середа, 13 лютого 2019 р.

Динамо Олімпіакос. Попри все.


Взагалі зараз в країні дуже багато ненависті, нетерпимості. Це більше на фоні майбутніх виборів. Людей зіштовхують. Цілком можливо, що такий глобальний настрій взагалі відображається на суспільстві і в інших сферах життя. Безумовно відображається. У нас багато хто схильний у власних невдачах шукати винних всіх, окрім себе. Тому я так бачу, що і до Динамо терпимості немає. Більше того є високі амбіції і очікування, є бажання, але реалії трохи інші. Ми хочемо мати іншого тренера, інший склад. Нас не влаштовує малюнок гри, не влаштовує її зміст. Я такий самий, як і всі. Перед матчем із Олімпіакосом у мене немає впевненості у тому, що все для нас завершиться перемогою. Тут багато чинників. І саме те, що робота сьогоднішнього тренерського штабу не викликає позитиву. Слабкий тренерський штаб, який не відповідає рівню гравців, які є в команді. Це найбільш поширена думку.

Взагалі більшість всього в роботі всіх структур Динамо викликає багато запитань. Єдине, до чого не має претензій – до тих умов, що створені команди. Я маю на увазі рівень зарплат, рівень обслуговування, рівень тренувальної бази і місця в Марбельї, де проходили збори. Тут все шикарно. А так є всебічні претензії по трансферним компаніям, по менеджменту, по роботі із вболівальниками. Найголовніша претензія – Хацкевич і Ко. І це не дивує. У нас ніхто не любить чекати. Всім подавай тут і зараз.
Хочеться поговорити про Олімпіакос. Нас чекають важкі протистояння проти команді із традиціями, історією, амбіціями. Нараз і у грецької команди важкі часи. Вже не перший рік вони ведуть боротьбу за 2-3 місця. В цьому ми схожі. Бо хоча і афішуємо прагнення боротись за золото, але реально це не виходить поки. Я передивився спеціально декілька матчів. Важко казати щось одностайно. Чому? Бо більшість матчів проходили проти середняків і аутсайдерів місцевого чемпіонату. Відповідно територіальна перевага була величезною.
Олімпіакос любить атакувати великою групою людей. А у воротарський майданчик заходить 3-4 чоловіка при позиційних атаках. Тоді як у штрафну по 6-7. Немає типової схеми як проходять атаки. Тут і флангові навіси, і стандарти, і атаки з глибини по центру, і атаки за рахунок індивідуальних проходів. Я буду казати про основну обойму. Але не відомо яким складом Олі гратиме проти Динамо. Чому? Бо є травмовані, є важкий етап у чемпіонаті, бо перед нами була гра із ПАОКом, а після із АЕКом.



На скріншотах наведені типові схеми атак по центру. Передача з глибини поля виводить гравця групи атаки на побачення із воротарем. Варто зазначити, що у першому випадку пас пішов від добре відомого нам центрального півзахисника Бібраса Натхо, а у другому від форварда Герреро. У обох випадках Масорас і Фортунас показали прекрасну швидкість, роботу з м’ячом на швидкості і реалізацію.
За креатив в команді відповідають трійка Хрістодолопулос, Фортуніс і Поденсе. Це все гравці технічні, швидкісні. Я б не казав, що саме Хрістодолопулос з них самий небезпечний. А він за АЕК потріпав нам нерви, а нашим захисникам хребти. Мені сподобався Поденсе. Маленький, швидкий португалець. А Фортуніс – людина, яка працює по всьому фронту атаки. Він не прив’язаний до позиції. Вільний художник. І атакує Олі всією командою.






 Але всі хто бачив матч із ПАОКом, ті не впізнали Олімпіакос. Чому? На полі були всі найсильніші. А ні гри, ні результату їх вболівальники так і не побачили. Що ж такого зробив ПАОК? Тут все надзвичайно просто. Команда нашого Хача просто забрала м’яч під контроль, передавила суперника своєю активністю. Дуже досвідчена команда. На скрінах легко побачити всі ті голи, які були пропущені. Це результат активності, ударів по воротам і насиченості гравцями штрафного майданчику. Перший гол – дальній удар Верейріньї, рикошет і м’яч піл перекладиною. Другий  гол – знову таки велика кількість гравців ПАОКа в завершальній стадії. А центральний захисник Папе Сіссе просто так і не зрозумів йому тримати яку зону. Тому то і навіс на дальню, скидка в центр і гол в пусті ворота.


Третій гол – пресинг. Спочатку накрили іншого центрбека Вуковича і змусили його віддати м’яч назад. І хоча Сіссе був першим на м’ячі але одночасно із форвардом суперника, який якісно зіграв у відборі. Високий пресинг. ПАОК дуже активно пресував, нагнітав, не давали спокійно розпочинати атаки супернику і це давало плоди.
Тому я хочу поговорити про слабкі сторони Олімпіакосу. Слабкі сторони випливають із сильних. Як я вже казав, що Олі атакують по 7-8 гравців. І ці люди достатньо високо атакують. По суті на останній чверті поля, залишаючи за спина ¾. І на цій частині лише 2-3 польові гравці. Окрім того є група з 4-х гравців, які взагалі майже завжди грають високо. Відповідно виникає дуже часто величезний розрив між групою атаки і групою захисту. Підходи два. Перший – не дати супернику атакувати нас дуже високо, тобто не затискатись в штрафну. Якщо відвести вище, то атакуючі гравці суперника не вміють тримати позиційний захист. Другий – швидкісні вертикальні контратаки.
Також я б відмітив те, що при позиційному захисті Олімпіакос сильно звужує захист. Так сильно, що залишає фланги вільними. Флангові захисники більше направлені на роботу на атаку, а не на захист. Ви розумієте про що мова? Олімпіакос не любить і не вміє грати другим номером. Саме це показав ПАОК.
Я пропоную всім залишити негативні думки. Що б не було, а життя прекрасне. І треба вірити в Команду, підтримувати хлопців. Якщо не вірити у власну Команду, то навіщо взагалі вболівати? А з Олімпіакосом переможе сильніший.
Дякую за увагу!

18 коментарів:

Леший сказав...

Судя по стартовому составу, проиграем, 2-3 мяча. С радостью ошибусь и признаю свою ошибку

Стас сказав...

Я думаю что в этой паре всё будет решено уже в первом матче.А мы...продолжим играть в родном чемпионате...

ViAn сказав...

Да, прогнозісти)) Клас гравців Динамо вище і це видно. А те, що Олі дома - зрозуміло. Та другий там греки стали. А їм то треба було атаківати. 2:1 їх не влаштовував рахунок. Без Кадара важче. Це безумовно. Та перспективи на домашній матч нормальні. Чи то АЕК рік тому був сильнішим. Чи то Динамо більш зріле стало. Та по суті матч абсолютно нічійний. Нічим греки не здивували.

Леший сказав...

Результат не угадал, количество пропущенных угадал- ничья))))

Leonidas B сказав...

Всем привет! Ожидался конечно результат не в нашу пользу. Начало конечно огорошило, на ровном месте гол и игроки поплыли, воспользуйся греки тем моментом, когда выложили наши греку мяч на ход и попади в ворота и всё.Повезло с ответкой, когда в первой же пристойной атаке забили. Второй тоже накосячили себе сами. Второй тайм получше, уже старались контролировать игру. Но всё равно слишком узкий диапазон в атаке, Вербич-Цыганков, Цыганков-Вербич, иногда Шапаренко просыпался, иногда Буяльский с Шепелевым. Этого мало, да и брак высокий в игре присутствовал. Соль пока вне игры, пару раз конечно обыгрался, пару раз уводил из зоны защитников, но хотелось лучшего взаимодействия.

ViAn сказав...

Якби забили із скидки Соля, то все було б класно. Моментів у нього не було. А от гольову він створив шикарно. Там треба було забивати. Головний висновок який? Не так страшен вовк. Цілковито можемо пройти. А от шахта фейєріт сьогодні)) Особливо стьопа. Красавчік. Якщо Айнтрахт не дотисне - буде фантастичним результатом.

Кто-то сказав...

Всем привет.
Не знаю я что вы там увидели из позитива, я до сих пор отойти не могу.
Игры - ноль
Идеи - ноль
Шапаренко - ноль
Игра на Соля - ноль
Цыганков кроме скидки - ноль
Миколенко - ноль
Командной скорости - ноль
-//- движения - ноль
Все стоят и тупо ждут погоды у моря.
Зато защитники напасоваоись уже на 10 игр вперёд.
Игра полнейший примитив.
Все. Столько эмоций у меня от этой фразы, что ему игра нравится (про Хаца), что больше не могу мне буду ничего сегодня писать. Все бурлит.
Гнать в шею Всех!!!!

KoRchaGiN сказав...

Предлагаю Николаю пересмотреть матч динамо с пао 1998,... если вы не заметили довольно качественную как для первого матча игру, я не понимаю что вы ожидаете увидеть от команды? Не уверен что за последнии лет 30 Динамо показывало чтото более вразумительное в Греции... Ну и как обычно после своего стандартного прогноза о неминуемом проигрыше - никто так и не набрался смелости признать свою неправоту... селя ви

Кто-то сказав...

KoRchaGin, если Вы мне объясните смысл пересмотра игры 20 летней давности, то я это сделаю. Я смотрю на команду сегодня. И мне не нравится тот футбол который я вижу сегодня. Да - первый матч, Да - нагрузки, но идеи в целом, тактики, четких сценариев поведения отдельно взятых игроков и команды в целом, при различных игровых ситуациях НЕТ. Их просто НЕТ! Они есть только у ЦЗ - пас поперёк друг другу. Да результат нормальный, но результат это когда команда заслужила конкретный исход, а тут отскочили, при чем в большей мере благодаря Шепелев и его проходу с навесом. Будь на его месте Вербич ничего бы подобного не было. А
Видеть от команды я хочу четкий рисунок игры, как это было при Реброве, когда он играл с 3 защитниками. Вот там, это могло нравится или нет, но была четко видна идея ГТ и рисунок на поле. А тут ее нет. А сравнение с 1998 годом вообще ни о чем...давайте ещё сравним 1960 ...

ViAn сказав...

У кожного свої думки. На мою думку безумовно можна грати набагато якісніше. Але нажаль відсутність Кадара, захисник із першим пасом, безумовно відобразилась на малюнку гри. Ми грали не проти дворової команди. Тому не треба очікувати виноса. Це гра приблизно рівних команд. Одна з яких грає дома і повинна була здобувати перемогу із переконливим результатом. Її переваги - ігрова практика. Динамо проводило перший офіційний матч. І за малюнком гри повна первага. Якщо хтось не вірить, то раджу подивитись статистику. Ми за всіма показниками зіграли краще. Володіння 60 на 40, Ударів 10 на 8 і 5 проти 4 у ствір. Ми подали 2 кутових, здійснили меньше фолів. Тому абсолютно якісна гра як для такого рівня. А хочеться завжди більшого. Та на мою думку і результат, і гра гідні. І для того, щоб пройти далі ми створили гарний гандікап. І головне - відчули, що вони слабші за нас. І вони це відчули.

ViAn сказав...

KoRchaGiN, я ніде про поразку не писав. Писав, що більшість не вірить. Та я от завжди вірю в Команду.

KoRchaGiN сказав...

Смысл не пересмотреть игру - а признать факт что ДК (даже в своей последней эталонной реинкарнации) всегда с греками играло ой как не однозначно. А переубеждать меня что как Тренер СС на пару голов выше Хацкевича - не нужно, это такой же очевидный факт. При этом учитывая реалии сегодняшнего футбола Динамо выглядело вполне достойно, и уж точно не наиграло на сплошные нули, как в вашем посте.

KoRchaGiN сказав...

Виан я про Стаса... Уже можно сделать отдельный пост - со всеми его прогнозами - перед каждой игрой

Стас сказав...

KoRchaGiN ,жду отдельный пост со всеми моими прогнозами!))))

Parker сказав...

Привет всем!
Я был среди тех, кто не особо верил в позитивный исход первого матча с "Олимпиакосом". Правда, я писал о том, что может повториться прошлогодний сценарий - две ничьи и именно голевая ничья на выезде выведет нас в следующий раунд.
Матч не смотрел, поскольку вечер был посвящен самой большой любви моей жизни - супруге, с которой мы, кстати, были на открытии Харьковской филармонии, которую за несколько часов до нас открыл нынешний гарант. Мы, правда, все же покупали билеты за собственные деньги! Чудесный вечер закончился хорошей новостью о голевой ничьей с греками и новостью о ничьей ШД с "Айнтрахтом" в том же Харькове. Из-за этих "скитальцев" по Украине мы добирались домой в два раза дольше! Также порадовал Степаненко с двумя горчичниками за 5 минут и Кривцов, который наряду с Тарасом пропустит и так очень сложный матч во Франкфурте.
По "Динамо" (выводы по видео и комментариям): физика нормально как для первого матча, а вот с тактикой и командным взаимодействием пока не очень; как и на сборах пока выпадает Соль; пока, к сожалению, Цыганков и Вербич в атаке наше все; несколько раз неосторожно сыграл Кендзера, хотя от него это меньше ожидалось, чем от того же Шабанова, который, в свою очередь, особо не ошибался; все так же рыхло выглядит наш центр - все как-то наполовину - иногда неплохо в обороне, но не без глупых решений, иногда неплохо в атаке, но не регулярно и безсистемно. Основной вывод заключается в том, что перед вторым матчем ситуация перестала быть совсем печальной - появилось поле для маневра силами и средствами, плюс дополнительная неделя для устранения ошибок и налаживания взаимодействия.
Как-то так...

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Наче поки пости пишу я тут. Коли будете писати ви, то і будете творити те, що вам до вподоби))

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
Безумовно чув про відкриття філармонії Порохом. Свій вечір я також првів у колі родини із своїми коханими дівчатами)) Тому футбол більше слухав, а бачив лише десь половину матчу)) Хоча ми б також сходили у філармонію і навіть за свої гроші))

KoRchaGiN сказав...

2Стас - да шо его писать то? « Уверен мы сегодня проиграем, причем минимум в 2 мяча...»(ц) усредненный ваш пост с момента создания блога