вівторок, 16 лютого 2021 р.

Динамо Брюгге. Хочеш розсмішити Бога? Розкажи Йому про свої плани.

Ось так коли готуєшся писати анонс до матчу, то абсолютно не очікуєш того, що матч може не відбутись. Все це дуже гостро виглядає у світлі сьогоднішнього слухання справи Швейцарія Україна в CAS. Це вчергове підтверджує прості істини, що хочеш насмішити Бога? Розкажи Йому про свої плани. Тому наразі сформувати чіткі прогнози по цьому протистоянню – важка задача. Наразі невідомий склад Брюгге, який зможе приїхати в Київ. Не відомо і те, чи змусить Динамо здавати повторний тест бельгійців в Києві. Така можливість є. І, як показує практика, при епідемії ковіду в командах, кожна секунда важлива. Бо тест може бути негативним, а вже через годину позитивним. Тому ті тести, які бельгійці здали вчора у себе, які вже відсікли від команди 4 гравців основної обойми і головного тренера, не є показовими. В Києві можуть відпасти ще 3-4 гравця. Такими козирями треба користуватись.

Насправді у Брюгге велика обойма гравців. Але на вирішальні матчі основна обойма зменшується до 14-15 гравців. І 3 гравці з цієї обойми вже мають позитивний тест, я про лівого захисника Денсвіла, про атакуючого півзахисника Де Кетелара, про Ванакена. Кажуть і про Ланга, але це далеко не факт. Стартовий склад на сьогодні можна сміливо назвати боєздатним – Міньоле, Мата, Коссуну, Мечеле, Рікка, Баланта, Рітс, Вормер, Ланг, Окереке, Дост. Тепер втрата будь-кого з цього списку стає критичним з точки зору структурної побудови гри. Бо тренер Брюгге довгий час шукав оптимальну обойму. Взимку команда втратила достатньо гравців хорошої якості. Я про захисника Сімона Делі, який забивав на 1,5 роки тому. Івуарієць в цьому сезоні дуже багато помилявся позиційно. Головним активом команди був Крепін Діатта. Його також продали, хоча і не за ті гроші, яких він коштує. Напевно у бельгійської команди важкі фінансові часи. Плюс відпустили Денніса, який так само, як і Яремчук, хотів піти в чемпіонат посильніше. От і пішов в Бундеслігу. Впевнений, що тренерський штаб зробив вкрай важливу психологічну роботу. Всі побачили, що якщо є хороша пропозиція, то гравця відпустять. Якщо гравець знизить до себе вимоги, то його відправлять в оренду. Чіткий мотиваційний посил.

Я думаю, що все треба розглядати в комплексі. Робота над мікрокліматом надзвичайно важлива. Як і те, що клуб взимку зумів закрити головну проблемну позицію. Я про місце центрального нападника. Досвідчений Бас Дост заграв одразу. Заграв так, ніби вже 5 років знаходиться в команді. Досвід і майстерність – дійсно велика справа. Тому зимове трансферне вікно звузило вибір тренерського штабу для маневрів Але основна обойма почала нарешті показувати гру і давати результат.

Модель гри команди дуже схожа з тією, в яку грає Динамо. Високий пресинг, накриття захисників при розіграші м’яча зі своєї половини поля. Головна задача – не дати вийти спокійно супернику з оборони в атаку. Достатньо затратна задача. Та у Брюгге є гравець, який нагадує за своїми характеристиками Артема Бєсєдіна. Бас Дост дуже добре працює у відборі, активно тисне на захист, воротаря. Артем молодше. Бас куди досвідченіший. У нього за плечима Бундесліга, де він показав себе сильним форвардом.

Хочеться розібрати один простий епізод з гри. Ланг віддає пас на Доста з глибини. Голландець відривається від захисту і в один дотик робить парашутик за спину оборони на Ванакена, обрізаючи всю оборону. Для бельгійців це типова модель в атаці. Такі різноманітні трійочки вони розігрують 3-4 рази за матч. Відчувається, що це награється на тренуваннях. І в основі покладено неочікуване підключення в атаку Мати, Ванакена, Рітса, Вормера, Окереке. В цьому моменті Ванакен не потрапив в дальній кут. Але момент на 100% гольовий.

Крайки на флангах атаки – інвекторні вінгери. Зміщуються органічно в центрі, звільнюючи фланги для захисників. Правша Ланг грає зліва, а лівша Окереке справа. Трійка дуже добре взаємодіє. Підлаштовується один під одного. Ноа Ланг заслуговує величезної уваги. Це гравець, який в цій команді робить різницю. Він загострює гру сольними проходами, розумними передачами. Безумовно в достатньо сильній команді зростає гравець топового рівня.

Трійка в півзахисті незмінна всі ці  роки. Втрата Ванакена стається не вперше. Але на такий відповідальний матч – дуже вагомо. Бо тріка така, що всі працюють на відбір. Кожен з гравців має сильний пас, удар, розуміння футбол, вміння грати під тиском. Універсали, які однаково сильно грають на оборону і на атаку. Я б не виділяв нікого з них. Сама головна цінність – зіграна трійка, де є розуміння маневрів, взаємозамінність. Ванакен часто опускається в зону центральних захисників. А потім з’являється на позиції центрфорварда. Те ж саме можна сказати і по Рітсу. Це організовані процеси. Ванакен часто зміщується на лівий фланг, Рітс на правий. А тріо атакуючих гравців опиняються в штрафному майданчику. Кожен маневр продуманий, награний, зважений. Цікаво як буде виглядати оновлена трійка без одного з лідерів в Києві.

Великим козирем Брюгге є стандартні положення. В старті завжди є 4-5 гравців із зростом за 190. Ванакен 194, Дост 196, Де Кетелар, Окереке і Коссуну мають 192 см. Надзвичайно потужна команда, яка активно використовує цей фактор на стандартах. Можна легко побачити, що в атаку на стандарти ходить по 9 чоловік. Ризиковано залишати лише 1 гравця в обороні. І це не останні секунди. Це рахунок 0:0 на початку матчу. Коли рахунок більш переконливий, то в обороні залишають 2-х гравців.

Слабкі сторони? Як по мені – лівий фланг. Рікка і Ланг є достатньо проблемними. Відбір – не їх козир. Саме тому сюди і купили Денсвіла, який куди краще виглядає у відборі. Та він відпав. Тому фланг Циганкова – дійсно та площина, через яку можна будувати плацдарм для успішного результату. Так само при високому пресингу легко побачити розриви між лініями. Цим треба користуватись. Це гарний плацдарм для швидкісних атак.

Ще тиждень тому шанси Динамо проти Брюгге виглядали достатньо песимістичними. Тепер же втрутився ковід-19. Це змістило ваги. Баланс у грі Брюгге буде порушений. Невідомо який склад буде зібраний через тиждень на матч відповідь. Невідомо і хто зможе зіграти в Києві. Початок ковідної епідемії у бельгійців – бонус. Однак не треба розслаблятись. Важливо зіграти у свій футбол. Максимальна концентрація, налаштування, використання своїх можливостей. Яким би ослабленим не був суперник, бо це потужна команда, яка зараз в накаті. Та й не треба забувати, що це може бути хитрість. І що у суперника всі здорові. В будь-якому випадку цей матч є черговим виміром якості роботи Луческу в Динамо.

Дякую за увагу!


23 коментарі:

Стас сказав...

ДК нынешнее не пройдёт нынешний же Брюгге.Таков мой прогноз.

ViAn сказав...

Стас, може і не пройде. Але є фактори, які неочікуванно втрутились у розподіл сил. Все змінюється. З кожним днем кількість хворих у Брюгге буде тільки збільшуватись. Це процес по накату. Після позитивного тесту 2 тижня на самоізоляції. Тому все буде ой як весело. Бо на матч відповідь взагалі можуть вийти дублери. А можуть бути і технарі від УЄФА що в Києві, що в Бельгії.

Leonidas B сказав...

Спасибо за разбор Брюгге ViAn, как раз подходящий тест для сегодняшнего Динамо на профпригодность, ждём четверга, когда по идее должны сделать анализы уже в Киеве перед игрой, на мой взгляд вполне адекватное требование, болеть ведь никто не хочет, Динамо как никто в ЛЧ из-за этого пострадало. Уверен, что Динамо будет собрано и мобилизовано, главное не допустить ошибок, которые повлияют на результат. До ковида у Брюгге соглашался на нулевую ничью в Киеве, а сейчас аппетит вырос.

ViAn сказав...

Леонід, насправді навіть з усіма основними в обоймі задача проходу Брюгге не є надзвичайною. Це команда одного рівня з Динамо за підбором гравців. І тут багато що залежить від фактору вдачі. У матчах 1,5 роки тому вдача була на боці бельгійців. Хоча обидва матчі були рівними. Побачимо куди схилиться на цей раз фортуна)). Але я приєднуюсь до думки, що ЛЄ наразі не є пріоритетом для Динамо. Чемпіонат куди важливіше.

hunter сказав...

А Суркис все глаза людям замыливает нет бы рассказать когда будет усиление клуба,он рассуждает почему крототренер не в тройке лучших

ViAn сказав...

Луческу так само сьогодні пішов від прямого запитання про відсутність підсилення взимку. Почав казати, що ми готуємось, щоб показати максимум.

Стас сказав...

ViAn ,чьё то враньё вылезет кое кому боком! И это очень чётко нужно понимать.(((

Гриша сказав...

Мне вот интересно у Суркисов нет денег бывает в жизни все или может по другим причинам не хочет тратиться.

ViAn сказав...

Стас, обман завжди вилазить боком. Але ІМСу не звикати.

ViAn сказав...

Гриша, я є них гроші. На 1 хороший трансфер точно вистачить. Під хорошим трансфер я маю на увазі трансфер за 20-25 млн. І на два доволі добротні, я про гравців за 10-15 млн.

ViAn сказав...

Тести в Борисполі вибили ще одного гравця схоже. Основного опорника Рітса.

Стас сказав...

В первом тайме Сидор привычно обрезается в центре поля....Удивительно?

ViAn сказав...

Видно, що Брюгге має кращу, суттєво кращу ігрову форму. А наші дуже обережно грали, без ризиків, без наглості, без агресії. Все аби на ноль зіграти. І у підсумку пропустили. Не вистачає індивідуальної майстерності. Де Пена на такому рівні виглядає дуже погано. Краще б грав Родрігес з перших хвилин. Ну, і Вербіча дуже не вистачає. Він дав би більше агресії, швидкості. Рахунок цілком логічний. Як і те, що наші шанси на прохід, навіть проти ослабленого Брюгге, вкрай низькі.

Стас сказав...

ViAn ,всё те же проблемы в центре поля.ни не делись никуда.И не денутся покуда не будет хороших покупок.Как я и говорил ДК остаётся сосредоточится на родном чемпионате.Бельгийцам мы, считай, уже проиграли...Ну и Де Пена...(((

Leonidas B сказав...

Бельгийцы контролировали игру а Динамо временами делало попытки как-то переломить ситуацию, один раз удалось, но и Брюгге использовал свой момент, ничья в пользу гостей. В Бельгии скорее всего проиграем, но будем верить в команду, всё же там Брюгге будет больше раскрываться чем в Киеве, будет больше шансов, но и у бельгийцев тоже будет гораздо больше моментов чем здесь.

Parker сказав...

Привіт усім!
Не сказав би, що ми виглядали якось дуже блідо на фоні "Брюгге". Кидається в очі брак ігрового тонусу у нас і його наявність у суперника.
За тиждень вже нам слід буде бігти в атаку, хоча, при цьому, усі ті, хто має позитивні тести також пропускатимуть гру.
Продовжуються наші проблеми при стандартах суперників: нас за це карали в ЛЧ от і сьогодні отримали після кутового.
На мій погляд, наша центральна вісь, як мінімум, не поступалася бельгійцям, єдине питання полягає в тому, яке завдання мали півзахисники суперника.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Сидорчук - Сидорчук. Дуже погана гра від нього. Погоджуюсь, що невистачає ігрового тонусу. Але це і так зрозуміло було перед матчем. Кількість з позитивними тестами у бельгійців ще збільшиться за тиждень. Але головне - не боятись грати агресивно. Сьогодні був занадто обережний футбол.
Та дійсно пройти Брюгге можливо. Та краще зосередитись на чемпіонаті. Поки це наш максимум з цим складом.

Стас сказав...

Я всё удивляюсь на некоторых болел ДК,говорят это слабый Брюгге!)))Ребятушки,а мозгов не хватает сказать правду? Это очень и очень слабое ДК! Я вообще не понимаю,а с чего это ему быть сильным?Может я тупой и мне кто-то разжуёт на эту тему! Мы что как-то кардинально усилились этой зимой? Нет?Тогда что? Луч способен подчистить и подмарафетить,а вы чего ждали?Чудес? ДК нынешнее имеет очень средненький состав,в котором нет звёзд экстракласса.Циганков лучше других это да,а далее?Ну,если ты изначально покупаешь посредственных игроков единственный плюс которых состоит в их малой цене,то что ты от них ждёшь?Ты от бесплатного Де Пены чудес ждёшь? Или думаешь о том, что Сидорчук вдруг ни с того ни с сего перестанет обрезаться? Ты серьёзно так считаешь?Если да,то ты идиот! Ждём лета с глупой надеждой на то что ИМС,почешется и купить для команды несколько толковых игроков.

Parker сказав...

Привіт усім!
Літа я, звісно, очикую, та не для того, щоб поспостерігати, як ІМС почухається і когось придбає. Ми не "Барселона", не "Реал", не МС і, навіть, не середняки топових чемпіонатів. Треба забути про придбання коштовних гравців, часи дурних грошей від Коломойського та Фірташа більше не повернуться. Наше завдання, на мій погляд, активно виховувати свою молодь, рекламувати її в єврокубках, продавати, вишукувати талановиту молодь на ті позиції, яких бракує у власній школі, іноді дозволяти собі підсилення штибу Баса Доста, Бангура, Вукоєвича чи Велозу. Жодне з цих придбань не перевищувало 7 млн. і це в часи, коли ринок був доволі активним.
Єдина проблема - адекватний тренер, адже Луческу вже далеко не хлопчик. Хай живе довго, та все ж хотілося б чогось подібного, тільки молодшого. Можливо, когось з німців, австрійців, швейцарців, бельгійців, тобто з тих країн, де наголос зміщено у бік не індивідуальної техніки, а дисципліни, тактичної грамотності та фізичних кондицій.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker,те семь это нынешние 15-17!Своя молодёжь это хорошо,даже я бы сказал,что сие можнось и за основу взять.Только исключительно за счёт своей собственной молодёжи никто как не выигрывал когда-то так и не выигрывает до сих пор!Вы,милчеловек именно таким видите нынешнее ДК? Я-нет.Я просто говорю о том,что вместо условных Соля,двух последних бразильцев и венгра Кадара да и просто Господи, не к вечеру будет сказано, Белуце можно было купить одного толкового игрока!И как показывает время пользы от этого было бы поболе в разы!И делать это можно,но агенты те что работают при клубе не так часто будут получать свою комиссию за тот мусор что скармливают его ИМС!У меня есть подозрение что этот мусор изначально к усилению состава не имеет никакого отношения,но никаких доказательств у меня нет...

ViAn сказав...

Брюгге - добротна команда. У них не така велика лавка, як у Динамо. Все ж у Динамо склад роздутий. Але в умовах ковіду - не так і погано. По суті у них немає 20 рівноцінних гравців. На сьогодні є 14 гравців основної обойми. На матч з нами вилетіло 5 гравців з цієї обойми. Тому грали Рікка і Дірар. Достатньо середні гравці. Але основна обойма у Брюгге якісніше нашої основної обойми. Лавка запасних гірша. У нас же по суті більшість гравців рівна. Багато середняків, таких як Де Пена, Родрігес, Андрієвський, Шепелєв, Сидорчук, Буяльський, Бєсєдін, Караваєв.... Ясна справа, що розвиток команди - продаж більшої частини середняків. Краще замість Де Пени і Родрігеса мати гравця за ціною їх двох. Так само замість Андрієвського, Шепелєва і Сидорчука краще мати гравця за ціною їх трьох. А в ротації краще мати Бражко чи Білошевського, Волошина Назарія. Це стратегія розвитку, коли є 14 якісних гравців обойми. І є за ними декілька досвідчених майстрів, які вже не на піку, але можуть вийти і заграти на досвіді в окремому матчі. Такий приклад у Брюгге - Дірар. І є 5-6 талановитих молодих хлопців, яким 17-20 років. Це обойма в 22 гравця. Ясно, що ще є дубль, з якого можна видернути в будь-який момент ще когось. Але стратегія Динамо, коли є 30 гравців, але ті, що в запасі, не можуть вийти і підсилити - помилкова стратегія розвитку.
Треба купувати краще 1 гравця за 15, ніж підписувати 3 гравців сумнівної якості.
Я не сперечаюсь по Досту. Це вміння взяти досвідченого бійця, поряд з яким буде розвиватись молодь. Не обов'язково такі гравці коштують дорого. Той же Хунтелар в Аяксі. Він своє грає останні сезони, забиває. Але не є гравцем старту. І взяли його за копійки.
Молодь прогресує швидше з майстрами. Чим класніші майстри, тим швидше прогресує молодь.

Parker сказав...

Стас, нагадаю, що Доста взяли за 5,5 млн., окрім того, зараз в умовах карантину ринок значно просідає. Питання лише у якісному пошуку. Погоджуюсь з тим, що навколо "Динамо" крутяться безліч нечистих на руку агентів, які, за чутками, мають через своїх гравців певний вплив на політику клубу.
Щодо того, що з молоддю ніхто не вигравав - я такого зовсім не казав. Свої виконавці - це не тільки молодь. І взагалі, кого вважати молоддю?! Вже якось висловлювався з цього питання. Той же Циганков, Миколенко, Шепєлєв, Шапаренко, Попов вже не один сезон грають не тільки в ЧУ, але й в єврокубках. Молодий - це Ванат, Волошини, Забарний. Хоча останній за еврокубкову осінь та виступи за збірну різко пішов вгору у розвитку.
Втім, є й Сидорчук, Буяльський, Бущан, Бєсєдін - це з українців.
А ще Кендзьора, Вербич, Де Пена, Дуелунд, Сідклей.
Дійсно, маємо купу гравців, які отримують гроші, але користі від них дуже мало: Караваєв, Гармаш, Андрієвський, Родрігес. Белуце ще не зіграв жодного повного матчу, але вже маємо йому сплачувати операцію та відновлення.
Якісні нападник, півзахисник та захисник - і команда б набула необхідної міцності, це окрім надійності, досвіченості та можливості на тлі цих гравців розвитку молоді.
Той таки приклад Доста демонструє, що за адекватні гроші можна знайти виконавця пристойної якості, принаймні, для завдання перемогти у внутрішній першості і не ганьбитися в єврокубках.
Вже зараз, з составом без нормальних підсилень протягом кількох трансферних вікон, але під орудою нормального тренера ми не зганьбилися в ЛЧ та лідируємо в ЧУ. Свіжа досвічена кров допомогла б команді більш впевнено виступати в цих турнірах.
Приклад того ж таки "Брюгге", "Янг Бойз", "Динамо" загреб демонструє, що розумні інвестиції та власні вихованці можуть регулярно приносити бажаний результат у змаганнях, а ще й успішно продавати своїх гравців.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,нету никакого качественного поиска!Есть его имитация.Нету желания тратиться.Выдавить максимум из того что есть,а дальше хоть трава не расти.И всё.Даже если после ЧМ удасца продать своих нынешних лидеров на взамен им не будут покупаться сильные молодые игроки с потенциальной их перепродажей.Снова будут пытаться засветить свою молодёжь,иногда по мусоркам конечно...Но это если главный тренер разрешит,а он разрешит ибо Луча к тому времени в ДК уже не будет,а будет условный Хацкевич,которого даже спрашивать не нужно будет...