понеділок, 10 червня 2019 р.

Які зміни нас чекають?


Я вже писав не так давно про аргументи Хацкевича. Спокійно сів, спокійно все зважив, поставив себе на його місце, щоб зрозуміти все те, що він буде розповідати ІМС. Насправді це легко передбачити. Навіть якщо не заглиблюватись. Однак, безумовно не все так просто із перспективою на майбутнє. Логіка речей яка? Осінь команда грала без форварда. Взимку купили класного форварда, але лише одного. Відновився Бєсєдін. А потім бац і Артем травмувався, і Соль вилетів до кінця сезону. Трансферний період закритий. Хто винен? Ніхто. Обставини. Як і аргумент про те, що підписали 3 бразильців, якісних гравців, але таких, які абсолютно не підходять під модель гри головного тренера. Це такий момент, на який Хацкевич точно тиснув. Тут ми знаємо відповідь, що за офіційною версією без згоди Хацкевича гравці не купуються. Так таки купуються?



От ми і почули головні аргументи, що травмовані гравці, а таких дійсно в сезоні було багатенько. І це все ключові гравці, такі як Вербіч, Бєсєдін, Буяльський, Соль і Піварич. А підсилення з лавки через невдалу літню трансферну компанію тренерський штаб не знаходив. От і всі пироги.
Перспектива надзвичайно проста намальована Хацкевичем. Звільнити склад від зайвих гравців. Думаю, що Сідклей поїде назад в Бразилію також. А там є і Гармаш, Сидорчук. Русіна і Алібекова точно відправлять в оренду. Будуть підписані ще 2-3 гравці. По Піваричу все не так просто. Далеко не факт, що його будуть позбуватись. Особливо якщо відправлять Сіді. Для ротації гравця збірної Хорватії мати – круто в наших умовах. Цілком можливо і те, що буде проданий Кадар, тоді трансферів може бути більше. І взагалі від продажу будуть залежати і покупки. Трансфер Кадірі – пряма дорога Сидорчуку і Гармашу з команди. Тут все просто. Потрібен був руйнівник, а взяли Че Че. Тепер виправились? А може будуть ще купувати в центр гравця?
Тренерському штабу доведеться ламати голову над Поповим. Все ж не так просто залишити не помітним його потужний виступ на ЧС. Один із найкращих гравців всього турніру. Найкращий захисник – однозначно. І не тільки тому, що забиває, а саме за надійною грою в обороні. Булеца скоріше за все буде відправлений в оренду. Не гравець він під футбол Хацкевича. Та я із задоволенням помилюсь. Попову треба шукати місце в основі. Відправити в оренду його не вийде. Вже не той статус. Замість Бурди чи у парі із ним? Ми побачимо. Та Попов буде поступово все більше грати за основу. Так, під тиском громадської думки і фахівців. Хоча і так видно, що його рівень вже сьогодні вищий за будь-кого у центрі нашого захисту. І це в 20 років.
Трансфери. Якими вони будуть і на які позиції? Хацкевич подовжить де Пену. І у нас тоді буде гарний вибір гравців на фланги. Тимчик повертається і це конкурент Кендзьорі, який провів не таку вдалу весну. Повернуться всі травмовані. Плюс вже буде ганець Кадірі. Насправді не так все і погано. Та Хацкевич неодноразово казав, що йому не вистачає більш креативного гравця у центрі поля. При наявності Дуелунда і Шапаренко чи будуть підписувати ще когось на цю позицію? Можливо. Якщо піде таки Піварич, хоча, повторюсь, на мою думку це наразі недоцільно. То будуть шукати і лівого захисника. Та все ж скоріше за все буде підписаний форвард. Можливо легкий, відтягнутий і універсальний. При всіх здорових гравцях буде банальний перебір гравців. Та це не наша головна біль. Щоб придбати когось потрібного треба продати когось непотрібного. Побачимо якою буде чистка складу.
Я думаю, що задача Хацкевича дотягнути до наступного літа. Це таке суб’єктивне враження. А там буде новий тренер, теж із Динамівським серцем і італійським штабом. Дотягнути до літа, можливо і здобути щось. Все ж слова про молоду команду на 3 році тренерства недоречні. Команда вже сформована давно. І обойма буде прекрасною на новий сезон. Я не хочу робити прогнозів. Відмовки не прокотять. Тому сподіваюсь, що всі симптоми були лише через ті причини, про які я написав трохи раніше. І зараз ми як заграємо…
Дякую за увагу!

22 коментарі:

Стас сказав...

Источник: Жерсон Родригес — в лонг-листе "Динамо".
Я бы не удивился такойновости.Тем более что не верю в то,что сей игрок в финансовом плане нам не по зубам.

ViAn сказав...

Стас, я взагалі не розумію чому говорять про цього Родрігеса? На рівні своїх клубів - абсолютно середньої якості гравець. Він і в Шерифі зіркою не був. І в Японії також не є топ гравцем. На рівні своєї збірної використовують його силові якості. Хоча у 24 роки в 20 матчах він забив лише 1 гол. І ще один у свої. А от до кого треба приглянутись, то це опорник Мартінс, і молодший Тілль. Обом по 19 і це дійсно надзвичайно талановиті гравці. Мартінса я б взагалі взяв одразу. Саме він і є рушійною силою цієї команди.

ViAn сказав...

А юнацьку Збірну України варто привітати із виходом у фінал. Булєцу привітати із величезним вкладом у свій актив. Попов одужав, хоча суддя трожки навигадував. Але саме Попов, на мою суб'єктивну думку, сьогодні був кращим гравцем матчу. Разом із Булецою, який дуже якісно попрацював на команду. Взагалі команда Петракова здійснила ривок. І у фіналі буде надзвичайно цікава гра скоріше за все проти Еквадору. Шанси на золото є. А срібло як мінімум гарантовано. Молодці хлопці! Слава Україні!!!

Leonidas B сказав...

Нашу молодёжку с выходом в финал мирового первенства по футболу! И это не сон. Жаль только Попов не сыграет, может подсуетятся и отменят карточку как незаслуженно показанную. Булеца красавец, наряду с Поповым и Сиканом лучшие игроки сборной Украины. Жаль Влад Супряга с Жорой пока не радуют, но есть ещё финал, время исправиться. Всех ещё раз с победой, в июне сборные нас радуют.
ViAnу спасибо за статью, про ХАНа уже ранее всё сказано, в дальнейшие его перспективы пока верится с трудом, повода не дал.

ViAn сказав...

Леонід, треба бути об'єктивними. Супряга класно вийшов на заміну, додав активності і якості в атаці. А Сікан сьогодні нічого не показав. Фінал буде дуже цікавим. А Дену наука. Хоча сьогодні, я повторюсь, саме його гра у захисті у багатьох моментах стала вирішальною.
По Хацкевичу у нас виходу немає. Перспектива є, перспективи немає. Він і далі буде тренером. Треба сподіватись, що щось у нього таки вийде.

Vitos сказав...

Я так понимаю наша трансферная кампания завершена.

Стас сказав...

Vitos,я так не думаю...

Parker сказав...

Привет всем!
По молодежке: парни молодцы! И наши там не на последних ролях. Даже Цитаишвили, хотя пока и не так ярко, как он, уверен, умеет. А вот Супряга разочаровывает. Усилил игру и добавил активности для форварда это не показатели. В этом плане Сикан более убедителен. Вообще, считаю, у Супряги этот сезон явно не заладился. Иногда складывается впечатление, что с этим трансфером Коломойский развел Суркиса.

Соглашусь со Стасом, трансферы еще будут. Возможно, из клубов УПЛ, возможно - из-за рубежа.

С уважением, Parker.

Vitos сказав...

Точно, Зозуля будет...

ViAn сказав...

Я думаю, що головним трансфером був опорник. Не варто забувати, так для прикладу, про Самбрано. Він провів дуже сильну весняну частину за Базель, навіть забивав. 10 матчів провів, його знову викликали в Збірну, де він 3 роки не був. І це наш такий собі кадровий резерв.
А трансфери ще будуть. Мене більше цікавить ті, хто команду залишать. Бо трансфери на вхід скоріше за все будуть під розширення складу. Основна обойма вже сформована. Плюс пообіцяли зміни в тренерському штабі. Цікаво які))

Vitos сказав...

А хто обiцяв, а то я как-то пропустил?

ViAn сказав...

ІМС, коли перепідписував контракт із Хацкевичем. Він так і сказав, що будуть зміни у тренерському штабі. У відео на клубному каналі це точно є.

Vitos сказав...

https://www.youtube.com/watch?v=dAs5aj2AHIE

https://www.youtube.com/watch?v=p74CEGMvExI

https://www.youtube.com/watch?v=ug_ZetKXB2k

Пересмотрел, нет там про изменения в ТШ.

Vitos сказав...

Единственное что сказал, цитата: "что наверно будет что-то пересмотрено в ТШ в плане подготовки", ясно что к следующему сезону.

ViAn сказав...

3 хвилина, 45-47 секунда: "Наверное буду изменения в тренерском штабе".

Vitos сказав...

Дословно:"наверно будет что-то пересмотрено в треннерском штабе в плане подготовки"

Vitos сказав...

Про изменения в составе ТШ речи нет.

ViAn сказав...

Там кома між в плані підготовки і переглянуто у тренерському штабі, бо зроблена пауза. Тобто це різні події. Якщо вірна інтонація.

ViAn сказав...

Вітаю наших хлопців із таким досягненням! Така історична перемога. А Владі і Гіо свєю грою у фіналі відповіли всім тим, хто їх вже списав))

Leonidas B сказав...

Что ж Жора и Влад учли наши пожелания и смогли сделать то что мы от них ждали и верили! Петраков какая умничка, учёл все расклады и нюансы поддержал ребят и они не подвели! Спасибо ребята за такой запредельный космос, Вы сделали невозможное! Ждём комментарии ХАНа, по поводу игроков Динамо игравших за сборную, они забили девять мячей!

Parker сказав...

Привет всем!
Молодежку с победой! И вклад динамовцев в этот успех стал определяющим. Там ведь не только забитые мячи, но и голевые передачи, и надежная игра Попова в обороне.

По Супряге: даже с учетом дубля в финале считаю, что сезон у Владислава не удался. У парня были шансы в первой команде, но он ими не воспользовался, в отличие от тех же Миколенко и Цитаишвили.
Хочется верить, что в следующем сезоне Влад заиграет ярко и результативно, и этот дубль в финале даст новый импульс его спортивной карьере.

Судя по всему, мы ищем форварда за рубежом... Есть информация, что из себя представляет этот персонаж из "Браги"? Антропометрия, стиль игры, сильные стороны?

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Рік тому ми спілкувались про Пауліньо. Я тоді писав про нього у своїх трансферних пошуках. Безумовно він коштує біля 10 млн євро на ринку на сьогодні. Але наразі я планую завтра розмістити 3 варіанти форвардів для Динамо. Абсолютно свіжі імена.
Я не вважаю, що у Супряги провальний сезон. У 18 років навіть Шева забив лише 1 гол за весь сезон у сезоні 1994/1995 за першу команду. Не думаю, що варто казати про провальний сезон. Супрягу треба правильно використовувати вміти. Він не під футбол Хацкевича, нажаль. Ми про це багато разів казали.