середу, 24 лютого 2021 р.

Брюгге Динамо. Пошуки гри продовжаться?

Зараз вже достатньо людей, які списали Динамо. Відсутність підсилення. Два матчі поспіль, які закінчились нічиєю. І які матчі? Зараз кожен матч на вагу золота. Перемоги на старті року – впевненість гравців у тому, що робота на зборах була зроблена вірно. Саме від цих результатів і залежить впевненість на весну. Поки я особисто бачу кадровий голод. На словах є багато гравців. Вони дійсно присутні у заявці. Але тренерський штаб робить ставку на 14 гравців. Ціла група добротних гравців взагалі не грає. Хоча на словах вони потрібні, на них розраховують. Та от Сідклей, Дуелунд, Лєднєв, Супряга, Ванат, Сирота хоча й присутні у заявці, однак ігрового часу майже не отримують чи не отримують зовсім. І це в тих умовах, що можна робити по 5 замін. Важкі поля, а свіжі гравці можуть повністю перевернути гру. Така вона специфіка тренерського штабу. Основна обойма отримує ігрову практику.

Попереду важлива гра. Важлива з точки зору психології. Прохід Брюгге стане надзвичайним мотивуючим стимулом для Команди. Але за рахунок чого Динамо збирається перемагати? Перший матч став по суті провальним. Дуже багато тактики. Ніяких ризиків. Команда була зажата. Це було і у матчі з Десною в першому таймі. В другому команда побігла, заграла агресивно. І пропустила. Надійність захисту – не про Динамо. У всіх матчах сезону був пропущений гол. І голи типові – помилки оборони. 2 голи з другого поверху. Центральним захисникам не вистачає зросту чи правильного вибору позиції? Можливо воротар не підказує. В атаці ж команда виглядає беззубо. Бєсєдін веде багато боротьби і майже всю програє. Чіпляється за м’яч він більше в центрі поля. Робота ж в атаці взагалі не відстежується. Немає вістря, яке б давало результат. Ті 2 голи в матчі з Олімпіком – ж не робота форварда. Стандарт і перший на відскоках – більше робота захисників. Якихось сольних проходів від форварда ми не бачимо.

Так, на сьогодні є фігура Буяльского, який провів три перші матчі на доволі високому рівні. Він знаходив м’яч в атаці. Отримав дуже багато гольових моментів. Не забив з простих ситуацій. Але зі складних забив двома красивими ударами. Виходить так, що з величезної кількості моментів атака не може нічого витиснути. З Брюгге були 2 хороших моменти у Буяльського. Але він двічі пробив мимо створу воріт. Атака мучиться на полі. Немає цікавих ходів, гарних відкриваннь і реалізація надзвичайно низька. Проти Десни XG 3,5. А забили лише гол з пенальті. Десна ж зі своїх 0,5 XG гол витиснула.

Цілком можливо, що в четвер атака Динамо зуміє витиснути максимум із своїх моментів. Як і очікувалось, що Брюгге за тиждень втрачає ще двох гравців на тестах. Я про Де Кетелара і Сімона Міньолє. Достатньо критичні втрати, якщо порахувати вже ті, які були тиждень тому. Та не варто розраховувати на слабкість суперника. Треба брати своїми плюсами. До того ж психологічно Брюгге, який боявся Динамо у першому матчі, відчув, що цілком можна грати. Атака Динамо не виглядає загрозливою. Циганков поки не вирішує. Можна обґрунтувати це якістю газонів. Перед очима так і стоїть ривок Віктора в матчі з Десною і м’яч, який падає в яму, підстрибує йому в коліно і залишається розводити руками, бо атака зірвана. В Бельгії поле буде якісним. Тому можна буде оцінити потенціал цього Динамо вже на якісному газоні.

Ситуація так і залишиться, що Брюгге зараз в накаті. І їх гравці, навіть запасні, мають кращий технічний рівень оснащеності ніж більшість гравців Динамо. Стандартні положення і далі несуть велику небезпеку, бо у суперника дуже багато гравців зростом за 190 см. І суперник вже знає, що має в цьому моменті суттєву перевагу. Шанс Динамо – здивувати складом. Зробити ставку на інших гравців. Можливо змінити схему на 3 центральні захисники. Випустити іншого воротаря, Дуелунда чи Лєднєва, Родрігеса, Сідклея чи Ваната. Ванат може стати дуже неочікуваним кроком. Може він буде поступатись Бєсєдіну у боротьбі. Але технічний рівень, гольове чуття, вміння використовувати напівмоменти, якісно працювати на партнерів у завершальній стадії – його надзвичайно сильні риси. І ще одним фактором може стати Едуард Соболь. Так вже склалось, що всі матчі проти команд з українцями у складі склався для Динамо позитивно. Тому якщо він зіграє – може бути позитивним сигналом. Особливо для Циганкова.

Дякую за увагу!

21 коментар:

ViAn сказав...

Як я і прогнозував, що Луческу здивує. Побачимо як зіграє цей склад. Поки вочевидь можна сказати те, що додалось високих гравців. Сирота і Родрігес все ж - хлопці в районі 190. Ставка на другий тайм, якщо я правильно розумію все.

Leonidas B сказав...

Динамо нужно прибавить, да и креативности кот наплакал, Шапаренко придётся выпускать или вместо Родригеса или Шепелева, игры в центре нет, когда удавалось проскочить Беседин большинство эпизодов похоронил. А счёт то Брюгге устраивает, вряд ли они начнут рисковать, разве что Динамо удастся всунуть нелогичный мяч.

Vitos сказав...

С этим составом Мирча и так сделал чудо в виде Суперкубка, ЛЧ, первого места на этот час. Зимой стратегически важно было усилить три позиции. И был бы дальнейший прогресс всей команды. Но Суркис не стратег, да ещё и грошей нема...

ViAn сказав...

Я не знаю як і що зробив Луческу, але у першому таймі від Динамо я не побачив жодної атаки. Взагалі. За рахунок чого Динамо хоче перемогти? Авось щось в кінці матчу проскочить? Можливо. Поки знову дуже багато тактики і нульова активність в атаці.

ViAn сказав...

При такій жахливій грі геній тренера - щось надзвичайне. Стратегія на матч спрацювала. З таким ніяким матеріалом гравців пройти Брюгге - фантастика.

Oleksii сказав...

пощастило, відверто пощастило! але вітаю нас. вразило, що всі відскоки - і у захисті, і у нападі, всі за Брюге. Сидор вкотре тупо тормоз переходу в атаку, Бєс все програв, що міг, Циганков десь думками не на полі (так, пас віддав, але що робив всі матчі після зборів)

Leonidas B сказав...

Динамо с победой, чисто в психологическом плане она важна для команды, добавит положительных эмоций. Такая тактика от печки, попытаться взвинтить темп с выходом Шапаренко когда Брюгге просядет немного физически, будет больше свободных зон. Повезло раз удачно вывалились прошла голевая, молодец Буяльский что не махнул выше. Надеюсь что после этой победы команда раскрепостится и побежит. Всех с победой.

ViAn сказав...

І ще важливо подякувати Соболю, який повторив талановиту гру українців з Ференцвароша і Генту, саме він відпустив Циганкова в зоні. Саме через його голову пройшов пас. Саме він не пійшов за своїм гравцем. Наші таки свою справу роблять)).

Стас сказав...

Единственный способ обыграть сегодняшнее Брюгге!С победой!Но, с таким материалом...(((

Leonidas B сказав...

Смотрю так с пяток команд так скажем не фаворитов своих противостояний вышли, может Динамо повезёт с жеребьёвкой и попадётся соперник вполне по силам.

ViAn сказав...

Ясна справа, що є Олімпіакос, Мольде, Загреб, Янг Бойз і Славія. З цими командами цілком можна грати. Ряди фаворитів трохи поріділи. Тому побачимо хто випаде. Грати можна зі всіма командами, навіть з Міланом, Аяксом і МЮ.
Головне, що залишиться в історії, що Хацкевич Брюгге не пройшов, а Луческу пройшов. В будь-якому випадку план на сезон в єврокубках давно перевиконаний.

Leonidas B сказав...

Вильяреал тук, тук. Планка теста поднялась выше. Будем смотреть как из этой передряги будет Луче выходить. Если физику не наберут то шансов маловато будет против крепкой и опытной команды.

Стас сказав...

Leonidas B ,для нас без шансов.У Шахтёра таковы имеются.

KoRchaGiN сказав...

уже было Брюгге без шансов.... искать линк или все на слово поверят шо у Стаса все игры без шансов?

Стас сказав...

KoRchaGiN,если бы и сегодня нам выпал Брюгге, я бы снова повторил то, о чём написал тогда.С тем Брюгге,который не короновирусный для нас сегодняшних без шансов!И от своих слов я не отказываюсь.)))

ViAn сказав...

Динамо дійсно без підсилення центру поля і без Вербіча мало теоретичні шанси на прохід Брюгге. Я не думаю, що є якійсь гарантії того, що бельгійці основною обоймою зіграли б проти нас вдаліше. Так, проти нас не зіграли 3 гравці старту. Я про Рітса, Ванакена і Ланга. Де Кетеларе не є стабільним гравцем старту. Він конкурує із Окереке за місце в старті. Але проти нас Окереке у матчі відповіді чомусь зі старту не грав. Була обрана інша тактика. Замість Окереке вийшли на фланг Соболь і Рікка. Це куди більш оборонний варіант. 3 гравці - втрата. Але не така вже критична. Ми теж грали без Вербіча. Для Динамо це також дуже вагома втрата.
Склади у команд приблизно рівні. Плюс Брюгге - форма. Луческу вибрав тактику. Чому саме таку? Як він вже казав, що немає в наявності гравців, щоб грати у відкритий футбол. Тим більше, коли команда тільки набирає оберти. Шанси були приблизно рівними. Виграв той тренер, який запропонував більш сильну тактику. 70-т хвилин гри без атаки - і є та пастка, про яку я писав. Луческ розставив пастку. Брюгге в неї попався.
Стосвно Вільяреалу, то давайте не поспішати з висновками. Зрозуміло, що ми не фаворити. І це команда сильніша за Брюгге по складу. Та не факт що сильніше за організацією гри. Циганков восени показав як вн вміє забивати іспанцям. А там різниця у класі була ще більшою. Я про матч Україна Іспанія. Та й з Барселоною Динамо виглядало конкурентно.

KoRchaGiN сказав...

Стас ты это повторяешь всегда - и даже иногда угадываешь.

Vitos сказав...

Не знаю как кому, а мне УПЛ после зимы огонь! Если сделать хорошую картинку, плюс болельщики заполнят стадионы, то такой продукт и продавать можно. В общем пора отталкиваться от дна. И я думаю мы начинаем это делать.

ViAn сказав...

Гру не дивився, але Зоря молодці. Треба перемогти сьогодні і відірватись на +4.

Leonidas B сказав...

Одна радость Заря Шахту сделала. Игра Динамо к сожалению не впечатлила несмотря на итоговый результат, проблемы в центральной зоне. Понятно, что устали против Брюгге, но слишком много ошибок, гол Львова показательный, вспороли центр поля и защиту как нож масло, без шуму и пыли.

ViAn сказав...

Як по мені, то це був кращий матч Динамо за довгий час. Все було повністю під контролем. Оберти Динамо не збавило. На агресію Львова відповідали лише прекрасними гольовими моментами і голами.
Проблеми виникли тоді, коли була проведена одразу потрійна заміна. Все ж дуже радикальні зміни. І на хвилин 10 була втрачена гра, втрачений контроль. Все ж Шепелєв ніякий не опорник. Де Пена дійсно виглядає дуже слабко. А Супряга давно не грав. І йому знадобився час, щоб нащупати гру. Пропустили через те, що Шепелєв не зупинив, а Сирота показав свій основний мінус - проблеми із стартовою швидкістю. І позиційні проблеми. Він не витримав лінію. І не накрив суперника. Тому то Сирота на сьогодні ще не готовий грати на такому рівні. І, як по мені, це не гравець рівня Динамо. При всьому тому, що він молодий, власний вихованець і має хороші габарити.
Але знову забили і повернули гру під контроль. +4 від шахти. І це прекрасно.