понеділок, 11 лютого 2019 р.

У пошуках позитиву!


Збори в Іспанії доходять до завершення. Вже завтра відновиться сезон матчами ЛЧ. А в четвер Динамо зіграє в Афінах надзвичайно важливий матч. І суперник нас чекає такий самий складний, як і минулого року. Тому дійсно цікаво подивитись зміни. Як змінився чемпіонат Греції і його представник. Як змінилось за рік Динамо. Хоча нам знову продовжують розповідати про те, що цій команді і року немає. Цікаво ще скільки нам будуть цю байку казати. Тепер з’явився новий форвард і все, знову нова команда? Все ж треба бути чесним. Цій команді вже є рік. Таке пояснення вже не пройде. Дійсно, що команда надзвичайно молода. І є перспективи того, що протягом весни ще декілька молодих гравців стануть в цій команді основними.


Хочеться підбити певні підсумки цих зборів. Вони вийшли надзвичайно складними за результатами. Що можна констатувати з позитивного? Що у тренерського штабу нарешті є старт. Можна сказати впевнено про те, що є точно 10 гравців з 11, які будуть нести основне навантаження. Єдиний момент – найпроблемніша позиція опорника. Бо у Динамо як не було, так і немає на сьогодні жодного профільного гравця на цю позицію. І селекція або не шукала, або не знайшла сюди гравця. Думаю, що скоріше за все навіть не шукали. Тому хто вийде проти Олімпіакосу Шепелєв чи Че Че у старті – на сьогодні загадка. Та якщо всі будуть здорові на 91% стартовий склад можна передбачити.
Очікуваного вибуху від новачка команди ми не побачили. Він грав стабільно. Та не було у нього багато моментів. Як і вся основа влаштувала яскравий футбол лише пару разів. Більше креативіл другий склад. І було це як з позитивної сторони, так і з негативної. Фран Соль дійсно був для багатьох найцікавішим моментом. Багато хто говорить про статус товариських матчів. Наче в офіційних все буде інакше. Побачимо. Я можу сказати те, що побачив. По суті за всі матчі у нього був лише один 100% гольовий момент. Так, достатньо важкий, бо м’яч летів сильно і на зльоті. Іспанець в падінні ловив такий м’яч і ударив над пустими воротами. І все. Голяк. У всіх цих матчах атакувальна група Динамо виглядало надзвичайно блідо. Циганков тягнув гру на себе. Вербіч так само грав сам. Я не побачив взаємодії. Але по Солю зрозуміло те, що він гравець моменту, що він приймає рішення надзвичайно швидко. Це дуже позитивна риса.
Я дійсно не хочу робити прогнозів. Але по зборам ми хоч і побачили чітко окреслену основу, але я не побачив якісної командної гри. На мою думку команда не підсилилась так, як це було треба. Якщо подивитись на тренерський штаб, то він задоволений тими гравцями, що є. Багато хто каже про Алібекова. Ахмед дійсно цілком можливо стане вже зараз третім, витиснувши Шабанова, або першим після Кадара і Бурди кандидатом на потрапляння в основу. І це гарна новина. Збори завершуються і попереду відповідальні матчі. Хочу побажати всім здоров’я. А про Олімпіакос напишу в середу.
Дякую за увагу!

12 коментарів:

Кто-то сказав...

Всем привет!
Выскажу и своё видение:
- Согласен с ВиАном по поводу того, что команду не усилили должным образом.
- По основе мысли тоже совпадают, видно уже чётко кто туда попадает. Вопрос только Чече или Шепелев. (Мне больше понравился Чече, а Шепелева я бы вместа Буяльского ъотел видеть)
- Не понимаю почему Русина не выпускали с основой... парень забивает - выполняя тем самым свою работу, логичным ходом (с моей стороны) было бы поощрение в виде игры в основном составе хотябы матч.
- В конце (2 последних матча) прибавил сильно Андриевский, как мне показалось. Стал более агрессивным и по спортивному наглым.
- Соль.... не знаю... ДА, он быстро ориентируется, вроде вселяет некую уверенность, что приналичии момента - будет гол.... Ключевым фактором в его игре является - "Наличие момента", которого у него не было много. Не согласен с ВиАном, что там был только один 100% момент - нет, их было как минимум 3. Но, это не то количество, которое должно быть создано атакующей тройкой Вербич, Цыганков и Шапаренко, при условии игры с форвардом типа Соля. Здесь я вообще мало понимаю Хацкевича, поскольку он купил человека, замыкающего и требует от него игру созидающую с выполнением черновой работы... та посути Хацкевич в силу толи не умения, толи своей "рогатости" пытается слепить теперь СОЛЬСЕДИНА, упуская такой важный момент как возраст игрока. Нужен тебе забивной ПАХАРЬ - ищи такого сразу. Зачем брать "завершателя" и лепить из него Беседина, типо с надеждой что он и дальше будет забивать много??? Да не будет такого, я вам обещаю.
- Не понимаю я эту лепку ЦЗ из Алибекова. Вот хоть убейте меня, я этого не понимаю.
- Не понимаю я Смирного на фланге -//-.
- Не вижу никакого нормального оправдания самонадеянной игре Вербича и Цыганкова ... не рационально, с претензией на лидерство и часто чрезмерно эгоистично. Купили вам в команду форварда, вы знаете что забивать он умеет.... так поставьте интересы и нужды команды выше своих и нагружайте его по максимуму, пытайтесь отдать на него, ищите как ему удобно принимать, чтоб к официальным играм было понимание у вас, как он играет, как ему удобнее выйти на удар и чтоб у него появилась уверенность..... нет - мы тут лидеры, мы будем игнорить новенького, мы будем "засырать" моменты....ну тупо честное слово.

Надеюсь что всё это лишь мои домыслы и что в официальных матчах мы будем видеть именно КОМАНДУ, взаимопонимание на поле и за его пределами, а также НАКОНЕЦ увидим слаженную игру с чёткими сценариями поведения команды в тех или иных ситуациях, сложившихся на поле во время игры.

Спасибо всем за внимание, ВиАн - не принимай пожалуйста мои не согласия, на личный счёт.
Это всего лишь мое мнение, которое я никому не навязываю.

ViAn сказав...

Николай, я про Русіна давно вже кажу. Він забиває чисті м'ячі. Його швидкість прийняття рішень нажаль на середньому рівні. Це непоганий гравець, який ніколи не стане видатним форвардом при Хацкевичі. До Соля йому ще пахати і пахати. Не думаю, що він розкриється в сьогоднішньому Динамо. Йому потрібна практика і довіра. Я б на його місці змінив команду і пограв в іншому чемпіонаті. Може там би йому вдалось вийти на новий рівень. Наразі він у Хацкевича в голові поступається навіть Супрязі. Довіри немає. Треба щось міняти.

Parker сказав...

Привет всем!
Вставлю и свои 5 копеек:
Алибекова и Смирного хотелось бы увидеть в опорной зоне - вдвоем при защитной модели или по одному при более атакующей.
На Франа Соля должны играть не только Цыганков, Вербич и Шапаренко, но и крайние защитники. Это не в оправдание первым трем, это в назидание последним двум!
Кто-то очень метко назвал Русина нашим Филиппо Индзаги - т.е. это такой игрок, который забивает совершенно не очевидные мячи, при этом очень часто оказываясь в нужном месте в нужное время. А эксперименты с игрой в 2 форварда на сборах были весьма интересные, вот только боюсь, что эти эксперименты так и не станут реальными игровыми моделями при этом тренерском штабе. Уж слишком он упрям и прямолинеен.

С уважением, Parker.

Parker сказав...

Да, забыл добавить - ожидания от матча в четверг, мягко говоря, тревожные. Первое поражение "Олимпиакоса" за 13 туров да еще и лидеру чемпионата особо не дает поводов для оптимизма. Так еще и мы сами особо не демонстрируем качественного, зрелого и функционально насыщенного футбола.
Ничья будет за счастье и вариант с прошлогодним "Аеком" выглядит как относительно удачный: голевая ничья в Греции и нулевая ничья дома.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Я хочу так нагадати, що АЕК в минулому сезоні став чемпіоном Греції. Ця команда демонструвала надзвичайно агресивний, швидкісний і змістовний футбол. Скажу більше, що вони виглядали значно цікавіше за сьогоднішній ПАОК. А ПАОК на порядок сильніший за Олімпіакос зараз. Нас не чекає минулорічний АЕК. Олімпіакос хоча і команда з традиціями, та ця команда показує куди менш змістовний футбол. Ми пройшли тоді греків на дикому фарті. А зараз... зараз все інакше. Та от є велике запитання про те чи краще сьогоднішнє Динамо за Динамо минулої зими? За потенціалом краще. Та от чи краще за рівнем готовності? Не факт.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ви самі стверджуєте, що у минулому році нам пощастило пройти "Аек". Тобто у минулому році ми були слабші за греків. Вважаю, що сьогодні ми також слабші за "Олімпіакос". Та от чи влучить снаряд фарту ще раз у ту саму воронку? У мене великі сумніви з цього приводу. Щодо того, що сьогодні ми сильніші ніж у минулому році - питання дискусійне. Я особливої різниці не вбачаю. Ми не переважали "Аек" тоді і не переважаємо "Олімпіакос" зараз. Тренерський штаб тупцює на одному місці, через свою низьку кваліфікацію не знаючи, як використовувати наявних виконавців. До того ж якщо суперники й вивчаються, на нашу гру це жодним чином не впливає: ми граємо з усіма практично однаково. Я вже зазначав, що більш-менш адекватні тренери, які хоча й мають гравців класом нижчих, чудово вивчили нашу гру і регулярно відбирають у нас залікові бали.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Я не вважаю Олі сильнішими за Динамо. У нас набір гравців набагато якісніший. Більше того у нас дійсно в обоймі є гравці, які поки набирають. Я маю на увазі Циганкова, Шапаренко і Миколенко. Хацкевич вміє дивувати тактикою. Він опказував гнучкість у багатьої моментах. Хоча, зрозуміло, що чомусь найкраще у нього виходить робити це проти шахти. Чому так? Може мотивація. Ми поступаємось грекам лише в ігровому тонусі. А це питання надзвичайно важливе. По АЕКу була точно недооцінка суперника. Тут такого не буде. Прогнозувати щось негативне я не буду. Я вірю в Команду!

ViAn сказав...

Цікаво, що Динамо підписало 17-ти річного форварда з Грузії, якого вели багато років. Впевнений, що це та ж селекція, що і Цитаішвілі. Гравець по діткам виглядав яскраво. І в дитячих командах ПСЖ також. Але щось не вийшло далі. Не знаю всю правду. Та він перйшов в Анжи, там також не скалось. І він повернувся в Динамо. Рятує кар'єру? Можливо. Побачимо що з нього буде.

Vitosom сказав...

Анжи запретили регистрировать новых игроков.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ми точно ведемо розмову про одного й того ж Хацкевича?! В якому місці він проявляв тактичну гнучкість? Вимушені спроби врятувати ситуацію та випустити кількох форвардів не рахуються! Ще раз повторюю, що навіть тренери досить посередніх команд, але ті тренери, які мають мізки та змогли донести до своїх гравців потрібну інформацію, спокійно відбирають очки в "Динамо". Це відбувається як в УПЛ так і в ЛЄ. Матчі, в яких ми впевнено довели свою перевагу над суперником, можна перерахувати на пальцях однієї руки. А суперником пристойного рівня в усіх турнірах був і є лише "Шахтар". Був також і "Аякс" але ж ми усі пам'ятаємо це протистояння і наш блідий вигляд у ньому.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, так ми говоримо про одну людину. І тактична гнучкість була у багатьох матчах. Не радикальна. Але була. Можна багато про що казати. І якщо ми всі сядемо і будемо казати, що поганий Хацкевич, поганий Суркіс, погані гравці... нічого доброго це не дасть. Ми маємо таку команду, яка є. У кожного є вибір. Або вболівати і підтримувати навіть із таким тренером, або не вболівати. Але повторювати постійно про слабкого тренера не дасть жодного результату. Ну не буде іншого. Тому треба жити з цим. І вірити в Команду!

Oleksiis сказав...

схоже, що ВіАн баче те, що інші не побачили. Хоча про тактичну гнучкість Хаца... жарт був непоганий)