вівторок, 23 квітня 2019 р.

Динамо шахта. Більше молоді - більше емоцій!


Мені добре відомо, що в сьогоднішнє Динамо вже ніхто не вірить. Не вірять у командні можливості. Не вірять у те, що ще є шанси зачепитись за золоті нагороди. Багато хто скаже, що треба б срібло вберегти. Чергова пауза на 2 тижні в нашому футболі затягнулась. Ми побачили товариський матч із Ворсклою. І там виблискували Попов, Цитаішвілі і дуже якісно зіграв де Пена. Принаймні якісно забив. На сьогодні вже немає критичної проблеми із складом. Більшість гравців одужали і відбули дискваліфікації. Так чи є шанси?


  В одному конкретному матчі вони безумовно є. Мотивація точно буде вищою. А у суперника випав Марлос. Правда активно почав награватись Тете. Скоріше за все він вийде і проти Динамо. Відгуки по його грі позитивні. Та йому грати із Миколенко. Який так само юний гравець але із значно більшим багажем виступів на високому рівні. По суті це перший повноцінний сезон гравця у старті. Та позаду вже дуже багато матчів, в тому числі і проти Челсі. Нещодавній кубковий матч що показав? Що це Динамо вже грає із шахтою з позиції сили. Не тільки від оборони. А і першим номером. І це ми побачили ще восени. Щось змінилось? Цілком можливо. Вже немає повного домінування донецької команди на полі. І це говорить про еволюцію.
Динамо продовжує розвиток. Та ми знову побачили що? Перший тайм був сильним. Другий дуже слабким. Додатковий час знову був повністю за Динамо. Стабільно тримати 90 хвилин на високому рівні ця команда поки не може. Як правильно розподілити сили? Краще провести слабкий перший тайм але втримати ворота на замку. А потім сильний другий і дотиснути. Це цілком можливий сценарій. Бо сильний перший тайм для Динамо – невигідний варіант. Вже перевірено.
У шахти дійсно ситуація така, що немає стабільності. В чемпіонаті здобуті важкі перемоги, завдяки лівим пеналям. На кубок молодий склад виніс Зорю. У Зорі правда зараз знову важкий період. Команда котиться вниз. І підсумкове 6 місце цілком реальне. Це при 3 бюджеті, при достатньо якісному наборі легіонерів. Шахта почала омолодження складу. Достатньо різко. І вимушено. По суті молоді бразильці не обкатані. Фернандо, якого активно обкатували восени, схоже поки не виправдовує очікувань. Як і Майкон. У нього були непогані матчі, навіть у ЛЧ, але зараз він повністю програв конкуренцію далеко не видатному партнеру по команді Алану Патріку. Поки трансфери не працювали. Чи спрацюють Соломон і Тете проти Динамо? Цікаво подивитись. Коли молодь грає, то більше емоцій.
Найцікавішим моментом для мене є те, що Денис Попов сьогодні не грав за дубль. Може він таки увірветься у старт і посадить Кадара на лавочку? Може посадить Бурду? Рівень гри, який показує Ден, для когось – відкриття. Для мене це очікувано. Більше того, ми в його особі маємо гравця, який буде багато забивати на стандартах. Це його фішка з дитячого футболу. Він забиває стабільно не менше 5-6 голів за сезон на стандартах. І все це за рахунок прекрасних фізичних даних, вмінню знайти позицію і високому стрибку. Чи побачимо ми його у старті? Як на мене, то він заслуговує на це. Може ми під кінець сезону таки побачимо як запускатимуть в основу ще одного молодого гравця. Час настав на мою думку. Я чекав і Гіо. Але у нього останнім часом гра не клеїться навіть у дублі, може немає там мотиваційної складової. А от Попов вже готовий грати.
Матч буде важким і нервовим. Шахта вже відчуває, що молоде Динамо набирає оберти. Нерв у них також на високому рівні. Бо програй вони нам перший матч, програй другий і вже лише 1 очко. Зіграти у нічию із кимось і Динамо вже на першому місці. Теоретично шанси є. Як буде на практиці? Треба починати з маленькому і здобути перемогу. А там побачимо.
Дякую за увагу!

13 коментарів:

Leonidas B сказав...

Только за Динамо всегда и везде. Настоящие болельщики всегда вместе с командой. Если у ХАНа заканчивается контракт летом то ИМСу предстоит конечно головная боль по тренеру, будем откровенны Хацкевич не тянет по крайней мере с этим составом, да молодёжи даёт играть но что он ей может дать в плане профессионального роста, он уже исчерпал себя, достиг своего потолка, у команды нет игры, она играет насколько позволяет соперник, не будешь же каждый матч вытягивать на жилах как Зарёй во втором тайме. Можно конечно допустить, что будь у него комплектация команды более сильными игроками то результаты были более предпочтительными, но игроков нет и в ближайшем будущем не ожидается, нужно своих ставить на ноги, они ничем не хуже других молодых талантов, только нужно уметь с ними работать. Хотелось бы тренера, чтобы мог команде поставить игру. После Палыча таких не было, Ребров конечно пытался что-то сделать но так и не довёл до конца. С Шахтой будет жарко, пацаны уже почувствовали кровь в таких матчах, думаю если не напортачат есть все шансы на победу.

ViAn сказав...

Леонід, треба зрозуміти, що ніхто не може гарантувати того, що при іншому тренері був би кращим результат і гра при наявній групі гравців.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Нажаль, за останньою інформацією Попов травмувався і сьогодні не зіграє.
Щодо результату: ми усі розуміємо, що Хацкевич слабкий тактик і в його тренерській команді нікого кращого немає. На внутрішній арені для здобуття, як мінімум, срібла цього вистачає, а для боротьби за золото та більш успішних виступів у єврокубках потрібен інший рівень тактичного мислення. Іншими словами, майже будь-який професійний тренер з цим набором гравців не опуститься нижче сьогоднішнього рівня. В той же час, Хацкевич вище цього рівня не підніметься. Дуже проста логічна конструкція з двома посилками та очевидним висновком.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Во что играет в первом тайме ДК против Шахтёра не понятно!(((

Стас сказав...

Совершенно беззубое и безцветное ДК!((( Оно не наиграло даже на ничейку сегодня!Если бы не Бойко...

Leonidas B сказав...

Честно надеялся с оптимизмом на победу,своё поле, были все шансы, Шахта никакая сегодня была, но Динамо сегодня на превеликий жаль было не готово подавить Шахтёр, затоптать, отдельные попытки с участием новичка были, а остальные поддержать не смогли, спалили весь бензин-керосин ранее на матчи которые на жилах, Динамо было сегодня обескровленное. Вот так который сезон долбимся об стену Шахты и никакого результата. Последний раз Динамо обыгрывало убедительно Шахту ещё при Шеве, 3-0 было тогда и Шева классный парашют тогда заложил за уши, Срна скаженив тоді від люті, сейчас такого увы нет.

Parker сказав...

Привет всем!
Шансы уже даже не на борьбу за чемпионство, а на сокращение отставания от "Шахтера" стремительно тают.
Согласен с тем, что горняки сегодня были не в лучшей форме, но к "Динамо" это тоже относится в полной мере.
По сути, наш сильнейший состав не справился с ослабленным соперником. И если бы не Бойко, то при обоюдной невыразительной игре мы могли и проиграть, тем самым похоронив интригу. А так, интрига все еще жива, но уже в реанимации!
Выделялся Де Пена, а вот остальные были сами на себя не похожи: у Цыганкова не шли штрафные и даже несколько угловых были неудачными, Вербич был незаметен на острие, Миколенко был как-то тоже не похож на себя, центральные полузащитники тоже особо не напрягались в атакующей фазе. Защищаться против "Шахтера" мы уже, вроде как, научились, теперь бы научиться атаковать и забивать голы.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Насправді те, що обидві команди не в тонусі - через величезні паузи в чемпіонаті. І розтягнулось це все майже на місяць. Команди зараз не у формі. Матч був суцільною боротьбою. Гра абсолютно рівною. Шанси були. Мало, але можна було витискати. Бойко потягнув і це чудово. Суддя провалив гру. Хоча пеналь був безумовно. Та інші рішення жахливі. Багато дуже помилок. Де Пена не настільки і поганий гравець. Правда? Думаю, що влітку його підпишуть на більш тривалий термін. І Цитаішвілі красавчік. Але по суті знову бідна лавка запасних. Травма Вербіча викликає величезні запитання. Але мене радує те, що знову тренер задіяв молодь. А центр форварда не вистачає критично. Тому стріли у бік головного тренера треба корегувати на такий момент. Важко грати без форварда. Тому тепер Львів. Побачимо як буде там.

Стас сказав...

По хорошему самое интересное в целях получения инфы произошло после этой пресной и совершенно безвкусной игры.Хацкевич снова сказал про отсутствие центр форварда и...Креативного игрока в центр поля!О скамейке запасных не сказал на прямую ничего,но догадаться всё одно несложно!Шапаренко...Играли мы 10 на одиннадцать долгое время покуда не выпустил Хацкевич одиннадцатого игрока,а точнее убрал с поля Колю Шапаренко.А вместо него и на его позиции кто у нас? Правильно,никто.Своя молодёжь есмь хорошо,но покупать игроков придётся.

ViAn сказав...

Стас, я не погоджуюсь по Шапаренко. Він виконує багато чорнової роботи. Складно вимагати від людини одночасно високої якості роботи в атаку, коли доводиться думати про оборону. Взагалі вчора була захисна модель. Тому Хацкевич багато про що може казати. Та це його стратегія була грати так закрито і чекати на шанси.

Стас сказав...

ViAn ,я лишь говорю о том,что вижу сам...То,что у команды элементарно не хватает мощи понятно давно.Короткая скамейка запасных.а точнее её практически полное отсутствие видно не только мне...Хорошо,придёт условный Шевченко со своим тренерским штабом...Неужели ты думаешь что он способен на кардинально большие результаты на длинную нежели нынешний штаб? Я так очень сумливаюсь.Докупать и чистить это да,но пеочему сии действия невозможны при Хацкевиче!

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Докупать и чистить придется при любом раскладе. Сидорчук, Гармаш - это самые первые кандидаты на выход. Люди потеряли место в основе даже не взирая на кадровые проблемы клуба. А к ним, на мой взгляд, могут присоединится Русин, Беседин, Пиварич. Форварды так и не воспользовались предоставленными им шансами, а без хорвата мы уже сыграли практически полный сезон. Да и Беседин как сломался осенью, так и только-только начнет работать в основной группе. Иными словами, у нас оказалась целая куча игроков, которые по разным причинам не могли и не могут помочь клубу.
Что до позиции Шапаренко, хотелось бы взглянуть на Дуэлунда, а то он тоже пока больше лечился, чем играл.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker ,беседин уйдёт только в том случае если не продлят Хацкевича!Либо продлят и под Хацкевича будет куплен другой похожий по типажу Беседина форвард,что больше Артёма забивает голов.Русин просто не для ДК имени Хацкевича.Его бы куда-нибудь зарубеж,в ту же Бельгию...
Сидорчук и Гармаш...Если не купят хорошего №6,то кого-то из этих двоих и оставят,как по мне то нужна сильная покупка в это зону ибо как вчера показала та же игра супротив Шахтёра отбирать в центре поля мяч просто некому.По Пиве...Если бы не его травма думаю мы бы его уже продали бы...Если турки за поляка дадут неплохие деньги,то и поляка можно было продать тем более есть игрок свой в аренде Зари...