понеділок, 10 лютого 2020 р.

Коли перший блін їстівний і поживний...


Сьогодні у багатьох з’явилась можливість побачити в реальних умовах Беніто. Хлопцю вже 21 рік. Він вже далеко не юнак. І дійсно у нього за плечима декілька сезонів у дорослому футболі. У чемпіонатах Молдови, Узбекистану і Білорусі він пограв дуже короткий проміжок часу. Однак встиг себе зарекомендувати. У ФНЛ він грав достатньо. У 19 нігерієць показав себе достатньо зрілим гравцем. У вишці сусіда грав мало. Забивав лише Зеніту. Що показав сьогоднішній матч? В першу чергу габарити. За це люблять в Англії гравців з Нігерії. Потужні, витривалі, силові гравці. І Олабіран Муїва так само має прекрасні фізичні данні. Але найцікавіше, особисто для мене, це швидкість прийняття рішень. Це школа. Рішення приймаються ще до отримання м’яча. І виконавча майстерність на рівні. Цікавий гравець. Хоча, як кажуть, що він вже 2 місяці без регулярних тренувань і ігрової практики. Зіграв одразу з літака.



Молодіжний склад Динамо в ці дні є перевалочним табором. За останній місяць на перегляді було більше 20 гравців. Тут були і африканці, і македонці, і бразильці. Зрозуміло, що і українців вистачало. Та поки жоден не залишився. У сьогоднішньому матчі грав темношкірий опорний півзахисник. Маленький, легкий на ногах, достатньо непоганої якості культура пасу. І відбір якісний. Такий собі Н’голо Конте. Жодних імен, національностей, віку. Чи свідчить це про те, що Динамо і далі шукає опорного півзахисника? Чи свідчить це, що саме такого модельного плану? Бо ж по суті у молодіжному складі можна протестувати і більш вікового гравця. Просто це не буде так публічно, не буде до себе притягувати багато уваги. Це все здогадки. Але футбол гравець на перегляді показав достатньо зрілий.

Далі варто було б навести десяток молодих імен африканських опорних півзахисників. Хоча, тут із цим все легше, є сотні, тисячі молодих гравців у різних школах і академіях. Серед них багато талантів. Але шанси отримають одиниці. І насправді, серед тих, хто не отримає, буде точно не менше талантів, ніж серед тих, хто отримає. Бо все суб’єктивно. От ми нещодавно обговорили Момо Кадірі. Що він нічим не виділяється, не володіє швидкістю, пасом, ударом. А ганець візьми і забий гол. Та ще й не просто якийсь, а в динаміці, на швидкості, обігравши по ходу суперника. Потім бац і показав ефективний вихід з оборони, віддавши пас на Караваєва на 50 метрів, якому залишалось лише викотити Солю. А іспанець закотив гол у пусті ворота. Правда потім і Соль показав свою майстерність, коли шикарним парашутом знайшов Де Пену. При довірі деякі гравці розкриваються.

Дякую за увагу!

4 коментарі:

Leonidas B сказав...

Спасибо за материал ViAn! Андронов прокомментировал стиль управления Суркисами как архаичный, намекал что вроде начались делать из этого выводы. Вполне может и вестись в этом направлении работа, но пока не будет толкового тренера с его командой мы в это не поверим. Сейчас Динамо будет полгода вариться в ЧУ, где нужно поправлять дела, здесь и увидим на что способен Миха после своего фиаско, в мае или раньше должно созреть решение о допуске его к еврокубкам. Касаемо сборов, пока не видно целостности игры, всё по эпизодам.

ViAn сказав...

Леонід, Андронов, як і завжди, багато всього розповідає. Хоча цікавіше читати його переписку на фейсбуці)) Іноді можна натрапити на дуже цікаві комаентарі від нього у інших журналістів і футбольних людей.
Стосовно системи, то не знаю як це бачить він, а я не бачу жодних змін в системі керування. Всі ті ж самі люди на своїх місцях вже десятки років. Зміна менеджменту - зміна генерального директора і всієї вертикалі. Так, є декілька молодих фахівців, яких варто залишити. У Динамо дуже сильний переговорщик. Це не публічна людина, достатньо молода, яка знає багато мов. І результати багатьох трансферів, той же Ленс, Мбокані, Драговіч, Беланда, Гонсалез, Соль, Вербіч, Дуелунд - його робота. Але зміна генерального менеджера і головного тренера. Всієї вертикалі. Тільки так можна зробити ривок.

Leonidas B сказав...

Жаль молодые по пенальти уступили, посмотреть не получилось но просмотрев онлайн трансляцию матча, понимаешь что молодым ничего не удалось показать, играли без риска боясь ошибиться и с нашим счастьем как всегда оказываемся в пролёте, похоже и это поколение будет потеряно для Динамо если ничего не будет меняться в клубе.

ViAn сказав...

Я напишу по темі цієї гри юнацької команди. Тут легко побачити тренерські прорахунки і проблеми у підготовці.