пʼятницю, 12 червня 2020 р.

Стратегічні побудови


Футболу стає все більше. Вслід за Бундеслігою вже стартувала Прімера. Та й Серія А вже на старті. Правда тут все розпочнеться з півфіналів кубку. Але яких півфіналів. І Прем’єр Ліга на закусочку. Карантинний літній період стає куди цікавішим. Однак своя сорочка все ж ближче до тіла. Все інше – блюда для гурманів. Та вже завтра о 17-00 нас чекає надзвичайно важлива гра з турнірної точки зору. Легко нагадати, що обидва попередні матчі Зорі Динамо програло саме за малюнком гри, за змістом. Що ж буде завтра?



Напевно варто зазначити головні вхідні данні. Це завжди фізична форма і ігровий тонус. Трохи бачив попередні ігри Зорі. І, зрозуміло, матчі Динамо. Динамо справило враження таке, що якщо фізично команда готова, то жодному супернику легко не буде. У матчі із шахтою Динамо просто фізично не витримало 90 хвилин темпу. Не були проведені своєчасні заміни. Та й сам той фактор, що кращий гравець команди не був готовий грат, безумовно став вирішальним. Із Олександрією все було інакше. Фізичний стан покращився. Динаміка гри також. Не буду розповідати про зміст. Глобально він з’явився лише після того, як Олександрія залишилась у меншості. Тоді пішли комбінації, розкатки. Так і залишається питання фізичної готовності. Бо знову після 30 хвилини першого тайму будо суттєве просідання в темпі. Впевнений, що Скрипник це спробує використати. І цей момент буде одним із головних у стратегії на матч.
Зоря у перших двох матчах відверто не вразила. Не вразив і Ледньев. Обидва матчі він провів вкрай невдало. Громов завжди має особливу мотивацію на Динамо. Але втрата Русина для луганчан відчувається. Все ж він був ключовою фігурою у групі атаки. Зоря на сьогодні – достатньо молода команда. Так, вже немає відверто юних гравців, бо із кожним днем всі дорослішають. Але середній вік гравців 22-24 роки. Тут обойма Динамо виглядає куди цікавішою і перспективнішою. Багато хто говорить про Тимчика і Михайліченка як про основну рушійну силу Зорі. На мою думку вони гвинтики всього механізму. Все у грі Зорі орієнтовано на результат, на швидкість атак, на вхід у вільні зони. Кожна атака повинна завершуватись ударом. Це постулат школи Лобановського. Такою була його основна вимога до атак. Багато хто розповідає про те, що це давнє минуле. Але подивимось. Флангові атаки, де основний акцент на захисників, які по суті є латералями. Бо Кочергін і Кабаєв хоча і є фланговими гравцями, але вони більше насичують центральну зону. Коли кажуть про Леднева, то чомусь не говорять про Кочергіна. Як по мені, то саме він на сьогодні є ключовою фігурою всіх атак Зорі. У хлопця дуже високий футбольний інтелект.
Як виграти у Зорі? Треба забивати свої моменти. Вони будуть. Основне – виграти центр поля і накривати перший пас. Тут велика робота на гравцях групи атаки Динамо. Саме перший пас у відрив за спини Шабанову і Попову буде другим важливим моментом у стратегії Скрипника на гру. Особисто мені цікаво подивитись як вибудує гру Динамо. І чия стратегія в цьому матчі спрацює.
Дякую за увагу!

21 коментар:

Гриша сказав...

Добрий день ViAn.Рецепт дуже простий відати м'яч Зорі і все. Коли Дк програло просто пішли в високий пресінг а це для них було тоді на сразок самогубства. Після єврокубкової гри.майжє без ротації,побігли з граблями наголо. Тренерськмй прорахунок! Фізично неихватило.на мій делетансткий погляд треба було грати в спокійний футбол,або від захисту це би дуже здивувало зорю .і зруюнувало їх план на гру.

Гриша сказав...

Таке відбулося в грі Сент-єнтьєн і командою Метра. Все геніальне просто.

ViAn сказав...

Гриша, от ми і побачимо якою буде тактична побудова. Та Зоря вміє грати першим номером. Це вже абсолютно інша команда. Саме першим номером вони винесли у березні шахту. Це був показовий матч, що навіть із таким складом Зоря може грати першим номером проти топової команди. Тому тактика повинна буде дуже розумною, збалансованою.

ViAn сказав...

Що можна сказати? Тактика і хороша лавка запасних на щастя свою справу зробили. Дійсно логічно Динамо віддало ініціативу, але віддало ну дуже сильно. Бо по суті контратак майже не було. На цей раз Михайліченко обіграв Скрипника, у якого просто не було ким підсилити гру. Від слова взагалі. Тоді як у Михайліченко було стільки варіантів на підсилення. І трійка вийшла, і зробила гру. Все ж є позитивний настрій. Але пауза довга могла дійсно не спрацювати, бо чим довше тривала перерва, тим краще відновлювались гравці Зорі, тим ускладнювались умови на полі. Добре, що все спрацювало. Але якби Юрченко забив, то було б ой як кепсько.
А Сергію Сидорчуку бажаю скорішого одужання.

Гриша сказав...

Вечір добрий шановні з перемогою нас і команду. У мене є трохи забитань до ти. Навіщо вигадувати велосипед і ставити Сашка Андріївського на фланг коли є Бєня і Карлос. Сподобався Гіо насамперед в обороні додає хлопець .згоден що вийшли сильніші і зробили результат

Гриша сказав...

А Жора як не вмів грати на виніс руками так і навчиться.треба сильнішого воротаря

ViAn сказав...

Це нова схема від Михайліченко. Яку мету він переслідує, ставлячи Андрієвського ближче до флангу - його ідея. Зрозуміло, що немає у нього швидкості і техніки, як для флангового гравця. Він по суті зміщується туди лише епізодично. Стратегія головна на матч - випустити на 60-й хвилині повністю 3-х гравців в групу атаки. І всі ці 3 гравця - техніка, удар, щвидкість, свіжість і високий клас. По суті на втомлену команду випустили 3 топ гравців, як для нашого чемпіонату. З 60-ї хвилини Динамо провело 11 швидкісних атак, кожна з яких закінчувалась ударом, небезпечним ударом. Але 5 з них прийшлись з 60-ї по 70-ту хвилини. Саме в 5 атаці і забили перший гол. Потім з 71 по 75 провели ще 3 атаки швидкісні. І саме 3-я атака стала гольовою. По суті за 15-ть хвилин нова трійка гравців провела 8 надзвичайно небезпечних атак. Починаючи з 76-ї хвилини і до 95-ї було проведено лише 3 такі атаки. Причому 2 з них прийшлись на 94 і 95 хвилини. Тобто за наступні 20-ть хвилини після забитих голів Динамо вже не грало агресивно на максимумі обертів. Все вирішили 15-ть хвилин. Це була тренерська стратегія. Зрозуміло, що лавка Зорі взагалі не вражає. Тоді як у Динамо можна було випускати і Соля, і Дуелунда, і Караваєва. Лавка в цьому матчі стала вирішальною. На сьогодні у Динамо вона достатньо потужна. Не варто забувати прот Беніто, Каргбо, Піварича, Бурду. Це все також запас міцності.
А по воротарю, то я чекаю коли почнуть нарешті награвати вже Нещерета.

Parker сказав...

Привіт усім!
Усіх з дуже важливою перемогою! Вона не тільки важлива, але й ще достатньо переконлива та показова. Коли у "Динамо" усі найкращі на полі - "Зоря" вже не виглядає настільки конкурентно, як це відображено у турнірній таблиці.
Тепер щодо лавки: нема у нас потужної лавки. Вчора вона була потужною, адже на полі були далеко не найкращі. Де Пена, Циганков (навіть щойно розпочавши тренування!) і Вербич (який не особливо то й центральний нападник!( виглядали набагато потужніше ніж Андрієвський, Цитаішвілі та Русін. Назарію, на мій погляд, слід суттєво покращувати свою гру як в індивідуальному так і в командному аспектах. В іншому випадку йому треба буде шукати інший клуб. На Соля, я так розумію, сподіваються все менше. Залишається надія на Ібрагіма Каргбо, якому дозволили грати та непрофільного Вербича. Можливо, підтягуватимуть когось з молоді.
Циганков, доречі, забив дуже важливий м'яч: тепер ми випереджаємо луганчан за показником забитих та пропущених і в разі набрання однакової кількості очок (за умови непрограшу в Києві) будемо мати перевагу при визначенні другої команди в ЧУ.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! Очень не однозначный матч, треш в игре Динамо никуда не делся, проводить качественно лишь определенные отрезки а остальное время лишь пинать мяч и грубо ошибаться это не дело, забей второй мяч Заря и иди знай как бы всё сложилось после 2-0, да и в качественном отрезке после обрезки Миколенко вполне могли получить плюху если бы не Попов. В условиях нашего уровня чемпионата хватило ударного кулака, чтобы переломить встречу. Но после Полтавы в Швеции от всего этого пока мало радости, маркер Европа, видеть там чего мы стоим хотя бы на уровне клубов, которые ниже по классу с Шахтой, с которой мы уже почти десятилетие проигрываем в одну калитку.

Стас сказав...

Зеркальное отражение нашей же недавней игры супротив Шахтёра...Плюс физ.форма,она улучшается,но не только дело в трёх заменах,дело ещё и в том,что команда в нужном темпе выдерживает пока что 30-40 минут...Вопрос в том,как размазать по игровому времени эти 30-40минут?
Выбор тренером был верным.Судя по конечному результату на табло.Но,это такое...Что же мы снова увидели вчерась...У команды нет хорошего центр форварда.Отсюда и Вербич на замену именно в качестве центр форварда а не флангового атакующего игрока.А Соль...Ну,в общем вы,я думаю,поняли.
Потом Шабанов...В паре с Поповым,на мой субъективный холопский розум должон играть защитник посильнее.И если я это понимаю,то в клубе и подавно это понимают.

ViAn сказав...

В цьому вся цікавість. Після такої перемоги таке різноманіття думок. Тиждень тому Русин і Гіо зробили гру проти Олександрії. Далеко не найслабшого суперника. І тоді їх рівень був високим. Зараз їх рівня не вистачило? А може була поставлена задача стримувати, не лізти агресивно в атаку? Як по мені, то у Динамо на сьогодні є дуже класний набір гравців у групу атаки. І те, що можна робити ротацію, випускати гравців, які різко можуть підвищити темп гри і за 15 хвилин зробити результат - розкіш.
Але дійсно перші 60-т хвилин Динамо виглядало блідо. І по суті був лише 1 момент на 5 хвилині у Русина. А так Зоря повністю домінувала. Та я чомусь думаю, що це була тактика на матч. Михайліченко вперше здивував мене. Дійсно здивував. Це така домашня заготовка. За рік роботи його я побачив перше своєчасне і продумане точно не по ходу матчу рішення, яке суттєво вплинуло на зміст гри і результат.
По Шабанову ми говоримо давно. Ще коли його підписали. На сьогодні куди цікавіше було б подивитись на пару Сирота - Попов. Може у грі з Мінаєм таке і станеться. Побачимо. Вочевидь, що там буде ротація складу.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Абсолютно не вважаю, що Русін та Цитаішвілі зробили гру проти "Олександрії" Взагалі, результативність Русіна викликає дуже серйозне занепокоєння. Нашого молодого нападника випереджають обидва крайні захисники, усі центральні/опорні півзахисники та вінгери. Цитаішвілі скоро, думаю, також зможе обійти Назарія. Власне, результативність наших форвардів є відповіддю на питання, чому на цю позицію виходить Вербич.

Взагалі, не вважаю, що у нас аж надто якісна обойма гравців в атаці: за великим рахунком, найсильніший варіант - це Де Пена та Циганков на позиціях вінгерів та Вербич на місці форварда. Цитаішвілі поки що зарано вважати повноцінною заміною будь-кому з цих виконавців. А більше й згадати нікого. Можливо, в потенціалі, це можуть бути Беніто та Каргбо, але це поки що лише припущення.
Андрієвський не є фланговим гравцем, і він є слабшим за Сидорчука, Шепелєва та Буяльського. Можливо, буде зиск з Дуелунда, але знову ж таки, в нього замало шансів проявити себе.

З повагою Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Я завжди пропоную дивитись статистику гравців. Молоді гравці, особливо групи атаки, це завжди ризики. Цитаішвілі проведе1 гарну гру, а потім 2 середні. В 19 це нормально. Але йому треба грати. Потенціал Русина чітко проявився у березні, коли він забив шикарний гол Олександрії, який не зарахували. Але сам гол - показник його потенціалу. Треба давати грати і він буде забивати. Те ж саме про Цитаішвілі. Чим більше практики, тим кращою буде їх гра, стабільнішою, якіснішою. Циганков у 22 і Циганков у 18 - 2 абсолютно різного рівня гравці. Але Віктор стабільно грає всі ці роки. Вибір у Динамо атакуючих гравців, як для нашого чемпіонату, дуже високий. А молодь шикарна. Треба довіряти, награвати.

Leonidas B сказав...

Не дал Верховный Суд Суркисам деньги! Напрасно они пытаются кинуть Приват и Украину.

ViAn сказав...

Не читав. Але якщо не дав, то не дав. Не думаю, що вони десь і когось намагались кинути. Впевнений, що буде тоді міжнародний суд. Там вони точно виграють.

Leonidas B сказав...

На форумах бают что международного суда не будет, так как это внутреннее дело Украины, чтобы начать по новой нужно опять начинать с суда первой инстанции и т.д., а антиколомойский закон уже в силе, шансов ещё меньше, спасибо Пороху что успел реформировать Верховный Суд высшей инстанции, жаль что не успел ниже, зебилы постарались.

ViAn сказав...

Леонід, я не читав рішення суду. Пишуть, що лише частково задовільнив. А що таке частково? Тобто частково не задовільнив. Тут все таке розмите. Ніякої конкретики поки. Тому треба читати рішення суду. Бо все інше - робота змі.

ViAn сказав...

Прочитав рішення ВСУ. Про що воно? Лише про те, що справу повинен розглядати цивільний суд, а не суд вищої інстанції. Тобто тепер цю справу буде розглядати цивільний суд. Ніякого рішення ВСУ не прийняв, він переадресував цю справу в іншу інстнцію. Все цікаво)) Правда?

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Щодо рішення ВСУ: передача справи з адміністративної до цивільної гілки судової влади аж ніяк не полегшує становище родини Суркісів. До того ж, це далеко не самий важливий судовий процес, пов'язаний з родиною власників ДК. Є ще справа щодо 250 млн. доларів, які були передані за процедурою "байл ін". Ці гроші зберігалися у кіпрському офшорі. І якщо зараз втрати можуть становитиприблизно 19 млн. доларів, то потенційна втрата 250 млн. суттєво вплине на фінанси родини, і, як наслідок, на ФК "Динамо".
До речі, сьогодні з'явилася новина про те, що Булєца та Супряга, а ще крім них і якийсь гравець ФК "Карпати" продовжать свої виступи у клубі "Дніпро 1". Можливо, що мова йде про Дубінчака, також можливо, це реакція на вчорашнє рішення суду, якою Суркіси намагаються оздоровити фінансове становище клубу за допомогою ІВК.

З повагою, Parker.

hunter сказав...

По моему после Миная Соль обречен

Parker сказав...

Привіт усім!
Вітаю з перемогою та виходом до фіналу! По гарячих слідах: Дуелунд потребує значно більшого часу на полі, однак сьогоднішня форма Буяльського не дозволяє Міккелю проявляти себе. Вважаю, що у ситуаціях, коли матч вже майже виграний, Дуелунд має бути першим з тих, хто виходить на заміну. Каргбо виглядав цікавіше Соля завдяки тому, що Ібрагім більш різноманітний. А так особливо й нема чого зазначати. ДК мало забивати більше, рівень дуже різний. "Минай" у такому стані хіба що може боротися у другій половині другої шістки.

З повагою, Parker.