понеділок, 7 грудня 2020 р.

Динамо Ференцварош. Не будь як Сабо, вболівай за Динамо!

 

Матч із Ференцварошом буде визначальним при відведені підсумків виступу Динамо в ЛЧ. Команди підходять до матчу майже з однаковим підсумком виступів у ЛЧ. Різниця лише в тому, що Динамо має кращу різницю забитих і пропущених. Відповідно нічия в цьому матчі для Динамо є сприятливим результатом. Угорцям же потрібна виключно перемога. Відповідно саме від цього фактору і будуть відштовхуватись обидві команди. Перший матч показав, що рівень майстерності гравців Динамо вищий. За всіма показниками перемога повинна була залишитись за Динамо. Однак коли капітан підводить команду, а тренерський штаб помиляється із замінами – призводить до тієї печальки, яку ми отримали в Будапешті. Ми побачили, що угорці можуть атакувати дуже агресивно, коли відчувають, що суперник поплив. Тому грати на нічию для Динамо в цьому матчі неприпустимо. Треба виходити на поле і доводити те, що ми сильніші.


Ференцварош – команда куди більш досвідчена. Якщо не з точки зору участі в ЛЧ, то з точки зору середнього віку основної обойми – однозначно. Можна нагадати, що Сергій Станіславович має 2 тактики в своїй обоймі. Є тактика для міжнародних матчів, коли його команда грає у 3 центральні захисники. І є тактика для чемпіонату, коли йде гра у 4-4-2. Гра в ЛЧ побудована на швидкісних якостях Нгуена на вістрі. Гра у чемпіонаті – силовий варіант, коли треба проходити масовану оборону. Обидві тактики відпрацьовані за 2,5 роки у керма. І команда легко перебудовується. Матч з Динамо став показовим, бо в другому таймі Ференцварош перебудувався на 4-4-2, вирвавши нічию для себе.


Якою буде тактика Реброва в Києві з перших хвилин? Чи буде це агресивна схема 4-4-2 чи ми побачимо більш обережну 3-5-2? Я все ж ризикну передбачити те, що він ризикне і зіграє одразу 4-4-2.  По суті Ференцварошу немає що втрачати. Зіграти ж агресивно з перших хвилин, прагнути грати першим номером – було б дуже цікаво. Ми б тоді могли отримати видовищний матч. Бо Динамо точно вийде грати першим номером на перемогу.

Якщо подивитись матч з Барселоною, то гру провалив центр захисту. Іспанці повинні були забивати не 3, а 7-8 голів. Фрімпонг провалив гру. Від нього втікали, він заробив пенальті. Повільний захисник, від якого легко втікали нападники Барси. Цілком можливо, що Куман це передбачив. Можливо і інше, що іспанці відчули цю слабкість на полі. Так само і програв свою позицію правий захисник Ботка. Саме через нього і побудували свої два перші голи іспанці.

Також треба зауважити, що Ференцварош на сьогодні має 4 рівноцінних півзахисника в центрі поля – Сігер, Харатін, Лаідуні і Сомалія. Насправді тренерський штаб може використати їх у будь-якому сполучення. Лаідуні і Харатін – руйнівники, тоді як Сігер і Сомалія – куди більш креативні гравці. З Барсою зіграв більш креативний варіант, у чемпіонаті вийши два руйнівники. Залежно від тактики і буде обраний варіант. Це є дуже цікавий момент.

Для Динамо найцікавішою інформацією з передматчевої стало те, що Буяльський готується завтра зіграти. Все ж для обойми це важливо. Бо була інформація про перелом ребра, а якщо він готується зіграти, то там міг бути банальний забій. Тому відроджується інтрига по стартовому складу. Зрозуміло, що Вербіч зіграє зі старту. А от хто з пари Де Пена і Родрігес вийдуть з перших хвилин – питання. Як і питання Шепелєв чи таки Буяльський. Хотілося, щоб зіграв Нещерет. Бо Луческу дуже не задоволений діями Жори. Взимку Руслан може награватись вже як основний воротар на весну. Головна проблема Бущана – швидкість вводу м’яча після перехоплення. Він суттєво сповільнює контратаки. Тоді як Нещерет в цьому питання зразковий. Та й у грі ногами Руслан кращий. На лінії також. Тому може це була б інтрига, якби не вилучення. Тому все ж скоріше за все зіграє Бущан завтра.

Шанси Динамо на прохід далі у ЛЧ вищі. Тут і рівень гравців, і рідні стіни, і ігрова форма. Під кінець сезону команда стала краще розуміти тренера. Головна проблема – дисципліна всі 90 хвилин на полі. Не вистачає концентрації, досвіду. Це все через молодість багатьох гравців. Хотілося потрапити на трибуни. Але буду вболівати вдома. І хай переможе сильніший.

Дякую за увагу!

35 коментарів:

Oleksii сказав...

просто жахлива гра... грають тупо на нічию, стидно дивиться

Вадим сказав...

Дуже квола гра. Насторожує боязкість з боку киян.

Parker сказав...

Всім привіт!
Усіх з першою та найважливішою перемогою у цій ЛЧ. Вона була не яскравою, але заслуженою. Власне, як і наша участь у весняній частині Лігі Європи.
Розбиратися в деталях будемо завтра, а сьогодні просто трохи радіємо!

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Динамо решило сыграть на результат, расчёты оправдались. Сумели всунуть гол, от Попова нежданчик, уже забыли когда он удачно подключался при розыгрышах штрафных и угловых. Игра конечно не впечатлила, Ференцварош выключил нашу полузащиту, которая сгодилась лишь только при обороне своих ворот. Конечно команда уже устала, ошибки так и лезли как из рога изобилия, на характере терпения добыли результат. Остался один матч ещё с Колосом, его нужно выигрывать чтобы сохранить отрыв от Шахты на весну.

ViAn сказав...

Динамо дійсно зіграло на результат. По суті розбирати цей матч сенсу немає. Дуже багато боротьби, нервів, емоцій. Шведський суддя показав Монзуль як треба судити важкі епізоди. Бо складних моментів було богато. Хтось скажить про пенальті через руку Сидорчука. Але не варто забувати і про інші моменти. Накладка на Гармаші. І цей фол на Вербічі. Монзуль би там точно дала червону. Швед теж довго зважував, думав. Але дав жовту. Плюс накладка на від Лейдуні на Сидорчуку вже при жовтій. Також пожалів. Чому? Бо хотів не заважати силовій боротьбі.
Перемога - перемога. Це заряд на хороші трансфери взимку. У Луческу є вагомі аргументи. Я давно не бачив настільки сильних тактично матчів.

Анонім сказав...

Список потенциальных соперников "Динамо" выглядит следующим образом:
"Манчестер Юнайтед", "Брюгге", "Аякс", "Рома", "Арсенал", "Байер", "Рейнджерс", ПСВ, "Наполи", "Лестер", "Милан", "Вильярреал", "Тоттенхэм", "Динамо" З, "Хоффенхайм".

нам капец))))

ViAn сказав...

По суті з неприємних суперників лише Мілан і Тоттенхем. Зі всіма іншими можна грати.

Стас сказав...

Я правильно понял,Юве и Барса смотрятся пожиже?)))В качестве суперников,конечно!)))А ежели по серьёзному,то,я жду усиления команды и хорошей работы на трансферном рынке!То,что Луч уже упёрся в потолок возможностей нынешнего состава ДК понятно даже тем,кому не совсем дозволено про то говорить!

ViAn сказав...

Стас, я сподіваюсь, що у тебе все добре із здоров'ям? Бо ти якось не приймав участь в радощах по нашому проходу в ЛЄ)). Безумовно Всі інші виглядають далеко не так, як Юве і Барса. МЮ в чемпіонаті в глибокій ямі поки що. Арсенал теж хоча і в ЛЄ вигравав, але в чемпіонаті Артета на грані звільнення стоїть. Наполі програв АЗ, у якого ми виграли. Це все так. Грати можна зі всіма. Мілан і Тоттенхем в цьому сезоні на підйомі. Бо йдуть в своїх чемпіонатах на першому місці.

Стас сказав...

ViAn ,по поводу радости,очень всё на тоненького! И забей первыми фради...А моменты были,то я не знамо чем сие бы закончилось.Луческу танцует от того что у него есть на сегодня и отсюда определяет стратеги на каждый отдельный матч.Пока что ДК нынешнее не совсем его команда,ведь он её не собирал.Я же хочу увидеть его ДК!И без возгласов через третьи рты о том,что они к нам не пойдут, ибо нам они не интересны!

IllyaGIP сказав...

Забей, не забей. Не забили. А если бы забили... но не забили. А чтобы победить, нужно забить. Но победили мы потому, что мы забили , а они не забили. И сие закончилось нашим проходом.
Так после каждого удачного матча можно говорить « а забей соперник первым...» А после каждого неудачного говорить « А вот если бы мы забили первыми» и так до бесконечности находить любое оправдание любому событию. Есть факт победы и точка. А забей не забей и пробей не пробей- смешно уже читать.

Стас сказав...

IllyaGIP,если тебе по нраву игра ДК против фради в Киеве,то...Я в этом совершенно точно не виноват!Мне такая игра не по нраву.Если ты это хотел узнать.Да,результат есть.Но,не будь у нас сейчас Луча,а тренируй Хац или Лёсик при этой самой игре мы скорее всего не попали в ЛЧ.Так что всё очень на тоненького.И потом если смешно,то читать меня вовсе не обязательно.Ведь так проще болеть за ДК будет.

IllyaGIP сказав...

Так а чего не читать то, я люблю посмеяться. Всегда улыбаюсь когда уже в перьевые неудачного матча от Вас уже есть коммент на ветке, а после побед-тишинааа.
Я где-то писал что мне игра понравилась?
В том то и вся суть этой половины сезона что результат есть. Есть выход в Лч и выход или вылет оттуда в Ле. Есть Суперкубок и есть первая позиция. Все здесь обеими руками за трансферы дорогостоящие. Есть победы в тех матчах там где мы проигрывали при предыдущих тренерах. Есть победы в сложно складывающихся матчах. И это меня лично радует по сравнению с предыдущими сезонами. Именно так и достигаются результаты. А можно вечно рассказываться что было бы если было бы...
И фраза « не будь у нас сейчас Луча , а тренируй Хац или Лесик» из той же оперы. Тренер сейчас Луч, а не предыдущие двое.
Мне никак не упрощает и не усложняет больнее за ДК чьи либо комментарии или высказывания.

ViAn сказав...

Стас, я скажу тобі так, що якби Сульшеру не фартонуло, то МЮ не виграв би ЛЧ свого часу. А рука покійного вже Марадони. Будь там суддя уважнішим і пролетіла б Аргентина. Скільки у футболі було ось таких якби? Я тобі більше скажу, що якби не було фарту і рикошету у матчі за ЛЧ в 1998, коли гол забив на останніх хвилинах Шева, точніше рикошетом на 89 хвилині забив гравець чехів у свої ворота. Ми перевели гру в овертай, а там виграли у серії пенальті, то не було б ніякого півфіналу ЛЧ. Розумієш? Не забий ми у такому важкому матчі автогол на останніх хвилинах матчу на фарті. А потім на тому ж фарті виграли серію пенальті. Тому ось ці всі якби... Є факти. Є тактика на матч. Все спрацювало. Не факт, що якби Динамо не пропустило, що не змогли би додати у грі. Впевнений, що змогли бю Але вага пропущеного голу така велика, що була обрана тактика відбору в центрі поля. Вона спрацювала. Ми досягли мети - потрапили у наступну стадію єврокубків.

Leonidas B сказав...

ViAn, когда заржавела железная Спарта, то в том цикле было поражение от Юве в четвертьфинале, полуфинал был в следующем цикле. Я не понимаю чего часть народа накинулась на Стаса, общий смысл его постов, то что Динамо требуется очень качественное усиление по крайней мере в центральную зону, чтобы оно стало сильнее и прогрессировало дальше, а чем дольше сие будет продолжаться, то мы будем гораздо больше надеяться на фарт и от части на сыграй сверх не могу, а остальное нюансы.

ViAn сказав...

Леонід, не хочу сперечатись. Але Динамо Ювентус - 18.03.1998. Спарта Динамо - 26.08.1998. Може дійсно 08 місяць іде раніше 03. Але Спарта Динамо і прохід через серію пенальті в ЛЧ був саме у тому сезоні, коли ми потрапили в 1/2 з Баварією.
Стосовно трансферів, які дадуть змогу грати на рівних з топами - повне перезавантаження атакуючої групи. Бразильців треба купувати за 30-50 млн євро, краще у віці 19-20 років. Тоді через два сезони з такою групою півзахисту і атаки ми зможемо потягатись з топами. Значить 6 мінімум 6 гравців по 30 млн - 180 млн. І що? Треба ставити реальні цілі. Без інвестицій, не один трансфер, а мінімум 5-6, трансфери не якихось бразильців за 3-5 млн. Треба брати топові таланти. Верона, Меніно, Кайо з Сантоса, Маркоса Пауло... Тоді є шанси. А так)) Власні вихованці і парочка непоганих бразильців рівня Лінкольна. Це дасть змогу боротись за золото і за вихід у групу ЛЧ. На сьогодні - наш максимум. І на завтра також.

Стас сказав...

ViAn,правда где-то посредине.30 лямов за одного 19-ти летнего бразила это...Никто в нынешнем ДК Лучу не позволит!А тем более 6 разил за 30 каждый.о и 4,5 ляма это не наш выход.Ибо это вообще не усиление и просто деньги на ветер.И убедились уже в этом многие.И даже те,кто боится про это сказать.А вот 30лямов за 2-3-ёх игроков в целом...Команда станет сильнее и ей будет намного проще попадать в групповой турнир ЛЧ.Я уже писал,что жду конкретного усиления состава.Клуб с помощью Луча заработал почти 40 лямов и сказать про то,что на хорошие трансферы нет денег в этот раз не выйдет.Понимает ли это руководство ДК или оно живет одним сегодняшним днём?Вот зимой и увидим!И летом увидим.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Oleksii сказав...

всі чекають 30 лямів на 2-3 гравців! для чого скажіть??? щоб грати в УПЛ? де крім кротів соперників немає?(який нормальний гравець прийде в наше болото УП?) для ЛЧ? і дійсним складом можна виходити, тим паче через рік команда вже буде ще сильнішою. подивіться правді очі, навіщо Суркісу зараз витрачати кучу грошей? для чого?? щоб інколи взяти 1очко з якимось грандом?
ви як діти, їй Богу.

ViAn сказав...

Якщо будувати команду для сильних задач в ЛЧ, то треба дивитись на реалії. Давайте подивимось. 15 років тому шахта купила 20-ти річного ферну за 8 млн, трохи пізніше 18-ти річного Вілліана за 14, Дугласа Косту в 19 за 8 млн. Можна продовжувати цей список і іншими гравцями. За цей час цінники суттєво виросли. Як кажуть фахівці у 3-4 рази. От подивіться на останні придбання швхти. Майкон за 7, Фернандо за 5 і Тете за 50% прав за нього 15 млн. Тобто по факту 30. Ще є Додо, Сіпріано і Вітао. Їх також взяли за 2, 1 і 4 млн відповідно. Плюс Маркос Антоніо прийшов вільним агентом. Якби за нього платили, то це були б також 15-20 млн. Додо не заграв одразу. Його відправили в оренду в Португалію. Вважаю, що він є трансферною знахідкою селекції. Хоча у захисті від нього багато проблем. Надійність дуже слабка. А работа на атаку хороша.
Майкон, Сіпріано, Фернандо... вони взагалі або майже не грають, або коли грають, то це посередній рівень. Тете - дійсно талантіще. Але ж і ціна. Маркос Антоніо - також великий талант. Вітао взяли молодим і поки він за 1,5 роки у шахті по суті зіграв 5 матчів. Хоча дійсно вже скоро 21. І він по суті нічого не награв за цей час у дорослому футболі.
Тому треба розуміти, що гравці групи атаки нормальної якості коштувати менше 25 млн не будуть.
А по тому, що відбувається зараз на полі... Селє у першому таймі червону не дали. Він там відірвав ногу Шапаренко. А тут пішла робота над тим, щоб шахта Динамо наздогнало. Жахливе суддівство ми спостергіаємо вже який матч поспіль проти Динамо.

hunter сказав...

Ребята ну это дно причем беспросветное дно ничего с этими "игроками" даже Лобановский не сделал бы

ViAn сказав...

Це перша втрата очок в матчі, в якому не треба було втрачати. Плюс надзвичайно жахливе суддівство. Але ми і далі залишаємось на першому місці. Щоб там не було і як би нас не намагались засудити.

Стас сказав...

ViAn ,никакие судьи не мешали Супряге и Караваеву забивать в пустые ворота!Наша проблема в том,что у нас слишком мало игроков на поле способных делать разницу.И возгласы а зачем просто тратить деньги под ЛЧ выглядят нелепыми.Как сегодняшняя игра ДК!

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
IllyaGIP сказав...

Так, дійсно. Добре, що зберегли першу позицію. Суддівство було з однієї сторони більш менш по ділу, а з другої де червона в першому таймі для Сєлі. Чому не дивились повтор?
Стас , на рахунок того, що ніхто не заважав Супрязі забивати - згоден. Дали йому пів сезона, шансом він поки не скористався і близько.
Ну а Луч красава, завів команду своїм виходом на поле)))))

Стас сказав...

IllyaGIP,Луческу не выдержал и на прессухе уже откровенно высказался о том,что команде нужно усиление!Если в команде только два чела способны идти в успешный обыграш один в один,то...Это команда первого места не возьмёт.

IllyaGIP сказав...

Стас, все он правильно сделал я думаю. Выбрал очень правильный момент. Конец сезона, сложный матч и тд. Пару недель и наступит час X
Но положа руку на сердце , я рад этому полугодию.

ViAn сказав...

Unknown - зареєстрований профіль в гуглі. У нас вже багато років є правило, що профілі, які не підписуються, їх коментарі видаляються. Для прикладу, Стас, - не зареєстрований профіль. Просто підпис. Анонімні коментарі видаляються завжди. Тому підписуйтесь. Це дуже легко навіть з телефону зробити.

ViAn сказав...

Так, судді не заважали Караваєсу забити. Але будь-яке рішення повинно бути адекватним. Ставити пенальті у такому моменті, як поставили в ворота Динамо - цирк. Не видаляти гравця за стрибок, як це зробив Селя - злочин. Він брутально стрибнув в ногу. А от видаляти за просту накладку, як це зробив Шепелєв, це смішно. Там не було ніякого злого умислу, не убло прямої ноги, не було стрибку, просто накладка. Жовта - максимум. У нас дивляться не динаміку, а стоп-кадр)) В стоп-кадрі момент Селезньова дійсно не виглядає так страшно, але у стрибку, в ногу... це можна відірвати стопу. Тому судді знищують футбол.
А те, що Динамо провело місяць в шаленому темпі, коли ігри через 2 дні на третій, у всіх треба здобувати очки - дуже жорсткий темп. По суті у команд зараз немає тижня навіть на передих. Таке замутили. Он Дортмунд сьогодні влетів 1:5 Штутгарту. Баварія горить. Команди, які грають місяць в такому нон-стопному темпі, не витримують. Зрозуміло, що налаштуватись на Колос дуже важко. Мотивація є, а ноги вже не біжать. Погано, що втратили очки.
Луческу сказав просто, що йому потрібен рік, мінімум рік, щоб підняти рівень команди без трансферів. Якщо результат потрібен, то треба робити серйозні, дорогі трансфери. 2-3 якісних гравця - зробить в команді запас міцності. Всі це розуміють. Тому почекаємо. Відпустка пішла. А у ІМСа пішов час на трансфери і підсилення Динамо.

Leonidas B сказав...

Да ViAn извиняюсь по хронологии ошибся, ты прав. По поводу вчерашнего матча в первую очередь виновата сама команда, которая ни шатко не валко провела первый тайм и позволила ситуации выйти из под-контроля, а ведь так уже не единожды было, а много, много раз. Плюс реализация, Динамо сейчас слишком заточено, чтобы реализовывали полузащитники (Цыганков, Вербич, Буяльский) часто эти игроки перетягивают одеяло на себя, на них начинает работать вся команда, когда они в форме всё идёт как по маслу, в случае усталости, не в форме в Динамо начинает хромать реализация. Супряга при таком построении уже забывает как нужно забивать. Чтобы отчасти поправить ситуацию Динамо и нужен нормальные центр, нормальные игроки вместо условных Сидорчука, Буяльского. Ну и с течением времени и на остальные позиции требующие доукомплектования. А схему покупки легионеров при хорошем тренере - полгода и качественный легионер 10-15 млн. в количестве одна штука, тогда получится безболезненное вливание нового человека в команду, а не скопом брать три четыре человека, но подешевле. Динамо сейчас нужен лидер, профессионал, который сможет повести за собой команду, пока такого человека нет, Луческу старается брать на себя эти функции но он не на поле, в Шахте у него был Срна.

ViAn сказав...

Леонід, треба бути реалістами. Треба дивитись хронологію. Команда потрапляє у важку ковідну історію. По суті від ковіду Динамо відходило біля місяця. Доходило до того, що гравці отримували негативний тест і вже через день-два грали. Я про Попова, Родрігеса, Циганкова і інших гравців. Все це проходить через матчі з шахтою, збірну, ЛЧ. Ми ж розуміємо, що темп матчів без зупинки - лише переїзд, відновлення і наступна гра... Останній місяць для Динамо - дуже важка історія. Ми не мали матчів проти свого Маріка, де наш головний конкурент поставив другий склад і дав паузу основним гравцям. По суті Динамо потрапило в дужу важку полосу через ковід і темп. Чудово, що не дивлячись на всі ці складнощі ми зберігли 1 місце в чемпіонаті і вийшли в ЛЄ. Всі задачі виконали. Так, важка остання гра по суті вже на останньому подиху. Плюс Луческу помилився. Ні, він виявився людиною і тому дав можливість Де Пені поїхати додому, до свого перевенця. Але хіба Де Пена був би вчора зайвим? Тренер цим рішенням дав вербальний сигнал Команді. Рішення людяне, але якщо потрібен результат, то відпустку не отримує ніхто до останнього дня.

ViAn сказав...

Менеджмент шахти сьогодні вчергове показав, що рішення продумуються, узгоджуються і приймаються наперед. Черговий технарь на свою користь отримали. Ось такими кроками вони продовжують вже багато років крокувати. Мерзотники. Вибачте мене за мою хфранцузьку.

Стас сказав...

«Разговор Луческу и Суркиса состоялся. На фоне кляксы с «Колосом». Насколько стало понятно, риторический вопрос румына о том, что можно выиграть с некоторыми «игроками» был услышан. Соответственно, ждем зимнего усиления», — написал источник.
Оно может и враки,но...Надежда умирает последней!

ViAn сказав...

Стас, кому ти віриш? Ці розмови відбуваються кожного дня. Рішення давно прийняті. Позиції давно обговорені. Це не відбувається ось так сіли і поговорили. Розмови будуть і далі відбуватись. Є давно сформовані списки на вихід, список на вхід. Є по кожній позиції мінімум 3 варіанти. Попередні перемовини вже були проведені. Гравців не купують з бухти-барахти. Тому впевнений, що є рішення, є трансферний бюджет. Все є.
А обговорили на зустрічі підсумки сезону. Луческу висказав свої думки, ІМС свої. Робоча зустріч. У них такі зустрічі відбуваються регулярно. Тому просто зачекаємо і побачимо результати.

hunter сказав...

Суркис уже сказал об усилении-Беседин подтянется и Русин восстановится.Луч будет сливать воду при таком усилении