пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

Подвійні стандарти. Чому я не можу піти на футбол?


До завершення футбольного року залишились 3 гри. І кожна з них має величезне значення. Треба здобувати перемоги, щоб входити в Новий Рік із оптимізмом, з відчуттям того, що все йде за планом. Поки дійсно все йде за планом. Ми перші в чемпіонаті, ми маємо хороші шанси на прохід в Лігу Європи. Команда вже майже відійшла від позитивних тестів на ковід. По суті для Динамо все пройшло не так критично, як це могло б здаватись. Ускладнення з організмом отримав лише Мікель Дуелунд, який дуже важко переніс інфекцію. Історія данця в Динамо – суцільна полоса невдач. Хоча сама його фігура викликає багато запитань. Так для прикладу, він живе із хлопцем. Правда говорить, що в Данії його чекає дівчина. Скільки вони вже не бачились? Цілком ймовірно, що жити з іншим хлопцем – нормальна сучасна тенденція. Це ж абсолютно не футбольна справа копатись в чужій білизні. Та от кар’єра абсолютно не складається. Травми, відсутність форми, тепер проблеми після перенесеної хвороби. Коли в останнє Дуелунд показував якісний футбол на полі? 22.02.20 в матчі проти Ворскли він показав надзвичайно яскравий футбол. Після того вже такого футболу не було. Та й особливо довіри він останній рік, тим більше у Луческу, не отримує.


ПодвійнДуже хотілося б завтра сходити на стадіон ім В.В. Лобановського на матч проти Маріка. І через тиждень також пішов би на матч проти Колосу. Що вже казати про матч із Ференцварошом? Тут присутність вболівальників – вкрай важлива історія. Але ні, на футбол ми потрапити не можемо. Правда ця заборона ніяк не торкнулась мера міста Віталія Кличка, який відвідав домашній матч Динамо з Барселоною. Це та історія про те, що на словах мер каже сидіти всім вдома, а сам ковід підхопити встигнув, бо ж є дуже багато доказів того, як він не дотримувався тих правил і обмежень, про які всім розповідає з Хрещатику 5 днів на тиждень.

А ви бачили що було минулої п’ятниці в магазинах? Повно відео і фото в соц. мережах. Що було в супермаркетах із технікою? Що було в різних продуктових супермаркетах? Чорна п’ятниця? ТЦ закривали на вихідні. Весь Київ стояв у корках. Народ масово їхав по магазинам, щоб закупитись, посидіти в кафе і погуляти, сходити в магазини, в кіно. Бо ж попереду був локдаун вихідного дня. Чи зробили цими обмеженнями краще? Ні. Навпаки, в п’ятницю просто забили магазини людьми. Створили штучний дефіцити.

Футбольні клуби у всьому світі – структури, які заробляють гроші. Які є джерела доходів? Реклама, спонсорство, трансфери, квитки. Влада багатьох країн, в тому числі і у нас, свідомо йде на заборону відвідувань футбольних матчів. Тим самим лишаючи клуби одного з джерел фінансування. В багатьох країнах – суттєва стаття бюджету. Для Динамо – та стаття, яка давала можливість покривати оренду стадіону, експлуатаційні затрати. Можливо не повністю. Але частково покривати можна було. В середньому на домашні матчі приходило 12-14 тисяч останні роки. І зараз цих людей легко можна було б розсадити на 70-ти тисячному стадіоні з дотриманням всіх правил і вимог. Пару мільйонів гривень, які б принесли ці глядачі, точно були б підтримкою стадіону, його працівникам і футбольному клубу.

Так, в часи пандемії, якою всіх залякали, походи на футбол – не є справою першої необхідності. Хоча насправді – частина прав і свобод громадянина. Обмежуючи мої права і залишаючи їх за собою влада тим самим порушує Конституцію. Можна знайти в соціальних мережах фото і відео з концертів, які відбулись у листопаді з грубими порушеннями всіх карантинних протоколів, обмежень. Концерти Меладзе в Києві і Одесі, повні зали, більшість без масок. Концерти Время і Стекло по Україні. І знову повні зали, всі без масок, ніякої соціальної дистанції. Так само легко знайти масові концерти від Вечірнього Кварталу, це ж друзі Зеленського? Повний зал, правда так, з розсадкою 2 через 2, але знову половина залу без масок.

Сьогодні, 4 грудня, ви легко можете в Києві сходити в будь-який театр. На багато концертів вже потрапити не можна, все розкуплено. Квитки у вільному доступі також є, в театри, будинок Офіцерів. У Франка сьогодні 2 спектаклі. І є квитки. Правда на найкращий спектакль «Кайдашева сім’я», це ж всім топам – топ, квитків майже немає вже. Це буде 8 грудня. Той самий день, що і матч із Ференцварошем. 10 грудня ви можете легко придбати квиток в Будинок культури і мистецтв СБУ на спектакль Французький поцілунок. Дуже необхідна річ часи карантину для Служби Безпеки України. А 22 грудня активно продаються квитки знову на Вечірній Квартал. Будуть знімати чергове шоу, яке багато хто подивиться в Новорічну Ніч.

Що таке подвійні стандарти? На футбол, який проходить під відкритим небом, з хорошою циркуляцією повітря, де шанси заразитись мінімальні, ходити заборонено. В театри, концертні зали, нічні клуби, правда до 22-00, на словах, ходити можна. А ви приїдьте в Квінс сьогодні після 22-00, подивіться. І їх не чіпають. Зараз починається хвиля корпоративів. Так, не така активна, як минулого року. Але вже багато місць повністю зайняті до кінця року. Скажу відверто, що я за те, щоб життя продовжувалось. Абсолютно за те, щоб можна було ходити в театри, кіно і на концерти. Життя продовжується. Треба жити, а не сидіти в клітках. Але ж чому я не можу піти на футбол?

Дякую!

14 коментарів:

Гриша сказав...

Дякую за статтю все по ділу. Як вам новина від Денисова. Схоже на те що дійсно будуть брати бразильців. Як кажуть поживемо побачимо.

ViAn сказав...

Гриша, це не новина. Те, що Динамо працюватиме на ринку бразилії - абсолютно передбачливо. По суті це один такий ринок, де за адекватні гроші можна взяти гравця дуже високого рівня. По суті середній рівень більшості гравців в Бразилії надзвичайно високий. Красніков співпрацює з Динамо дуже давно. І те, що за певний відсоток від трансферу він готовий надати свої послуги - абсолютно ринкова історія.

Leonidas B сказав...

Мельком посмотрел Локо-Зальцбург, когда искал ссылку на матч Юве-Динамо, на стадионе были зрители, не плотно конечно, а в разнобой. У нас просто не хотят этим заниматься, нет события - нет проблемы, ну а у других всё можно порешать, потому что не бросается так в глаза. А Кличко на матче Динамо - Барса таки присутствовал. По Бразилии тебе ViAn нужно сделать выборку, кого Луческу сможет захотеть, судя из проблемных позиций, посмотришь будет ли у тебя Бинго.

ViAn сказав...

Леонід, я регулярно пишу про бразильских гравців. Повтроювати ті імена, про які я писав влітку, не бачу сенсу. Та й про яких писав восени. Нові імена будуть, безумовно. А в Бразилії завжди є з кого вибирати на всі позиції.

ViAn сказав...

Нещерет в страті. Все стає набагато цікавіше)) Він вчора грав у старті за ю-21))

Leonidas B сказав...

ViAn ты угадал, что Нещерет у страті, решил как ты хотел самоликвидироваться))). Ну а без шуток Динамо слишком заточено на последний матч в группе ЛЧ с Ребровым, как бы потом оно боком не вылезло, игроки не перегорели б и не перенервничали. После забитого гола слишком вальяжно начали катать мяч, не хватало здорового рационализма, ответственности, посчитали что второй мяч вот вот. Провалили центральную зону и остались вдесятером, Нещерет решил себе сделать тернистый путь. Ну потом слава богу класса хватило, чтобы довести матч до победы, в пропущенном мяче тоже разп-цтво что и с удалением, провал. Всё ждём матч с Ференцварошем.

ViAn сказав...

Леонід, Нещерет рятував команду. Так, червона картка. Але він не дав забити супернику після провалу оборони. Вважаю, що він молодець. А Бущан з такою грою може і не зіграти проти Ференцвароша. Ставка на Нещерета буде зроблена. Він вже другий воротар як мінімум. Бойко взимку відчеплять, скоріше за все.

А по грі повне домінування Динамо. Навіть у меншості. І Гармашу треба було забивати ще. Як і іншим. Такі моменти у команди, така слабка реалізація. Перемога спокійна і переконлива. Хоча дійсно пропускати не треба було. Та 3 очки набрали. Попереду 2 матчі залишились. Не думаю, що сьогодні була ставка на іншу гру. Вийшли налаштованими і номально зіграли.

ViAn сказав...

І ще хочу прокоментувати суддівство. Епізод 1 - Топалов і накладка на ногу Кендзьорі в стрибку прямою ногою. Пряма червона без варіантів. Величезний ризик нанести травму гравцю Динамо.

По Нещерету є думки, що там фолу не було. Я так не думаю. Червона дійсно була.

По пенальті на Кендзьорі. Якщо це не пенальті, то я тоді у футбол не грав. Поляк виграв позицію, був першим на м'ячі, вривався і його просто відверто і брутально стопорнули. Пряма червона за фол останньої надії. Він же один на один вилітав.

Мишньов і Петерман. Епізод ближче до кінцівки матчу. Обидва вже мали по жвтій карточці. Мишньов в центрі поля робить брутальну накладку на Шапаренко, який протикає м'яч далі. Петерман так само робить накладку, а наш гравець прокидає м'яч далі, розвивається атака. Після Шапаренко надають поміч і міняють на Шепелєва. Дві накладки - дві повторні жовті картки. Але VAR працює лише в один бік, завжди проти Динамо.

Стас сказав...

Пишут что, якобы, может вернуться Драгович...Понятно что агенты сего парня не едят хлеб свой даром.Но,я о чём,левоногий центральный защитник с пасом!Это наша цель!Да эта цель не единственная,а одна из.На сколько же вчерась ДК не хватало Буяльского...А я думаю что на сегодня на эту позицию нам нужен игрок посильнее Виталия!Мирча хороший тренер, который может заретушировать некоторые погрешности команды которую он сам и тренирует!Но его возможности явно небезграничны!

ViAn сказав...

Стас, Драговіч - правоногий захисник. Влітку він був цікавою кандидатурою. Тод не було Забарного. При наявності Забарного і Попова казати про центрбека в Динамо - важка історія. Повертається Сідклей, він може закрити дефіцитну позицію лівого захисника, є Миколенко. Буде Тимчик. Як по мені, то на сьогодні центр захисту взагалі не є проблемним місцем. Хіба що умовний Драговіч - гравець на підстраховку на випадок травм і дискваліфікацій основної обойми. Півзахист дійсно потребує підсилення. Думаю, що сюди і будуть основні придбання. Бо в наявності лише один Шапаренко - гравець належного рівня.

Стас сказав...

ViAn ,я знаю что Драго правоногий.Но сие не отменяет того что возможно ищут центр защя.От сея добавлю левоногово центр защя с хорошим первым пасом.Так же от себя добавлю,умеющий выходить из под прессинга...

ViAn сказав...

Стас, пару Попов - Забарний ніхто не буде міняти. Це два золотих гравця. Обидва будуть грати стабільно в основі найближчі роки. Посадити когось з них придбаннях нового центрбека... Луческу такого робити точно не буде.

Стратегія розвитку - власна молодь. Буяльский і Сидорчук - ті позиції, які для продажу вже не такі актуальні. На них не заробиш сильно. Шапаренко - інша справа. Тільки 22, можна розвивати ще декілька років і у 24 продати. Те ж по Циганкову, Шепелєву, Супрязі. Там де можна заробити, там буде грати переспектива. Захисник - лише для глибини складу. І точно не для того, щоб посадити на лавку Попова чи Забарного.

Oleksii сказав...

теж впевнений, що шукають ЦЗ, не просто так Луч, після матчу з Юве, сказав про вік центральних захисників і брак досвіду.

ViAn сказав...

Досвід - справа наживна. 6 матчів у ЛЧ - величезний досвід. Більшість гравців за всю свою кар'єру стільки досвіду не здобувають. Тому пару Забарний і Попов ніхто не чіпатиме. З точки зору стратегії розвитку клубу - абсолютно неправильне рішення. А от придбати умовного Драговича чи Віду, щоб гравець був завжди на підхваті, щоб замінити когось з основної пари, - нормально. Такого гравця в центр захисту дійсно не вичтачає. Не вистачає таких гравців і в атаці, і в півзахисті. Досвід - досвід.