понеділок, 15 квітня 2019 р.

Не про футбол!


Ми увійшли в той тиждень, який багато чого вирішить у майбутньому багатьох з нас. Драматизму і так вистачає. Напевно ще ніколи не було такої напруги. Більшість моїх знайомих, які все життя аполітичні, взагалі не можуть знайти спокою. Це масовий рівень стресу. З чим він пов’язаний? Із відчуттям небезпеки. Внутрішньо є щось в середині, що може змінитись все кардинально. І змінитись у гірший бік. Не тільки для громадян, а і для всієї України. Ми або на порозі великого шухеру, або на порозі великих змін на краще. Це таке відчуття. Безумовно, багато хто не погодиться. Життя плинне, все тече, все спокійно. Війна десь далеко. Та що може змінитись і чому є таке відчуття небезпеки в середині багатьох?

А у інших людей є масове відчуття надії. Таке буває. От для багатьох у їх думках все зміниться на краще. Війна закінчиться, зарплати і пенсії зростуть у 10 разів і не на хвилі інфляції, а от візьмуть і зростуть. Вчителі почнуть заробляти не менше 100 тисяч гривень на місяць, це я перераховую легендарні 4 тисячі у. о. Пенсіонери почнуть отримувати мінімум 15 тисячі гривень, а не 1497 гривень, як зараз. Всіх олігархів посадять. У них заберуть все те, що вони нажили своєю корумпованою працею і роздадуть народу. Комунізм одним словом. З’явяться нові судді, поліцейські, прокурори, митники, чиновники. Старі кудись зникнуть. І нові всі будуть чесними і порядними. Може їх завезуть звідкись. А може вони просто десь сидять і чекають коли їх покличуть. Ми знову почнемо торгувати і дружити із сусідом. А як же. Небо відкриють, санкції знімуться. Комуналка стане у нас в 4 рази дешевше. Як там казали в дитинстві, що мир, дружба і гумка…
Я хочу написати про технології. Ми живемо в епоху НЛП, коли є люди, які навчились програмувати людей мільярдами. Сучасні методики – вміння правильно вплинути на людину. І вплинути так, щоб людина взагалі нічого не зрозуміла, що її обробили. Зомбі ніколи не зрозуміє того, що він є зомбі. Тому я хочу розказати про ті 3 технології, які були в тренді. Дві технології дали результат у 30 відсотків, а одна хоча і дала 16, але скоріше це не завдяки технології. Це завдяки тому, що є люди, які вміють критично мислити. І таких людей стає все більше. Бо ми дорослішаємо як громадянське суспільство.
Технології команди Зе.
Технологія ненависті.
Чому я так її називаю? Бо це технологія надзвичайно дієва. І побудована вона на ненависті. Логічно. У чому полягає суть? Людей професійно і якісно оброблюють певною інформацією. О 19-30 розпочинаються новини. І поїхала інформація про те, як один зарізав іншого, хтось вбив власну дитину, пограбував пенсіонерів і вибив дух з діда за важко відкладені 500 гривень. Сюжет з фронту, де покажуть важке життя солдат. Що їх обстрілюють і вони не відповідають. І так 15-20 хвилин. Сюжети готуються. Вони повинні зачепити кожного. Тому стосуються всіх граней життя, всіх слоїв суспільства. Але головне – створити величезний негативний фон. І зрозуміло, що у всьому винна діюча влада. Після цього показується сюжет вже про владу. Про представників влади, про Президента, про його помічників, депутатів з фракції. Не суть важливо. Головне – показати діючу владу некомпетентною. Показати, що влада краде, що не захищає населення. І от пів години масової ненависті. Жодної позитивної новини. Позитив. А потім виходимо на позитивний сюжет, як ведуча допомагає якійсь дитині. Про якійсь конкурс. Щось таке, світле, але прив’язане до телеканалу. Не кожного дня, але доволі таки часто, показують рейтинги. Рейтинг тут справа важлива. І потім або сюжет про Зеленського, або його черговий ролик, або щось про 95 квартал. Не суть важливо. Головне – показати усміхненого кандидата, який викличе позитивний фон після хвилі ненависті. А після позитиву знову передачі про розкрадання бюджету, відмивання коштів. Політичні ток-шоу, де поливають брудом лише одну людину. І запрошують тільки тих, хто якісніше зробить свою справу по розповсюдженню ненависті. Ненависть породжує пошуки альтернативи. І універсальна альтернатива є лише у наступній технології.
Технологія чорної діри.
Я думаю, що всі добре знають, що чорна діра затягує. Її природа і досі не вивчена. Дехто назвав цю технологію голограмою. Суті це не змінить. Це технологія, яка прив’язана до першої. Вони йдуть тандемом. Вони і поодинці доволі таки міцні. Але коли вони йдуть тандемом, то це дійсно як ураган. Суть чорної діри у тому, що є обличчя. Саме те обличчя, із яким всі пов’язують позитив. Не так важливо, що це комедійний актор, імідж якого створюють вже багато років. Всі ці роки ми бачимо регулярні вульгарні і політичні гуморесочки. І всілякі жарти аби поржать. Це все йде стабільно кожного дня протягом багатьох років. Помножується навіть випусками на свята, в тому числі і у новорічну ніч. У вас немає альтернативи. Ви дивитесь це обличчя. Або ви не дивитесь. Регулярні комедії в кіно. Де так само всі бачать такого собі парня на позитиві. З усіх боків формується надзвичайно позитивний образ свого парня в дошку. А потім починається серіальчик, який вже випробували в Литві. Про простого і чесного вчителя, людини з народу, який стає президентом. І про видатну діяльність на посту. Технологія пустоти надзвичайно впливова на людей, які незадоволені своїм життям. Чому пустоти? Ми ж зараз бачимо. Вся рекламна компанія побудована на роликах, на замовних сюжетах, які показують активність. Це все знімається з багатьох дублів. Це все монтується. Реального кандидата ніхто не бачить. Ніхто не чув цінностей, ніхто не знає команди. І ніхто не дізнається. Дебатів не буде. Цього ніхто не допустить. Дебати виведуть із віртуальності і вся технологія чорної діри буде знищена за декілька хвилин живого ефіру. Ми вже побачили ,як єдиний живий ефір, навіть без дебатів, просте спілкування по запрошенню на дебати, перетворилось на повний провал.  Чорна діра – магніт. Саме чорна діра дає універсальність. Бо це вакуум. Кожен наповнює цей вакуум своїми сподіваннями. Люди із абсолютно протилежними поглядами саме завдяки цій технології голосують за одного кандидата. Геніально. Всі вірять, що ось він той, хто поділяє мої погляди, хто зробить моє життя кращим, хто подолає корупцію, припинить війну і не буде примушувати мене розмовляти українською. Це ж теж технологія, але попередньої влади. Та її сліди і досі живі у людях, яких обробляли раніше.
Технологія страху.
І на цьому фоні технологія Пороха абсолютно застаріла. Все побудовано на тому, що у нас є ворог. І що ми рухаємось на Заход. Що ЄС і НАТО – наші стратегічні партнери. Що в основі всього лежить сильна Армія і незалежна Церква. Технологія страху, що якщо не я, то все буде мосоквія провальна. Народ давно перестав боятись. А для багатьох і війни немає. Далеко не всі сприймають і Церкву. І багато хто хоче дружити із сусідами. Плюс корупційні скандали, відкопані під технологію ненависті. Це все не стало вагомим при голосування. Не знаю яким дивом. Як я і писав, просто на наявності великої кількості інтелектуальних людей, які не бачать гідної альтернативи.
Технологія протидії і комунікації.
У другому турі ми побачили нову технологію. Я думав після першого туру, що точно буде мозковий штурм. І він був. Люди сиділи і думали. Що я побачив? Зеленського намагаються взяти його ж зброєю. Тролять, підкалують, викликають. І на фоні оновленої технології більшої комунікації і відкритості. Вирішили грати на віддзеркалені чорної дірки. Показати всім, що це дірка, дійсно пуста дірка. І що абсолютно невідомо те, що знаходиться по той бік дірки. Поки Порох точно набирає і набирає активно. Він зайняв наступальну стратегію. Іде на виклики. Спілкується прямо у лігві ворога. Відкритість, публічність, відсутність страху при спілкування на складні питання. Це те, що треба було робити раніше. Хоча. Може це була така стратегія. Якщо перший тиждень після першого туру у мене було відчуття безвиході і того, що все вирішено, то зараз відчуття змінюються. І це все на тому фоні, що головний конкурент не змінює стратегію. Він не може дати нічого нового. Ми і далі бачимо ролики. Так, вони креативні. Але це все та ж чорна дірка.
Насправді все дійсно не вирішено. І все може бути. І тут ситуація така, що є відчуття того, що по той бік чорної дірки нічого доброго нас не чекає. Але, я поважаю всіх людей. Кожен з нас має право на свободу вибору. Порох далекий від ідеалу. Але ми можемо на нього тиснути і змушувати змінюватись. І це добрий сигнал. Сподіваюсь, що той вибір, який врешті решт зробить Україна, буде вірним. Не обов’язково вірним в моєму уявленні. Але таким, який дійсно покращить наше життя. Будьмо відповідальними і будемо поважати тих, хто не підтримує наші думки.
Дякую за увагу!

22 коментарі:

Oleksiis сказав...

політика це не ваше, пишіть про футбол! Буде політика - тут нікого не залишиться, у кожного свої думки
Чомусь всі вважають, що вони розумніші за інших

Леший сказав...

Набираешь в гугле седативное или успокоительное- и все будет ок)))) поддержу автор поста выше- про политику не нудно и не Ваше это, уважаемый Виан)))

Леший сказав...

Даже Т9 прав- и нудно тоже, хотя в оригинале-нужно))

ViAn сказав...

Ваша думка безумовно цікава. Але те, що для вас нудно, абсолютно не факт, що нудно для інших. Скільки людей, стільки і думок)) Так як блог мій, то можу писати те, про що думаю. Так завжди і роблю. Мені глибоко по барабану кому це подобається, кому ні. У нас свобода слова. А із ким я тут залишусь - справа така. Для мене найважлиіші люди - моя родина. І вони зі мною. Я не балатуюсь в депутати чи президенти. І я тут жодної копійки не заробляю)) Так що...

Leonidas B сказав...

Прежде всего мы должны быть патриотами своей страны и нам не должно быть по одному месту что у нас происходит. Поэтому поддерживаю автора блога, мы должны выражать свою гражданскую позицию, обосновывать её, именно в споре рождается истина, послушать оппонента, предложить свою точку зрения и всё стараться делать в приемлимой форме, можно с юмором))))

Стас сказав...

Яя Туре в форме ДК? А не поздновато ли? И потянем ли мы такую зарплату?
По теме выборов и еже с ними...Приват,Одессский припортовый...И это кое кто ещё не стал президентом!Думайте!

Oleksiis сказав...

і це недурні люди пишуть...
Колома виграв ще два суди в Європі щодо неправильної націоналізації Приват, дак хто тут більше винний, Зе??)) якщо робите націоналізацію, то робіть правильно!
Чи то, що кишеньковий суддя Порох, перед дебатами теж визнав незаконним, щоб люди боялись приходу Зе, то тут теж рука Зе і Коломи?))
Часом дивує мислення наших людей! На Зе не знайшли ніякого компромату, зато кучу лайна і фейку вилили в інеті, але це ж нікого не дивує. Оборонку украли, знайти хто це зробив це легше простого, бо це воєнний об"єкт, на якому кожен знає хто де і як, але ж нікого це не хвилює, бо Зе ж без досвіду, знову він винний! Всюди рука Путіна і Коломойського!!) Зе не та людина, хто дозволить собою розпоряджатися, але гарант сказав по іншому, знач так і є)
Знову ж таки у нас кожен це мудра, освічена людина, вона знає все краще чим будь-хто.
Хочете тут політоту - то ловіть

ViAn сказав...

Олексію, ви безумовно маєте повне право на власну позицію. Я із вами не збираюсь сперечатись. Феками займався лише один телеканал. Стосовно того що там рили, то от Зе багато розповідав про Свинарчуків. А хто проводив розслідування? Бігус тв. За останні 2 тижні Бігус тв зробили 3 передачі, які розповідають про Зе і його команду. Подивіться. Чому я так кажу? Не упередженим поглядом подивіться. Бігус тв зробили антисюжети на Свинарчуків, на Тимошенко і на Зеленського. Це люди, яких в корупції неможливо запідозрити.
По команді Зе і взагалі по його намірам... Так де ви це могли почути? Не має ніякої інформації. Взагалі ніякої. Але юристи Зе за останні тижні помічені лише у одній справі. Знаєте у якій? Вони вибороли у судді право Добронравову стати в'їзним в Україну. І це при тому, що 3-4 тижні тому пан Добронравов на червоній площу зробив фоточку із Охлобистіним під інсталяцієй "Крим Наш". Адвокати Зе захищають сєпара Добронравова. Більше того. Вони продовжують із ним співпрацю і дружні стосунки. Про що це говорить? Подумайте.
По команді Зе. Ви знаєте, напевно, що офіційним обличчям команди є пан Данилюк. Хто це такий? Це міністр фінансів в уряді Гройсмана. На цьому тижні він публічно 2 рази озвучив, що націоналізація Привата - його рук справа. Він особисто очолював ту команду, яка націоналізувала банк. Він вважає, що це єдиний законний шлях врятувати банківську систему був. І що там все законно. Нормальна позиція? Безумовно. Здавалось би, що все прозоро? Подивіться вчорашній виступ Зе на НСК. Придивіться, що на сцені поряд із ним стоїть пан Богдан. Хто це такий? Подивіться Бігус тв 3 передачі. Це людина смотряща у команді Зе від Коломойського. Він повноцінний член команди, який контролює всі процеси. Бігус тв у допомогу. Так що тут поганого? От пан Богдан і є той юрист, який виграє всі справи по Привату. В тому числі саме він виграв на цьому тижні у Окружному судді Києва справу. І як сприймати таку річ, що в одній команді Зе є 2 людини. Одна націоналізувала Приват і вважає це єдиним правильним і законним кроком. А друга вважає абсолютно інакше. І працює на повернення банку до рук Коломойського. Я щось погано розумію? Ви уявляєте, що таке може бути? В одній команді дві такі людини? Так може щось не так? Може пан Данилюк просто обличчя, яке не впливає ні на що? Думайте! і подивіться Схеми і Бігус тв.
Вдалого вибору!

Леший сказав...

Приятно наблюдать как плющит фанатов вороватого кондитера))) надеюсь что за 5 лет его нон- стоп воровства им тоже что-то перепало- бесплатно так верещать это очень наивно))))

ViAn сказав...

Мене плющить він Коломойського. І від того, що завтра все можу бути куди гірше, ніж є сьогодні. Люди відопвідальні за свій голос.Я хочу побачити як буде далі. Люди вірять у дива... Я у дива давно не вірю. Але із задоволенням заживу завтро краще.

ViAn сказав...

Да, безумовно є один позитивний момент для фанів Динамо. Бо Коломойський і ІМС - партнери. Павелко - партнер Порошенко. Тобто федерація, бізнес... тут можуть бути великі зміни достатньо скоро. Тобто Динамо буде фінансово більш стабільним. Чи буде утиск Ахметова ми побачимо. Все ж вони конкуренти із К у сфері енергетики. А от доля Павелко - питаннячко. Може він і переметнеться. Бо така вже людина слизька. Хоча ІМС матиме гуди більший вплив. Вони ж із Зе у дружніх стосунках. Це єдиний позитив, який особисто я для себе бачу))

Стас сказав...

ViAn ,если у нового преЗедента не получится досрочно распустить парламент,то...Осенью я прогнозирую зантную охоту(с)!)))Петро никуда не ушёл.Икое кто умеет таи играть в шахматы на длинную,словом, мы не проиграли!

ViAn сказав...

Стас, побачимо якими будуть договорняки і хто зараз ляже під Коломойського у ВРУ. Це буде дуже цікавий процес. А сьогодні ми вже почули, що не буде ні швидких посадок, ні зниження комунальних, ні підвищення пенсій)) А потім не буде підвищення зарплат військовим. Не буде війни з олігархами. І війна не закінчиться скоро. Буде суцільна зрада вже через 2-3 місяці.

Стас сказав...

ViAn ,чем быстрее он поймёт,что голосовали не так за него как против Пороха,тем для него лучше.Он,возможно,не знает того как будут работать супротив него тв каналы.Если так же как 5 лет против Пороха,то у Зе нету никаких пяти лет.Протестный электорат...Он не долговечен.Главное чтобы он за свою каденцию не наломал дров типа включения денежного станка или признания российских хотелок...

Oleksiis сказав...

Да, ВіАне, ви такий брєд пишите!! вириваєте з контексту, удачі вам і вашому блогу)

Parker сказав...

Привет всем!
Несколько раз за выходные очень хотелось написать что-нибудь по выборам, но каждый раз сдерживала мысль о том, что выборы и президенты приходят и уходят, а Украина и ДК были есть и будут, невзирая и вопреки.
У меня есть определенные опасения в связи с выбором большинства украинцев, но воля большинства приоритетна при демократии. Главное, чтобы те, кто голосовал за нового президента, не забыли о своем выборе и в случае удач и, особенно, в случае неудач.
Согласен с ViAn'ом, Суркисам и ДК будет дышаться немного легче, и тут дело даже не в том, что появятся новые руководители украинского футбола, а в том, что решения будут приниматься уже с оглядкой на сменившуюся коньюнктуру.
Ну а завтра наш ждет один из ключевых матчей сезона, и хорошо бы, чтобы он закончился в нашу пользу, как сегодняшний поединок дублеров. Иначе, чемпионская гонка будет закончена окончательно и бесповоротно.
Похоже, Русин потерял доверие ТШ и, как следствие, веру в себя, у него сегодня было несколько хороших моментов, но он их не реализовал. Возможно, смена клуба и переход, по слухам, в Бельгию пойдут парню на пользу. Зато забил Супряга, при чем головой, что для него не особо свойственно. А Исаенко и Попова в составе не было, ждем завтра в первой команде?

С уважением, Parker.

P.S. Наверное, нужно уже начинать писать и обсуждать материалы о летних трансферах и о комплектовании команды на следующий сезон? Как вам, коллеги?

ViAn сказав...

Стас, ми вже почули перші слова команди Зе у понеділок. У Президента немає повноважень саджати, знижати комунальні і війну закінчити швидко не вийде. Ясно, що і рвень пнсій і доходів також - не компетенція. Та й бюджет прийнятий. А люди чекають ефекту одразу. Натомість Зе вже пропонує Пороху очолити МЗС)) от такі пироги))

ViAn сказав...

Олексію і вам якнайшвидше роззомбуватись))

ViAn сказав...

Parker, важко про це говорити зараз. У Хацкевич азакінчується контракт. І в кулуарах вже говорять про іншого тренера. І вже після цього доцільно говорити про трансфери. Я поки не поспішаю.

Leonidas B сказав...
Автор видалив цей коментар.
Leonidas B сказав...

Жаль конечно, что Порошенко не остался на второй срок, большинство народа не захотели видеть перемены, не захотели видеть что Украина воюет с московией. Порох знатно прижал конечно олигархов раз на него развернули такую травлю, основной тезис был только не Порошенко. Голосовать за Зе это себя не уважать, человек со сцены признаётся что он в полной не в теме, команды профессионалов за спиной нет, потому что все понимают что он калиф на час, он что надеется нанять пару сотен менеджеров за рубежом, будет тендеры проводить на посты в государстве? Уже отменили встречу по нормандскому формату, потому что не в теме, не владеет ситуацией. Ждём конечно презентацию его команды, тогда будет больше маркеров.

ViAn сказав...

Леонід, команда у Зе є. І це не його команда. У ВРУ вже зареєстрована група за Зе, в основу її лягла группа Відродження. Саме вони і будуть навколо себе групувати таких як Лещенко, втікачів із БЮТ, НФ, БПП, Самопомочі і інших сил. Думаю, що буде 40-50 чоловік вже скоро. Відродження - Коломойський. І взагалі вся команда Зе - буде команда Коломойського. Сумнівів тут немає. Зе абсолютно не самостійна фігура. Це давно відомо. А зустрічі у нормандському форматі не відбуваються давно. І не через Україну. А через те, що 4 учасник - наш сусід, відмовляється зустрічатись. Все просто. Сусід спробує обійти цей формат і пійти на особисту зустріч. Якщо це станеться, то ми втратимо і Меркель, і Макрона як союзників. А це скоріше за все станеться десь у червні. І на тій зустрічі будуть не тільки сусід, а і голови окупованих територій. Все дуже сумно буде, якщо команда Зе на таке піде.