптимистами. Мне тоже много чего не нравится и по составу и по тренерскому штабу, у меня отец кстати приблизительно также кричит, дновсепропалодинамоконец вот раньше была команда и тд.

Стас сказав...

ViAn ,)))давай ка для начала сравним какие игроки под боком у Сарри и какие имеет Хацкевич?

Parker сказав...

Стас, а какие игроки в составе киевского "Арсенала"? У нас в чемпионате только "Шахтер" имеет состав, способный составить конкуренцию ДК. Все остальные значительно ниже уровнем. Может, "Черноморец" и "Карпаты" обладают хорошим составом?
Главная проблема - в отсутствии тренерской мысли, способной реализовать это преимущество в уровне игроков.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker ,если ты конкретно меня спрашиваешь,то я не специалист .Простой болельщик,только и всего...Так вот,я могу предположить!!! что то,что мы наблюдаем сейчас не что иное как спад формы.Он бывает у всех команд.Просто те команды что обладают более классными игроками переносят его мягче и проще...
Про соперников,в одном матче нас может обыграть любой соперник,тем более что некоторые "заряжены" третьей стороной.А на длинную они нам не соперники.У нас с ними разные задачи.Мы-выиграть чемпионат,они забрать у нас очки в определённом матче.Смена главного тренера может помочь на короткую дистанцию,а что потом,снова смена главного тренера?

Леший сказав...

Стас, а что мешает ДК заряжать соперников Шахтера? Что мешает использовать купленных в межсезонье игроков-легионеров? Сколько наших ушло в Европу и сколько кротов? В ближайшие годы чемпионство мы можем выиграть только случайно- не спортивных и неспортивных оснований для этого нет и не предвидится.

Стас сказав...

Антон Бондаренко,деньги...

Parker сказав...

Стас, такие команды как "Арсенал" или "Черноморец" ДК должно обыгрывать в понедельник утром с тяжелого похмелья после воскресного вечера латиноамериканских танцев.
Вчера у нас в составе не было ни одного игрока, который бы не являлся членом национальной или молодежной сборной своей страны. По поводу функциональной ямы - у нас все в ней находятся? Даже те, кто не проходил сборы? И если в яме все, то почему нет ротации?
Хацкевич и его тренерский штаб не умеют грамотно распорядиться имеющимся ресурсом и не имеют идей, которые бы могли раскрыть потенциал этого ресурса. Плюс разногласия между Хацкевичем и Красниковым, в которых Суркис стал на сторону тренера. Иначе чем можно объяснить, что приехавший позже всех Дуэлунд выходит едва ли не в каждом матче, а Буэно, Че-Че и Сидклей часто и за дубль не играют?!

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker,если ты взял волевым решением на работу тренера Хацкевича и его тренерский состав,то будь любезен брать игроков именно под этого тренера! А не тех что тебе хочется или тех,что дешевле.В противном случае тренируй её сам!Датчанин видимо Хацу подходит потому и играет именно он.Поляк подходит и Вербич подходит.Видимо, эти игроки покупались с подачи главного тренера ДК Хацкевича.А форварда Хацкевичу попытались всучить латиноса.Хац,видимо хотел совсем другого форварда.Но ИМС не выполнил пожелание тренера.Ещё раз говорю на паре Вербич-Циганков на длинную далеко не уедешь.

ViAn сказав...

Стас, давай порівняємо рівень суперників яким протистоїть Хацкевич і Саррі)) Тут справа не в рівні гравців. Приклад - Поттер, який поставив гру Естерсунду. І таких тренерів більш ніж достатньо. Візьми Ковача і його Айнтрахт, Нагельсмана і його Хоффенхайм. Рівень гравців значно нижчий за рівень конкурентів, а команди показали дуже якісний футбол і високі результати. Нагельсман із половиною основи, а у нього 8 чоловік з основи травмовано, переграв шахту за всіма статтями. Переграв за грою. От це і є тренер. А йому 31 рік пару місяців тому виповнилось лише. При сильному тренері гравців прогресують і командна гра прогресує. Ми ж бачимо лише регрес.

Parker сказав...

Стас, по Вербичу и Цыганкову я даже спорить не буду. Сам уже неоднократно писал, что в случае возникновения проблем у кого-то из вингеров проблемы тут же образовываются у всей команды.
Если Хацкевич не хотел того или иного игрока, то об этом нужно было сказать вслух. А не рассказывать о достаточной комплектации команды. Не хочешь тренировать латиноамериканцев, покупайте европейцев, тем более, что тот же Вербич обошелся дешевле Че-Че и Сидклея.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

ViAn,когда ты брал тренера ты знал что он не тренировал не одной клубной классной команды? Знал.Но...Если бы ИМС каким-то фантастическим образом удалось убедить Сарри принять ДК,то...Много ли игроков ДК у него как у гл тренера осталось,как ты думаешь?Я тебя уверяю что даже для внутреннего чемпионата он попросил бы игроков.И не Че-че и не Сидклея это точно! Немцы...А если немцы начнут проигрывать у нас в чемпионате ты что будешь говорить? Выгнать их,правильно? Кстати,я когда узнал что Ребров в своё время пытался с помощью ИМС купить для ДК двух молодых испанцев для меня всё стало на свои места.Почему он в ДК строил испанку и почему даже при относительно хорошей игре проигрывал средним командам в Европе.А нужны были испанцы...Вот тогда было бы интересно посмотреть на более завершённый вариант ДК имени Реброва.

Леший сказав...

Стас, а кого кроме Жоржиньо купили для Сарри? Ответ-никого. Очень мало тренеров под которых покупают игроков- Гвардиола, Клопп ну и все наверное. Надо быть мегатренером чтобы клуб подстраивал свою бизнес стратегию под хотелки тренера. Зидал был против продаж Роналдо и что? Нет Зидана. Аньелли -гендир Ювелир был против покупки Роналдо и в ноябре уходит из Турина. На то и нужен тренер чтобы создавать команду из доступных игроков, а не жить в мире игры ФИФА-19

ViAn сказав...

Стас, не варто брати виключно одного Саррі. Це простий приклад. При наявній групі гравців можна показувати значно змістовніший і цікавіший футбол. Я от дивлюсь склад Зальцбурга, Аяксу, да навіть той же Монако, який 2 сезони тому такого шуму наробили. Прикладів можна набрати багато. Той же Ренн минулого сезону. І що бачу? 80% основи це хлопці 18-22 роки. І грають команди, результат дають. Подивимось на основу збірної Франції на ЧС, так там же наймолодша команда в їх історії. Суть у векторі. Розумний балнс - молода команда із декількома ветеранами по 1 в кожну лінію. Тільки це повинні бути якісні гравці, які дійсно отримуватимуть більше молоді суттєво, але вони будуть вожаками. Молодь буде дивитись на них і рости. У цього Динамо є достатня кількість шикарної молоді. У сильного тренера Шапаренко, Алібеков, Попов, Ауссі, Циганков, Булєца, Волошин, Цитаішвілі, Тимчик, Ісаєнко, Нещерет... грали б і грали стабільно. І команда була б цукерочка. Швидкісні гравці, які вміють на полі думати. Вони б зростали швидкісними темпами. Якісний тренер за пів року з нашої молоді, ще б можна було знайти для потужності 2-3 молодих афріканці, і ще 3-4 досвідчених легіонерів бійців зліпив би цукерочку. Ми б змогли потягатись із багатьма командами. Бо молодь у Динамо зараз надзвичайно сильна за інтелектом футбольним і технічним оснащенням. Просто треба вміти працювати. Якісний тренер. А Хацкевич лісоруб. Він грає у тріо лісорубів в центрі поля. От і все. Подивись на Аліссона, на Аррісабалагу, на де Хеа, на Нойєра і інших кращих воротарів сучасності. Вони всі шикарно грають ногами. Подивимось на Бойко, 90% виносів в аут або боротьбу. Аррісабалага у матчі із Лівером віддав десь 30 передач, більшість була на 40-60 метрів. Точність 84%, це паси у вільні зони, шикарні паси в атаку. Акценти. Той же Давід Луіс, які шикарнючі діагоналі на 50-70 метрів. Це все можна напрацювати на тренуваннях. Тренер вчить, направляє, розвиває. А Хацк нажаль лісоруб. У нього футбол - віддай Бєсєдіну на 70 метрів в зону в боротьбу, він розбереться. Оце весь футбол.

ViAn сказав...

Антон, придбали ще шикарного воротаря із пасом і Ковачіч прийшов. Повністю змінився центр поля, а це мозок команди.

Леший сказав...

Вратаря купили на замену Куртуа- Сарри тут не при чем, Ковачич не играет постоянно - купили для ротации. Зато Сарри вытащил из запаса Баркли, человека про которого знали только специалисты и суперфаны, а сейчас он игрок основного состава. Вот это работа тренера

ViAn сказав...

В останніх 5 матчах чемпіонату Ковачіч - стабілний гравець старту, а всього зіграно 7 турів. І у першому турі він банально ще не був у заявці команди. А Барклі в чемпіонаті виходить на 10 хвилин в кінцівках. А грає у різних кубкових матчах. Саме він і є гравцем ротації.