четвер, 7 листопада 2019 р.

У пошуках оптимальної тактики.


Іноді не хочеться писати виключно з тією метою, щоб не наврочити. Тиша дійсно корисна в певні моменти життя. Сьогодні в очікуванні важкого фізичного протистояння. Ми вже побачили по першому матчу, що Копенгаген – силова команда. І на виїзді проти них буде точно ще важче, ніж в Києві. Навпаки, точно суперник буде грати ще агресивніше. Дома Динамо не знайшло багато аргументів для того, щоб протистояти такому футболу. Ми нещодавно побачили, хто дивився, як команда Славія, яка приблизно одного рівня із датським колективом, за рахунок агресії, віддачі, боротьби на кожному клаптику поля, нав’язала свій футбол Барсі. І Олександрія демонструє такий саме футбол. З такими командами завжди надзвичайно важко грати. Та на то і існує тренерський штаб, щоб правильно побудувати гру.

Які рецепти? Тут їх декілька. Найпростіший – вигризти боротьбу. Зіграти у такий самий футбол але за рахунок рівня гравців показати на такій самій віддачі, агресії і боротьбі ще більш високий рівень. Взяти суперника його ж зброєю. Це вимагає шаленої віддачі. А попереду матч із шахтою. Покласти все здоров’я тут – не відновитись на матч неділі. Чи варто так грати? Другий варіант – просто зіграти швидше. Змусити суперника бігати за м’ячом. Вимотати, взяти технікою, пасом. Та для цього треба правильно стати на полі і налаштуватись на швидкісний футбол. Із Сидорчуком так зіграти буде вкрай важко. Із Шепелєвим можна. Із Шапаренко – абсолютно реально. Та я думаю, що зіграють ті, хто не буде грати в неділю. Тобто Сидорчук і Шепелєв. Це буде цілком логічним рішенням.
Рецепт по Михайличенко по грі із силовими командами ми бачили у грі із Олександрією. Перша ж гра із Копенгагеном показала неготовність до суперника від гравців. Вчора Сидорчук зізнався, що не очікували. Чому? Тренерський штаб не розібрав, не вивчив, не дослідив і не довів до гравців. Але ми знаємо, що рівень цього тренерського штабу вимагає покращення. Це я так м’яко написав. Проти Олександрії Динамо зіграло другим номером. Дуже незвичний футбол. Надзвичайно ризиковий. Особливо якщо врахувати те, що суперник любить атакувати з флангів, вантажити м’яч у штрафну. Та при цьому залишає величезні дірки у центрі поля, на флангах. Це зони, через які можна втікати. Задача – зберегти ворота на замку і жалити.
Який рецепт обере тренерський штаб ми не знаємо. Все може бути несподіваним. І склад може бути так само розрахованим або на силову боротьбу, або на швидкісні атаки. Зрозуміло те, що перемога може стати визначальною. Нічия чи поразка також не будуть критичними. Матч буде важким. А тренер Копенгагену також не спить. І від нього точно будуть якісь неочікувані кроки. Хоча тут передбачити суттєво легше. Малюнок гри стабільний, а тренер працює багато років і від своїх принципів відходити не буде. В цих моментах Михайличенка наразі виглядає цікавіше для мене. При ньому Динамо значно важче передбачити, ніж це було за Хацкевича.
Дякую за увагу!

7 коментарів:

Стас сказав...

Какой же беззубый футбол в исполнении ДК в первой тайме! Физика есть хорошо,но мысль на поле нужна всё ж таки да и исполнительское мастерство...Не в дугу совершенно!Если матч так и закончится,а пропустить мы скорее всего пропустим ещё во втором тайме,я бы голкиперу ДК за его " фокус" поставил бы кол за сегодняшнюю игру.Не умеет команда играть от себя и первым номером.Не умеет.И врятли когда с этими игроками научится. ЛЧ? Разве? Тут из группы ЛЕ они вполне могут не выйти.

Leonidas B сказав...

Второй тайм получше первого, удалось забить. Но даже при том что Динамо к победе было ближе, неубедительно. Продолжаем страдать как и не желанием Михи оживить игру, не умеет он, ХАН в этом компоненте наголову сильнее был, так и большой брак присутствует, если даже если Цыганков лажает, то чего ждать от остальных, как бы что бог сегодня пошлёт. Не готово Динамо к первой половине сезона, нет стабильности да и игроки нервные чаще не получается, чем получается.

ViAn сказав...

Двився гру маленькими фрагментами. По суті бачив десь 15% матчу. Тому важко щось казати. Але на матч тв коментатор сказав, що Динамо виглядало переконливо. Якби пенальті забили, а суддя побачив, що Бущана відверто штовхнули під час прийому м'яча, коли нам забивали, то ми б виграли переконливо.

Стас сказав...

ViAn ,пока что кроме улучшеной физики ничкгошеньки не видать.И да,чтобы играть лучше в футбол имени Михайличенко класс некоторых футболистов должен быть выше.

Стас сказав...

Хотелось бы пожелать вашей команде с такой же отдачей проводить и последующие матчи!

— Одной отдачи мало, чтобы выигрывать, необходимо также наличие еще исполнительского мастерства и немного везения.
И добавить поболе нечего.

ViAn сказав...

Стас, насправді все доволі таки відносно. Грають 2 команди. Копенгаген не залишав простору між лініями. Грали датчане другим номером, компактно, жорстко. Щоб комбінувати, показувати техніку потрібен вільний простір. Його сьогодні не було. Часу на прийняття рішень не було. Це нормально. Потрібно було першими забивати, тоді б датчане розкрились.
Стосовно більш якісних гравців, то хто ж відмовиться. Але вирішували 2 задачі. Важливо було не програти. І не витратити забагато сил, бо через 2 дні гра у чемпіонаті. Там точно в центрі гратимуть інші гравці. Якщо це буде Шапаренко, то можна казати про більш якісний індивідуальний рівень. Микола за матч із Львовом отримав масу позитивних відгуків від аналітиків. Всі кажуть, що він додав, суттєво додав у грі, якщо порівнювати із минулими сезонами.
Тому зараз нам важливо виграти в ЛЄ 2 настпуні матчі. І це цілком реально. Та зараз головне - матч в неділю.

IllyaGIP сказав...

Думаю з групи ми точно вийдем. Важкуватий матч. Знову швидкий м’яч все зіпсував, та ще й такий...
З замінами можна і раніше але я так розумію нам просто потрібно до цього звикнути і прийняти тому, що частіше буде так. Прочитав за Краснікова, шкода але цього і варто було чекати. Не наша це тема.