пʼятниця, 21 червня 2019 р.

Я проти, та хто ж мене питатиме))


Через пару днів Динамо виходить із відпустки. Скоріше за все у перший тиждень буде велика порція різних новин. Хоча далеко не факт, що всі одразу. Та поступово хтось буде покидати команду, а хтось приходити. Цікаво і зрозуміти список гравців із молоді, яка отримає шанс пройти збори із першою командою. Чи очікувати там Нещерета, Волошина, Вівчаренко, Ісаєнко? Якою буде подальша доля Смирного, Алібекова, Кравченко і Русіна? Вже у тренувальних умовах можна буде побачити ганця Кадірі. І хоча  по трансферним слухам зараз ми не бачимо великої активності, та все ж легко зрозуміти, що шукають ще декілька гравців. В першу чергу дивує інформація про поляка Вітеску. У вчорашньому матчі із Італією на думку багатьох він став ледь не кращим гравцем матчу. І тут одразу легко випливає інформація про те, що на його позицію у Динамо є Микита Бурда і Денис Попов. Один є залізним гравцем старту у Хацкевича, а авторитет другого, його фантастичний виступ на ЧС, вже тиснуть на Хацкевича і змусять ставити у склад. Тому придбання ще одного центрбека можливе лише при продажі Кадара. І, відповідно, використанню поляка лівим-центральним. Кажуть, що досвід у нього є.

Та все ж для мене дивною є інша інформація. Вже добре відомо, що Тимчик, якого обіцяли першій команді Динамо, сьогодні тренується із Зорею. Дивно? Але ж ми знаємо, що просто так нічого не відбувається. Оця інформація, яка не так давно прозвучала, що Олександр Караваєв переходить в Динамо. А перед нею була інша, що він переходить в Генк. Але от ця інформація про перехід в Динамо, про Тимчика, який чомусь знову у Зорі… Якось все це надзвичайно логічно виглядає. Динамо підписує гравця основи Збірної України. Караваєв – харизматичний лідер, гравець із тими лідерськими якостями, які потрібні молодій команді. 27 років. За плечима великий досвід гри на міжнародному рівні. Це безумовно підсилення. Бо в Динамо Караваєв зможе ще додати поряд із сильними партнерами. Опція підсилення досвідченим українцем, який має мотивацію і вік далеко не критичний. По суті це єдиний гравець з нашого чемпіонату, який може сходу заграти в основі Динамо. І якого ми можемо підписати.
Цілком можливо, що я б зустрів цей трансфер із великим задоволенням. Та у мене абсолютно інша думка. І не через ігрові якості Олександра. А через те, що він з дитячих років був у системі шахти. Де він грав з 2005 року, тобто з 13 років. Саме тут відбулось його ставлення. Він вихований цією системою. І є носієм цінностей цієї системи. Ці цінності анти динамівські. Тільки з літа 2017 контракт між Караваєвим і шахтою розірваний. 12 років життя. А розірвали тому, що він став розмінною монетою у трансфері Петряка. Життя вчіть тому, що в колектив заводити людину, яка сповідує інші цінності, це величезна шкода колективу. Тому краще Тимчик. Але він на рік у Зорі. Та рішення приймаємо не ми. І вже буде так, як буде. Чекаємо офіціозу. Щось там є. Та краще б нічого не було.
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Leonidas B сказав...

Спасибо за статью ViAn! Трансферов может уже и не быть, не захочет ИМС тратиться под ХАНа, так может кого если вдруг как говорят за так, пример де ла Пена, случится то и подпишут. ХАН временщик, тут уж ничего не попишешь, не сумел он удивить ИМСа, а резервы вначале присутствовали и начал он лихо, домашняя победа над Базелем чего стоила, все прям расправили крылья но, как оказалась, она была единственной при ХАНе когда душа радовалась. Конечно ИМС будет Шеву уговаривать идти работать в Динамо, но тут захочет ли он туда идти, это вопрос, наверняка хочется Миланом порулить, а в Динамо нужно авгиевы конюшни чистить. И ещё тренировать сборную и клуб это две большие разницы. Сборная это спринт, а клуб марафон. Ясен перец, что карт-бланш будет года на два не меньше. И я бы не торопился возносить Шеву на пьедестал, пока он даже не Петраков, но делает свою работу пока на пять, профессиональный подход, правильно подобранные помощники и каждый отвечает за своё. Секрет победы над хорватами видится, то что Шева сумел сделать двухнедельные сборы, игроки успели проникнуться, стали ближе друг-другу, появилась атмосфера в коллективе, но ещё работать и работать. Сделал бы Шева ещё бы нестандартный ход, пригласил бы игроков молодёжной сборной совместно провести сборы с основной сборной, чтобы уже прониклись атмосферой, видели, что на них обратили внимание, для молодых пацанов это стимул, кинуть зёрна в благодатную почву, вполне с пять-шесть игроков могут влиться года через два-три, если землю будут рыть.

ViAn сказав...

Леонід, а Шева запрошував гравців молодіжної збірної на спільні тренування цього разу. Майже тиждень спільно тренувались легіонери першої команди і легіонери з молодіжної збірної. Був спеціальний розширений склад. Суть в тому, що Мілан наразі не такий і привабливий проект. Бо в Італії є Юве, є Наполі. І є інші команди. Наприклад, Аталанта, яка посіла 3 місце в чемпіонаті. На роль третього лідера основні кандидати і по складу, і по інвестиціям - Інтер і Рома. А Мілан - рівень Лацио і Фіорентини. По суті третій ешелон. Особливо бажаючих серед тренерів не знайти. Бо йти у сьогоднішній Мілан - згубити собі кар'єру. Гаттузо згубив. Тоді як Динамо - можливість у домашніх умовах, доволі комфортних, реалізувати свої тренерські новаторські ідеї. А їх у Шевченко багато. Як по мені, то наразі це був би ідеальний сімбіоз. Та треба вже мати домовленність. Бо всі приглядаються до роботи його у Збірній і відгуки дуже позитивні. Ребров на клубному рівні досяг як тренер результатів. Але топовим тренером поки не став. Гранд його не запросить зараз. А от Шева все ближче до клубу гранду. І якщо не Динамо, то умовний Челсі це буде точно.

Leonidas B сказав...

В Динамо самая главная проблема это ИМС. У меня его поведение ассоциируется с действиями преза с соседней страны, с которой мы воюем, стиль руководства у того ОПГ "Озеро", а у ИМСа только динамовцы, при малейшем шухере х-ло раз в кусты, а у ИМСа тоже тишина, зато если есть повод - интервью, я всегда верил и знал, оба решалы. Не секрет что тот и тот вышли из криминальных кругов, поэтому и стиль соответствующий. Не смог ИМС стать Рокфеллером как Ринат (а тот в отличии от ИМСа деньги считать умеет и Шахта в плане управления уже на порядок выше чем Динамо). ГМС гораздо более гибче, всё же получил образование более качественнее, да и школу он прошёл гораздо лучшую на пост топ-менеджера в отличии от ИМСа который сразу на готовое пришёл. Это моё мнение. Я обеими руками за, чтобы Шева стал главным тренером Динамо и ИМС отдал все полагающиеся бразды управления в его руки.

ViAn сказав...

Леонід, тут ці питання - глобальна філософія. Якщо казати про ворів у законі, то саме власник шахти є кримільним авторитетом, який прийшов на вбивстві Брагіна, також всім відомого авторитета. І свою імперію побудував на знищенні людей. ІМС у цьому абсолютно не помічений. Він може бути злегка приблатньоним, але точно до ОПГ жодного стосунку немає. І це я можу сказати точно, бо у мене дядя вор у законі.
Коли кажуть, що головна проблема Динамо - ІМС, то давайте згадаємо Коломойського. Так для прикладу. І одразу не все стає таким поганим. ІМС тримає команду на плаву. У довлі таки важкі часи. За це треба бути вдячним. Кому як не Одесі про це знати. Чорноморець колись був сильною командою. А зараз Одеса де? У першій лізі? Тому краще мати такого президента як ІМС, ніж як Коломойський чи Клімов. Безумовно можна казати, що потрібен інший... Та тут як каже ІМС, що він чекає інвестора, який прийде і купить у нього Динамо. Тільки щось на горизонті не видно черги з бажаючих))

Parker сказав...

Привет всем!
Караваев все ближе к "Динамо". Вот многие в качестве аргумента в пользу Хацкевича приводят то, что он стал доверять молодым. Но реальным игроком основы за последние годы стал только Миколенко, хотя и тут не обошлось без стечения обстоятельств и травмы Пиварича. А сейчас мы размениваем своего молодого Тимчика на чужого немолодого Караваева. В принципе, ничего против него не имею, один из немногих игроков УПЛ, который в состоянии усилить как "Динамо", так и "Шахтер". Но где же работа с молодежью? Наверное, в "Днепре", куда собираются Булеца и Супряга. Или в "Заре", где, скорее всего, останутся Тимчик, Михайличенко и Леднев.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Можна багато всього казати. Але по молоді у складі треба констатувати факти, що в минулому сезоні в основній обоймі були Бурда, якому було 23 роки, Миколенко, Шепелєв, Шапаренко, Циганков, Бєсєдін і Русін. Наближеними до основи були Цитаішвілі, Кравченко, Смирний, Дуелунд, Ісаєнко, Попов і Алібеков. Треба сказати, що Буяльський, Бущан, Кендзьора, Сідклей, Вербіч, Соль, Шабанов - також далеко не ветерани. Це гравці, які ще спроможні додавати і додавати. У цього складу є перспектива. Та важливо мати обойму з 22-24 гравців. В обоймі повинні бути і досвідчені бійці, і молодь. Зараз додався Кадірі, який також далеко не ветеран. А позиції Попова і Цитаішвілі стануть куди сильнішими. Не варто забувати і те, що з основою продовжує підготовку Нещерет, якому зараз 17 років. Склад збалансується. Будуть грати найсильніші. У Попові я точно впевнений. Він вже сьогодні є найкращим центральним захисником України. Тому скоро він буде грати і в першій Збірній.
Караваєв - підсилення глибини складу. Зрозуміло, що якщо він прийде, то Кравченко точно залишить команду. Караваєв - найкращий правий захисник України. Хоча, я ж написав, що проти цього трансферу. Проти не через ігрові якості Караваєва. Проти через команду, яка його виховала.
Як і очікувалось зміни у тренерському штабі відбулись. Повернувся Вісенте Гомес. Може і ще іспанці з'являться на інших рівнях. Бо в цьому році всі академічні групи провалюють фінальну пульку. Виключення - випускний клас. Але - поки. Побачимо як вони далі зіграють.
Та група людей, яка зараз готується, зміниться. Багато хто піде. Хтось ще прийде. Тому треба побажати кожному хлопцю скористатись своїм шансом і зачепитись за обойму.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
У випадку футболістів треба розділяти фізичний вік та вік футбольний. Той же Циганков, якому фізично 21 рік, вже три сезони відіграв у ЧУ та єврокубках, в тому числі у ЛЧ, де забивав голи. Також вже має виступи за національну збірну та забиті м'ячі. Тобто фізично він молодий, але як гравець вже достатньо досвічений. Те саме стосується і Бєсєдіна, Шепелєва, Бурди. В меншому ступені таке можна зазначити про Шапаренка та Русіна. Твердим і єдиним гравцем основи в минулому сезоні став лише Миколенко, а Алібєков, Смирний, Попов, Цитаішвілі, Кравченко, Дуелунд, Ісаєнко провели лічені хвилини з можливого ігрового часу. І далеко не факт, що вони отримали б свій шанс, не спідкай команду низка травм: Піваріч, Вербіч, Бєсєдін, Кадар; якби не втратили довіру тренерів Гармаш з Сидорчуком, не позбався клуб придбаних бразильців і т.д.
І знову ми намагаємось поповнити склад досвіченими гравцями. Кажуть про інтерес "Динамо" до словенця Зайця з "Фенербахче", якому днями виповниться 25 років.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Я все прекрасно розумію. Та тут вся суть. Коли в обоймі є 4-5 молодих гравці і кожного року ще награється 1-2. Нормальний процес. Бо Ті 4-5 вже досвідченіші. Але вони ще молоді і у них за рахунок досвіду більше стабільності. А нові 1-2 людини - норма вводу нових гравців. От в цьому році буде входити у старт Попов. А Цитаішвілі буде на ротації у групу атаки. Наступного сезону вже Цитаішвілі буде грати на позиції Циганкова, який скоріше за все піде через рік. А награватись під основу будуть ще 1-2 молодих. Це нормальна практика поступового вводу в склад власної молоді.