вівторок, 25 лютого 2020 р.

Такі фільми допомагають зрозуміти всю глибину прірви в Динамо Хацкевича особисто мені!


Вчора на каналі Динамо вийшла перша частина фільму «Невідоме Динамо». Цей фільм показує життя команди з самої середини. Зйомки установок перед матчем, корегування гри у перерві, робота тренерського штабу під час матчу. Така собі можливість подивитись на професійний футбол більш глибинно. І оцінити ситуацію всередині Динамо. Зрозуміло, що для порівняння треба було б подивитись роботу Клоппа чи Гвардіоли, Лобановського чи Фергюсона з такої ж диспозиції. Тоді було б легше. Але так сталось, що я бував у роздягальні Динамо часів Лобановського. Правда лише під час товариських матчів і у ранньому дитинстві. Плюс, як і кожен граючий, я бачив роботу дитячих тренерів. Також із схемками. Тому можу суб’єктивно оцінити рівень тренерської підготовки Хацкевича.


Установки на матч виглядають жахливо. Жодного акценту на грі суперника. Ніякого елементарного розбору. Індивідуальних завдань по власній грі абсолютно немає. Все зводиться до стандартних фраз, що граємо широко і компактно. По своїй суті установки не дають нової інформації. Ми не чуємо якогось нестандартного підходу. Не бачимо розмов про награні комбінації на тренуваннях. Немає і установки хто розігрує стандарти, як краще це робити. Склалось повне враження, що грою керують самі гравці, що вони самостійно приймають рішення і що все розраховане на їх індивідуальну майстерність.
Цілком можливо те, що у другій частині ми побачимо іншого Хацкевича. Тут ми лише побачили трохи аналітики про те, що гравці приймають м’яч спиною до воріт і основна направленість дій – передачі назад, поперек. А більше за все ТТД у захисників, тоді як тренерський штаб ставив задачі вертикального футболу і основний об’єм від півзахисників. Що не вийшло? Я думаю, що не було навчання під час тренувального процесу. Декларувати принципи можна, а навчити команду так грати – задача штабу. І якщо такої гри немає, то треба або тренувати, або змінювати гравців. Це ми побачили в останньому матчі у Михайліченка. У нього тріо Сидорчук, Шепелєв і Дуелунд виконало більше ТТД, ніж захисники центральні. Це по індивідуальним цифрам, а не по сукупності. Так само передач загострюючих вперед у Динамо – був другий показник в сезоні. І це все вже показово. Це є та позитивна динаміка, якої хотілось би більше.
Дякую за увагу!

21 коментар:

Стас сказав...

ДК имени Хацкевича?! Точно имени Хацкевича?! А глубже покопаться никак?
Плохо...

ViAn сказав...

Стас, ми беремо одну конкретну площину. Це тренерський штаб і установки перед матчами, керування по ходу матів і розбір польотів після. І все це викликає надзивачайно негативну реакцію, бо це рівень районого тренера, який тренує команду аматорів.

Стас сказав...

У меня игра ДК давно вызывает негативную Реакцию!Как до Хацкевича так и при нём самом так и после его ухода! Разве в этом во всём виновен Хацкевич?!
20 минут назад дочитал очередной триллер Гранже "Земля мёртвых". Очень рекомендую! До этого был "Сёгун" Джеймса Клавелла.Тоже очень и очень неплохо.Правда "Сёгун" завесил 1242 страницы...Но,всё равно рекомендую.

ViAn сказав...

У всьому цьому винні тренери, які не вміють правильно тренувати і готувати команду. Хацкевич один із них. Але я пишу про конкретний фільм, де можна все це детально подивтись. На роботу Хацкевича з середини.
Стосовно книжок, то зараз читаю більш легку книгу "Елегантність Їжака", таке легке чтіво. А перед цим читав "1234". На цей рік планую "Ведьмака" прочитати, там теж більше 1 тисячі сторінок. І " Рік довжиною у життя", а потім Майка Омера "Всередині вбвиці". Це мій початковий план. Плюс книгу Кузнецова "Бабій Яр". Читати Гранже поки не буду. Треба пару років відпочити від інших його книжок, та й книжок у цьому ж стилі. Я їх у 2018 і 2019 почитав достатньо завдяки рекомендаціям твоїм і інших наших колег))

Стас сказав...

"Земля мёртвых" это бомба!Плюс в марте выходит прямое продолжение книги "Багровые реки", книга "Последняя охота".Сейчас начал книгу Жауме Кабре "Я исповедуюсь".830 страниц,но народ очень сильно хвалит.
По поводу ДК...Клуб в ближайшие годы не ждёт ничего хорошего! И это нужно понимать!Понимать,что это очень надолго.

ViAn сказав...

Важко бути провидцем. Футбол - штука надзвичайно непередбачлива. Аякс минулого сезону був у 1/2 фіналу, майже у фіналі, а в цьому сезоні не вийшов із групи. І наразі в кінці року ще втратять 3-4 гравців основи. Скільки років Аякс будував цю команду? Дуже багато. Тепер невідомо коли наступного разу буде така команда у них. І чи буде? Не факт. Динамо може сьогодні виглядати не настільки переконливо, а через пару місяців все може змінитись. Може покатити. А може і продовжитись падіння.

ViAn сказав...

Стосовно продовження Багрових рік, Польотів Аістів, Мізерере і інших книг, то я прочитав десь 5-6 книг Гранже поспіль. Тому і є передоз. Треба перепочивати. В 14 за літо прочитав всього Достоєвського. Теж було забагато. Тому все поступово. Дякую за рекомендації. Обов'язково почитаю через рік-два))

Стас сказав...

Если по таким книгам у тебя передоз,то почитай Джона Ирвинга "Мир глазами Гарпа" или " Молитва об Оуэне Мини". А Достоевский...Не читал и не собираюсь читать! Ибо считаю это бессмысленным времяпровождением.И никому Достоевского не посоветую.

ViAn сказав...

Стас, дякую! Ірвінга вже читав, в тому числі і Гарпа)) А Достоєвський - світова класика. Може він і писав, як кажуть, будучі під дією героїну, свої твори. Але всі вони шедеври. Просто це дуже глибинні, психологічні романи. Які торкаються читача до самих глибин. Кожному своє. Я от прочитав 75% книги Набокова Лоліта і не витримав. Залишалось зовсім трошки. А я не витримав. Мерзотна книга. Геніальна, але мерзотна. Вивертає.

ViAn сказав...

Кадара продали за 3 млн євро в Китай. Не оренда, а саме продаж. Дуже цікаво. Може і дешево але точно краще, ніж нічого. Склад таки розчистили. Кадару успіхів у новій команді.

Стас сказав...

Да,по Кадару это хорошие новости! Посмотрел вчерась Бенфику и шахтёр.Можно только поздравить болел оранжево чёрных с заслуженной победой по сумме двух встреч.Собственно Шахтёр по игре был обязан решать это двухматчевое противостояние уже в Харькове,но,не повезло и шахтёр не забил то что был должен.

hunter сказав...

Без Кадара вообще кошмар ,жду прессуху,может скажет 2 главных слова - я ухожу

IllyaGIP сказав...

Всім привіт!
Давно нічого не писав, все читаю ваші переписики.
Що скажете по сьогоднішньому матчу?
Так символічно, що Супряга зробив хет-трик.

hunter сказав...

Ну сделал и сделал Суркис все равно купит ещё одного какого
нибудь Соля и продлит контракт с Михайличенко

ViAn сказав...

А що можна сказати? Монзуль сьогодні показала надвичайно низькоякісну роботу. Вилучення Буяльського - взагалі виглядає смішно. Так, була там небезпечна гра, але не було навмисної гри. Абсолютно ігровий епізод, яких у кожному матчі по 10 штук. Максимум - жовта картка. Але таке жорстке рішення і по суті 90 хвилин грати у меншості - вирок. Зрозуміло, що на 90 хвилин команду на початку сезона не вистчаить. Тим більше, що Динамо не відбивалось, а грало на перемогу. І перший тайм виглядало дуже якісно. Поки свіжими були ноги. Другий тайм команда підсіла. І було б добре зробити заміни раніше. Хвилині на 50-й вже можна було випустити Кадірі, більш свіжого Циганкова чи Шапаренко, чи Дуелунда. Освіжити гру. Тому головна проблема Михайличенка та ж сама. Несвоєчасні заміни. А потім він пішов на агресію, команда почала ризикувати. Забий Циганков свій моментіще і все могло бути інакше.
А так ми маємо чергову поразку. І провал від Монзуль по багатьом епізодам. Дуже низька кваліфікація у неї для чоловічого футболу. Михайліченко залишиться і буде валити команду далі. Те, що він низької кваліфікації тренер, ми переконались вчергове.

Артемиус Шапариус сказав...

Я так и думал, В поражении виновата Монзуль! Тут как бы без вариантов, это сарказм, если что

Leonidas B сказав...

ViAn не думаю, что действия судьи повлияли на матч, на мой взгляд она справилась, нужно и учесть, что VAR в действии, нужно и судье и командам привыкнуть практически. Как сегодня выглядела команда можно судить по первой минуте матча, ещё не завершилась первая минута матча, а Динамо дважды могло пропустить, со стороны игроков в который раз уже не первый год наблюдается вальяжность, небрежность, расслабон, не мотивированность на первых минутах, команда как разобранная выходит, начинают лишь включаться по прошествии лишь какого-то времени. Всё это говорится о низком профуровне тренерского штаба(ХАН, Миха)в этом плане, не умение мотивировать игроков, которые должны быть настроены против любой команды как на Шахтёр. Игроки как в болоте, у меня такое ощущение как смирившиеся с этой рутиной. Средняя линия просто ужасна в исполнении Сидорчука, Шепелева, Буяльского. Игроки Днепра проходили центр как нож масло, вываливавшись сразу на защиту, плюс и защитники провалились позиционно и при стандартах. Днепр особо ничего не показал, тут просто бич божий судьбы, набат для ИМСа и символично что покарал Супряга, это полное дно для Динамо и всех кто крутится в нём. Надеюсь ИМС не вспоминает 84 год с ВВЛ.

ViAn сказав...

Монзуль, як я і написав, винна в тому, що на 4-й хвилні в епізоді, який не тягне на червону, залишила Динамо в меншості. І динамо по суті 90-то хвилин грало в меншості. Тому і не вистачило на 90-то хвилин гравців. Михайличенко винен у тому, ще не зробив своєчасні заміни, які б дали свіжості лініям. Заміни проведені запізно. В цьому і є причина поразки. А грало Динамо у меншості доволі гідно. Перший тайм так точно був якісним. Треба завжди бути об'єктивним. А поразка - поразка. І вина тут виключно тренерська.

Леший сказав...

Виан, вторая игра после перерыва и сборов- команду не хватило на 90 мин- что они бля на союборах делали? Играть не могут уже давно, так теперь и тупо бегать не могут... а виноват судья... железная логика)))

ViAn сказав...

Леший, одна справа грати у повному складі і зовсім інша всі 90 хвилин у меншості. Це абсолютно інша справа. І роль судді тут визначальна. Вона вилучила там, де вилученням і не пахло. А вина у поразці виключно на тренерському штабі. Можна було зіграти на нічию. Це також було б нормально. А по малюнку гри абсолютно не погоджуюсь. Гра була навіть у меншості. І гра цілком пристойна. Реалізація ніяка - да. Попов зіграв шикарно в першому таймі. Дуже надійно.

Гриша сказав...

Добрый вечер всем. Вот сегодня и шахта проиграла и проиграли по делу. Ворскла должна была забивать больше. И молчат все там типа резерв был. Коноплянка, Деньтиньо и так далее. С молодых Сиприано и Тете .а да кстати Зоря второй матч на фарте отскакивает. Сегодня они вообще не должны были выигрывать да и с арендовцем тоже там им повезло. Так что не только в ДК проблемы. Если честно то наоборот даже интереснее будет только в борьбе команда может расти. А то потом опять будет Лугано, Яблонець когда будет накал тогда и команда стает сильнее. И пусть сильнейший займет 2место.