неділя, 16 червня 2019 р.

Трансферні пошуки. Форварди. 15.ч.


Тепер все треба писати крізь призму вчорашньої перемоги юнацької Збірною у ЧС. Хоча і без нас, та сьогодні починається, точніше вже розпочався, молодіжний ЧЄ, де також є за ким поспостерігати. У складі збірної Данії буде грати Мікель Дуелунд. І взагалі є багато цікавих команд, за якими варто поспостерігати. Це і Сербія, і Румунія, і Хорватія, і Польща. Тобто ті збірні, гравці яких нам будуть обов’язково цікавими. Все ж вони вже у тому віці, коли більшість перейшла з дитячого до дорослого футболу. Тоді як серед команд ЧС, що завершився, максимум 15 % гравців мали стабільну практику на високому професійному рівні останній сезон. Я обов’язково підготую свій огляд найцікавіших гравці цього турніру. А сьогодні ми поговоримо про форвардів. Вчора, після тривалої паузи в інформаційний простір пройшла інформація про те, що Динамо цікавиться форвардом Браги. Хочеться сказати декілька думок. У Динамо є Фран Соль. Це залізний форвард старту. На нього буде зроблена основна ставка у наступному сезоні. Першим на підхопленні буде Артем Бєсєдін. Це абсолютно не схожі гравці, із різним функціоналом. Все ж Соль саме бомбардир. Він чистий фінішер. Тоді як Бєс – людина, яка веде багато боротьби, вгризається в суперника, допомагає партнерам. При певних обставинах Динамо дійсно може награвати 2 форварди. І тут пара СольБєсєдін цілковито може органічно зігратись. Третій форвард. Він дійсно потрібен? Якщо і потрібен, то це повинен бути гравець на перспективу. Достатньо майстерний. Але такий, який готовий буде вести конкурентну боротьбу, чекати на свої шанси. Вони будуть. Та у першому сезоні точно не так багато.
Крісто Гонсалєз

 
21-но річний гравець молодіжного складу Реалу, який перебрався в цю команду 2 роки тому з Тенеріффе. До кінця дії контракту ще 1 рік. Крісто може легше адаптуватись в Динамо саме через Соля. Ми взагалі зараз повинні більше робити акцент на молодіжний склад Реалу. Там багато талановитих гравців. Просто колись одна команда знайшла Соля, дала йому шанси і він за декілька років настільки розкрутився, що зараз є гравцем Динамо. У нас є людина, яка може допомогти іспанцям тут адаптуватись краще. У Крісто історія своя. Він поки не викликається  до збірних. Він стабільно грає за молодіжний склад і забиває там достатньо багато, різноманітно. Більше того, у минулому сезоні він зіграв у 4 матчах першої команди, забив 1 гол. Це форвард із прекрасною технікою, відчуттям моменту, вмінням приймати рішення на швидкості. Це такий гравець, який може сам створити і собі, і партнерам з нічого гол. Якісний потенціал. І от тут спливають Бенфіка чи Порту. Вони завжди пасуться в академіях іспанських грандів і знімають сливки. А повинні іноді виникати і ми. Брати в оренду на рік, а там підписувати на мінімальних умовах. У хлопця лишився рік по контракту.
Флоріан Айє

     22-х річний потужний форвард команди французької Ліги 2 Клермонт Фуут. За типажом – такий самий форвард завершувач, як і наш Фран. Тільки Флоріан ще більш потужний. Такий же міцний гравець, який вміє знайти свою позицію на полі, знайти простір серед захисників. Гра на випередження, на другому поверсі. Пристойний сезон за середняка Ліги 2, бо забив 18 голів у 38 матчах. І ціна доволі непогана. Його оцінюють  у 3,5 млн. Це говорить про потенціал. І що наступного сезону він вже піде у 3-4 рази дорожче. Хлопець ще достатньо молодий. І подавав завжди великі надії, бо з 16-ти до 20-ти був стабільним гравцем всіх молодіжок свого віку у Франції. В це таки показник.
Леонардо Компана


Цього гравця багато хто з нас міг спостерігати саме на юнацькому ЧС. 18-ти річний еквадорець, який разом із своєю командою завоював бронзові нагороди. Рік тому він став кращим бомбардиром юнацькою Копа Америка. А на ЧС не забив жодного гола. Хоча у тому ж півфіналі корейський воротар двічі витягнув просто шалені удари Компани. А взагалі чим він привабив мене? Прекрасним футбольним інтелектом. Класною координованістю рухів, вмінням складатись, приймати нестандартні ходи в атаці. А не тільки вмінням вести силову боротьбу. Це все є. А от те, що важко передбачити – величезний плюс. Це форвард із хорошим потенціалом. Тільки треба вміти цей потенціал правильно направити. Та це буде форвард рівня Санта Круза чи Піссаро, якщо потрапить у правильні руки. Та все ж варто було б спробувати і нам.
Хоча, наче Альбасете програло перший матч 0:2. Скандальний такий матч. Тому цілком можливо і те, що Роман Зозуля може повернутись до батьків на Лісовий масив. Коментувати по Зозулі щось важко. Досвідчений гравець, який є киянином і вихованцем клубу. Розпочинав дуже яскраво. По суті ж він дійсно так і не отримав шанси пограти за рідну команду. Ми знаємо, що він достатньо скандальний також. Що регулярно заробляє червоні картки. Але має досвід і боєць. Динамо не завадить така бойова, по справжньому бойова  одиниця. Тим більше, що в Іспанії Роман провів свій кращий сезон в кар’єрі. Тому побачимо як тут буде.
Дякую за увагу!

22 коментарі:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дякую за матеріал. От не знаю, наскільки нам підійде технічний форвард з "Реалу", враховуючи дуже примітивний футбол нашого ТШ. Та й еквадорець приблизно з тієї ж категорії. А от потужний француз може бути нашим клієнтом.
Щодо Зозулі: не вважаю його гарним підсиленням, хоча сезон він провів дійсно непоганий. У нас бійців і так вдосталь, нам би футболістів...
Щодо Супряги: на хлопця перестали розраховувати ще з сумнозвісного протистояння з "Аяксом", він і за першу команду не грав, адже його швидкісні якості потребували зміни у тактиці всієї команди, а для цього у нашого ТШ замало майстерності, і в дублі він не часто грав і забивав.
Можливо, анонсований перехід у "Дніпро 1" на правах оренди буде поштовхом для відновлення кар'єри та впевненості у собі. Те ж саме стосується і Булєци, адже Михайленко видається мені більш гнучким тренером, ніж Хацкевич.

З повагою, Parker.

Леший сказав...

Виан спасибо, как всегда очень интересно. Полностью согласен по эквадорцу- отличный нам.
Нам бы тренера и тогда Супряга не ехал в Днепр, но все это утопия и мечты...
Будем наблюдать и ждать перемен к лучшему...

ViAn сказав...

А от і зміни у тренерському штабі. Іспанець Докмапо, який рік тому приєднався до нашого штабу, буде працювати в Рубіні. Його ж місце вакантне і тепер цікаво кому віддадуть цю посаду.

Стас сказав...

Я вот не понимаю а зачем нам Зозуля?Вот с тем футболом что ныне культивирует Хацкевич? Примитивный футбол у Хацкевича? А у Челси имени Сарри он как тоже примитивный? Мне кажется, что многие просто не могут соединить воедино две ниточки...Если продолжили Хацкевича,то и футболистов под футбол Хацкевича! Посему условный Супряга отправляется в аренду в Днепр...Я,кстати говоря вовсе не уверен что Попов не заиграет у Хацкевича.Как раз наоборот,у него большие шансы заиграть в ДК имени Хацкевича! А вот в Шапаренко я начинаю сумливаться ибо ежели бы Николай имел трудоспособность и пробивную силу Беседина про своём шапаренковском техническом оснащении,тогда бы заиграл у Хаца намного быстрее.Потом про гишпанца который по физухе кажется был у нас...Это конечно моё предположение и не более того,но я всё ж таки выскажусь решение расстаться с ним последовало как раз после Челси!Помните на пресухе Сарри высказался о том,что нынешнее ДК физически слабо подготовленная команда...Да мы и сами сие наблюдали воочию.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Сравнивать футбол "Челси" имени Сарри и футбол "Динамо" имени Хацкевича унизительно для Сарри. "Челси" имеет в своем составе таких полузащитников, которые могут сделать результат и без форвардов. Плюс "Челси" умеет играть как со столбом в виде Жиру (хотя по сравнению с нашим столбом Бесединым Жиру просто Месси!), так и с быстрым форвардом Игуаином.
Вариативность атакующих действий "Челси" на порядок шире, чем в "Динамо" Хацкевича. "Челси" разорвал нас с общим счетом 8:0 именно благодаря более квалифицированным и грамотным действиям полузащитников.
Практически каждый клуб АПЛ имеет в своем составе тяжелого форварда, но это ни разу не означает, что этот клуб играет так же примитивно, как и "Динамо" при Хацкевиче.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Миколенко в Милан за 6-7 лимонов? Это врятли...

ViAn сказав...

Ця вся тематика із порівнянням Динамо і Челсі, Саррі і Хацкевича - філософія. Вже багато разів про це казали. Прем'єр ліга англійська розвивається шаленими темпами. Рівень конкурентноспроможності команд, а значить і турніру, наразі там найкращі у світі. Ми варимось у власному чемпіонаті. І тому створити команду, яка зможе протистояти Челсі, дуже важко. І не Хацкевича в цьому вина. Сіті також шахту виніс в одні ворота. Але наш чемпіонат пішов власним шляхом. Завдяки генетиці ми не втратимо рівеня до кінця. І чим більше буде грати молоді, тим із кожним роком конкурентніше будуть і клуби, і зібрні всіх вікових груп.
Миколенко на сьогодні гравець із великим попитом від гранлів. Але вони ще вважають, що йому потрібен рік. Трансфер цей буде не меньше 30 млн коштувати. Тому всі все зважаують, приглядаються. Через рік побачимо. А з усіх гравців шанси Цитаішвілі і Попова заграти вищі виключно через те, що це гравці із динамікою і фізикою. Хацкевичу грати із Булецею важко. Це технічний футбол, а не динамічний. Тому бажаюхлопцям себе реалізувати. А песпективи Булєци в Україні утопічні. Йому треба їхати в Бельгію. Там він себе реалізує. Дніпро 1 - не варіант для нього.

Parker сказав...

Привет всем!
Очень показательная ситуация: по словам Булецы, им сказали, что тренеры на них не рассчитывают, поэтому аренда в "Днепр 1" будет хорошим вариантом. Иными словами, никто из тренеров не снизошел до общения с новоиспеченными чемпионами мира, не пояснил, почему они не подходят клубу, что от них хотели бы видеть в игровом плане. И отправили в "Днепр" набираться опыта.

С уважением, Parker.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Питання не в тому, що ми змогли б перемогти "Челсі", питання в тому, що ми були безпорадні в цьому двобої. А "Славія" не дозволила знущатися над собою, гідно опираючись в обох матчах. А чи сильнішою є "Славія" за "Динамо"? Чи їх чемпіонат потужніший? Це риторичні питання...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Особисто я не бачу сенсу повертатись до матчів із Челсі. Ми свого часу все розбирали. Причини у тактичних помилках тренерського штабу при підготовці до матчу. У невірних кадрових рішеннях. Особливо це стосується Сидорчука, який повністю провалив обидва матчі. Саме через його обрізи і побудували гравці Челсі свої атаки. Потім був черговий "сильний" психологічний хід від Хацкевича. Який після першого матчу публічно принизив Русіна. А на другий матч Русін навіть в заявку не потрапив. Можна багато разів про це казати, що психолог з Хацкевича ніякий. А так не варто забувати про те, що ми грали ці матчі навіть без Вербіча. Другий матч і без Буяльського. По суті наш атакуючий потенціал був на дуже низькому рівні. У матчі відповідь форварда грав Гармаш. Як і у другому таймі в Лондоні. Також перший матч пропускав Кадар, який і на матч відповідь ще був не відновлений до кінця. Тому Челсі - цілий комплекс моментів. А Славія грала повноцінною осоновою, а в основі у них, я нагадаю, гравці 27-30 років. Досвідчена, бойова команда. А не обескровлений склад із одним молодняком.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ось склад "Динамо" на матч-відповідь з "Челсі": Динамо: Бойко — Кендзера, Бурда, Кадар, Миколенко — Сидорчук (Че Че, 65), Шепелев (Андриевский, 86) — Цыганков, Шапаренко, Сидклей (Смирный, 81) — Гармаш.
Хто тут є необстріляним?! Хіба що Миколенко з Шапаренком(хоча це є дуже умовним!) в основі та Смирний, який вийшов на заміну коли все вже було вирішено.
Може у нас грали Булєца, Попов, Супряга, Алібеков, Цитаішвілі?
Вікову та зіграну "Славію" ми ж пройшли, хоча й не без проблем.
Не варто тренерські прорахунки списувати на молодість виконавців. З боку того ж Хацкевича це виглядає просто огидно. Наш ТШ не вміє використовувати альтернативні моделі гри, і що найгірше - не бажає вчитися.
Наш тренерський штаб дуже погано готує команду до кожного конкретного суперника, точніше, ми усі матчі граємо абсолютно однаково, хоч з "Зорею", хоч з "Челсі".
Доречі, в складі "Челсі" в основі не було низки провідних гравців - Педро, Азар, Давід Луїз, Аспілікуета, а замість них вийшли двоє молодих - Хадсон Одої та Лофтус-Чік.
Матч з "Челсі" ми згадали в контексті того, що Стас порівняв модель гри Хацкевича з форвардом-стовпом з моделлю гри Саррі в "Челсі".

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker,извиняюсь что вмешиваюсь,но...Не ровняй нынешнее ДК и нынешнюю же Славию! Славия уже сформировавшееся команда,у нас же идёт процесс формирования команды.Кстати обрати внимание на то где сейчас Сарри и где Челси! Имей Хацкевич состав сопоставимый с составом Челси и я тебя уверяю не было бы между ними такой пропасти играй даже Хацкевич в свою любимую тактику!Возвращаясь к старому вью Гишпанца Рауля...Как пишут некоторые сми турки ведут переговоры о переходе к ним Гармаша...Интересно,сколько лет прошло после этого вью? И сколько понадобилось руководству ДК чтобы понять что не правыми были именно они а не Рианчи! Это так,к слову.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Тогда вопрос: каким образом несформировавшееся "Динамо" смогло обыграть сформировавшуюся "Славию"? Любая команда строится и модернизируется постоянно. Кто-то уходит, кто-то приходит, кто-то выпускается из академии, кто-то заканчивает карьеру. Наш состав победного матча со "Славией" в Киеве 2:0 отличался от разгрома от "Челси" на "Олимпийском" 3-мя игроками: Пиварич - Миколенко, Вербич - Сидклей, Беседин - Шапаренко. Остальные 8 были те же самые. Но ведь это же нормально, команда не может постоянно играть одними и теми же 11 футболистами.
Главный вопрос, на мой взгляд, в том, что наш ТШ не смог или не захотел заморачиваться, придумывая варианты противодействия "Челси". Естественно, что после 3:0 в Лондоне шансы на общую победу были минимальными, но ведь есть же задача повышения командного и индивидуального мастерства, да и профессиональный рост для тренера тоже никто не отменял.

Имей Хацкевич тренерский талант, сопоставимый с Сарри, то тренировал бы он "Ювентус", а мы, не позорились бы с "Челси".

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Ну,на Сарри у ИМС мощи не хватит!)))Я же отталкиваюсь от того что имеем на сегодняшний час.И то,что происходят изменения у нас как в центре поля,так и на тренерской лавке говорит о том,что Хацкевич делает выводы.И мне бы хотелось глянуть на его построение команды в окончательной её стадии.Тогда я смогу(для себя) сделать какие то болельщицкие выводы.

Леший сказав...

Стас, а как ты определишь, что построение команды окончательное? Хацкевича всегда чего-то не хватает- игрока, игроков, их опыта, свежести, дня на подготовку... начнётся сезон- начнутся провалы- начнутся у него отмазки... Что для тебя точка отсчета?
ПыСы Сарри потому и Сарри, что никогда не пойдёт к Суркису, к нему вообще кроме таких как Хац или ещё какое-нить чудо местное вряд ли кто пойдёт...

ViAn сказав...

Насправді все не так то і просто. ІМС і ГМС - не такі і погані власники. І те, що в клубі є традиції - прекрасно. Але так вже склалось, що після смерті ВВЛ команда втратила людину, яка направляла корабель у вірний фарватер. Казати про Саррі і робити з нього сверх тренера - суб'єктивно. Ми знаємо, що в 2012 році в шазі від Динамо був Маурісіо Почеттіно. І це говорить про те, що ІМС продовжує пошуки якісного тренера. Не аби кого. Хацкевич - перехідний етап. ІМСу потрібен такий тренер, який буде авторитетом. І це повинна бути системна людина. Таким був Ребвров. Але Ребров хоча і свій, але не особливий. І у ВВЛ, і у родини Суркісів є декілька особливих гравців. Михайліченко серед них. Це люди, які були наближені до ВВЛ. І от зараз ми все більше бачимо наскільки якісний росте тренер. І є впевненність, що саме він може прийти і змінити докорінно Динамо. У нього вистачить і авторитету, і знаннь, і досвіду. І це своя людина. Безумовна мова про Андрія Шевченко. По суті він є єдиним кандидатом, який зможе докорінно перевернути Динамо. Під нього і гроші на трансфери знайдуть. Бо він з тих самих особливих людей для власників Динамо. Я очікую, що наступним тренером буде саме Андрій. І вірю, що він зможе зробити революцію в менеджменті. Побудувати і направити Динамо на сучасні рейки.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
З Саррі ніхто не робить супертренера, він просто достатньо якісний фахівець на європейському тренерському ринку. І він нам дійсно не по кишені.
Андрій Шевченко зараз достатньо успішно проводить зі збірною відбірковий турнір, однак хотілося б знати, хто і наскільки впливає на тренерські рішення у тренерському штабі. Іншими словами, наскільки Шевченко зможе бути самостійним тренером. Той же Ребров, якого звинувачували у тому, що основні рішення приймає Ріанчо, довів свою спроможність працювати самостійно.

Щодо ІМС та ГМС: призначення Шевченка є можливим частковим вирішенням існуючих проблем. Структура та персональний склад менеджмента клубу також потребує суттєвих змін.

З повагою, Parker.

Леший сказав...

Интересное вью с Джулаем- «рандомные решения ИМС» и «ничего не жду от основного состава в следующем сезоне». Просто и точно

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! В тому і вся суть, що лише Шевченко може вплинути і змінити структуру. Я більше людини із таким авторитетом для Суркісів не бачу. А що до його самостійності, то це і так легко побачити. Андрій надзвичайно харизматична людина. І він пройшов школу кращих футбольних команд, видатних менеджерів. І має власні погляди на гру, на менеджмент, на стратегію розвитку.

ViAn сказав...

Леший, ну Джулай завжди все драматизує в край. В цьому його суть. Я б таким не був. Все не так і сумно. Наступний сезон буде кращим за попередній. Але безумовно Хацкевич слабкий тренер у плані тактики і стратегії. Та у сьогоднішніх обставинах, коли у шахти намічається революція, шанси на чемпіонство з'явились.

Леший сказав...

Виан прости пожалуйста, но ты совсем не Джулай))) Вы оба профи, но сравнивать Вас это как сравнивать тёплое и мягкое))) и то и другое хорошо, но абсолютно разное)))) насчёт чемпионства это ты загнул- шансов не вижу плюс думаю неудача в отборе в ЛЧ как всегда деморализует команду. Нет характера у команды и это тоже косяк ТШ

ViAn сказав...

Леший, все те про що говорить Джулай - давжно пережовано всіма. Констатація фактів. От незадоволені всі динамівськими серцями і менеджментом від цих сердець. На думку багатьох нічого доброго це не дає. І Джулай тут не виключення. Особисто я погоджуюсь із цима моментами. Та от просто не драматизую настільки. Бо є моменти, які мені подобаються - ставка на власних вихованців. І це дає певні плоди. Характер у Команди є. Проблеми із рівнем тренерського штабу. Це да. І про це всі давно кажуть, я не виключення. Та є молодь. І молодь викликає симпатії. Треба вірити в Команду. Може нарешті складуться всі карти. А з позиції Джулая не розумію навіщо вболівати, якщо настільки негативно до всього ставишся в Команді. Навіть не намагаюсь ставати із ним на один рівень. Ми всі вболіваємо за Динамо. Ми всі рівні в цьому. У кожного своя точка зору. І це нормально. Просто не бачу сенсу вболівати, якщо не вірити. Це мазахізм.