пʼятниця, 20 вересня 2019 р.

Перемога - це вихід з кризи чи просто один епізод, випадковість?


Ми живемо в таких умовах, що змушені радіти будь-якій перемозі. Тим більше, що на цьому тижні лише Динамо принесло хоч щось у загальну скарбничку України. Два інших наших представники пролетіли без шансів. Це такий позитивний віст. Треба сподіватись, що ми заберемо 18 очок із 18 можливих. Тим більше, що суперники у нас достатньо прохідні. Хоча, наразі в це слабо віриться. Та може ЛЄ стане відрадою в цьому сезоні. Раніше, в попередні роки, ми розпочинали куди складніше групові етапи, а потім добирали. В минулому сезоні Ренн став нашим прохідним квитком. Наразі ми дочекались перемоги. Можна видихнути? Хіба що трішечки. Бо в неділю нас чекає Ворскла. А футбол Михайличенка поки змушує напружуватись.
 

У першому таймі ми не побачили швидкостей, пресингу, активності великої. Склалось враження, що відбувається контроль м’яча виключно заради контролю. 63% - показник. Але лише 4 удари у напрямку воріт, з яких максимум 1 був наближеним до створу. Тоді як суперник, який сильно то і не біг в цей вечір, але також наніс 4 удари і 2 з них були у створ. Було таке відчуття, що от ми катаємо, катаємо… а потім обрізка і привеземо. За всю гру була 1 обрізка по центру і 2 провали на фланзі Кендзьори. Коли кажуть про брак Миколенко, то він весь був на половині суперника в атакуючій фазі. Цілком прийнятний варіант. Атака у першому таймі не пішла. І це так типово для Динамо Михайличенка.
Що відбулось у другому таймі? Команда стала грати вище, агресивніше, піднялись не тільки швидкості, а і з’явились, нарешті, сольні проходи від Вербіча і Циганкова. Було відчуття, що дотиснемо. Але після того, як не вийшло реалізувати декілька дуже класних моментів, довгий час не виходило щось створити. Статистика другого тайму показова. 10 ударів і 5 у створ. Різко збільшений темпоритм на 84 хвилині таки дав результат. Все ж дотиснули. Якісна робота у відборі і прекрасні дії від Шепелєва в атакуючій фазі і фінішного акорду від Буі. Хотілось, щоб таких моментів було в 3-4 рази більше. Та ми маємо те, що маємо.
Всі гравці після матчу сказали, що зняли закляття. І що тепер команду прорве. Я б не був таким оптимістом. Мальме склав надзвичайно слабке важення. У нас так беззубо не грає навіть остання команда чемпіонату. Для мене залишились запитання. Це шведи так боялись Динамо? Чи це Динамо настільки їх передавило? Чи це була виїзна модель? Відповідь ми отримаємо лише у матчі відповіді. Мальме – найслабший суперник Динамо за доволі таки тривалий час. Бо вони не створили нічого небезпечного у наших воріт. Жодного серйозного натяку на якусь небезпеку. І взагалі ніякого конструктивного футболу.
Саме через таку слабкість суперника і перемога Динамо не виглядає переконливою. Треба було забивати раніше і більше. І перший тайм треба було проводити куди агресивніше. Із Ворсклою такої гри може бути недостатньо. А так треба порадіти і висловити слова вдячності хлопцям за віддачу. Вони точно прагнули перемоги і намагались виконувати тренерську установку. Та наразі гри немає. Та все ж є надія, що скоро Попов і Шапаренко знову будуть в обоймі. І тоді ситуація стане краще. По суті це наш головний резерв зростання у структурі гри на сьогодні.
Дякую за увагу!

9 коментарів:

ViAn сказав...

Що можна сказати після першого тайму? Таки прорвало. Стас, ти точно пожалієш, що не дивишся цю гру)))

IllyaGIP сказав...

Нарешті
Вітаю всіх.
Отримав задоволення сьогодні!

Leonidas B сказав...

5-0 это конечно результат, но после всего что уже было, он душу не греет. Ворскла сегодня слабая была, Динамо не реализовало ещё штук пять моментов, Цыганков к тридцатой минуте мог трёшку положить, Беседин тоже, а в результате скромный де ла Пена забил больше всех. Миха старой гвардией пытается заткнуть все дыры, иногда это получается.

Леший сказав...

Ворскла очень слаба, просто очень- ни мастерства, хотя его никогда не было, ни характера, ни физики. Молодцы, что выиграли, но это ни о чем не говорит

San73 сказав...

Вымучали.... Всех с победой!

Анонім сказав...

Привет всем!
Сегодня был первый матч, который я посмотрел полностью, к сожалению ни матч с "Мальме", ни феерию с "Ворсклой" посмотреть не удалось из-за участия в реабилитационном сборе бойцов, потерявших зрение на Донбассе.
Три победы в последних трех матчах являются позитивным симптомом в игре команды.
Сегодня "Динамо" тоже выглядело предпочтительнее "Мариуполя", атаковало опаснее и лишь невезение и тяжелое поражение органов зрения у судьи не позволило распечатать ворота хозяев в основное время.
Команда создавала острые моменты достаточно регулярно, взаимодействие было на неплохом уровне.
Караваев на позиции Миколенко смотрелся инородным телом весь матч, но голевая передача на Вербича перекрыла весь негатив.
Особо выделять никого не буду, матч был очень принципиальным и важным в плане набора очков.
Всех с победой!

С уважением, Parker.

IllyaGIP сказав...

Ох і матч веселий. Побільше б таких у чемпіонаті, але не тільки проти нас.
Вітаю усіх!!!
Цікаво чи у ворота суперників Динамо пеналі будуть ставити.
Ну і сьогодні , як ніколи доречною буде фраза добре відомого нам тренера з шапкою під ногами «трава была слишком высокая»
Газон марік вміє готувати до матчів з Динамо

Леший сказав...

Всем привет) сегодня впервые за долгое время класс игроков плюс физика трансформировались в результат. Этому очень способствовал настрой играть до последней минуты. Делаем поправку на уровень соперника, кучу ошибок игроков и тренеров и продолжаем удивляться внезапно появившемуся характеру у команды... Нападающие- наша боль, Беседин и Родригес очень слабые

ViAn сказав...

Я бачив лише хвилин 30 першого тайму на роботі. Іншу частину був в дорозі. Тому другий тайм не бачив взагалі. По першому тайму повна перевага Динамо і куча не реалізованих моментів. Як і не поставлений суддею пенальті за гру рукою Чоботенко. Дотисли і добре. А малюнок гри був. Що дійсно радує. Та причина відома. Про неї розкажу пізніше. Виграли 3 матч поспіль. Це вже тенденція.