понеділок, 16 вересня 2019 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.7.


Зазвичай в цей час я готуюсь до нашого суперника в єврокубках. Зрозуміло, що в ЛЧ робити це набагато приємніше. Та наразі третій рік поспіль ми у ЛЄ. Але із тими темпами, якими рухається Динамо, ми скоро і груповий етап ЛЄ будемо сприймати як неймовірне досягнення. Наразі ще є можливість розвернути розвиток Команди у більш якісному напрямку. Треба робити важливе перезавантаження всіх структур. Позбавлятись всіх тих, хто тягне Динамо вниз. Шукати, думати, аналізувати. І різати по живому. Поки ще є така можливість. Врятувати сезон ще можна. Треба просто провести радикальні зміни в клубній структурі. Хоча, як кажуть, що ІМС і далі вірить у те, що сьогоднішній стан – все наслідки роботи попереднього тренерського штабу. Віра не може бути абсолютно сліпою. Бо є реальність. Реальність показує те, що потрібен інший тренерський штаб. Чим раніше, тим краще. Тому запропоную чергову трійку цікавих тренерів.
Марселіно


11 вересня цей фахівець став вільним. Для багатьох це звільнення стало справжньою загадкою. Зрозуміти дуже важко логіку президента Валенсії. Але на то вони і президенти. У підсумку, той тренер, який у минулому сезоні не програв жодного матчу Барсі, і навіть виграв у блискучому стилі Кубок Іспанії, опинився на вулиці. Валенсія ж влетіла в суботу 2:5 Барселоні, у складі якої чергову блискучу гру провів 16-ти річний Фаті. Марселіно прекрасний тактик. Він його кар’єра демонструє якість роботи. Він 4 роки працював із Вільярреалом, 2 із Валенсією. Вільярреал він вивів із Ліги 2, а потім довів до групового етапу ЛЧ. Те ж саме із Валенсією, яка багато років боролась за виживання, змінювали тренерів. Результату не було. І саме Марселіно зробив цю команду стабільно 4 у турнірі, де три перші місця відомо за ким. Хоча, я в цьому впевнений, що при довірі, цей іспанець міг би замахнутись і на більш високі місця. Та наразі він вільний.
Бранко Іванковіч


Надзвичайно цікавий хорватський тренер. Це вихованець Мирослава Блажевіча, якого свого часу сватали в Динамо. Він став вільним з вересня 2019 року. А до цього за його плечима багато років роботи помічником у Блажевіча в багатьох лігах і командах. Та й прекрасна власна кар’єра. Тут і збірна Ірану, і Динамо Загреб, і команди з Китаю, Еміратів, Саудівської Аравії і Ірану. У всіх цих командах прекрасні здобутки. Є золоті нагороди Китаю, Хорватії, Ірану. Це фахівець у тонусі, який вміє ставити гру. Має досягнення, досвід.
Марсель Кейзер


Нідерландський фахівець, якого звільнили 2 тижні тому із Лісабонського Спортингу. 50-ти річний тренер, який розпочав із самих низів. Багато років працював у різних лігах Нідерландів, потім очолив молодіжний склад Аяксу в 2016 році, а з літа 2017 першу команду Аяксу. Пропрацював пів року. Це мало. Але він нижче другого місця команду не опустив. По суті Аякс – була вершина кар’єри для тренера. Та потім він коротким транзитом через Аль Джазіру потрапив у середині листопаду в Спортинг. Який на той момент йшов 5 у чемпіонаті. Власників це критично не задовольняло. Кейзер вивів команду з піке. Так, 3 місце для команди – норма. Стрибнути вище Бенфіки і Порту із доволі таки скромним бюджетом, у порівнянні із двома іншими грандами, важкувато. Та й на це потрібен час. За короткий час клуб виграв кубок і суперкубок Португалії. Але на звільнення вплинула поразка 0:5 від Бенфіки. Цей тренер є типовим представником нідерландської школи. Сильний тактик, який вміє працювати із молоддю. І хоча досвід не настільки великий, але майже 2 сезони роботи в 2 топових європейських командах говорять про потенціал. Тим більше, що провальним його роботу назвати важко.
Що чекає Динамо найближчими днями? Середняк серед середняків. Добротна команда під керівництвом німецького фахівця Уве Рьослера. Мальме і тренер – абсолютно середня команда, де немає жодного сильного гравця. Якісний гравець європейського масштабу у команді лише один, я маю на увазі 37-ми річного капітана Маркуса Розенберга. Але це збитий колектив, який вміє надійно грати в обороні, проводити якісні атаки. Це та ж сама Десна, але все ж із більш якісними гравцями і німецьким тренером. Якщо Динамо в одні ворота програє Чернігову, то Мальме для нас – взагалі надзвичайно складно. І я не шуткую.

Дякую за увагу!
 

16 коментарів:

Леший сказав...

Как всегда очень интересно читать. Ждать 8 часть- поиск разума для ИМС? :)

ViAn сказав...

Леший, може ми і 7 обмежимось. Все ж кандидатів у 7 частинах достатньо.

San73 сказав...

Помоему тут нужен трансфер президента клуба

ViAn сказав...

San73, ну... я б згадав таких товаришів як Коломойський, Робінович, навіть Ярославський, хоча наче б то у нього руки чисті, та він свій Металіст продав, точно знаючи перспективи. Бо не потягнув би. Можна згадувати інших президентів, наприклад Ворскли. Він же у 5 найбагатших людей України. І де Ворскла? Тому всі ці історії про трансфер президента... де реальні покупці? Немає!!!

ViAn сказав...

Що за вечір. Місто зупинив один чувак із калашом. А потім куча силовиків 4 години не могла людину знешкодити. Всі славні альфи, корди, котики... В Штатах цю проблему вирішили б за 30 хвилин. У нас по суті так і не вирішили. Сам здався. Спокійно міг би тиждень на мосту протриматись. Наші силові структури шокують низькою компетентністю і відсутністю рішучих дій.
Шахта шикарно влетіла від Сіті. Це очікувано.
Михайличенко провів чергову жахливу пресуху. Якщо подивитись тренування перед матчем, то стає дуже сумно. Єдине, що змінилось, це стрижка у Віті. Може на фарт спрацює.

ViAn сказав...

От і всплила інфа, що Михайличенко вже написав заяву на звільнення після Десни. Логічно і правильно. Якщо сьогодні буде провал, то нас очікує зміна тренерського штабу. Тому інфа про Скрипника не є випадковою. Хоча, його можна було взяти безкоштовно, а не за 2 млн. євро. Та ІМС легких шляхів не шукає. І зараз можна взяти набагато більш толкового фахівця, ніж Скрипник, безкоштовно. Однак, для цього треба думати, аналізувати, шукати. Наш менеджмент здатен лише на Динамівські серця...

Леший сказав...

ИМС плотно взялся за финансирование Зари- купил Караваева, теперь разговоры о Скрипнике. Инвестор....

Леший сказав...

Виан, в футболе ты специалист, я откровенно и без подколок. Насчёт работы правоохранителей ты не в теме, потому и эмоционируешь. Поясню- добраться до моста у спецов вчера заняло 1,5 часа из-за пробок, собрать информацию о субъекте, сделать выводы о степени риске- час. Ну а потом подождать пока дадут команду))) никто совок не отменил за 28 лет и приказ о штурме отдаёт даже не министр МВД))) так что вчера все было как раз максимально быстро.

ViAn сказав...

Леший, без жодних образ. Але 1,5 години лише на те, що дістатись до людини, яка заблокувала в самому центрі Києва міст Метро - забагато. В наш час, коли легко сісти на гелікоптер і перелетіти з одного місця в інше... Підрозділи швидкого реагування повинні розгоратись за хвилини, а не за 1,5 години. 1,5 години він міг робити все, що завгодно. Банально розстрілювати всіх на місцевому рибальському ринку. Від офісу СБУ до даху вистоки, з якої відкривається прекрасний вид на міст Метро, 1 хвилина і час на підйом в ліфті. Відстань 850 метрів. До оглядового майданчику у парку Слави 5 хвилин пішки. З оглядовго майданчику міст як на ладоні. Відстань 870 метрів по прямій до середини мосту. Про що я? Менше 1 км для сучасних снайперів - взагалі не відстань. Калібр 12,7 просто розірвав би голову. Якщо подивитись на снайперів, то саме із таким калібром вони там були. Тому я вважаю, що силові структури спрацювали вкрай невдало. І я ж не кажу про виконавців. Виключно про тих, хто приймав рішення.
Більше того. Як я розумію, що Белько вже відпустили. Людина із автоматом, яка на 7 годин паралізувала Київ, звинувачується лише у тому, що вона повідомила неправдиву інформацію про замінування.

Виталий сказав...

Доброго всем дня! Парадоксальная мысль. В нынешней чехарде косвенно виноват и Андрей Шевченко. Не отказав Суркису, дал надежду, наступило время временщиков. Простите за каламбур.

Леший сказав...

Виан, нет у МВД вертолетов способных сесть там где нужно, а не там где возможно((( и ещё много чего нет, но главное это отсутствие самостоятельности . Нужно ждать приказ, всегда, в любой ситуации. А взять и выстрелить по готовности- это компьютерная игра, а не жизнь.
Как игра? Мне одному скучно?

Леший сказав...

Всех с победой))) какие разные таймы- игра мне не понравилась, но результат отличный

ViAn сказав...

Ну, другий тайм безумовно був суттєво кращим. Мальме здивував вкрай негативною грою. Грали виключно на нічию. Циганков і Буяльський сьогодні виклались на максимумі. Тягнули команду. У Буї був його день. Таке із ним раз в місяці 2 відбувається. Хоча забивати треба було раніше, коли Желсон вивів один на один. Там можна і на Циганкова було віддати. Але тренерський штаб знову нульовий. Керування грою жахливе. Знову вкрай пізні заміни. І це при негативному результаті і наявності величезної групи гравців, які могли б освіжити гру суттєво. Та шкура їх схоже поки врятована. До недільного матчу. Всіх із перемогою!

Leonidas B сказав...

Победа со слезами на глазах, судьба таки сжалилась над игроками, как же, грозный ИМС оставил бы без тринадцатой зарплаты. Не уверен, что победа что-то кардинально изменит в психологическом отношении, всё прямолинейно. Миколенко просто убивает своей игрой, чего не заменить на Пиварича, уже в каком по счёту матче лажи за лажей. С такой победой и поздравлять не хочется, только с тремя очками и в коэффициент что-то капнет, больше не с чем.

ViAn сказав...

Леший, так минулого року були придбані 20 мега крутих і сучасних гвинтокрилів саме Аваковим у Франції. Саме на такий випадок. І 5 тоді було поставлені одразу. Наразі замовлення повністю виконане. Тому є вони в наявності. І потім, чому виключно МВС і їх супер спецназ корд? Альфа теж брала участь. А у Альфи є все. Я сам розумію, що накази йдуть зверху. Але розгортання оперативного штабу і групи швидкого реагування - справа 10-15 хвилин повинна бути. А так все більше людей схиляються до того, що все це було постановочне шоу. Бо ж терорист бойвий десантник, який вибрав дуже невдале місце для своєї акції. Зато дуже зручне для зйомки журналістами і показової крутізни від МВС.

Леший сказав...

Мне так нравится когда рассказывают о моей работе и о том что у нас есть и что мы должны))) Вертолеты не базируются в Киеве, для них нужны посадочные площадки, и да- бинго- ещё нужны пилоты, умеющие работать в городских условиях.
Наркоману дали 2 месяца сегодня, а не выпустили вчера))) и скорее всего он выйдет под залог))) это называется сделка со следствием)))
Повторюсь, писать нужно о том, в чем разбираешься, а не о том, что прочитал в фейсбуке)))