четвер, 6 червня 2019 р.

Відкриття юнацького ЧС для Динамо.



Хацкевич залишається, Хацкевич іде. Це все цікаво і важливо. Ми вчергове стали свідками вистави із багатьма діями і багатьма невідомими. Хто ж знає що нас ще чекає? Скільки ще буде етапів і стадій. І про що там взагалі йде мова? Таке враження, що ІМС вмовляє Хацкевича залишитись. Вчора прочитав інформацію, що обирали між Калітвінцевим і Михайличенко. Зійшлись на Хацкевичі. Цікаво. Наче на іноземця немає грошей. Якщо ми візьмемо якісного тренера у тій же Чехії, то він отримує в 3 рази менше, ніж Хацкевич. Середній рівень зарплат тренерів 15-20 тисяч. Не варто думати, що Ребров у Ференцвароші отримує більше, ніж Хацкевич в Динамо. Не отримує. По бюджету Динамо може собі дозволити більшість тренерів Європи. І Навалку також. Він ніколи не отримував таких грошей, які зараз заробляє Хацкевич в Динамо. Тому побачимо як воно там буде.

Сьогодні я б хотів продовжити писати про юнацький Чемпіонат Світу. Хочеться сказати про відкриття турніру. Про гравців, яких знало лише вузьке коло фахівців, а ЧС відкрив їх для більш широкого загалу. Тут варто зробити акцент на тому, що я не буду розповідати про гравців, які показали себе якісно, але вже є на контрактах у сильних команд. В нашому розрізі це відкриття турніру у Збірній України. На сьогодні можна вже казати про трьох гравців. Перший - Данило Сікан. Не так давно був величезний скандал, коли Іщенко розповідав, що Динамо домовилось із гравцем, із клубом, а потім втрутилась шахта, натиснула на батьків і ті повелись на кращі фінансові умови. Футбол - це комерція. Батьки нормально заробили. А гравцю побажаю реалізувати себе. Хоча гравцю групи атаки у шахті зробити це надзвичайно важко. Данило показав себе ефективним форвардом, який має гольове чуття і вміння знаходити дотик. За манерою схожий із Пьонтеком, який зараз якісно зарекомендував себе в Італії.
Важливо сказати і про Сергія Булецу. У збірній він грає зліва. У клубі він плеймейкер. Універсальний гравець, який хоча і не має великих габаритів, але вміє ставити корпус, міцно стоїть на ногах, протискає на швидкості захисників. У Булеци сильний технічний потенціал. Це гравець, який вміє робити різницю. Головним відкриттям всього турніру безумовно треба називати Дениса Попова. Всі його голи стали вирішальними. Всі вони були забиті у силовій боротьбі. Захисник, який багато забиває. Фізично надзвичайно потужний, ціпкий, із добротною агресією, якісним вибором позиції, сильним відбором, вмінням грати один в один. Ден показав себе не тільки як голеадор, а і як найкращий захисник всього турніру. Тепер поговоримо про інших гравців.
Сарпіт Сінгх


20-ти річний плеймейкер збірною Нової Зеландії і австралійського Веллінгтона. Він вже є гравцем і національної збірної своєї країни. Індус за походженням. Цей гравець показав себе на полі справжнім лідером, вожаком. Це гравець, який веде за собою команду. В наш час командам не вистачає бійців, лідерів. У таких людей особлива ментальність, особливий характер. По Сінгху це видно одразу. Індивідуально сильний гравець із поставленим ударом з обох ніг, хоча робочою є ліва. Дуже хотілося, щоб саме його наша селекція побачила і привезла в Київ. Величезний потенціал у гравця.
Себастьян Сото


18-ти річний форвард США і німецького Ганновера. По суті весь сезон хлопець провів у юнацькій команді. Але під кінець навіть встиг тричі вийти на заміни в Бундеслізі. Ганновер вилетів. У гравця можуть з’явитись у другій Бундеслізі шанси грати. США вигризли перемогу у Франції, головного фаворита турніру. Нам американець не забивав. Та й грав він проти нас всього 25 хвилин. Гравець швидкісний, із вмінням знаходити зони у захисті суперника. Ефективний як при позиційному нападі, бо має габарити і може вести боротьбу. Має технічне оснащення. І ефективний про швидкісних атаках. За рахунок наявної швидкості. Приємне враження справив хлопець. З нього може вийти непоганий форвард.
Амаду Санья


19-ти річний вінгер з Сенегалу, який виступає за місцеву команду. Гравець абсолютно невідомий, який в прямому сенсі на турнірі показує себе надзвичайно ефективним гравцем. Зрозуміло, що у хлопця є і техніка, і швидкість, і непогана виконавча майстерність. Та найцікавіше – те, що він намагається грати просто, без зайвих дотиків. Це суттєво покращує ефективність дій в атаці. Наразі це варіант придбати молодого і талановитого гравця за адекватні гроші.
Якщо вивчити статистику попередніх ЧС, то дійсно далеко не всі відкриття потім заграли на дорослому рівні. Все ж одна справа грати серед однолітків і зовсім інша - у дорослий футбол із дядьками. Для багатьох гравців вирішальним буде наступний сезон. Якщо вони закріпляться у складі своїх перших команд, то шанси реалізувати свій потенціал будуть. Якщо ж так і залишаться у дублі, то втратять час, а значить і можливість зростання. Це літо для багатьох вирішальне у плані трансферів. Багато хто заявить про себе і буде величезний попит. Вже зараз на Попова, Цитаішвілі і Булєцу є попит. Після ЧС нашому тренерському штабу треба буде вирішувати питання по гравцям. Того ж Булєцу дійсно треба або награвати, або віддавати в оренду. Те ж саме по Попову. Він вже кращий за Бурду. Вони або повинні грати разом, або Дену треба йти в оренду. Та, як на мене, - величезна розкіш ,роздавати таких гравців по орендам. Я написав далеко не про всі відкриття. Наприклад гравець збірної Малі, Секу Койта вже в системі Ред Булла з цього літа. І взагалі половина цього складу Малі вже у австрійських і бельгійських командах. Треба вчитись працювати на перспективу.
Дякую за увагу!

21 коментар:

Леший сказав...

1-Виан спасибо за текст, как всегда интересно и даёт массу пищи для размышлений
2- поскольку пизд... сегодня стал юридически оформленным хочется пожелать молодым игрокам ДК как можно быстрее проходить стадию «основной состав» и переходить в европейские команды. С помощью интернета будем болеть за наших везде, ну а ИМС пусть любуется на свои труды. Мой прогноз на следующий сезон: 2-3 место в чукре и буду очень рад если попадём в основную сетку ЛЕ. Также, благодаря решению президента несчастного клуба, лично я освободившееся время уделю просмотру чемпионата Италии, кроме конечно АПЛ. Всем выдержки и сил :)

Стас сказав...

Так а что,собственно,произошло? Вполне логичные вещи.Я,например,про на счёт уговаривания ИМС Хацкевича остаться вполне верю.Скорее всего так и было.Я уверен что и Газзаева ИМС уговаривал.,но Георгич просто не выдержал...Остальным болелам скажу,клаву давить это не решения принимать за которые ты своими деньгами отвечаешь...

ViAn сказав...

Леший, да все таки склалось так. Не вийшло у оточення ІМСа його переконати. У адекватного оточення. Бо є оточення із друзів Хаца, ті тянули за нього. А припинити вболівати за Динамо ми всі не зможемо. Бо команда є, молодь є. І всі будемо і далі дивитись. Бо це наркотик.

ViAn сказав...

Стас, а ти звернув увагу на тон ІМСа у в'ю? Важливо це вживу подивитись. Такий він впевнений... Прямим текстом каже, що влада змінилась, у фу-фу не прокатить вже проти Динамо працювати. Вітер подув у бік Динамо. Я одразу про це казав. Чекаю на прихід грошей в Динамо. Схоже важкі часи пройшли. По тону ІМСа це легко відчувається.

Стас сказав...

ViAn , Сейчас просматриваем еще нескольких футболистов, которых хочет видеть в команде главный тренер. Ну это как раз то,о чём я давно здесь пишу.Главное чтобы сюда всякий мусор не таскали.Лучше уж своих подтягивать чем команду средненькую делать ещё более средней!Хотя...При всех моих трансферных хотелках я за то,чтобы вектор на выращивания собственных молодых игроков продолжал приобладать!Тогда не будет всё зависеть от примх времени!И тогда не нужно будет кое кому балатироваться в партии "За життя"!(((Фу,сказал/написал и самого затошнило!(((

Леший сказав...

Полностью согласен со Стасом- ИМС платит и он отвечает за всю эту х... в которую превратился когда то великий клуб. И никакие деньги Сурку не помогут- просрет также, как просрал все достижения и успехи клуба. Тут без шансов- деньги мозг заменить не могут. Продолжим наблюдать за этим шапито...

Leonidas B сказав...

ИМС не хочет жить по новому, всё по старому как и ГМС. ГМС разочаровывает, уважение к нему будет гораздо меньше.

Unknown сказав...

Цирк уехал, а клоуны остались

Leonidas B сказав...

Поздравления молодёжке! Выйти в полуфинал ЧМ, хоть и молодёжного для Украины сродни подвигу, и ещё не вечер, пацаны должны допрыгнуть до космоса. Попову здоровья, чтобы врачи поставили на ноги скорее. Он сегодня был крутейшим казаком, ног не убирал. Слава Украине!

illyaGIP сказав...

Вітаю всіх з перемогою нашої молодіжки!
Попову здоров`я! Як же він прогресує. Очікував від нього крутої гри, але не на стільки
Швидше б він вже в основу увірвався.
Тримаємо кулаки за наших в матчі з Сербами.
ViAn, від вас хотів би прочитати якихось роздумів про те, що чекає наш клуб у наступному сезоні(звісно якщо маєте натхнення висловитись на цю тему) Може все буде краще ніж ми думаємо?

Леший сказав...

Ай да Шева)))) красавец и команда-красавцев)))
PS чтоб у той обезьяны что сломала Попову ногу голова отвалилась!!!

Leonidas B сказав...

День и особенно вечер удался. Браво сборная, браво Шева со своим штабом, браво болельщики и город Львов. Завтра забыть и готовиться к Люксембургу.

Стас сказав...

Знаете,как бы мы не пожалели о выграше нашей сборной супротив сребов!Никаких доказательств и какой либо секретной инфе речи не идёт...Но,я молю Бога,что моё предчувствие...Мне просто изменило! И мне просто приснился страшный сон!Сразу скажу к спортивной части мои "бредни" не имеют никакого отношения! Видимо,я просто перепил пива...

Leonidas B сказав...

Стас, чего мы можем пожалеть? Проделана определённая работа, появился новый уровень в сборной, остаётся ещё вопрос со стабильностью. Мы все взрослые люди понимаем, что это пока яркая вспышка! Просто в этом матче всё сложилось за Украину - мотивация, настрой, недооценка сербами сборной Украины, ихние тактические промахи, идеальная поддержка болельщиков от которой вырастают крылья и т.д. Но то что уровень сборной Украины прогрессирует то это да. У меня спортивная чуйка по футболу раз только была, перед матчем Барселона-Динамо 0:4, приснилось что именно так Динамо выиграет. А пиво лучше не пить летом, пиво как ни странно,наряду с водкой, коньяком горячительный напиток, нагревает организм, а вот вино сухое холодит.

Стас сказав...

Leonidas B, если ты внимательно прочёл мой пост то понял что я не спортивный результат имел ввиду.Да и вообще это к футболу не имеет никакого отношения.А впрочем забудь.Считай что этого моего поста не было!

Leonidas B сказав...

Стас за московию не волнуйся, они деградируют по полной программе,опускаясь в феодальный строй с барами и боярами, военной агрессии не будет. Нам единственно волноваться нужно именно за наших дорогих соотечественников, чтоб они не вырыли себе очередной ямы выбрав оппоблок, ЗЕков и тимошенковцев которые засевают уши популизмом.

Стас сказав...

Leonidas B ,а ты что ещё не понял ничего? Часть украинского олигархата пытается слить Украину! бменять её на свои бизнесинтересы. Неужели не видно зачем они Зеленского "выбрали"?! Или разжёвывать нужно? В бою они нас не взяли.Пытались сделать третий майдан,тоже не получилось.Остаётся что?Правильно выборы.А значит нужно договариваться с украинскими олигархами и потом...С чистого листа...(((Обрати внимание что они в своё время сделали с Молдовой! У нас так не вышло по сему пош9ли через выборы...

ViAn сказав...

Мене не було декілька днів. Тут така цікава дискусія. Розставлю свої акцкнти. Юнацька збірна здійснила те, що ще жодна наша збірна зробити не змогла. І хлопцям треба не зупинятись. Доросла збірна розкатала Сербію. І за грою, і за змістом, і за виконавчою майстерністю. Роль Циганкова величезна, але всі в цьому матчі зіграли надзвичайно якісно. Боятись... Не думаю, що все це якось пов'язано. Думка є інша, що наступним нашим головним тренером таки може бути Шевченко. Цілком можливо, що під нього місце і готують. Тому нікого не взяли.
А по політичним моментам. То дійсно у олігархів є реваншиські намери. Є намери замиритись. Вони вже потроху прощупали. І що? Отримали миттєво відповідь від громадянського суспільства. Нація зараз не така. Не вийде нічого у них. Ми не дамо здати Україну. В цьому я впевнений.

Стас сказав...

ViAn ,с народом которому можна скормить Зеленского...Одним словом, олигархат с таким народом считаться не будет!

Leonidas B сказав...

Стас, ViAn ответил, я могу добавить, что у нас всё ещё от населения зависит в отличии от московии. А те соображения, что ты приводишь ещё в феврале-марте были видны, если анализировать как мочили Порошенко по всем каналам. Конечно на выборах всё может быть, но как отметил ViAn, что людей уже больше адекватных стало чем раньше было.

ViAn сказав...

Стас, Зеленського просто із допомогою технологій вивели. Нічого дивного. Але є різні площини. Технологія віртуальності і пустоти, я про це писав. А от вже на посаді кожен крок під мікроскопом. Тут віртуальность не пройде. Всі рішення, кожне слово. Наше суспільство не дасть можливості здати України. Він може і далі ролики постити. Та рішення, закони, акти, призначення.... все це публічно. Ти дивився серіал про папу із Джудом Лоу? Та ж технологія пустоти, віртуальності. Тільки одна справа Ватікан і інша Україна. Тому я спокійний. Головне - щоб не було дефолту.