середа, 19 лютого 2020 р.

Розпочнеться підйом чи продовжиться падіння?


Залишилось декілька днів і ми зможемо оцінити всю роботу, яку зробили гравці і тренерський штаб за зимовий період. Я от вчора подивився інтерв’ю Олега Володимировича Блохіна. Де він розповідає про те, що банально йому не вистачило часу. Розповідає про трансферні переговори із Дрісом Мертенсом і Іваном Ракитичем. І про мікро інсульт. І про те, що він придбав якісних гравців, яких Динамо потім із наваром перепродало. Тут складно сперечатись. І що не вистачило підтримки. Сучасний світ абсолютно не такий, яким він був ще 15 років тому. Інформація розлітається із шаленою швидкістю. Розмір хейтеринга має колосальні об’єми. Далеко не кожна людина здатна витримувати такий шалений тиск, який здійснюють на тренера Динамо. Блохін не витримав. Ребров не витримав. Хацкевич теж поплив. А от Михайліченко тримається. І це при тому, що на нього критики падає суттєво більше, ніж на всіх 3 його попередників разом узятих.


Тому цілком можливо, що я буду пом’якшувати тональність на перший місяць весни. Обов’язково треба підтримати Команду. Навіть якщо Михайліченко, як тренер, не визиває симпатій. Впевнений, що він хоче перемог так само, як і ми. І що робить від цього все те, що вміє.
Я хочу пройтись по кадрам. Багато разів вже писав на цю тему. Більшість із нас погодиться із тим, що команда не укомплектована гравцями належного рівня. Що півзахист викликає масу критики. Бо Сидорчук регулярно обрізається і не має конструктиву. Йому не вистачає швидкості, тому він під тиском робить багато помилок. Шапаренко зупинився у розвитку. Шепелєв грає нестабільно. Буяльський проводить 2-3 якісних матчі за сезон. Кадірі – загадка для багатьох. Андрієвський також не вписується у схему. Його ж награють як альтернативу Сидорчуку. Всі надії по’вязані із Дуелундом. Датчанин ще не встиг пограти за першу команду багато часу. Тому є сподівання.
Особисто я бачу одну найголовнішу проблему в Динамо. Яку? Центр захисту. Кадар відсторонений від першої команди. Бурда почне тренуватись у загальній групі не раніше ніж за місяць. По суті Динамо входить у сезон із 2 центральними захисниками. Попов і Шабанов. У Дениса мало досвіду. По суті він проводить дебютний сезон у першій команді. І тому помилки для молодого захисника – нормально. Бо так всі вчяться. Шабанов – гравець катастрофа. Він грає більше ніж ризиковано. І тому восени двічі отримував червону картку. Парочка ще та. Талановита, перспективна. Хоча Шабанов вже у пристойному віці, коли гравець досягає максимальних обертів. Але сам стиль гри обох занадто ризиковий. І от за їх спинами 17-ти річний Забарний і 19-ти річний Сирота. Перспективно? Безумовно. Але всі ж розуміють ступінь ризику, всю слабкість цієї історії.
Багато хто може сказати, що є Момо Кадірі. Може він закрити цю позицію. Та наскільки це надійно. Все ж це не його основний профіль. Він грав правого центрального при системі гри у 3 захисника в лінію. Те ж саме я б сказав і про Микиту Бурду. Після хрестів люди ще 2-3 місяці після відновлення, як мінімум, набирають кондиції. У випадку із Піваричем це тривало 1,5 роки. А Сидорчук вже далеко не перший рік не може вийти на свій рівень до травми. Кажуть, що через біль, яка тримає ще довго. Тому по суті Динамо входить в сезон без сильного центра захисту.
І от у цій ситуації трансферна компанія завершена. Тоді коли б було критично вадливим підписати контракт із центральним захисником досвідченим, вільним агентом, років 30-32, до кінця діючого сезону. Але це лише мій суб’єктивний погляд. На сьогодні на ринку є 5-6 гравців під ці характеристики. Серед них і 29-ти річний Дуглас, якого ми добре знаємо по грі за Дніпро. Багато хто тут може запитати про Самбрано, що ось же був на контракті. Та тут просто не зрослись стосунки у тренерського штабу і гравця. Відповідальність за комплектацію несе головний тренер. Його все влаштовує.
Хочу побажати Динамо у весняній стадії нас тільки приємно дивувати. Так, щоб ми після кожної гри були у захваті.
Дякую за увагу!

6 коментарів:

hunter сказав...

Продолжилось падiння.Наверное супер тренер Миха после Полтавы премию получит за "героическую" победу

Parker сказав...

Привіт усім!
Усіх з перемогою. Вона не була легкою.
Полтава не вразила, однак і "Динамо" не було аж надто переконливим. Звісно, що перемога є закономірним результатом, перевага була на боці ДК. Та все ж маємо на увазі, що це була "Ворскла", тобто аутсайдер ЧУ.
Не сподобалось те, що після стартової активності у другому таймі та голу від Буяльського команда дещо розслабилася, зменшивши тиск, що потім призвело до прикладання зусиль для отримання перемоги.
По персоналіях: як і на зборах, сподобався Дуелунд, гравець з мізками; все ще не вийде на свій найкращий рівень Кендзьора; Русин дуже старанно, другий гол частково і його здобуток; трійця у центрі - Сидорчук, Шепелєв, Буяльский - особливо не вразила, хоча м'яч Буяльського дуже яскравий; Миколенко більш-менш на своєму звичному рівні - підключення, простріли, активність. Цього, власне, не вистачає Кендзьорі. Вербіч був одним з лідерів на полі, ну і переможний гол теж вдався. Де Пена, як і Караваєв не особливо підсилили, хоча перший виглядав трохи краще. Пара центрбеків була активною у чужому штрафному майданчику, однак не втримала гравця "Ворскли", який зрівняв рахунок.
Турбує також ситуація з Циганковим, про якого жодної нормальної інформації. Ще під час перших зборів він отримав ніби м'язове пошкодження і ніби незначне, але досі не потрапляє навіть у заявку.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Всех конечно с победой, но на мой взгляд судьба дала аванс Михе, а то уж совсем печалька для него была. После просмотра топ чемпионатов Испании, Италии Динамо явно не смотрится, в организации игры Динамо в числе последних клубов УПЛ, и этим всё сказано. Я не знаю что может сподвигнуть ИМСа на крутые перемены, может вылет команды в первую лигу? Команда ещё проигрывает и в бойцовских качествах, инфантильно уж выглядят динамовцы, как то злее в игре нужно быть, рвать соперников, а то уже совсем перестали бояться Динамо.

ViAn сказав...

Чи треба критикувати Михайліченка? Я вже написав, що буду стримуватись. Просто два моменти. Замість кращого гравця Деулунда, який сьогодні об'єктивно створював весь креатив на полі, ми бачимо заміну. Сам по собі факт заміни кращого гравця. Це вже далеко не вперше. Другий момент повторює минулий сезон. При наявності Шапаренко і Соля в заявці ми не бачимо замін до 90+3. Точніше 3-ї заміни. Бажання використати аргументи, всі аргументи не на 90+3, а набагато раніше. Ви пам'ятаєте цей крик Сидорчука, про тренер-заміну. Так і в цей раз ми побачили ті ж рішення від тренерського штабу. Це не випадковість. Це системність.
Але не цей раз вихід Де Пени вніс злам. Це може бути не помітним, але злам стався. Уругваєць додав швидкостей, агресії.
По суті гра Динамо була оптимістичною. Не скажу про провал у грі. Хлопці бились. І до них жодних притензій. Перемога - перемога. Йдемо далі.

hunter сказав...

Суркис заявил что не увольнял Хацкевича потому ,что Лобановский говорил ,что тренеру надо дать работать 2-3года- значит Михайличенко будет " работать"даже если мы вылетаем в1ю лигу

ViAn сказав...

Це така історія, що ІМСа зрозуміти не вийде. У нього є свої думки. І тільки він знає те, що буде далі. Всі ці балачки - пусте. Михайліченко має свій ліміт довіри. І де він закінчується - нам не відомо.