пʼятниця, 29 листопада 2019 р.

Розбір польотів. Або хто ж таки винен у поразці?


Давно вже не було такого матчу, коли мене всього вивернуло. Вивернуло від гніву, відрази, відчуття нерозуміння того, чому таке відбувається. Але реально все легко зрозуміти. Достатньо просто включити мозок. Емоції тут точно не допоможуть. Хоча вчора Динамо саме емоційно поплило. І хто, капітан, здавалось би. Сама спокійна людина в команді. Однак весь цей настрій стався не просто так. А саме через те, що центр поля просів. Тут є багато складових. Фахівці давно вже кажуть, що тріо Сидорчук, Шепелєв і Буяльський абсолютно не готові грати під тиском. Сидорчука легко накрити, запресингувати, а його партнери погано відкриваються. До того ж вчора Буяльський грав другого форварда, стояв дуже високо. І тому центр поля просідав ще сильніше. Мальме досконало вивчив Динамо. Ранні голи – далеко не випадковість. Команда входить у гру повільно, хвилин 10 йде на розкачку. І це ми побачили по першому голу.



Перший гол починається з провалу Кендзьори на фланзі. Він відверто не встигає за своїм опонентом, програючи позиційно вже на старті. У важелезному підкаті рятує ситуацію, привозячи кутовий. Це все на 2 хвилині матчу. Гравець старту Кадри. Далі ми бачимо диспозицію. Шабанов тримає свого гравця. Сидорчук тримає 32-й номер. Динамо грає по гравцям в цьому епізоді, а не позиційно. Далі 5 номер Динамо втрачає свого гравця. Вочевидь, що Кадар не очікує такого розвитку. Сидорчук повинен або передати, або йти до кінця при персональній грі. У підсумку І Сидорчук втрачає свого гравця, і Шабанов. Повний безлад у захисті.




Другий гол. Він показує абсолютно іншу ситуацію. Тут Динамо грає в більш звичній своїй манері. Хоча в основі тут вже не персональна, а зональна побудова. Але що роблять Шабанов, Сидорчук і Кадар у зоні, де немає такої ж кількості гравців. Там 4 проти одного гравця. Циганков тримає 24 номер. Шепелєв грає по передній лінії штрафної. А хто тримає 9 номера? Хто тримає цю зону? Там повинен стояти гравець. Я так розумію, що це знову зона відповідальності Сидорчука чи Шабанова. Бо Бєсєдін грає по гравцю. Це провал тренерського штабу, провал захисту. По 9 номеру повинна завжди бути персональна опіка, бо це капітан, лідер команди, форвард. А його ніхто не тримає. Хто несе за це відповідальність?




Третій гол. Що в ньому такого незвичного? Як стоїть захист Динамо? Іде боротьба на правому фланзі. Нічого страшного не відбувається. Так, є позиційна помилка Кендзьори, який не побіг перекривати центр. Але чому в лінії такий страшений розрив? Чому Шабанов не підтягнувся на 20 метрів правіше, щоб закрити цю зону? Не було б ніякого прориву без розриву. Шалена помилка від Шабанова. Це взагалі ні в які рамки побудови гри у захисті не вписується. Це помилка на рівні дитячого футболу, першої академічної групи дітей віком 6 років.




І четвертий гол. Миколенко сказав, що це його помилка. Так, він дійсно викинувся, побіг на перехоплення. Але навіс у штрафний майданчик йде з дуже далекої відстані. Ця помилка ніяк не повинна була ставати гольовою. Чому ж так сталось? На початку ситуації всі стоять в лінію. А далі Кадар і Кендзьора тримають офсайдну лінію, а Шабанов не грає по Кадару. Тут знову таки питання до принципів. Якщо на тренуваннях у цій ситуації є наказ робити офсайдну лінію, то вина виключно на Шабанові, який провалив лінію. Якщо ж грати по гравцям, то Кадар повинен був закривати зону і перехоплювати легко цей пас. Хай там самі розбираються. Але факт є фактом. Провал гри в лінію і суперник без проблем розстрілює ворота.

Чи варто вішати всіх собак на Сидорчука і Шабанова? Важко сказати. Але розбір епізодів чітко показує, що саме їх помилки стали вирішальними. При цьому все ж варто відзначити групу атаки Динамо. Ми забили 3 голи. І всі вони якісні. 2 стали результатом комбінаційного футболу. Але виграє той, хто менше пропускає. На мою суб’єктивну думку цей матч повністю провалений тренерським штабом, який своєчасно не поміняв Шепелєва і Сидорчука, які в центрі поля грали дуже грубо ,на емоціях. І треба ще подякувати Краловцю за те, що Шепелєв не був вилучений у першому таймі. Він це заслужив своїми фолами. Як не дивно, але перемога 2:0 у домашньому матчі гарантує Динамо вихід у наступну стадію ЛЄ. Після такої лажи шанси збережені. Хоча перше місце нам вже не світить точно.

Дякую за увагу!

18 коментарів:

Стас сказав...

Поменять Шепелева и Сидорчука? На кого? Кто ещё способен хотя бы мало мальски делать попытки отбора мяча в центре поля? А больше и нету никого,хотя...Я хочу спросить а зачем покупался Кадири? Есть ли ещё хорошая собака в наличии ДК сегодняшнего? То что Шепелев элементарно не успевает было ясно давно и красные за это неуспевание для него никакой не фокус.У меня вопрос,а когда в центре поля будут имется в наличии игроки которые не просто пытаются играть опорника,потому как других нет,а сами являются теми самыми опорниками? Если даже мы способны будем пройти этот этап и выйти далее в плей офф ЛЕ что мы там станем делать? До первого сколько нибудь серьёзного поворота? Сколько в этот раз будет 6,7 или 8 как в прошлый раз от Челси? Когда наконец команда повзрослеет? Лёсик хочет ставить быструю игру и это понятно для конкуренции против европейских команд.Вопрос в том,а умеют ли эти игроки играть в эту игру и добиваться нужных результатов с минимумом ошибок? Видимо, нет.

ViAn сказав...

Стас, тут все банально. Варіанти - задача тренерського штабу. Якщо питати про мене, то я б поставив у півзахист Шапренко і Циганкова. А під ними і Сидорчук міг би зіграти. Тут не така проблема була б. Бо Віктор і Микола грають класно у відборі. Це показують всі цифри. Шапаренко додав у цьому компоненті цієї осені. А ще він вміє розрізати пресинг за рахунок як якісних пасів, так і індивідуальних дій. Циганков також в центрі - і робота на оборону, і робота на атаку. Із такими 2 гравцями в центрі ми б контролювали м'яч 65-70% часу. На правому фланзі могли б зіграти із Караваєвим, який би допоміг якісно закрити фланг, який по суті вчора провалився.

Стас сказав...

ViAn ,Шапаренко умеющий отбирать? Ну,не смеши никого! Сидор ушёл и дыра в центре поля оказалась всепоглощающей.Шведы начали проходить наш центр поля вообще без проблем,а уж какой из Шепелева опорник...Всё как и раньше при Хаце...Да,прибавили в скорости и выносливости,но класса игроков не хватает для того чтобы делать меньше брака при таких условиях.Они просто не способны играть в такой скоросной футбол.Только на грани нервного срыва что и было продемонстрировано Сидорчуком.

Вадим сказав...

Як важко на серці дивитись таку гру киян і такі плачевні результати. з повагою Вадим Закарпаття

ViAn сказав...

Стас, я знову таки кажу тобі про показники розшифровки дій Шапаренко в цьому сезоні. Він на порядок став кращим у відборі, у підборах, підкатах, позиційних перешкодах. Діапазон дій збільшився десь на 30%. По всім показникам він суттєво додав у командній роботі. І це не мої слова. Це офіційна статистика ІнСтат. Циганков же тому і вважається кращим за Ярмоленко, що він відпрацьовує в обороні дуже багато. Його навіть за це дехто критикує. Шапаренко і Циганков в центрі - точно достатня швидкісна робота із м'ячем. А клас гравців... Ну, наші гравці набагато сильніші за гравців Мальме. Ми ж не проти Реалу грали. Поразка вчора - тренерський штаб, його робота. Точніше відсутність цієї роботи.

ViAn сказав...

Вадим, а багато хто розповідає про фантастичний за якістю перший тайм у виконанні Динамо... Цікаво в яких місцях він був таким фантастичним)) Повністю провалена тренерська робота. Вибрана не правильна тактика, не підготовлені гравці до суперника. І це показують дії на стандартах. Таке враження, що їх взагалі не розбирали на передматчевих установках. Зіграли на авось. От авось і отримали. Не випадково Буяльський сказав, що суперника вивчали лише по одній грі, той, що була в Києві. От і відповідь на такий провал.

Стас сказав...

Я остаюсь при своём мнении и верю собственным глазам.Про Хацкевича я ведь не зря упоминал.Ты намёка так и не понял.Дело в уровне игроков.Хацкевичу пришлось опуститься на уровень того футбола что эти игроки могут потянуть! Миха не захотел сие делать и потому...Потому мы вчерась смогли воочию наблюдать за чудесами Сидора и компании! Не могут они в таком темпе да ещё и против команды что имеет обыкновение сопротивляться.Тут нужно либо новую команду выстраивать либо менять тренера что способен работать с тем материалом что есмь на сегодня с минимальными изменениями в составе.Я просто не знаю что Лёсик будет делать с Родригесом и Солем...

Leonidas B сказав...

К такому фиаско Динамо привела политика ИМСа на протяжении весьма длительного времени, последний нормальный тренер у Динамо был Сёмин, который показывал результат, а потом всё пошло по нисходящей, были и взлёты по этой нисходящей но только благодаря качественным легионерам, которые погодя не видя перспективы в Динамо разбежались. Что стало причиной этого - политика, финансы, коллапс нормального менеджмента, отсутствие нормального тренера, самодурство ИМСа, думаю всего понемногу, просто идём не в ногу современного футбола, нет жёсткого контроля в управлении клубом. Ну и после этого всего и кадры в Динамо, что берём футболистов, которые с высокой вероятностью всегда полируют скамейку. Вероятно президента это всё устраивает раз не может принять меры.

ViAn сказав...

Стас, а цікаво коли і де Хацкевич підіймався на рівень вище за той, що був у нього в Динамо? Щоб опуститись треба для початку кудись піднятись. А для Олександра Динамо - найвищий пік в кар'єрі.

ViAn сказав...

Леонід, все ж останнім нормальним тренером був Ребров. У нього була системність. А стосовно того, що в Динамо менеджмент застряг у 90-х, то це правда. І про це всі говорять давно.

Стас сказав...

Дело не в названии клуба,дело в наборе игроков что не способны физически играть в тот футбол что ты и твой тренерский состав хочет видеть на поле.Именно по этому не готова команда была физически прежде всего к Брюгге.

Стас сказав...

Про Реброва...Опять 25! Реброву, как тренеру, для развития команды нужны были классные игроки! ИМС не смог сие выполнить потому Ребров после окончания контракта собрал вещи и ушёл.Всё очень просто и не нужно манипулировать.

ViAn сказав...

Ребров більше вимагав прибрати з команди ряд гравців, ніж дорогих придбань. Він готовий був працювати і з талановитою молоддю, із якісними легіонерами за невисокі ціни. Але із такими, які відповідають його філософії. Доречи, Ребров заговорив активно про те, що готовий повернутись в Динамо. Що спілкується активно із ІМС.

Стас сказав...

Одно другому не мешает никак! И время только лишний раз показало что Ребров,а до этого и Рианчи были правы! А на одной лишь своей молодёжи ты команду, способную конкурировать в еврокубках не выстроишь.

ViAn сказав...

Стас, у кожного свій шлях. У Динамо достатньо якісні є легіонери. І молодь є. Просто треба вміти використовувати те, що є.

Leonidas B сказав...

Сиренище прозвучало, а может быть СОС. Нет у нас треугольника в середине, те что есть уже мёртвые. А ведь тот же Сидорчук, Буяльский и Шепелев находились в весьма неплохой форме и Мальмё не бог какой есть клуб, и при всём этом такое фиаско, мотивированный и морально сильнее соперник просто катком переехал наш центр, а звонки уже звучали не один год, и все тренера после Реброва тупо продолжали эксперименты с Гармашем, Сидором, Буяльским и Шепелевым, все старались куда их всё время сунуть, были намёки но не более исправить ситуацию,но кардинально ничего, взяли Кадири но не понятно для чего, в тех играх что он играл, он не впечатлил. При всём этом проблемы и в защите присутствуют, Кадар и Шабанов не стабильны, сдал в этом сезоне и Кендзёра, нужен нападающий. Захочет ли ИМС опять заниматься консервированием. Только дела могут показать насколько реально младший осознаёт то что сейчас в Динамо, баек его уже наслушались и успели разочароваться его эрзац мерами .

ViAn сказав...

Леонід, ми сьогодні побачили черговий шедевр від нашого захисту. Та що там. Мінімум 5 шедеврів. 2 від Шабанова, 1 від Кадара, 1 від Караваєва і 1 раз від Сидорчука. 5 жахливих помилок. Відскочили. І це при тому, що територіально повна перевага. Але недійність гравців групи захисту - жахливі обрізки. Виграли тому, що фартануло із травмою Снурніцина. Суперник залишився в 9-х на хвилин 5. От ми і витисли з такої більшості. Але заміна замість Шапаренко на Шепелєва, а потім Гармаш... І це у чисельній більшості, коли на лавці сидять Соль, Родрігес і Вербіч... Нормальний тренер міняє гравця середини поля, найменш креативного, на гравця групи атаки, на другого форварда чи на ще одного вінгера, із структурними змінами. А у нас замість атакуючого півзхаисника, по стуі єдиного в центрі поля, хто навіть сьогодні творив на полі, на опорника Шепелєва. От це і весь Михаліченко. Несвоєчасні, не логічні заміни. І провал захисників. Нам дико фартонуло сьогодні, що суддя вилучив гравця Олімпіка там, де і близько червоної не було. Відчуття дуже погані.

hunter сказав...

Михе надо работать тренером по физподготовке- это его уровень.а не главным.одна беготня на поле неумение изменить ситуацию на поле непонятные замены и перепуганный вид тренера.печально все это видеть