вівторок, 4 лютого 2020 р.

Чим далі, тим "веселіше"...


Цікава зараз ситуація в Динамо. І справа тут далеко не у мікрокліматі, який схоже давно провалений. Ні, на камеру хлопці бігають, сміються. Та от два останніх випадки – трансфер Родрігеса і перевід Кадара в дубль, говорять про дуже важку історію в середині команди. Легіонери мають іншу ментальність. Наші гравці звикли все носити в собі. Говорити тихо, щоб ніхто не бачив. Хоча, так кажуть, що саме молоді гравці Динамо в серпні поставили ультиматум Михайліченко. Далі ми бачили емоції Родрігеса, який відверто і брутально висловлювався на адресу тренерського штабу. І все б нічого. Та всі ці моменти побачили всі, бо був відеозапис. З того часу Родрігес і не грав. А в середині команди всі це бачать. Всі ці емоції. Тренерський  штаб провалив і чемпіонат, і єврокубки. Довіри, поваги немає. Є контракт у гравців. Це да. А мікроклімат відсутній. І те, що Кадар також послав тренерський штаб – скоріше за все не останній випадок.

Ситуація наразі така, що найважливіший матч буде 12 лютого. Лише юнацька команда продовжує боротьбу на євроарені. Якщо подивитись на склад дубля, то там суцільний голяк. Вибачте за мою французьку. Зараз там або 16-ти річні гравці, або вже ті, хто в новому сезоні і грати то майже не будуть за дубль. Чому? Бо всі найкращі гравці або готуються із Костюком до ЛЧ, або у першій команді. Виходить так, що покоління під ЛЧ зібрано прекрасне. Вік же старший повністю вичавлений. От і має Динамо історію, що перша команда ледь набирає гравців на 2 склади. А це критично необхідно для тренувань. Травми і велика кількість травмованих на сьогодні ставлять під загрозу навіть проведення товариських матчів.
Тут легко порахувати. По суті наразі на зборах лише 2 форварди. Це Русін і Соль. Назарій лише вчора розпочав тренуватись у загальній групі. Така сама ситуація із центральними захисниками. Шабанов відновлюється від травми. І гравців було лише троє – Попов, Кадар і Сирота. Кадара відправили в дубль, звідки взяли ну дуже не переконливого Романчука. Бо ж кого ще? Всі якісні молоді захисники, як і форварди, зараз готуються до ЛЧ. По яким би позиціями м и не проходились, а ситуація на зборах викликає занепокоєння. Вперше за довгий час доводиться констатувати, що набрати 2 більш менш нормальні основи не вийде. Тренерський штаб буде навантажувати Вербіча і Русіна, які тільки відходять від пошкоджень.
Було б все добре, якби гравці юнацької команди мали можливість закрити всі проблемні місця. І обирати дійсно є з кого. Сьогодні надзвичайно приємно дивитись за тим набором гравців, які є у Костюка. Банда класна. Є з кого обирати і для першої команди. Але якщо хлопці не будуть тренуватись і награватись у схемах, то грати навесні не будуть. От ми і маємо ситуацію.
Дякую за увагу!

11 коментарів:

Стас сказав...

Думаю что ты слишком усложняешь.ДК имеет (можна предположить) фин.трудности и теперь пытается избавиться от игроков с немаленькой зарплатной ведомостью.Что скорее всего правильно.

ViAn сказав...

Стас, хочеться почути від тебе імена тих гравців ю-21, які реально можуть підсилити основу. От брати з ю-19 ми не можемо, бо вже через 6 днів у них матч. Беремо з ю-21. Навіщо? Перспектив насправді, хай хлопці не ображаються, там є лише у тих 16-ти річних, які поки не проходять до ю-19 і закривають дири, які залишили гравці, які по суті грають за ю-21, але за віком є гравцями ю-19. Це реалії життя. А в першій команді зараз є 17 польових гравців і це із Сиротою. Це не ускладнення. Вже відомо, що Каргбо грати не буде. По суті ми знову із двома форвардами. Серед яких Соль ніяк не заб'є, і гра у нього поки відсутня. І Русін. Теж Назарію стабільності не вистачає. Потрібен форвард. Награвали б Ваната, не було б питань. Поки ми входимо в сезон із величезною проблемою на вістрі атаки. Це факт.

Стас сказав...

Нужен хороший центр форвард,а денег нет.Поиски бесплатных или копеечных привели к покупке Соля.Пытаемся пройти между капельками и...Получаем Каргбо.Говорим о том, что в Заре есть Леднев и мы на него имеем надежду,только возникает вопрос,а куда его ставить есть же Дуэлунд и Коля Шапаренко.Как бы Леднев у нас не згинул бы...Ванат говоришь,возможно,но для этого нужен другой тренер заточеный раскрывать и доводить до ума свои молодые таланты,а у нас...Газаеву болелы кричали уходи!Бардак он в головах в первую очередь! И это касается не только тренерского штаба(штабов). Менеджмент игроки и даже болелы родные тоже к этому свои руки приложили.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Дві гарні, на мій погляд, новини останніх годин: ми продаємо Гонсалеса за 5 млн. доларів за 50 відсотків прав на нього; ми намагаємось позбутися Кадірі і, натомість, в разі його продажу шукатимемо іншого опорного півзахисника.
Погана новина в тому, що цей гіпотетичний півзахисник не пройде жодних зборів з командою.
Щодо форвардів - ситуація дійсно цікава. Чи то так розраховують на Соля та Русина, чи планують залучення того ж Ваната після вильоту молодіжки з єврокубків.
Хоча, за великим рахунком, наявної кількості гравців має вистачити для завоювання кубку та утримання на другому місці у чемпіонаті.
Тим більше, що з основної обойми ми особливо нікого й не втратили. А після відновлення Піварича та Дуелунда, сподіваюсь, отримаємо дві реальні бойові одиниці.

З повагою Parker.

ViAn сказав...

Стас, я б взагалі акцентував увагу саме на Дуелунді. Він переконливо виграв тест йо-йо. І по грі він виглядає наразі сильно. Це є той актив, який може весною дати грі Динамо саме в центральній зоні якісний креатив.
По Лєднєву дійсно все складно. Якщо він прийде, то треба розчищати місце. Він же із Шапаю найкращі друзі. Хоча я не вважаю його настільки сильним гравцем. Краще продати в Бельгію. Там Лєднєв може розкритись. У нас він зачахне.
По форварду побачимо. Ми вже профукали декілька цікавих варіантів. Цілком можливо, що чекають рішення по Бєсу. Він може бути помилуваний. Юристи Динамо працюють саме в цьому напрямку.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Не розумію чим такий поганий Момо Кадірі. Він достатньо якісний опорник. А нові кандидатури, це будуть чергові шедеври селекції від Селюка. Яя Туре зараз вільний агент.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Не дуже розумію, в чому Кадірі є непоганим опорником? І непоганим у порівнянні з ким?
Кому з наявних у нас гравців він може скласти конкуренцію? Першого пасу нема, швидкість мислення не дуже висока та й з тактичною виучкою є проблеми. Ми критикували Сидорчука за те, що він повільний, так Сергій у порівнянні з Кадірі - Усейн Болт. Антропометрія непогана, однак цього явно замало для того, щоб потрапляти хоча б на лаву запасних.
Вважаю, що Кадірі є трансферною невдачею "Динамо".

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Ось і Беніто офіційно став динамівцем. Чесно кажучи, не знаю, радіти чи сумувати з цього приводу.
Звісно, хочеться вірити, що в ньому розгледіли щось надзвичайне, втім, раціональна частина розуму підказує, що ми вже достатньо ризиковано підписали Де Пену, а двічі поспіль пощастити не може.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
Кадірі точно кращий за Сидорчука. І перший пас, і відбір, і швидкість прийняття рішень набагато якісніші. Сидорчук просто свій, і капітан. Тому і грає. А так він - суцільна проблема. Кадірі дійсно достатньо посередній гравець, але це у маштабі ЛЧ. Та йому 23 і він ще буде прогресувати. Сидорчуку вже 29 і прогрес не світить. А підписати кращого за Кадірі - гроші, достатньо великі.
По Беніто побачимо. Це конкурент Цитаішвілі.

Стас сказав...

Если Бенито это конкурент Цитаишвили,то похоже на то,что после Евро 2020 Циганков вполне может оказаться зарубежом.Если конечно ничего экстраординарного не произойдёт.

ViAn сказав...

Стас, я думаю, що влітку Динамо буде продавати Циганкова і Миколенко. Два найбільші активи. Але те, що вже награється Попов, і більше часу буде отримувати Цитаішвілі - створення нових активів. Плюс підпускають Вівчаренко і Сироту. Та й Нещерет скоро почне вже грати за першу команду. Тому йде нормальний робочий процес. А Миколенко і Циганков будуть продані за дуже хороші гроші. Миколенко мінімум за 20, а Циганков мінімум за 30. 50 млн дозволять команді рік існувати без додаткових інвестицій. Та й взимку ми продали на 7 млн гравців. Причому таких активів, на які по суті і не розраховували давно. Ще й за Сідклея 1 млн за оренду отримаємо. За Гармаша я думаю теж тисяч 500. Кадара теж може встигнуть кудись влаштувати. Може навіть за адекватну суму. Тому зима доволі успішна по трансферам на вихід.
А от на вхід поки лише 2 нігерійця. І то один з них грати до літа не зможе))