неділя, 7 червня 2020 р.

Побільше б нам таких перемог!


Після таких перемог, як сьогодні, важко очікувати бурхливої реакції. Бо всі ми налаштовуємось на важку гру. І в середині сидить відчуття безперервної тривоги. Олександрія ж у минулому турі цілком по ділу обіграла Зорю. Динамо ж показало футбол лише у перші 35 хвилин матчу. Команда Шарана завжди славилась характером, бойовитістю. Динамо ж втратило Попова, замість нього вийшов стрьомний Момо. І тактика на матч знову була у 4 центральних півзахисники. Зовсім неатакувальна. Враження перше по складу таке, що Михайліченко приготувався до силової гри, а забивати у другому таймі. Бо ж на лавці вистачало сильних гравців в атаку. В тому числі і Вербіч.



Початок матчу нагадав те, що було тиждень тому. Доволі якісна гра в атаці. Це відверто здивувало. Тут варто сказати про Русина, Цитаішвілі і Миколенко. Віталя, як по мені, кращий гравець матчу. Відпахав і в обороні, і в атаці. І тому 2 пенальті стали абсолютно логічним розвитком гри. Але тут знову щось перемкнулось. Десь з 25 хвилини Олександрія чітко перехопила ініціативу і почала створювати небезпеку у наших воріт. Що завершилось хай і лівим, абсолютно не зрозуміло чому призначеним, пенальті. VAR завжди надзвичайно цікаво розбирає епізоди. Але пропущений гол, втрачена ініціатива і в середині пішли різні думки, аналогії, паралелі, сумніви.
Але другий тайм особисто мене здивував ще більше. Приємно здивував. Знову повернута ініціатива, високий темп і, як наслідок, зароблене вилучення у суперника. Знову таки VAR би в допомогу. Та, наскільки я знаю, на жовті картки він не впливає. Після цього Олександрія, яка і так із початком другого тайму підсіла фізично, повністю втратила свою гру. І Динамо просто розкатало їх. Давно я не бачив такого переконливого другого тайму. І своєчасні заміни, які отримали логічне продовження ближче до кінця матчу. І Михайліченко виходив керувати командою. Це все позитивно. А все те, що позитивно, - добре. Тепер готуємось до Зорі.
Дякую за увагу!

7 коментарів:

Виталий сказав...

Доброго всем дня! Мне одному показалось, что был слив?

ViAn сказав...

Олександрія ніколи і нікому не зливає матчів. Це не та команда. Просто сьогодні був такий розклад. У матчі в Олександрії все може бути інакше.

Leonidas B сказав...

Динамо с победой! Немножко неожиданный счёт. Следующий матч против конкурента за второе место, посмотрим там будет ли продолжение матча с Александрией. У Динамо при Михе получается так вот выстрелить, а потом опять сплошное недоразумение. Хочется стабильности.

Parker сказав...

Вітаю усіх з перемогою! Вчора, у велике свято Трійці не хотілося нічого писати, та й взагалі обмежив свій контакт з електронними пристроями, зробив виключення лише на 2 години з 17 до 19. Весь інший час присвятив родині та прогулянці у чудовому парку.
Щодо гри: найбільшу занепокоєність викликали жовті картки Кадірі, Сидорчука та Шепелєва. Власне, іноді кажуть, що гра йде до першого голу, а вчора йшла до першого вилучення. Не впевнений, що отримай хтось з цієї групи другу ЖК, ми досягли б бажаного результату. Та от після вилучення У "Олександрії" все пішло як має бути. Там ще до виходу Гордієнка ми могли двічі забивати, вирішуючи долю матчу. Заспокоївся лише після третього голу, адже як би Романов вирівняв склади, було помітно, що хлопці Шарана вже не зможуть настільки сильно додати. Хоча на один м'яч вони могли розраховувати - поперечка врятувала. Де Пена є одним з кращих "лавочників", непогано зіграв Беніто, Дуелунда можна було випускати й раніше, Соль та Караваєв - як завжди.
2ViAn: гра з чотирма півзахисниками, як мені видається, у нашій ситуації вимушена але єдино можлива міра: Русін та Соль не відповідають параметрам ЦФ, а от той же Русін на позиції "фальшивої 9" достатньо привабливо. Вінгери виконують роль двох крайніх форвардів, маємо насичений півзахист та Русіна, який вбігає з глибини. Адже у карному майданчику йому дуже важко: антропометрії не вистачає, а захисники не дають вільного місця.
Ще не дивився статистику, але, думаю, що вчора той рідкісний випадок у ЧУ, коли ми забили більше, ніж створили. Бо в цілому по турніру маємо майже мінус 10 відносно XG.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Леонід, в тому і вся суть. Так вчора склалась логіка, що 2 швидких пенальті. Потім швидке вилучення. Все могло бути інакше. Просто так склалось. Русін і Цитаішвілі гарно спрацювали. Вчора був фарт. Абсолютно не факт, що так буде і у наступних матчах.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Дійсно XG у Динамо в матчі дорівнює 4, а голів 5. Хоча, насправді повинні були забивати ще більше. Той же Буя мав робити хет-трик як мінімум, у нього було 4 100% моменти.
А по Русину, то я не помітив де він грав фальшиву 9. Він грав класично на вістрі. А місце лівого вінгера займав Андрієвський. Тому 4-4-2 точно не було. Було класичні 4-3-3.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Та я ж не наполягаю на тому, що Русін грав "фальшиву" 9. Та от здалося, що то була якась така напівпозиція між 9 та 10. У нас зараз у складі просто нема такого форварда, який би міг бути чистою 9, при цьому інтегрованим у командні дії. В УПЛ проти нас грають достатньо щильно і з дуже насиченим захистом, де Русіну важко конкурувати з більш потужними захисниками, які ще й простору не залишають. Єдиний варіант - ігри з "Шахтарем", але тут вже просідає наш півзахист, який поступається середній лінії ШД. Соль потребує дуже багатьох якісних передач, бажано навісних, щоб бути ефективним. Та от у нас достатньо своєрідний півзахист та флангові захисники, які просто не грають у футбол типу "пройшов - навісив". Вони самі підключаються до атак, заходять у карний майданчик, пробивають з середньої та близької відстані, в тому числі - головою. Саме через подібну побудову нашої ігрової моделі Соль і не вписується до неї. Саме через таку побудову нам необхідно дуже ретельно, за умови збереження структури гри, підходити до вибору нового форварда.

З повагою, Parker.