середа, 3 лютого 2021 р.

Заявились на ЛЄ. Чи підсилилось Динамо?

 

Динамо подало заявку на 1/16 ЛЄ. Період заявок закривається. Можна стверджувати остаточно, що команда входить в сезон з усіма наявними гравцями. Підсилення? Купувати дорого гравця, щоб він не був заявлений в єврокубки? Нонсенс. Можна вже робити перші висновки міжсезоння. Як різні служби його провели. Які є досягнення і чи можна було щось зробити краще? До початку сезону залишилось 10 днів і це той час, коли можна набирати ігровий тонус, скидати навантаження, напрацьовувати тактику. Ті 3 матчі, які залишились на зборах в Туреччині, це можливість оптимізувати форму і стартовий склад. Впевнений, що саме цим і займається тренерський штаб.

Найкраще досягнення цього міжсезоння – повернення трансляцій матчів. Тепер можна легше дослідити ігрові схеми. Можна стверджувати те, що стартова обойма поки не награвалась в жодному з матчів. Добре відомо те, що Луческу прибічник стабільних 11 гравців у старті. Зараз не грає Циганков, а перед цим не грав Шапаренко. По суті стартові 11 так і залишаться тими самими. Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Де Пена, Циганков, Вербіч( Супряга). Особисто я не побачив на зборах гравців, які можуть втрутитись у цю спайку. Були надії на Тимчика, але він продовжує відновлюватись від травми. Займається в загальній групі. Та до матчів ще його не допускали. Очікував я, що Клейтон про себе заявить. Але він пропускає через травму другий збір. Тому він точно не буде помічником у перших матчах сезону. Вербіч також відновлюється від травми. Бєсєдін себе поки абсолютно не зарекомендував. За моїми спостереженнями він програв повністю конкуренцію Супрязі.

Єдиним світлим моментом зборів залишився Сідклей. Ні, він безумовно не зможе витіснити Миколенка зі старту, але створити гідну конкуренцію, бути завжди на підхопленні – да. Сіді і далі залишається хорошим футболістом, який точно збільшив ротацію, запас міцності в Динамо. Ми побачили резерви. Я про Ваната, Вікентія і Назарія Волошиних. Ванат, скоріше за все, буде єдиним гравцем, який залишиться в обоймі першої команди на весну. Він буде отримувати іноді ігрову практику. Хоча основний час буде і далі проводити в дублі. Молодший з Волошиних буде запасним варіантом на всілякий випадок. Все ж йому тільки 17 років. І він прогресує активними темпами. Не здивуюсь тому факту, що саме він, а не Гіо, стане в майбутньому основним на позиції Циганкова. По суті головними резервами в атаці залишаються Лєднєв і Дуелунд. Обидва надзвичайно талановиті гравці, які мають яскраві індивідуальні риси, якісний технічний арсенал. В першій половині сезону їх потенціал не був використаний. Під кінець сезону Лєднєв почав більше грати і підсилювати гру при виходах на заміну. Якщо Луческу зможе адаптувати їх у свій ігровий малюнок, то Динамо отримає дві хороші бойові одиниці в ротації.

Тепер треба поговорити про цей ігровий малюнок. Динамо точно стало грати надійніше в обороні. Це великий плюс. Але у півзахисті і далі залишився фактор Сидорчука. Капітан і далі під тиском 1-2 рази за матч обрізає команду. Нажаль. І це тиск не Брюгге, а Динамо Тбілісі чи збірної Йорданії. В атаках присутній швидкісний перехід за рахунок перехоплень на половині суперника і фактор Шапаренко. Микола прекрасно вміє розганяти атаки. Сама ж атака і далі повністю залежить від Циганкова. Віктор залишається тим гравцем, без якого атака не має виконавця, який вміє робити різницю. Тут і можуть стати в нагоді таланти Дуелунда і Лєднєва.

Очікування підсилення були великими. Нам обіцяли всі, від ІМСа до тренерського штабу, що 2-3 нових гравця прийдуть і підсилять команду. Що це будуть гравці, які сильніші за тих, хто є в обоймі. Що це життєва необхідність. Зараз буде ходити хохма, що це мались на увазі Бєсєдін, Сідклей, Русін і Тимчик. Але якщо казати серйозно, то трансферне вікно вчергове показало неспроможність менеджменту привезти в Динамо гравця, який би підсилив Команду. Позитив – Луческу не дав привезти в Динамо чергових посередніх гравців, яких і так постійно привозили, які і зараз на контракті з Динамо. І яких дуже важко позбутись. Давайте казати на чорне – чорне, а на біле – біле. Команда не підсилилась. Задачі на сезон, а це є чемпіонство, і далі залишаються можливими. Та без підсилення виконати цю задачу буде складніше. Молодь буде прогресувати. Команда буде прогресувати. Та говорити про чемпіонство, про Лігу Чемпіонів – сліпий фанатизм. Реалії такі, що, задекларувавши публічно обіцянки підсилити команду, Динамо залишилось без підсилення. Бажаю хлопцям здивувати всіх і виграти всі матчі в чемпіонаті, виграти ЛЄ. Оце буде свято.

Дякую за увагу!

26 коментарів:

Vitos сказав...

Клейтона не заявили, а Белуце заявили. Где логика???

ViAn сказав...

Це говорить про те, що відсутність Клейтона на зборах в Туреччині - не просто так.

ViAn сказав...

Дивлюсь товариську гру. Яке ж дно Сидорчук і Андрієвський... дніще... І ми з цими гравцями входимо в сезон. Добре, що Циганков зіграв сьогодні. Ще б йому пенальті пробити, так добрий, дав Буяльському)))

Oleksii сказав...

програний чемпіонат буде на совісті Суркіса!

Стас сказав...

Мне интересно, а зачем ИМС приехал в Турцию?В бредятину в инспекционных целях я не верю!Может всё ж таки дело в возможном трансфере и непосредственном разговоре на эту тему с Лучём?

Vitos сказав...

А официально известно что он приехал?
Или инсайдерам на слово верить.

Стас сказав...

Vitos ,новость на мании прочёл.За что купил,зато продал и не более того.

ViAn сказав...

Трансфери робити ще можна майже місяць. Але лише для чемпіонату. Впринципі я тільки за. Та якісний гравець у ЛЄ проти Брюгге б точно не завадив. Бо Андрієвський і Сидорчук дійсно обрізаються в елементарних ситуаціях. А вихід 5 в 2, коли Сидорчук бездарно намагався віддати парашютік. Луческу не витримав, психанув. Тому ІМС може врятувати чемпіонат, якщо придбає в півзахист якісного опорника. Принаймні совість врятує. Бо награвати новачків треба на зборах. Навіть якщо це Мессі.

Стас сказав...

ViAn ,пока что он всем своим видом показывает что не желает тратиться на действительно хорошего игрока.Я вот думаю,а Луческу ему что-то говорит?И сколько терпения есть в связи со всем этим у самого Луческу?

ViAn сказав...

Родина Суркісів втратила сьогодні батька і діда, Михаіла Давидовича. Я думаю, що зараз не до трансферів буде.

Leonidas B сказав...

Колоритный был персонаж, земля ему пухом, семье Суркисов соболезнование.

Стас сказав...

Динамо» предложило самому футболисту более выгодные условия по сравнению с теми, что ему предлагал ЦСКА. Сделка должна быть оформлена украинским клубом в самое ближайшее время.

Двадцатиоднолетний Эмиль Бохинен оценивается экспертами из transfermarkt в 1,3 миллиона евро. В составе «Стабека» полузащитник провёл семьдесят три матча, забил девять голов и отдал десять голевых передач.

Эмиль Бохинен выступал за молодёжные и юношеские сборные Норвегии в разных возрастных категориях.
Это что, попытка на флажке подписать хоть кого-нибудь? Интересно,а Луческу он нужен? Или главного тренера как всегда никто не спрашивает? Что за фрукт этот норвежец?

ViAn сказав...

Стас, треба бути об'єктивним. Це перспективний гравець, який може вирости в дуже сильного майстра. Чи сильніший він зараз за наявних у нас Сидорчука і Андрієвського? Цілком ймовірно. Але потрібно вписатись у схеми. Без досвіду це займе довший час. Йому б пройти всі збори. Це опорник із швидкістю, пасом, ударом. Мобільний достатньо і непоганий у відборі. 21 рік. В парі із Шапаренко вони можуть виглядати дуже цікаво. Це не Бєлуце, який по суті вже другий сезон не грає. І його працевлаштували у нас завдяки зв'язкам із Будулаєм. Бохінен - селекція. Я все ж думаю, що він буде в ЦСКА. Не вірю, що ми їх пропозицію переб'ємо.

Стас сказав...

ViAn ,из той нарезочки что я увидел...Думает быстрее Сидора,пас получше будет.Умеет протянуть мяч в центре поля.Левша.Бьёт штрафные...Способен отобрать мяч.Но,это всё нарезочки...Очень смущает цена!Если это попадание,то снимаю шляпу.На счёт ЦСКА,интересно другое,они ищут,а мы....А может никто никого вообще как не искал,так и не ищет?Я бы ,право слово, не был бы удивлён.

ViAn сказав...

Стас, стосовно ціни, то чемпіонат Норвегії давно вже не має таких рейтингів, як ті ж Данія чи Швеція. А все через те, що клуби скромніші. Русеньорг втратив свою колишню вагу. З гравців же вся талановита молодь - Едегор і Холланд. Але вони вже двано на виду. Правда Хаге в Мілані і Сорлот вже в Ред Буллі суттєво додають останнім часом. Тому цінник на гравців там доволі скромний зараз. Але більшість гравців грають в хороших чемпіонатах. Той же Хаге при ціннику в 1 млн перейшов у жовтні в Мілан за 5 млн і дуже непогано себе показав, бо за декілька місяців його цінник з 1 млн вже зріс до 10.
Цікаво і те, що от зараз кажуть про центрбека з Румінії, капітана молодіжки. Дуже сильної молодіжки. І що гравець був вже в Будапешті, підписував контракт з Ференцварошом. Що угорці його кинули і він повернувся в Румунію, а тепер підписався на сторінку Динамо в інстє. Все це не просто так. Хоча я далеко не в захваті від ще одного румуна в команді сумнівної якості. Хоча тут Луческу краще бачить. І плюс цей нападник з Туреччини. Може і напідписують зараз гравців. Не скажу, що сміття. Але це точно не готові топові гравці. Та всі вони можуть заграти.

Стас сказав...

ViAn,на счёт неподписания фенером румына...А это не ответка часом за очень интересную игру во втором тайме против ДК?)))Нет,я ни на что не намекаю...)))Однако за ничейку в ЛЧ тоже какие никакие деньги положены.
Но,это такое даже если подпишем сию тройку,то я рассчитывал от Мирчи на более классный товар!

Вадим сказав...

Мені більш імпонує по креативності норвежець Патрік Берг з Буде/Глімта Здоров'ячка всім хто читає ці рядки. З повагою Вадим

Стас сказав...

Полузащитник «Стабека» Эмиль Бохинен дал согласие на переход в ЦСКА, сообщает TV 2.

По данным источника, норвежец улетел в Мюнхен на медобследование.

Ранее, 4 февраля, спортивный директор «Стабека» Торгир Бьярманн подтвердил, что у игрока есть предложение о переходе в другой клуб. Но название клубов не уточнил.

21-летний футболист является воспитанником «Стабека». За эту команду он в 73 матчах забил 9 голов и сделал 10 результативных передач. Портал Transfermarkt оценивает стоимость хавбека в 1,3 миллиона евро.
Ну,вот,собственно...Никто ничего не ищет!Надеются в серьёз что кто-то раскроется из своей молодёжи и можно будет его продать.Всё.

ViAn сказав...

Я продовжую казати про те, що чим довше Динамо не робить гучних трансферів, тим гірше це відображається на іміджі. І тим складніше здійснювати нові трансфери. Чергове міжсезоння без підписання гравців за хороші гроші - лише поглиблення цих процесів.

Також я вже писав, що підписувати хороших гравців треба своєчасно. Не в лютому, коли ми їх не зможемо награти на зборах і заявити в ЛЄ. Кому потрібне підписання за 10 млн, якщо цей гравець не помічник в єврокубках?

Тому так, я схиляюсь до слів Стаса, що вся трансферна активність і слова від президента клубу - гра на публіку. Реального бажання немає. Бо якби було бажання, то ми б посились.

Vitos сказав...

Денег нет и это все давно знают, но некоторые строят иллюзии. Свободные агенты наше все. Но после Клейтона Мирча решил что лучше уж молодежь.

Стас сказав...

Сегодня на игре ДК Батэ присутствовал главный тренер Ротора Хацкевич...
Я это к чему? Я боюсь как бы с нашим усилением Хаца назад ДК не вернуло!((( Вопрос только в том на сколько хватит терпения у Мирчи и не ничего боле!

Oleksii сказав...

Це вже брєд реальний! Я про Хаца назад, давайте тоді говорить про десяток тренерів, які відвідували матчі на зборі! логіка? без образ

Стас сказав...

Oleksii ,я всего лишь сделал предположение!Асурдное?Возможно,но не более абсурднее чем некоторые решения руководства одного известного клуба.)))

hunter сказав...

Стас Вы патологический пессимист,конечно оптимизма мало, но не до такой степени

ViAn сказав...

Причини присутності на цьому матчі Олександра Хацкевіча не є таємницею. Можна сміливо казати про те, що йому хочеться побачитись з тими людьми, яких він добре знає, так як по суті вся доросла кар'єра як гравця, так і тренера пройшла в Динамо. З Гусєвим вони взагалі у дуже близьких стосунках. Всім же відомо, що 17-ти річний син Олександра займається з командою ю-21 на цьому зборі. Побачитись з сином - також вагомий привід. Та я думаю, що він просто вчиться у Луческу. Дивиться на його роботу. Це величезний досвід для багатьо тренерів.

Parker сказав...

Привіт усім!
Не здивуюсь, якщо придбання відбудуться десь у лютому, на початку березня. Адже, на мій погляд, найважливіший турнір зараз - це, як не дивно, чемпіонат. Подолання чергової стадії ЛЄ може принести 1,1 млн., наступної - 1,5 млн., півфінал - 2,4 млн. Тобто сумарно за вихід до півфіналу ЛЄ можна заробити 5 млн. За потрапляння до групи ЛЧ дохід складе 15,25 млн. Іншими словами, перемога в чемпіонаті втричі вигідніша, ніж потрапляння до півфіналу ЛЄ.
При цьому маємо пам'ятати про мінімальний відрив від "Шахтаря", дуже вирогідний вихід гірників до наступної стадії ЛЄ, а це додаткові матчі в календарі, скорочений чемпіонат України, чудову форму"Брюгге", який ще й в ігровому тонусі. Не бачу сенсу вмирати проти бельгійців, а потім втрачати з кимось з наших середняків чи аутсайдерів. Хай цим займається"Шахтар", який, доречі, теж не підсилився і не виглядав аж надто переконливо на зборах.

З повагою, Parker.