пʼятниця, 15 лютого 2019 р.

Не такий страшний вовк, як його малюють))


Ця відсутність віри – глобальна проблема. Це Динамо привчило нас до того, що будь-який результат можливий. В тому то й справа, що молода команда не дає стабільної гри, стабільного результату. Знаю, що багато хто з нас скаже, що справа не в гравцях, а в тренерському штабі. Самі вони не можуть підготувати команду однаково до всіх суперників. І ми вже знаємо правило, що Динамо ніколи не проводить два однакових тайми. І ці тайми кардинально можуть відрізнятись за малюнком і змістом. Дуже мало матчів які команда провела 90 хвилин на одному високому рівні. Можливо це дійсно через молодість. А можливо і через тренерський штаб. Правда завжди десь посередині.


Ми розглядали протистояння із Олімпіакосом крізь призму матчів з АЕКом. Тоді нас розчавили в Греції. І ми здобули фантастичну нічию на виїзді на абсолютному фарті. В Києві ж не просто все повторилось. Нам шалено пощастило, що ми не програли із розгромним рахунком. Тут же нас чекала куди більш титулована команда. І з греками ми дійсно завжди важко граємо. Тому треба бути чесними. Очікування особисто в мене не виправдались. Я очікував значно більшого від суперника. А так. Ну, да були декілька моментів. Пару раз намагались втекти у вільний простір. Але щоб був натиск, високий пресинг, щоб наші не могли змоги голову підняти? Ні, не було. Навпаки все. Таке враження, що фізичний стан грецької команди настільки поганий, що будь ми в кращому ігровому тонусі і ми б їх просто не помітили.

Оптимізм вселив другий тайм. Повне домінування Динамо, наростаючий темп, агресія. Так, ми і далі маємо проблеми із створенням. Але контроль м’яча, відчуття, що гол дуже близько – було. Як і дійсно помітно, що тренерський штаб акцентував увагу на тому, що опорні півзахисники не встигають закривати зони. Тому Соль уводив лінію захисту вперед,  а інші гравці вривались у вільну зону. Так ми забили обидва голи, так ми могли забити ще. Вимагати щось більше зараз – дурниці. Набагато важливіше – повернення Кадара. З ним центр захисту буде виглядати набагато якісніше.

Достатньо подивитись статистику. Ми побачимо те, на що особисто я звернув увагу ще на зборах. Динамо намагається взагалі не віддавати паси назад. У першому таймі було дуже багато низьких передач, передач назад. У другому таймі більшість передач була на половині суперника і майже все вперед. Якість командних дій – набагато вища інтенсивність, на 3% менший брак, майже вдвічі більше передач у штрафну і вдвічі більше гострих передач. І, якщо вірити цифрам, то кращим гравцем команди став Володимир Шепелєв. Цікаво.

Оптимізм завжди повинен бути без перебільшень. По суті Динамо не вирішило питання. А нічийний результат може тільки розслабити. Як я і писав, що з греками треба грати виключно першим номером. І краще грати не перемогу. Тому я хочу весь оптимізм розмазати. Динамо – дуже специфічна команда. Її важко спрогнозувати. Якщо ми не можемо провести два тайми сильних, то і два матчі нам також важко провести якісно. Ніхто зараз не знає того, що буде через тиждень. Бо Динамо – команда сюрприз як у позитивному, так і у негативному сенсі. Буду очікувати лиш те, що це буде наш день.

Дякую за увагу!

16 коментарів:

Стас сказав...

ViAn,они перед этим провели очень важный для себя матч.И более того,они его проиграли.Отсюда столько замен основных игроков.Это сказалось.Мне было бы интересно глянуть на греков основным составом.По поводу второго матча...Я бы ДК ничего не гарантировал бы!Да,у греков перед нашей игрок тоже очень важная игра,но...Посмотрим что они поставят своим приоритетом внутреннее первенство или ЛЕ? Честно говоря я думал что в первую игру они поставят супротив нас основу и потому прогнозировал проигрыш наш с разницей которую мы не способны будем отыграть.Однако,посмотрим что будет в ответной игре.

KoRchaGiN сказав...

Скажите, а только мне ккажется, что Динамо забило 2й ггол с оффсайдом (Гармаш уклоняется от мяча летящего в ворота). Нигдее даже не заметил обсуждение момента

ViAn сказав...

Стас, вони зробили 4 заміни в порівнянні із матчем з ПАОКом. Але, мінімум 3 з 4-х замін - проста ротація. Бо основного форварда немає. Є 3 форварда, всі грають по черзі. І єгиптянин грає стільки ж, скільки не гравший з нами іспанець. Те ж саме можна сказати про опорніка Камара. Він із ізрільтянином Натхо регулярно ратується. Те ж саме по тому гравцю, який забив нам гол Діашом і Хрістодулопулосом. Тому все в звичайному порядку. Проти нас грала основа. А обойма у Олімпіакоса десь з 16-17 гравців.

ViAn сказав...

KoRchaGiN, я дивився момент. Якби Гармаш стояв і закривав воротарю огляд, то був офсайд. А він стояв за лінією огляду, не закриваючи траекторію польоту. Тому офсайду там немає.

Parker сказав...

Привет всем!
Кто еще не посмотрел первую часть программы Вацко light с Игорем Суркисом, весьма рекомендую. Помимо различных экскурсов в прошлое были ряд интересных моментов, касающихся настоящего и будущего клуба.
1. Взят вектор на выращивание своей молодежи.
2. Стоимость клуба со всеми его активами, по словам самого ИМС, составляет около 300 млн. (это к нашему с ViAn'ом спору под постом от 3 октября 2018!).
3. Суркис не готов покупать игроков за 10-12 млн. Таким образом, максимальный ценник для нас приблизительно 7-8.
4. Во второй части сезона Хацкевич будет находиться под прессингом результатов, поскольку отведенный владельцем срок на адаптацию новичков, становление молодежи и притирание команды уже закончился.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Насправді ІМС таке в цьому вью несе)) Іноді заговорюється. А те як він не захотів ображати Ріната - взагалі сміх)) Аже поперхнувся таке враження)) Ну і брєдні про зп)) Добре відомо, що найвища зп зараз у Циганкова. І це майже 2,5 млн. Це по новому свіжому контракту. А у Соля 1,5 млн. У Вербіча 1,2 млн. Тому історії про те, що Сидорчук і Гармаш найбільш оплачуванні - смішно)) Як і історія про бюджет у 30-40 млн. Тільки влітку на трансфери витратили більше 20 млн. Щось ІМС заплутався капітально)) Бо 40+20 - 60))
І все інше треба фільтрувати. Він готовий купувати гравців за 10-12 млн, просто там він не догворови. Ті, що раніше були по 10-12 зараз 25-30. От за такі гроші він не готовий купувати дійсно. Як і не бачить сенсу купувати молодих бразильців. А про вектор на власну молодь відомо вже 3 роки. Яку тут Америку хтось для себе відкив?
Стосовно молоді, то про Цитаішвілі він все правильно каже. Але хто самий прогресуючий гравець за останній рік? Не Вікентій Волошин. Ні-ні)) Вікнтій грає на достатньо високому рівні. Але не додає поки. Хоча я дуже цього очікую. Приємно дивує Артем Шулянський. Хлопець за осінь дуже сильно додав. Зараз серед всієї групи 2001 р.н. це самий прогресуючий футболіст.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ну а навіщо, з Вашої точки зору, Суркісу надавати так багато неправдивої інформації? До того ж, від нього ніхто не вимагав точної суми з/п, а лише визначити, більше мільйона або менше.
На мій погляд, сума бюджету у 40 млн. виглядає цілком реальною.
Щодо Ахметова, то Суркіс скоріше усього, не бажає конфліктувати з Рінатом, який знайшов спільну мову з нинішнім гарантом. В той же час відносно Павелка жодних обмежень не існує.
Відносно трансферів Суркіса ніхто не зупиняв і якщо б він хотів щось додати, то додав. Ми й у найкращі часи не витрачали по 20 млн. на трансфери, максимум 12-14 млн. А зараз, коли конкуренція значно знизилася, плюс фактично відсутній потужний спонсор, яким був Фірташ, абсолютно немає сенсу викидати такі гроші. ШД он також вже не витрачає значних коштів, не переходячи рубіж у 10 млн., хоча можливості Ахметова значно більші.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Ми насправді були достатньо близькими до трансферів за 20 млн. І це спроби достатньо чучасні. Ми давали 25 за Вітоло, 25 за Міліка, 22 за Кардосо. Це все було не так і давно. Остання спроба - Мілік. Тому всі ці слова про те, що не даємо - філософія. За 50% прав у трансфері Супряги ми віддали 6,5 млн влітку. ІМС дуже багато разів викручувався. Чому? Не знаю. На нього це не схоже. У 2018 трансферний бюджет команди, якщо взяти всі придбання 2018 року, склав 27,5 млн. Це я порахував трансфери Вербіча, Дуелунна, Че Че, Сідклея і Супряги. Як може бути бюдет 40 млн, якщо ти витрачаєш 27,5 і це без підйомних, без того ж Бойко, який також влітку отримав підйомні за перехід нормальні? Без зп. Без ремонту стадіону ім. Лобановського, на який витратили 5 млн євро. Без ремонту бази в Кончі Заспи, а там капітально відремонтували манеж. Без того, що зробили поле на Нивках штучне, а це 1 млн. І відремонтували капітально 2 корпуси. Мінімум 70 млн бюджет за 2018 рік. Чи на зп імс 5 млн витратив? Це якщо мова про 40... Смішно! Я не рахую чужі гроші. Я кажу про факти. Я фінансовий аналітик.

Oleksiis сказав...

ВіАн, чесно кажучи, ви дуже не праві! ви просто впертий і не хочете визнавати неправоту, вибачте за прямоту! скажіть, який сенс Суркісу брехати щодо зарплатні? його ніхто навіть не змушував це озвучувати! Дуже сумніваюсь, що Циганков отримує більше за всіх. У всіх молодих гравців зарплатня росте поступово, а не - от ти отримував 100 тис дол, на тобі 3 ляма! Це я образно. По друге, от ви рахуєте скільки Суркіс тратить на трансфери... А ви ніколи не задумувались, що він не зразу платить всю суму, а розкидує її на 2-3 сезони? так само як зараз ми отримуємо за Беланду, який вже рік! І впевнений, що таке з багатьма гравцями яких ми віддали в аренду/продали, тільки на ці факти ви чомусь не звертаєте уваги! Щодо Супряги... За нього взагалі нічого не було уплачено, як неодноразово писалось в ЗМІ, була домовленість, що ДК як продасть його, то заплатить ті ж 6,5млн + 50%. А ви вже приплюсували все на світі! Ви також оперуєте цифрами за Міліка, Кардосо. Суркіс чітко сказав, що цифри в СМІ показують вдвічі більші чим насправді, а як з Рафаелем навіть нижчі, і я якось довіряю Суркісу, ну бо немає сенсу йому брехати, хочеш розповідай, не хочеш ні, або можеш щось не договорити, але брехати він не буде.
Є куча різних нюансів в фінансуванні, трансферах, але ви оперуєте лише чутками і брудними розрахунками.

ViAn сказав...

Олексію, я знаю що кажу)) ЗМІ - ЗМІ)) Коли я кажу про зп Циганкова, то знаю що кажу. І коли я кажу, що ІМС чомусь викручувався всі в'ю, то це легко побачити. Він взагалі так і сказав, що не хоче знати нічого про те скільки грошей витрачає... Тому то і так все зрозуміло)) Навіщо він так каже? Я до всіх людей ставлюсь позитивно, але не варто забувати хто за національністю Ігор Рахмельєвич. Вони ніколи не кажуть правду тоді, коли мова йде про гроші)) Такі вже люди. Хоча, якщо ви вважаєте, що він сказав кристальну правду, ну то хай так і буде)))

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Вербич - 4 млн., Дуелунд - 4 млн., Че-Че - 4,8 млн., Сидклей - 5 млн., Супряга - 6,5 млн. Усього 24,3 млн. Однак, це видатки. А до цього, за 25 млн. був проданий Ярмоленко. У минулому сезоні у ЛЄ "Динамо" заробило 7,6 млн.
Цього року за участь в ЛЄ "Динамо" заробило 8,8 млн.
Потрібно враховувати не тільки безпосередні видатки Суркіса, ай ті кошти, які він отримує як власник клубу. Звісно, клуб є збитковим, однак ІМС певною мірою винин сам: він не дуже багато уваги приділяє роботі з вболівальниками, клуб не має бюджетних лінійок фірмової атрибутики і т.д.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Ми ж говоримо про бюджет і його витратну складову. А не про джерела надходжень. ІМС сказав, що при ньому Динамо не буде прибутоквим. Тобто може бути, але не буде. От ми і можемо подумати, що 30-40 - можуть бути його капіталовкладення. А все інше - прибутик від трансферів, виступів в єврокубках, надходжень від спонсорів. Тому то ми і отримаємо бюджет не менше ніж 70 млн. На мою думку він на сьогодні саме такий.

Oleksiis сказав...

ВіАн, от впертий ви! немає в нас і 50!!!!!! це факт!!!! фух, ви як дитина!

Leonidas B сказав...

Всем привет! Сегодня наши выигрывают! Динамо-Ювентус 3-0. Счёт мечта. Молодёжку с победой! Элина тоже сегодня порадовала!

ViAn сказав...

Безумовно перемога над Юве заслуговує окремого матеріалу. Спробую знайти на це час. Нажаль поки часу критично не вистачає вільного. Навіть матч побачити у повному форматі. Що там вже казати про написання якісного блогу.