четвер, 21 лютого 2019 р.

Шикарний матч!!!


Може здатись, що нічого цікавого не відбулось. Можна сказати, що нічого надзвичайного ми не побачили. І дійсно до цього вже були 2 спроби пройти лютневі матчі у ЛЧ від нашою юнацької команди. І це були різні покоління. В тому числі і найзірковіше покоління 1997 р.н. із Циганковим, Тимчиком, Михайличенко, Шепелєвим, Шапаренко, Алібековим. Але ми потрапляли на команди, які нас впевнено перемагали. І тут можна згадати розгром від Мідлсбро 0:5. Наступного сезону поразка 0:3 від Аяксу із Клюйвертом і де Ліхтом. В минулому сезоні ми в жовтні не пройшли Інтер. Зараз же ми побачили прогрес. Далеко не кожного дня наша команда обіграє Ювентус. І ще й як. І ще й у присутності 11 тисяч глядачів.

Поспішні висновки робити не варто. Одна перемога, в одному матчі – може бути розбито у наступному раунді. Та якщо є за що подякувати хлопців, то це треба зробити. За грою, за змістом, за якістю – була гра дуже високого рівня. Керівництво переконалось вчергове, що ставка на власну молодь має сенс. Так, тепер на молодь Динамо звернуть суттєво більше уваги. В тому числі і представники команди, яка вчора програла. Що стало складовими успіху? Безумовно у Костюка є шикарний вибір гравців на всі позиції. Більше того вже 5 чоловік випускного класу активно задіяні у цій команді. Давно такого не було. А ще є Миколенко, який за віком міг би грати але вже є гравцем старту першої команди. Збалансований склад, де всі гравці мають якісний технічний рівень. Мотивація. Давно я не бачив такої агресивної гри. Дійсно надзвичайна агресія. Навіть на 90+3 команда здійснювала високий пресинг, забила чистий 4 гол, але суддя помилився і не зарахував його.
Де я бачив такий високий пресинг? Не так давно. На минулому тижні. Це була гра Аяксу проти Реалу. Нідерландська команда віддавала на полі все. Шалений настрій і віддача. Так, майстерність Реалу все ж взяла своє. Та якщо мати команду із майстерними гравцями, які ще й будуть давати таку віддачу на полі? Такі команди здобувають перемоги у складних матчах. Найсвіжіший приклад – вчорашній МанСіті, який навіть у меншості зумів вирвати перемогу у Шальке. Вирвати на шаленій віддачі. Сьогоднішня юнацька команда Динамо намагається грати в сучасний футбол. Наскільки вистачить такого функціоналу? Чи це буде проти всіх суперників чи тільки у матчах, де є шалена мотивація? Ми скоро отримаємо відповідь.
Чи варто казати про персоналії? Більшість гравців всім добре відома. Відома тим, хто цікавиться не тільки першою командою. Троє з них були на першому зборі в Марбельї. Безумовно Хацкевич спостерігає за всіма. Але далеко не всі отримають шанси. Такі реалії життя. По суті на сьогодні є два гравці, які будуть тренуватись з основою – Попов і Цитаішвілі. Та реально зараз в основу має шанс пробитись лише Георгій. І то це буде зробити не так і просто, бо на його місці в команді грають достатньо майстерні гравці. Було б справедливим навіть сьогодні, щоб Цитаішвілі отримав місце в запасі. А потім вийшов на свої 5-10 хвилин. Це було б надзвичайно логічним. І надзвичайно мотиваційним для гравця. Вчора він зіграв в юнацькій ЛЧ, а сьогодні в  ЛЄ. З точки зору психології – був бу сильний хід. З точки зору підсилення лавки якісним молодим гравцем, який дійсно може внести злам у хід гри, це було надзвичайно доцільно. Чи буде це? Думаю, що ні. Та все може бути. Але на весну Гіо точно буде в ротації. Він буде мати свої хвилини. А можливо і цілі матчі. І тут все залежатиме від нього.
По сьогоднішньому матчу також скажу декілька слів. Греки продовжують себе возносити на Олімп. Під ногами вони землі не бачать. Продовжують розповідати про власну велич і те, що зобов’язані проходити Динамо. Цікаво. Ніякої поваги схоже. І зміст першого матчу нічому їх не навчив? Динамо як мінімум оцінюється не нижче. А з історичної точки зору досягло в єврокубках набагато більше. Відсутність поваги – налаштовує додатково проти них. Цікаво якою буде тактика. Впевнений, що Динамо продовжить гнути свою лінії і диктуватиме свою гру, не даючи супернику багато вільного простору. Буде багато людей на стадіоні. І далі піде сильніший.
Дякую за увагу!

17 коментарів:

Леший сказав...

Кроты улетели в свою нору
Соль забил
Просто Новый год снова)))

Parker сказав...

Всем привет!
Всех с победой!
Весь анализ будем делать завтра. Сегодня просто празднуем!

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Просто треба було забивати і не привозити. Скільки ж сьогодні Вербіч намутив... жахлива гра у його виконанні. А от Русін вийшов і показав навіть за 1 хвилину свою високу якість. Чому не зробити цю заміну на 10 хвилин раніше? У другому таймі напривозили собі. 3 моменти привезли з нічого. А треба просто було реалізовувати контратаки і спокійно при 3:0 догравати. Пройшли і добре. шахта не пройшла і це погано, бо тепер зосередяться на чемпіонаті. Соль сьогодні провів достатньо якісний матч. Як і Шепелєв. Зараз треба вже про Зорю думати.

Leonidas B сказав...

Всех с победой! Динамо заслужило сегодня победу, игрой и самоотдачей. В кои веков никто относительно не выпадал с игры, и атаковали более не менее широким фронтом. В это время года, можно сказать, отличная игра!

Стас сказав...

Собственно,при очень большом везении!Но,всё равно с победой! Мне непонятно одно,а почему дома греки не играли так как они играли сегодня? Они провели хорошую игру.Надобно об этом сказать.

ViAn сказав...

Стас, греки почали грати із виходом Гереро і переводом 56 номера на правий фланг. Якщо почитати мій розбір їх тиждень тому, то я писав, що португалець саме справа дійсно несе загрозу. Тому по суті вони грали останні 25 хвилин цікаво. За цей час і створили 3 гольові моменти. А Хацкевичу просто треба було освіжити гру значно раніше. Випустити Сіді замість Вербіча і Русіна замість Соля. Все було б куди простіше. А так Динамо підсіло, почало притискатись сильніше. Вважаю, що Хацкевич провалив останні 25-30 хвилин матчу. Добре, що Бойко піймав кураж і врятував Хаца. Таки у нас тренерський штаб низької кваліфікації, нажаль.

Стас сказав...

Челси...Ну,что ДК считай распрощался с выходом в следующую стадию ЛЕ.И наконец-то сосредоточится на выступлениях во внутреннем первенстве.С чем я вас,собственно,и поздравляю.

ViAn сказав...

Нарешті нормальний жереб. Можна буде пограти у футбол. Не погоджуюсь із тим, що їх неможливо пройти. Складно. Але у Челсі зараз головна ціль - чемпіонат. Тому може бути недооцінка. І взагалі із командами Саррі можна грати.

Стас сказав...

ViAn,играть это одно,но обыгрывать это совсем другое! Давай не будем летать в облаках ибо уже налетались...с Аяксом,например!)))

ViAn сказав...

Стас, я все розумію. Суперник складний. І шанси у нас достатньо маленькі. Але що ти пропонуєш? Здатись до виходу на поле? Так не можна. Треба вірити. Всяке може бути. Тому якщо ти вже прорав, то добре, що не ти гратимеш. Парні будуть грати і намагатись пройти. Інакше ніяк. Навпаки. Якщо ми не пройдемо Челсі, то хто нам що скаже? Нічого. А от якщо пройдемо, то це інша пісня.
Ю19 гратиме із Хоффенхаймом. Цікаве протистояння двох шкіл, які зараз працюють за однією схемою. Думаю, що це буде справжня заруба.

ViAn сказав...

Мене не дивує тиша після 5:0 сьогоднішніх. Скоріше за все всі здивовані. Очікували важкий матч, а Динамо Зорю розкатало. Особисто мені сподобався 5 гол. Типовий гол форварда. Всім радже подивитись як Соль неочікувано робить ривок в зону, як Вернідуб молодший проспав цей ривок, як м'яч приходить в цю зону і як якісно форвард грає головою. Це і є те, за що ми придбали Соля. Вміння знаходити момент і реалізовувати. Знову XG в тому моменті був менше 1 суттєво, вижав максимум з мінімума.

Parker сказав...

Всем привет!
Всех с победой!
Уж не знаю чего сегодня было больше - нашей хорошей игры или слабой игры "Зари".
Также, думаю, свою роль сыграл тот факт, что мы уже отбегали два официальных матча.
Порадовал выход на поле Цитаишвили и Русина. Да и вообще, молодые сегодня выглядели неплохо. А Фран Соль является очень действенным противоядием для ситуаций, когда соперник закрывается в своей штрафной площади. Испанец именно тот, кто умеет находить момент для удара при высокой плотности соперников.

Надеялся, что Шаран даст бой "Шахтеру", но не сложилось. Зато мы оторвались от "Александрии".

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Анте Чорич...Вот в это я как раз готов поверить!)))По поводу вчерашней игры...Кажется мне что на вчера ДК выглядело более подготовленной командой в игре нежели луганчане.Причём как физическом плане,так и в игровом.

Стас сказав...

Кстати,а не для того ли был нужен Вуко?)))Не для покупки Соля,нет,а именно для подобных потенциальных покупок!

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
В свете этой новости может быть произойдет и уже упоминавшийся переход Че-Че в "Сан-Паулу", если не ошибаюсь. Иначе ну уж слишком много полузащитников! А хорваты у нас, как правило, значительно лучше адаптируются, нежели бразильцы. Думаю, была бы интересная рокировка, да и цены на игроков сопоставимые. Плюс еще и в том, что хорвату всего 21 год. В любом случае, у нас еще (или всего?) 3 дня до закрытия трансферного окна.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker ,если я правильно розумею,то Чорич это игрок №№8 и 10 в одном флакон.Я игры его полными матчами не видел конечно,но про такого игрока слышал...Другой вопрос,что черновую работу он не очень любит...)))

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Да, судя по всему, это ЦПЗ-АПЗ. Что до черновой работы, то бразильцы обычно её тоже не любят, даже если это входит в их прямые обязанности. В свою очередь, хорватов можно значительно проще адаптировать под наш футбол. Парень из "Динамо" Загреб, так что вряд ли ему там позволяли быть свободным художником и не отрабатывать в обороне. Да еще и в столь молодом возрасте, когда в команде есть люди постарше и авторитетнее. Но в любом случае будем посмотреть. Лично меня бы устроил вариант Че-Че в Бразилию, а Чорич в "Динамо". Можно хотя бы обоих в аренду до конца сезона.

С уважением, Parker.