понеділок, 14 грудня 2020 р.

Агентські ігри в дешевих гравців. Чи пройде це з Луческу?

 

Зараз активно розганяється тема трансферів в Динамо. Лінкольн, Шахаб, Драговіч, Кочергін, Назаренко, Маркао. І це тільки початок. Грудень буде гаряченьким на чутки, бо агентам треба відпрацьовувати свої відсотки. Ми будемо їсти те, що нам приготують. Чи будуть там справжні імена, а не чутки? Цілком можливо. Ми не можемо наразі передбачити фінансові можливості сьогоднішнього Динамо. Складно передбачити і вимоги, які поставить Луческу для підсилення Команди. Бо я почув від нього декілька фраз. В одній з яких він сказав, що є молодий колектив, який в цьому сезоні досягає всіх поставлених задач. Тобто трансфери можуть зруйнувати ту атмосферу, яка є в колективі. Інша фраза прозвучала так, що він працює з тими гравцями, які є і що не від нього залежить те, кого придбають взимку. Тобто далеко не факт, що його бажання співпадають із можливостями.


Сьогодні я хотів би поговорити про Шахаба Захедітабара. Безумовно на тому фоні, що в Команді був один форвард – була критична позиція. Спробували Родрігеса, не пішло. Вербіч грав, цілком непогано, але все ж він має суттєві недоліки на цій позиції, бо не вистачає ні потужності, ні маневру. У словенця є лише вибуховість, вміння ставити крапку. В сьогоднішньому футболі для центрфорварда – замало. Супряга здорово розпочав сезон, але травма вибила з ігрового ритму. Потім був ковід. І Влад так і не знайшов себе початку сезону. На мою думку в нього треба і далі вірити. Поява Бєсєдіна змінить баланс в атаці. Але я не здивуюсь тому фактору, що Луческу таки захоче придбати нового форварда. І тут випливає іранець.


Можна подивитись на Шахаба під різними кутами. От якщо взяти плоско і подивитись на цифри, то 8 голів у 11 матчах – далеко не така погана статистика. Тому є дуже багато людей, які вважають його надзвичайно талановитим форвардом. Чи так це? Безумовно 8 голів – цифра, яку не можна пропускати. Але давайте подивимось під іншим кутом. Чи забивав іранець Ворсклі, Десні, шахті і Динамо в цьому сезоні? Ні. Його голи забиваються в матчах із командами одного рівня з Олімпіком. 25 років. За плечима не така велика кількість матчів на дорослому рівні. Абсолютний мінімум матчів проти сильних суперників. По суті відсутній досвід гри в єврокубках. 2 матчі – взагалі не показник. Взагалі в 25 років 80 матчів на дорослому рівні, більшість цих матчів в чемпіонатах достатньо слабкого рівня. Це все вагомий показник. Більшість своїх голів Шахаб забиває з вільних зон, з пенальті, з виходів один на один, або коли опиняється перед пустими воротами. Не знайшов у нього жодного голу в силовій боротьбі, де він протаранив оборону, продавив, створив гол при насиченому захисті. Такий собі гравець на вільних м’ячах і вільних зонах. Ми ж пам’ятаємо Франа Соля? Іспанець хоча б навчився в Києві забивати з силової боротьби. Але здебільшого її програвав. Тому і не заграв. Проти Динамо грають насиченою обороною, тут не так часто виходить поставити ногу з 2-3 секундами на прийняття рішення.

Які сильні сторони у іранця? Він достатньо високий, швидкісний гравець. Працює по всій ширині атаки. Особисто для мене єдиний плюс – поставлений потужний удар з лівої ноги. Присутня техніка. Є величезні амбіції. Однак чи достатньо цих рис для того, щоб грати в Динамо? Як по мені, то він за всіма показниками поступається і Супрязі, і Бєсєдіну, і Вербічу, і Солю. Але його цифри красиво виглядають в табличці бомбардирів. Агенти намагаються втюхати його і заробити на цьому.

Чи потрібні Динамо 25-ти річні гравці без досвіду і з сумнівним досьє? Чи краще брати гравців, які вже пограли на рівні ЛЧ і показали там себе? Можна казати про Копа Лібертадорес, це також рівень перевірки. Якщо ми візьмемо 19-ти річного Лінкольна, то  він рік тому грав у фінал клубного ЧС проти Ліверпуля, в Копа Лібертадорес провів 8 матчів, забив 2 голи. Є володарем цього призу. На дорослому рівні в 19 років провів 49 матчів, майже як Шахаб. Та й рівень змагань куди вищий. Це приклад, що досвід в 19 років може бути кращим за досвід 25-ти річного гравця. Відповідно і передбачити як виглядатиме гравець в серйозних турнірах легше. Не піарю бразильця. З ним також все не так просто, бо це трансфер на перспективу. Гравець сирий і не готовий одразу вирішувати серйозні задачі. Просто я проти того, щоб Динамо купувало Шахаба. Краще взяти куди досвідченішого гравця, який пограв і позабивав на рівні єврокубків і збірних. Бо дійсно тоді добре відомо, кого купуєш і що від нього очікувати.

Дякую!

13 коментарів:

Стас сказав...

Это да,мы снова можем отправиться по мусоркам и искать там гнилую картошку.Однако,я совсем не удивлюсь тому что разговоры про усиление состава так и останутся разговорами!Ибо тратиться на действительно хороших игроков как-то не особо хочется!Ведь легче потом во вью сослаться на то,что они к нам не хотят.А так...Поговорили болелы поговорили и успокоились.Потом будут надежды на летнее усиление...Оно вполне может и пшиком закончиться.И всё по той же причине.А потом ИМС будет искать другово тренера и во всю будет трубить об усилении состава.И снова на выходе только свои воспитанники и на крайняк что-то с мусорки.

ViAn сказав...

Стас, тому є надія, що Луческу буде запобіжником і більше не дозволить підписати слабких гравців.

ViAn сказав...

І по жеребкуванню. Випробовування Брюгге - дуже цікаво з усіх точок зору. Хоча бельійці поступово знайшли свою гру ближче до листопаду. І в чемпіонаті ситуація покращили.

Стас сказав...

ViAn ,на сегодняшний день в паре с Брюгге мы как минимум не фавориты!Но это на сегодня.Если после зимнего перерыва усиления состава не будет(окромя Беседина),то бельгийцы пройдут дальше.Вопрос а на сколько нужно это выступление ДК самому руководству?Не уверен что нужно.Далее посмотрим на сколько эта работа с ДК будет интересовать Мирчу?

ViAn сказав...

Стас, цей Брюгге поки слабший за себе зразку 2019 року. Їх шанси з Динамо приблизно рівні. Шанси на прохід є. Всі ці історії... ми могли отримати команди куди сильніші, де шанси взагалі були мінімальними. Підсилення - безумовно. Брюгге, між іншим, не підсилились цим літком. Хоча орендований у Аякса Ноа Ленг на сьогодні - найсильніший гравець в цій команді. Тому важко буде з кожним суперником. Нам же Маккабі не міг попасти. От шахті дійсно фартонуло. У нас варіант далеко не найгірший.

Стас сказав...

ViAn,ты и до того матча говорил что шансы 50 на 50!Господи,да о чём это я?Ты говорил что и против Аякса есть хорошие шансы....Самому не смешно?)))Брюгге возможно и слабее себя прошлогоднего,но стали ли мы на порядок сильнее?Мой ответ-нет.Даже несмотря на результаты при Луче.

ViAn сказав...

Стас, проти Аяксу 2,5 роки тому шанси були мінімальні. Це всі розуміли. Проти Брюгге рік тому шанси були набагато більші, ніж з Аяксом. І, якщо ти пам'ятаєш, то походу Київського матчу ми мали результати. Нагадаю тобі, що на виїзді ми програли 0:1. Через пенальті, який Брюгге заробив дійсно на майстерності. Але по суті матч був рівним. Ми могли і нічию увезти.
А потім на 5 хвилині домашнього матчу ми забили і зрівняли рахунок. Потім пропустили на 38, 1:1. Важкий другий тайм, але Шепелєв рикошетом забив. 2:1 і Динамо полетіло. Потім рахунок став 2:2, вилучення у бельгійців, вилучення у нас. Але на 90+3 ми забиваємо і рахунок стає 3:2, ще є час вирвати 4:2. Але на останній хвилині від нас втекли і рахунок став 3:3. Тому так, матч був вкрай нервовим. Але за рівнем майстерності, за сюжетом... Ми могли пройти далі, могли. Не вистачило дисципліни, тренерської руки.
За складом ми приблизно однакові. Особливо якщо центр поля посилимо. Тренерська дуель буде. Це цікаво. Та пройти бельгійців можна. Це не Мілан, не Тоттенхем і не Байєр.

Стас сказав...



Как сообщает Lance!, киевское «Динамо» проявляет интерес к 19-летнему вингеру/нападающему «Флуминенсе» Маркосу Паулу.

Отмечается, что руководство «Флуминенсе» хочет продлить с футболистом контракт, который истекает в июне 2021 года. Представители клуба с оптимизмом смотрят на ситуацию.

Представители Маркоса Паулу готовы вести переговоры о новом соглашении, но только если зарплата составит 350 тысяч бразильских реалов (чуть больше 56 тысяч евро по курсу) в месяц, тогда как во «Флуминенсе» пока готовы платить нападающему лишь 290 тысяч реалов (почти 47 тысяч евро).

Но также отмечается, что за ситуацией внимательно следит киевское «Динамо». Футболист нравится представителям украинского гранда, и за него якобы даже готовы предложить определенную финансовую компенсацию.


Ожидается, что вопрос с дальнейшим будущим Маркоса Паулу в «Флуминенсе» решится в ближайшие дни. В бразильском клубе планируют сделать все возможное, чтобы сохранить одного из самых талантливых своих футболистов.

Также источник пишет, что летом прошлого года «Флуминенсе» пытался продать Маркоса Паулу за 10 млн евро. Главным претендентом на футболиста был представитель Серии А «Торино», где хотели взять вингера в аренду с правом выкупа, но стороны не смогли согласовать все детали сделки.

Маркос Паулу считается одним из самых больших талантов «Флуминенсе» за последние годы. Несмотря на свой возраст, он уже провел за клуб 74 матча (14 голов) во всех турнирах.

Также футболист в свое время принял решение выступать за сборную Португалии, и сейчас вызывается в различные юношеские сборные этой страны.
Сезон анонсов и всяческих агентских шоу начался!Интересно каков уровень этого игрока на самом деле?

ViAn сказав...

Це гравець, ціна якого мінімум 30 млн. Шикарний гравець. Але через півроку закінчується контракт. Тут робота агентів. Хто зможе хлопця переконати. Вважаю, що він нам підійде саме на позицію лівого вінгера, або легкого форварда у відтяжці. Це трансфер за який я всіма лапами. Можна взяти талантіще за 10 млн, це якщо врахувати те, що закінчується контракт. В 19 він вже має біля 70 матчів на дорослому рівні, 2 повноціних сезони.

Стас сказав...

Я смотрю снова начались мусорные сериалы!Опять какой-нибудь мусор всучить!Пускай и не за дорого,но...Мусор он и есть мусор.Пора бы уже научиться различать и работать на длинную,а не сиеюминутный результат,которого скорее всего команда с таким"усилением" не достигнет!На сколько хватил Луческу? На сколько хватит понимания руководства ДК?

ViAn сказав...

Стас, а кого ти маєш на увазі під словом "мусор"?

Стас сказав...

ViAn мусор - это наша трансферная политика последние лет...надцать!За редким исключением.Причём это касается не только игроков!

ViAn сказав...

Просто в клубі як не було, так і немає системного менеджменту. Це не стосується Луческу. Я говорю про Михайліченко, про Чохонелідзе. Надзвичайно низький рівень стратегічного менеджменту. По суті у Динамо немає стратегії розвитку. Чи спробує це виправити румун? Безумовно. Але Михайліченко і Резо і далі на своїх місцях. І це дуже сумно.