середа, 21 жовтня 2020 р.

Не варто засмучуватись. Треба вчитись і робити висновки!

 

Вже сказано багато думок після вчорашнього матчу. Написані цікаві матеріали, де детально розібрали помилки Бущана і Забарного. Пройшлись по слабкій грі Динамо в атаці. Але загалом відгуки позитивні. Бо сам малюнок гри не був безнадійним. Так, Юве мав набагато більше моментів, був куди агресивнішим в атакувальній стадії. Динамо протидіяло так, як вміє. У футболі все вирішує епізод. Простріл в штрафну, дальній удар, підставлена нога, голова на пас чи на відскік після реакції воротаря. Це все класика футболу. Особливо це стосується італійців. Вони вміють вичавлювати свої моменти. Тим більше така команда як Юве. Скільки важких матчів провела ця команда за багаторічну історію. І скільки таких матчів було витиснуто саме за рахунок такого голу, який забив вчора на 46-й хвилині Мората.


Хочеться сказати декілька слів про Динамо. Луческу побудував гру команди в обороні. Компактність, підстраховка. Так, із помилками. Дуже багато привезли в першому таймі кутових біля своїх воріт, аж 5. І всі вони були небезпечними. Так само і по статистиці. У обох команд по 9 ударів, у Юве 6 у ствір, у Динамо 4. Володіння м’ячом 48 на 52. Рівна гра за статистикою. Удари Динамо були достатньо небезпечними. Випади Юве були вибуховими. Перевага Юве була у кількості людей, які ходили в атаку. Стабільно 6-7 чоловік. У нас атака була 4-5 гравців. Це дуже показово. Бо 6-7 чоловік – можливість 3-4 гравцям бути в активній фазі у штрафному майданчику і ще 3-4 накривати підбір, відскоки.

Динамо дійсно зіграло компактно в обороні. Хоча, тут вже все зрозуміло, що головним сюрпризом став перевід пари Даніло і Кьєза на лівий фланг. Здавалось би, що бразилець – правоногий гравець, який грає виключно на правому фланзі, або правого-центрального. А тут він зіграв зліва. Що це було? Це була персональна гра правоногого гравця проти Циганкова, проти його зміщень в центр. Такий маленький тактичний сюрприз. Кьєзу же зліва в атаці – не очікував ніхто. Впевнений, що тоді б у старті вийшов Родрігес, який міг би нав’язати більше силової боротьби, погасити активність італійця. Кенджьора і Циганков із Кьєзой не впорались. Вся гострота шла від нього. І гол ми пропустили саме через те, що не змогли зупинити. На мою думку – тактичний хід від Андреа Пірло. Виключно зроблений під Динамо. Хід спрацював на всі 100.

За рахунок чого збиралось вигравати Динамо? Компактність, надійність і швидкий перехід від оборони в атаку. Такі переходи були. Декілька разів Шапаренко вдавалось розігнати атаку, отримати м’яч між лініями. Виділяються 2 епізоди. Обидва рази Бентанкур відверто зривав атаку фолом. Можна побачити, що Микола набирає швидкість, що є варіанти для продовження атаки. Точно справа відкривається Кенджьора. Атака із чисельною перевагою і вільними флангами. Та ювентійці не дають шансів розвинути атаку. Фол, жовта картка. Так, небезпечний штрафний в 30 метрах.

Те ж саме можна сказати і по епізоду на 59-й хвилині матчу. Видно, що за лінією м’яча у Юве одразу 8 гравців. Якщо дати Супрязі розвернутись і набрати швидкість, то Динамо може вийти в трьох на 2-х захисників. Тому Демираль відверто брутально косить Влада. Це все до того, що Юве знав, що Динамо буде на швидкості виходити в атаку. І що гравці на досвіді зривали атаки ціною жовтої картки.

Динамо знало за рахунок чого забивати. Ювентус на досвіді різав в прямому сенсі такі можливостями. 3 жовті картки у туринців. 0 жовтих у Динамо. Багато поваги і толерантності. Тоді як треба було рвати, вигризати м’яч. Зривати атаки ціною фолу. Останні 20-ть хвилин дійсно порадували. Думаю, що Луческу планував дотерпіти до 70-ї хвилини, а після додати швидкості у грі за рахунок Вербіча, Родрігеса і переводу Миколенка на фланг. Пара Миколенко і Вербіч провела плідний відрізок. Віталя показав свій топ рівень на фланзі. 20-ть хвилин показали, що проти такої команди як Юве це Динамо може грати першим номером, створювати активно моменти, навіть затискати суперника, переходити на навалу. Приємні відчуття проти такого суперника. Але рахунок не змінився. Ювентус здобув переконливу перемогу за рахунок досвіду, індивідуальної майстерності, жорстких дій в обороні і тактичних рішень молодого тренера. Тепер Забарний зрозуміє, сподіваюсь, що треба ставити корпус і грати на випередження. Для нього це досвід. Сподіваюсь, що в наступному матчі Динамо буде вже сильніше і точно досвідченіше.

Дякую за увагу!


14 коментарів:

IllyaGIP сказав...

Погоджуюсь
Є прогрес і гравців, і тактичний. Після цього матчу з’явилася більша віра і надія, а не безнадія. 100% потрібно трошки жорсткіше і агресивніше грати. Занадто обережно. Досвід отримали великий. Видно, шо був чіткий план на гру. І фінальний штурм хоч якись організували, а не так як попередні сезони.
Я з позитивом дивлюсь на все це.

ViAn сказав...

От і аналіз ТТД показує, що по всім показникам це була рівна гра. Навіть по гру у штрафному майданчику суперника, проникаючі передачі в останню третину. Все наче добре. Але XG, тобто потенційно гольова ефективність всіх цих дій, у Юве більше 2-х, а у нас навіть до 0,5 не дотягнувся.

IllyaGIP сказав...

Шось Реал підкачав)))

Стас сказав...

Ну и в противовес нам....Реал-Шахтёр 0-3! После первого тайма,правда....Уровень игроков ДК сегодняшнего и сегодняшней шахты несопоставим!Покуда мы не поймём что команде ДК нужны сильные игроки и только на выращивании своей молодёжи мы далеко не уедем мы, как болелы, будем продолжать наблюдать те муки что видели вчерась супротив ЮВЕ!

ViAn сказав...

Реал просто забив на шахту. Взагалі поставився як до команди 3 ліги. За що і поплатились. Вийшли грати пішки. Насправді шахта могла забивати набагато більше. І повинні були. Юве ж вийшов проти Динамо абсолютно в іншому настрої, іншим складом. Реал з таким відношенням до суперників провалить сезон.

Стас сказав...

ViAn,н нужно никого обманывать!В отличии от нас Шахтёр действительно играл на поле.Мы же выглядели убого, два паса точных не могли сделать.Класс игроков наш и шахтёрский очень разняться.И не делай вид что ты этого не видишь.Болеть за ДК это да,но не нужно быть при всём при этом идиотом!

ViAn сказав...

Стас, я побачив те, що у Реалу вишли одні фрайєри. А шахта молодці. Та це не говорить про те, що там є якійсь надзвичайний рівень.Якби Реал вийшов грати на результат, то там би все було інакше, навіть із цим складом. Ти не правий. Динамо проти Юве зіграло доволі якісно і організовано. Не перегибай. Просто Юве приїхав Київ за перемогою, а Реал вийшов покатати м'яч проти дублерів, як вони думали.

Стас сказав...

ViAn ,я вот совершенноне уверен что мы бы против даже такого Реала выглядели как шахта!Более того мы бы скорее всего дажев ничью не смогли сыграть.Класс игроков он разный совершенно а мы от безысходности только за счёт своей молодежи пытаемся что-то выиграть...Да не будет этого и обманывать себя не нужно ибо это вредно.

ViAn сказав...

Стас, у Шахти грав Марлос, Тете і Соломон в групі атаки, плюс Дентіньо. Не грали Тайсон і Мораєс. Тому про який прям дубль всі розказали - питання. Так самоі в захисті грали всі гравці, які проводять сезон. Теж по 2 опорникам - люди з основної обойми. Тому якщо не грали Пятов, то він же в цьому сезоні і не грає. Основний у них зараз Трубін. Чому? У Пятова 31.12.20 контракт закінчується. По суті не грав Матвієнко, Тайсон, Степаненко і Мораєс. 4 гравця основної обойми. Але Матвієнко також пропускав і грали інші. Тому Реал поставився майже до основи шахти, як до дубля. А реально в стартіі грала основна обойма на сьогодні. у Динамо зараз теж Тимчик - основний, травмований, плюс Бурда, Бєсєдін. Можна накопати. У нас іде перебудова команди. Тому вся суть виключно у фрайєрстві Реалу. А шахта зіграла як і завжди на контратаках, була куча вільних зон. Реал без Серхіо Рамоса, якому дали відпочити, плюс з Менді на позиції, на якій він не грає... Отримали за фрайєрство. А як би було у нас - питання філосовське.

Leonidas B сказав...

Шахту принципиально не смотрю, хоть даже они б в финале ЛЧ играли. Просто сегодня звёзды были за Шахтёр и у них всё удачно сложилось, но посмотрим его на длинную, сколько раз Шахта удачно стартовала было даже две победы на старте куда в более слабых группах, но потом они сдувались. Не забываем также что Динамо только строится, Луческу только три месяца отыграл с командой, всё учитывая летнюю короткую паузу, буквально с колёс, прогресс у команды есть и весьма существенный, нарастить опыта умения в этом розыгрыше ЛЧ, надеемся и на еврокубковую весну в ЛЕ, команда после зимней паузы обязательно будет сильней.

Гриша сказав...

Добрый вечер всем .ув.стас я многое понимаю да кроты выиграли и надо поднять шляпу. Они сильней в мастерства я согласен. Но аппиррей итальянцы всегда играют прагматичней чем испанцы этому есть статистика и в истории для вас лисчно ликбез поссчитайте сколько мы выиграли в Италии а потом в испании.

Гриша сказав...

А то что вы рассказываете я понимаю да опорник нужен и нужен АП.Но есть одно но надо смотреть кто у нас есть на эти позиции

ViAn сказав...

Що я можу сказати? Перемога над Олександрією спокійна, без надзусиль. Але і без особливої ротації. По суті відпочивав лише Забарний. Плюс трохи менше навантажень отримав Шапаренко і Супряга. Суддя, безумовно, із картками вже перебрав, так перебрав. Але треба було забивати більше, щоб спокійніше догравати. Моменти були і в першому таймі, і в другому. Чисте перше місце. Переконливий відрив від шахти в 4 бали. Тому тепер треба думати про Ференцварош.

IllyaGIP сказав...

Супер. Нарешті ми беремо очки там , де раніше втрачали. Беремо їх там, де шахта втрачає. Взагалі не розумію чому Шаран жаліється на суддівство. Арбітр точно не в нашу сторону судив. Ну і правий Луческу. Занадто легко почався для нас матч, купа нереалізованих моментів і підрозслабились.