середа, 26 червня 2019 р.

Коли селекція приємно дивує!


Нарешті ми бачимо селекцію на внутрішньому ринку. В останні роки Динамо поступово все якісніше вивчає внутрішній ринок. І якщо раніше це здебільшого було для дитячих і молодіжних складів, то зараз ми бачимо роботу для першої команди. І це має свою логіку. Бо рівень нашого чемпіонату не настільки катастрофічний. Селекція на більш низькому рівні іноді радує. Так в Одесі грає форвард ісландець. І він провів достатньо сильну весняну частину чемпіонату. В Карпатах, Зорі, Львові є достатньо цікаві гравці на проблемні для Динамо позиції. Гравець, який грає в Карпатах, точно із великим задоволенням піде на підвищення в Динамо. Тільки треба все робити своєчасно.


Про Караваєва я вже писав. Це ж теж робота на внутрішньому ринку. І це дійсно єдиний гравець зі старту Збірної, який в Україні грає не за Динамо чи шахту. Та поки це слухи. А от те, що із першого дня із командою розпочав тренуватись 21-но річний сенегалець Матар Діє – доведений факт. Це і є той момент, про який я писав. Потрібен молодий форвард, який має певні характеристики і готовий виходити з лавки запасних. Тут сходяться всі фактори. Ми ж свого часу не підписали Бонавентуру, який у Брюгге має гарну пресу. Діє – типовий африканський форвард. І цей вектор, коли в команду приходять африканці, має великі плюси. Бо це потужні гравці. Матар – високий форвард, який має величезний крок, вміє вести боротьбу, чіплятись за м’яч. У нього в кар’єрі значиться прімавера Юве. І це говорить про задатки.
Я не так давно писав про Янг Бойз. Команда, яка шукає таких африканців. Знаходить їх у внутрішньому чемпіонаті, в Африці. Привозить їх за копійки і робить сильних гравців. Це якісна і продумана селекція. Динамо розпочало працювати у цьому напрямі. Поки ще селекція завузька. Та цьогорічні кроки дійсно радують. Побачимо чи зростеться у Динамо із сенегальцем. Варіант дійсно бюджетний і надзвичайно перспективний.
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Очевидно, "Динамо" змінило напрям селекції з латиноамериканського на африканський, адже Матар Дійе може стати вже третім виконавцем з Африки після нігерійського захисника та ганського півзахісника. І, в принципі, досвід залучення гравців з африканського континенту у нас більш вдалий, ніж з Південної Америки. Достатньо згадати лише форвардів Лаккі Ідахора, Ісмаеля Бангура, Брауна Ідейє, Дьомерсі Мбокані. А були ще мароканці Юнес Белянда, Бадр Ель Каддурі, нігерієць Аїла Юсуф, сенегалець Пап Діакате. Так, щоб яскраво невдалим з тих, хто зіграв більш-менш адекватну кількість матчів за першу команду, можна назвати лише, на мою думку, нігерійця Лукмана Аруну. І то, він був достатньо обдарованим виконавцем, але дуже-дуже лінькуватим.
Були, звісно, й інші виконавці з Африки, але вони або взагалі не грали за першу команду, або зіграли усього кілька матчів, як, наприклад, Фанендо Аді.
"Динамо", як правило, грає у швидкий, силовий, атлетичний футбол, для чого африканські гравці підходять достатньо добре.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Ну,я так понимаю, Матара в ДК таки не будет.Как и Сидклея...На счёт последнего мой прогноз не оправдался,но,то такое.Посмотрим будут ли ещё в ДК трансферы?

ViAn сказав...

Дивно, що Динамо відчипило тих, хто створив єдиний гол. А по Сідклею взагалі дивно. Навіщо людино треба було з Бразилії на 1 гру тащити. Хоча, може ця інсайдерська інформація виявиться ліваком і всі троє, я кажу про Матара, Сідклея і Кравченко, поїдуть на збори. Цікаво і інше, що Маханькова відчепили, так і не давши шансу. Нещерет по ходу став 3-м воротарем і це в 17-ть. Великі аванси дають хлопцю. Схоже форварда продовжують шукати і далі.

Стас сказав...

ViAn ,я вполне допускаю что форварда надыбали поинтереснее сенегальца! Если это так интересно тогда какого плана нужен Хацкевичу центр форвард? Снова форвард-столб или нечто другое?

ViAn сказав...

Стас, більш цікавий форвард - головна біль. Тут питання у статусі. От сенегалець готовий був би тренуватись, отримувати практику в дублі і чекати на свій шанс. І не було б жодного негативу. Бо для нього контракт із Динамо - величезний шанс. А більш цікавий і статусний форвард... Інші вимоги, інші емоції. Склад не резиновий. І от саме брати молодого форварда, який трохи пограв у нас, бо якщо засвітився в чемпіонаті, то знає реалії. Це оптимально наразі. Склад і так роздутий вже дуже сильно. На деякі позиції по 4 людини. А юних гравців насправді лише 2-є. Нещерет і Цитаішвілі. Всі інші, навіть молоді Кучерук і Попов, вже у тому віці, що треба грати.

Parker сказав...

Привіт усім!
Дійсно, дуже шкода, що Матар не поїде на збори і не попаде до нашого складу. По грі з "Поілссям" він був дуже активним і кілька разів дуже небезпечно загрожував воротам. Плюс зробив гольовий пас на Кравченка. При чому зробив його у непритаманному для форвардів-стовпів стилі - п'ятою. Взагалі дуже пластичний та потужний гравець, чимось нагадав Діого Рінкона.
Сідклей - очикувано, очевидно, що Хацкевич не бажає працювати з креатурами Краснікова. А кравченка дійсно шкода - хлопчина старався, забив гол, але так і не зміг переконати тренерів у своїй користі. Та й прихід Караваєва відсуває його на треті ролі. Хлопцю треба шукати команду з ігровою практикою.
Третім воротарем буде, скоріше усього, не Нещерет, а Кучерук. Нещерет, думаю, буде другим воротарем дубля.
Також дивує наявність у списку тих, хто поїде на збори Гармаша, якого вже у минулому році фактично відсторонили від основи.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Вполне прогнозируемый состав на сборы. Сидклея отсеяли потому что есть Жора, получается на флангах защита плюс полузащита семь игроков(Цыганков, Вербич, Кендзёра, Миколенко, Циташвили, Пиварич, Караваев) первые четыре основных, три в обойме на замену. Гармаша и Сидора берут на сборы, потому что он пока не видел в деле Кадири, если тот на уровне будет то Гармашу или Сидору глубокий запас или искать клуб. Так в центре де ла Пена, Шепелев, Буяльский, Шапаренко и Кадири-Сидор-Гармаш. К защитникам подтянулся Попов, парню показать нужно себя и станет основным, по потенциалу он на голову выше всех защей в Динамо, если бы сыграл в финале ЧМ в Польше, то там бы был самым лучшим игроком турнира. Надеемся что последствия травмы там прошли. По нападению то ХАН посчитал, что иметь Беседина выгоднее чем Матара. Похоже что Динамо укомплектовано, если не случится форс-мажор в виде травмы или обломится очередной де ла Пена.

ViAn сказав...

Цілком можливо, що по Матару ще не фініш. Як я розумію, що справа не в тому, що він не зацікавив тренерський штаб, а у фінансовій складовій. А конкретно у підйомних агента.
По складу загалом і так зрозуміло, що це не кіцевий варіант. Наразі є обойма. Зараз всі отримали шанси. Але точно ще 4-5 людини з цього складу будуть або продані, або відправлені в оренду. На перший погляд - Гармаш, Алібеков і Русін. Андрієвський і Піварич також під великим питанням. Караваєв може зіграти і злів в обороні. Універсал. Тому то його цілком можливо взяли під таку функцію. Присутність Сидорчука також викликає великі питання. Він же точно не буде у старті грати. Тому цілком можливо те, що і йому підшукують клуб.
А ще одного форварда будуть таки шукати. Скоріше за все ось такого 20-ти річного африканця, як Матар. Щоб і в дублі грав, і мав перспективи і потенціал грати за першу команду. На мою думку - логічне рішення.