четвер, 21 листопада 2019 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.1.


Давно вже не писав. Можна було б написати про Збірну, яка на позитивній хвилі закінчила свій рік. Мало знайдеться зараз людей, які б критикували Збірну України. Можна сказати чесно, що за результатами і грою у цьому відбірковому циклі ми побачили надзвичайні результати. Треба бути реалістами. Команда стрибнула суттєво вище своїх можливостей. І тут є цілий комплекс моментів. І якісний тренерський штаб, і фігура головного тренера, як лідера. Правильно обрана тактика на кожен матч. Якісно побудована гра. Команда зібрана по крупинці, все вимірено, продумано. Відсутність розсипів талантів, як у наших конкурентів по відбору, компенсувалась вмінням налагодити дисципліну, оптимізувати склад і витягнути максимум із кожного гравця в комплексі. Видатний результат. Не думаю, що він буде повторений ще колись.
Але сьогодні я напишу про трансфери. Вже кінець листопада. Скоро і кінець сезону. Зараз пора вирішальних матчів. Особливо у ЛЄ. Та й у чемпіонаті важливо перемагати в кожній грі. Хочеться поговорити про форвардів. Кажуть, що у нас на цю позицію наразі аж 3 кандидати, а грати немає кому. Фран Соль ніяк не знайде гру після травми. Родрігес взагалі каже, що він ніякий не форвард. А Бєсєдіну давно рекомендують перекваліфікуватись в опорні півзахисники. От і виходить, що форварди є, і форвардів немає. Сьогодні мова піде про тих, кого ми реально можемо підписати. І це інвестиція в майбутнє. І ці гравці можуть одразу вистрелити. Бо ж легко побачити приклад Холланда, якого пів року тому ніхто не знав, а зараз всі топові команди полюють.
Ерік Сорга

 

20-ти річний гравець збірної Естонії і талліннської Флори. Вже декілька років про молодого гравця говорять як про майбутню зірку. І він проводить другий сезон на дорослому рівні. Прекрасні гольові показники на юнацькому рівні після доволі непоганого вкатування в перший сезон настав сезон другий. І в ньому в 46 матчах забито 52 голи. Плюс дебют у національній збірній і перший гол там. Збірна Естонії мало забиває і команда слабкого рівня. Чемпіонат також рівня нашої другої ліги. Але це професійний рівень і хлопець у 19 років почав штурмувати бомбардирські висоти. Ми колись так підписали Верпаковскіса і він у нас вистрелив. Сорга – швидкісний форвард, який багато працює над власною фізикою. І видно, що фітнес підготовка у нього на високому рівні. Найголовніше – гольове чуття. Хлопець вміє знаходити моменти, має і техніку, і швидкість, і поставлений удар. Талановитий гравець, який пограв на дорослому рівні, в тому числі в єврокубках. Не думаю, що він коштуватиме великих грошей. Але якщо це дійсно талант, то ми можемо зробити якісну інвестицію.
Ілля Шкурін


Також 20-ти річний гравець молодіжно збірної Білорусі і дуже цікавого проекту у місцевому чемпіонаті Енергетика-БГУ. Чим цікавий проект? Команда надзвичайно молода. Більшість гравців основи – хлопці від 19 до 23 років. Середній вік команди десь 21 рік, якщо виключити 35-ти річного воротаря. Шкурін – лідер атак. Разом із ще одним надзвичайно цікавим 20-ти річним півзахисником з Ліберії Давідом Твеном. На сьогодні, за 2 тури до кінця чемпіонату, саме Ілля є кращим бомбардиром чемпіонату. І це абсолютно не випадково. Хлопець має задатки бомбардира. Непогані габарити, відчуття моменту, вміння вести боротьбу, відриватись, грати як на обмеженому просторі, так і у вільних зонах. 17 голів у 24-х матчах – заслуговує на увагу. Хоча і чемпіонат рівня нашої першої ліги, та тут є пристойні команди, які б грали і у нашій вишці. Як варіант на підсилення атаки молодим гравцем із досвідом декількох сезонів на дорослому рівні, очевидному таланті голеадора, Шкурін заслуговує на увагу.
Роберт Боженік


Цей гравець за останній тиждень створив цілий фурор. Декілька днів тому гравцю Жиліни і збірної Словакії відсвяткував 20-ти річчя. Про цього молодого гравця горять у Словакії вже багато років. Ще 2 роки тому місцеві журналісти сватали йог у першу збірну. Так само, як зараз сватають 18-ти річного Берната, також із Жиліни. Яскравого атакуючого півзахисника. Та заслужив лише влітку Роберт виклик. І наразі у 8 матчах забив 4 голи. 3 з них в останніх 3 матчах. В тому числі яскравий за змістом гол у ворота Хорватії. Сам гол показує наскільки цей гравець вже готовий до дорослого футболу. Якщо буде нагода, то подивіться огляд цього матчу. Сам гол один із найкращих і типових для якісного центр форварда. Цікавий форвард із габаритами, із розумною головою, вмінням вести позиційну боротьбу, знаходити зони. І виконавча майстерність пристойна. Хотілося щоб Динамо, якщо дійсно потребує типового центрального нападника, звернуло увагу на Боженіка.
Це перша трансферна робота цього сезону. Тут дійсно мова йде про молодих форвардів, які вже зарекомендували себе на дорослому рівні. І навіть дехто з них є гравцем основи своїх збірних. І всі вони фінансово доступні на сьогоднішній день. Всі можуть вистрелити. Бо кожен талановитий. І у тому віці, коли ще можна прогресувати. Я б назвав це розумною інвестицією.
Дякую за увагу!

11 коментарів:

Стас сказав...

Гм...Ну,очень осторожный набор потенциальных новичков для нас...Интересно будут ли трансферы зимние вообще?

ViAn сказав...

Трансфери будуть. А список насправді достатньо цікавий, як на мій смак. Всі гравці заслуговують на увагу.

Стас сказав...

Уверен, что есмь списочку и на выход!

ViAn сказав...

Ага, список цей безумовно є. ІМС же про цей список вже сказав. Хоча тут зрозуміти важкувато. Правда є умовні Самбрано, Сідклей, Андрієвський... Вони і не грають. Тому побачимо по факту. А про форварда)) У нас багато хто говорить про Яремчука. Та раджу подивитись хто ж там очолює список бомбардирів чемпіонату Бельгії? Яремчук? Ні, він на 5 місці. А хто перший? Мбокані! Перша поразка в сезоні у Брюгге саме за сприяння Мбо. Кращий гравець матчу. І, цілком можливо, кращий гравець всього чемпіонату. В 34 такі результати.

ViAn сказав...

Після таких перемог завжди слабка реакція. Чому? Бо перемога надзвичайно переконлива. Динамо сьогодні зіграло дуже якісно, змістовно і повністю переграло Марік. За що хлопцям велика подяка! Всіх із перемогою!

Стас сказав...

А что это за новый потенциальный динамовец 19-ти летний на просмотре?

ViAn сказав...

Таких гравців приїжджає на перегляд дуже багато і регулярно. Агенти привозять. Із тих, кого привезли за останній рік залишилось лише 2. Тому якщо підпишуть, тоді і поговоримо.

Leonidas B сказав...

Всем привет с победой! Если честно то понравились с 70 по 85 минуту динамовцы, была командная игра, не злоупотребляли индивидуалкой, всё вовремя, а до этого - кто-то играет а кто-то нет, всё как-то не в унисон, да забил Буяльский, мог и дубль делать, но всё больше на индивидуальные действия пары игроков не больше. С форвардом проблема, Беседин можно сказать наглее и его пока ставят, что он должен делать продемонстрировал Вербич на его позиции.

IllyaGIP сказав...

Всім привіт, усіх з перемогою
Спокійно винесли, сподобалась пара комбінацій дуже. Частіше б такі перемоги були

ViAn сказав...

Леонід, а мені сподобалось все окрім перших 10 хвилин кожного тайму. Можна впевнено казати те, що Михайличенко все ж суттєво сильніший, як тренер, за Хацкевича. Як гравець і так зрозуміло, що він був на порядок сильнішим. Хоча і у Олексія є достатня кількість проблемних моментів. Але при ньому гра Динамо куди цілісніша.

ViAn сказав...

IllyaGIP, безумовно таких перемог хочеться побільше. І хочеться ще більш переконливих перемог.