середу, 10 квітня 2019 р.

Трансферні поневіряння))


Розумні люди завжди вчяться. І ніколи не повторюють тих помилок, які вже зробили, на яких набили шишки. Ми вже про це говорили. Я згадую задоволене обличчя Хацкевича на презентації Че Че. Хоча він не зовсім вірний приклад. І все ж. Тоді ми писали, що гравець розкрився у дорослому віці, а до того грав на любительському рівні. Що це людина, яка не грає у силовий футбол. Суперечливий трансфер гравця, який за кар’єру провів один яскравий сезон, був визнаний багатьма відкриттям чемпіонату. А у опитування на кращого гравця посів друге місце за Дуду. Теж для нас добре відомим гравцем. Чи бачили очі що беруть? Нагадаю, що на момент підписання Че Че вже 2 місяці був без практики, з квітня місяця втративши місце у старті Палмейраса. Склалось враження, що нам збувають такого гравця, який клубу не потрібен.


А потім був трансфер Буено. Хоча ми ж всі знаємо як він був. Сантос захотів Гонсалєза, а ми обирали із запропонованих варіантів. Вже тоді багато хто, в тому числі і я, написали, що Вітор 2016 і 2018 – абсолютно різні гравці. Травма хрестів для атакуючих гравців – завжди величезні проблеми. Та й брали ми також гравця глибокого запасу Сантосу. Чи дивує те, що він у нас не заграв? Мене ні.

І зовсім інша справа Сідклей. Цей гравець був в накаті. Він грав в оренді чемпіона на той момент, бо Корінтіанс потребував лівого захисника для копа Лібертадорос. За плечима у Сіді було багато успішних сезонів і за багатьма опитуваннями він був кращим лівим захисником всього чемпіонату. Ми брали гравця, який мав стабільну ігрову практику, був затребуваним. Тому чи дивує те, що він у нас закріпився в обоймі? Мене ні.

А перед тим була авантюра із Самбрано. Безкоштовно і оцет солодкий? Колись Самбарно грав, грав на високому рівні у якісному чемпіонаті. А потім почав пити, отримав контракт і кар’єра пішла не просто на спад, а впала у глибоку прірву. Чи мав Красніков якісь стосунки до цього переходу? Допускаю, що ні. Бо він на той момент до Динамо ще не мав прямого стосунку. Проте, можливо вже рекомендував. Ми знаємо як на рекомендував. Свого часу він привів у Метал Сосу. Правда за гроші. Але 2 млн за гравця, який провів за 3 сезони 53 матчі за Баварію, а в невдалому сезоні за Наполі 31 матч. Нічого такий гравець правда? І лише за 2 млн. Нам би зараз взяти з Наполі за 2 млн гравця, який би зіграв у них 31 матч в цьому сезоні. Тоді Красніков це зробив. А Соса віддав 3 роки Харкову, а потім пішов в оренду в Атлетико Мадрід, Бешикташ. Пограв за Мілан. Нічого собі кар’єра правда?

Може Красніков дійсно погано шукає для Динамо. Ось зараз на перегляді знаходиться уругваєць де Пена. Це гравець, який ніколи і ніде не грав по суті на високому рівні. Динамо обирає вільних агентів, щоб дозаявити зараз? Навіщо нам вінгер? На мою думку нам потрібен форвард. Давайте подивимось хто зараз серед форвардів вільний. Бенжамін Моканджо. 57 матчів за збірну Камеруну. Останні роки грав у Китаї. А до того у Лізі 1 за Лорьян. 160 матчів і 50 голів. Далеко не найгірший показник, як для Ліги 1. В Китаї він між іншим у 30 матчах забив 15 голів і віддав 6 гольових. Не так і погано. Браун Ідейє. Всім нам добре відомий гравець, який багато де пограв. І не так давно озвучив, що готовий повернутись в Динамо. Якісний форвард, який точно одразу підсилить нашу атаку, бо адаптація хлопцю непотрібна. Він знає мову, знає клуб, чемпіонат. Джовані дос Сантос. Мексиканець, який місяць тому став вільним агентом. А до того 3,5 роки грав за Лос-Анджелес Гелексі. 107 матчів за збірну Мексики. Швидкісний, вибуховий форвард, з прекрасною технікою. А які команди у кар’єрі? Барса, Тоттенхем, Вільяреал. Для нас це справжня знахідка і одразу підсилення складу. Та ми чомусь переглядаємо де Пену. Тоді як найжирнішим вільним агентом зараз є гравець збірної Франції Йохан Кабай. Прекрасний центральний півзахисник. Та чомусь Красніков пропонує Динамо уругвайця без історії і досягнень.

Дякую за увагу!

18 коментарів:

Стас сказав...

Поиски картошки в куче говна продолжаются...(((

San73 сказав...

Динамо уклало угоду з 27-річним уругвайським вінгером Карлосом де Пеною

ViAn сказав...

Стас, в тому то і вся біда. Не хочу казати погане про уругвайця. Людина він наче комунікабельна. Але від цього трансферу пахне попередніми трансферами. Хоча все ж треба побажати Пені реалізувати себе в Динамо і зарекомендувати з кращого боку. Підсилити лавочку і допомогти здобути золоті нагороди.

ViAn сказав...

San73, саме підписанню уругвайця я і присвятив цей матеріал. Тобто писав я до офіціозу, але вже все було зрозумілим. Тому і писав про тенденциї і альтернативу.

Стас сказав...

Игроки на определённые позиции нужны,но...Денег нет! И по сему мы снова будет брать то,что плохо лежит ибо не нужно никому!Зато бесплатно!(((

ViAn сказав...

Стас, тема грошей давно пройшла. Гроші є і для трансферів точно. Але трансферне вікно закрито. Зараз ми зможемо дозаявити лише вільних агентів.

Parker сказав...

Привет всем!
Вот этот трансфер может рассматриваться как углубление скамейки, но не люди, за которых платят по 5 млн.
При этом, хотелось бы вместе с подписанием новых игроков слышать мнение главного тренера по этому поводу, а то опять берем по протекции кого-то с динамовским сердцем, кто за результат игры команды отвечать точно не будет.

С уважением, Parker.

P.S. Идейе нам бы точно сейчас не помешал, он был хорош во времена очень жесткой конкуренции не только с "Шахтером", но и с "Металлистом" и "Днепром". Ну и адаптированность к чемпионату очень важна, игрок сразу может усилить игру.

Леший сказав...

Ну взяли непонятно кого до конца сезона- и что? Летом обратно отправят. Суркис он же менеджер с большой буквы М...

ViAn сказав...

Ви бачите як розвертається ситуація? Виявляється у Динамо 5 дискваліфікоманих гравців старту на завтрашній матч. І це Кендзьора, це тріо у півзахисті. По суті у півзахисті взагалі є Андрієвський, Шепелєв і Сидорчук. Це ті, хто можуть зіграти. Хто буде грати зправа - загадка Бурда? Але хто тоді із Шабановим в центрі захисту? Кажуть, що Попов, Цитаішвілі і Алібеков в обоймі. Де Пена також. І ще з'явилась інфа, що Ісаєнко також їде в Марік. Шпнс для хлопця? Не факт. Але в заявці скоріше за все буде. Тому цікаво Попов чи Алібеков завтра вийдуть у старті в центрі захисту. І результат під великою загрозою, бо це дуже багато - 5 дискваліфікованих гравцівю

Oleksiis сказав...

А хто Вам сказав, що його Красніков порекомендував?

Oleksiis сказав...
Автор видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Без Краснікова ми не можемо купувати з ринку ЛА. Він там знає все і всіх. Розповідають про Буряка? Ну)) Буряк за ЛА не відповідає. Тому це на 100% креатура Краснікова і його агентів в ЛА.

ViAn сказав...

Склад сьогодні стартовий не фонтан, особливо у півзахисті. А от дебют Дена таки відбудеться. Як і найкраща лавка запасних за довгий час.

Parker сказав...

Привет всем!
По первому тайму у нас небольшое игровое преимущество: удар Сидклея и фол на Бурде в ШП "Мариуполя". Но этого слишком мало для победы, поскольку азовцы, а особенно их "старшие товарищи" будут рады и ничьей. Средняя линия пока выглядит очень скромно и безинициативно. Играем без ротации и отсутствие игровой практики у Андриевского очень заметно, хотя мог бы выходить хотя бы на замену в отдельных матчах.
За результат тревожно...

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Але другий тайм повністю за Динамо. І це при тому, що грали Цитаішвілі і Ісаєнко. Дуже якісний другий тайм. Якщо в першому таймі була перевага але не домінантная. То у другому таймі передавили. Хотілося, щоб забили більше голів, бо ж можливості були. Сподіваюсь, що молодь і далі буде більше грати, а це не буде єдиним епізодм де хлопці зіграли.

Leonidas B сказав...

Так по рабочему перетянули канат на свою сторону, молодёжь каши не испортила, импонировало то что она была настроена на силовую борьбу и не потерялась на поле, не тратила эмоций впустую как это делали Бурда, которого раз за разом продавливали, от этого он психовал и Вербич. Попова Исаенко с полноценным дебютом за первую команду, надеемся, что Хац больше им будет доверять как и Жоре.

ViAn сказав...

В тому то й вся суть, Леонід, що молодь зробила результат. А те, що склад був наймолодшим за довгий час - величезне досягнення тренерського штабу.

Oleksiis сказав...

"величезне досягнення тренерського штабу", - ця фраза смішить з кожним разом все більше і більше! і це на фані такого ж самого Маріуполя, де було куча необтесеної молоді, які мали кучу шансів, але то таке...)