пʼятницю, 9 квітня 2021 р.

Динамо Дніпро 1. Чи буде інтрига?

 

От ми і входимо в чергу матчів, коли домашні ігри будуть проходити на виїзді. Домашній матч з Дніпром 1 буде зіграний в Дніпрі, а пізніше матч із Маріком поки взагалі невідомо де. Може і в Маріуполі, але точно не в Києві, хоча матч і домашній. Ось тут і з’являється ризики втрати очок. Єдиним великим плюсом є те, що поки Динамо увійшло в графік матчів один раз на тиждень, що дозволяє якісніше готуватись до наступних матчів. Тут можна більше приділити увагу тактиці, функціоналі, вивчити суперника. Втрачається ігровий ритм – да. Але функціонал покращується, ноги свіжіші, розум ясніший. Як це відобразиться на результатах? Побачимо. Попереду ще 8 матчів, 6 в чемпіонаті і 2 на кубок, в кожному з них треба перемагати. Тому треба налаштовуватись на кожного наступного суперника і йти від матчу до матчу. На черзі Дніпро 1.

Дуже багато позитивних слів можна почути про нашого наступного суперника. Що у команди прекрасна серія матчів без поразок в 2021 році. Що майже не втрачались очки. І що гра команди дуже яскрава і змістовна. Правда ніхто не говорить про те, що Дніпро 1 вилетів в ¼ КУ Олександрії, і що з Олександрією зіграли в нічию 0:0 в чемпіонаті. Тобто при силовій грі не все настільки просто. Але дійсно на папері Дніпро 1 виглядає загрозливо. Як воно є насправді?

Насправді Дніпро 1 продовжує еволюціонувати при новому тренері. Гра будується від суперника. Склад доволі стабільний. Передбачити основу на Динамо, та й на більшість матчів, на сьогодні не є проблемою. Класичні 4-3-3. Я б сказав, що це схема і принципи Зорі минулого сезону. На воротах у 2021 стоїть Юрчук і стоїть достатньо добротно. Лінія захисту – Тейлор, Дуглас, Логінов і Дубінчак. Дубінчак належить Динамо, та й він заробив 4 жовту в минулому турі. Думаю, що навмисно. Але це вже така справа. Місце Дубінчака скоріше за все займе Цуріков. Теж наш добрий знайомий. Центр півзахисту – пара з шахти Ігнатенко і Піхальонок. Зіграний дует, який непогано працює з м’ячом. Ігнатенко – наближений до Степаненко гравець. Більше руйнівник. Піхальонок – бокс, який підходить під схему і принципи Йоветича, бо має якісний середній пас. Атакувального півзахисника грає Ігор Когут. Не можу сказати, що його атакувальні здібності настільки сильні. Але він сильно виглядає у боротьбі, добре перехоплює м’яч при високому пресингу, має поставлений дальній удар. На флангах грають універсальні гравці. Основні – Назаренко і Кузе. Вони міняються флангами, мають хорошу швидкість, вміння обіграти один в один. На підміні основний – Булеца, який проти Динамо не зіграє. Ще є 2 бразильці, Білл і Вагнер, які ще багато не грали. Та вони спроможні вийти на заміни і підсилити гру. На вістрі Довбик. Міцний і потужний форвард, який може за рахунок габаритів протиснути оборону суперника. Оборона Динамо не любить грати проти таких форвардів, хоча все ж вчиться цьому.

Еволюція Дніпра 1 – вміння грати по супернику. Якщо треба грати першим номером, то активно використовуються стандартні положення. Тут є габаритні Дуглас і Довбик. Добавив різноманіття і Кузе, який активно забиває саме з другого поверху. Якщо ж грати проти суперника, який домінує, то малюнок гри змінюється. Можна подивитись на гру проти Десни. Гра будується за рахунок флангів. І це не проникнення за рахунок індивідуальної швидкості гравців. Іде середній пас на 25-30 метрів за спини захисникам у вільні зони. А далі все залежить від майстерності оборони і атаку вальної групи Дніпра.

Головною проблемою Дніпра, на мою суб’єктивну думку, це розриви між лініями. Опорна зона дуже часто втискається в штрафний майданчик, а атакувальні гравці не встигають закрити другий блок перед штрафним майданчиком. Тому і виходить, що центральна зона насичена, а от зона підбору залишається пустою.

Чи буде так з Динамо? Не факт. Віддача буде на максимальному рівні. Гра буде надзвичайно важкою. Мотивація Динамо дуже висока. Плюсом є і те, що Циганков вже в основній групі, хоча його будуть берегти на шахту. Але дискваліфікації Кендзьори і Попова критичні саме з точки зору глибини лавки по захисникам. По суті В обоймі нараз є 5 гравців в оборону. І тренерський штаб буде саме з них будувати оборону. Скоріше за все ми побачимо Караваєва, Забарного, Сироту і Миколенка. Нормальний, робочий варіант. Підключення Алібекова до обойми… Хочеться почути емоції від ультри, як вони до заробітчан ставляться. Бо ж на цьому тижні в Госпіталь відвозили допомогу в клубі і тут заробітчанин в основній обоймі. Подвійні стандарти. Тому матч буде важким, але і для Дніпра 1 – буде найсильніший суперник, який також не програвав на внутрішній арені в 2021 році.

Дякую за увагу!

13 коментарів:

Oleksii сказав...

вже писалось, що у Піхальонка вирізали апендикс, можна було до складу і не вносить

ViAn сказав...

Про Піхальонка інформація з'явилась пізніше, ніж я написав цей матеріал. Дніпро 1 же закрився і грає в 3 центральні захисниик сьогодні. Динамо теж не ризикує. Всі чекають на помилки. Тому чекаю на Родрігеса, Гармаша, Супрягу, Лєднєва... Вони можуть внести суттєві зміни в потрібний момент у гру в другому таймі.

Oleksii сказав...

+3 і це чудово! не програти кротам і все.

ViAn сказав...

Олексію, треба вигравати у шахти і тоді буде +10 за 4 тури до фінішу. Це куди приємніше. З Інгулцем можна буде оформити чемпіонство.

Як показав матч, що відносна інтрига була лише до голу Миколенка. Дніпро 1 заграв лише у меншості при рахунку 0:2. Очікував від них гостроатакуючої гри, а вони стояли мурами біля воріт в 10 гравців і лише один Довбик намагався втекти.

Всіх з перемогою!

Oleksii сказав...

вигравати то так, але у нас ще - Сидор, а це а при всіх його минусах наш кращий опорник, плюс він в чудовій формі, що не скажеш зараз про Буяльського, якого вже матчів 5 не видно взагалі

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! Матч оставил конечно не лучшее впечатление, Динамо сыграло ровно столько, чтобы обыграть соперника, который где-то и сам помог Динамо. По сравнению с последним матчем Динамо сыграло в более спокойном русле, более расчётливо и дождалось своего шанса. Сидорчук лучший игрок матча, остальные сыграли хуже Сидорчука. С шахтой с такой игрой нам светит проигрыш, так что Динамо стоит об этом подумать. Шапаренко, Миколенко после матчей сборной на мой взгляд сильно сдали, гораздо больше стало ошибок, обрезок. Тымчик однозначно пока уступает Кендзёре, ему нужно набирать форму если хочет поехать на Евро. Ну что ж матч с шахтой может стать для Динамо в случае выигрыша почти чемпионским, не думаю что в матче с Ингульцом Динамо потеряет очки. Всех ещё раз с победой!

Стас сказав...

Олексію, треба вигравати у шахти і тоді буде +10 за 4 тури до фінішу. Це куди приємніше.
ViAn,я думаю что нам в игре против Шахтёра и в отсутствие Сидора ничейка будет за счастье!Возьмём ли мы в этой игре очки?Сумливаюсь...

ViAn сказав...

Стас, ти можеш мати сумніви стільки, скільки забажаєш. Ти ж завжди маєш сумніви і всі ми це знаємо. Але сумніви весь чемпіонат присутні. І ми маємо +7 за 5 турів до фінішу. Скільки за 5 турів на кону? 15. Треба набрати скільки? 9. 3 перемоги у 5 матчах. А у шахти теж матчі із нами, із Дніпром 1, із Олександрією. Тому +7 це і в Антарктиді +7. 3 перемоги у 5 матчах. Святкувати рано. Але Динамо впевнено іде до 3 титулів в сезоні. Чемпіонат, Кубок і Суперкубок. Все інше - емоції.

Стас сказав...

Пишут о том,что якобы Ярмоленко возвращается в ДК.Значит ли это, что с продажей Циганкова вопрос практически решён? Нужен ли сегодняшний Ярмоленко ДК сегодняшнему? С такой зарплатой и с такой травматичностью? Что это возвращение Шевы в ДК-2? Когда-то из за такого фокуса мы потеряли Бангура!Кого можем потерять сейчас? И вообще нужен ли Луческу Ярмоленко сегодняшний? Может быть он хочет купить другово игрока на эту позицию?

ViAn сказав...

Стас, про Ярмоленка - прогнозовано. Я про це вже писав окремий блог. Завершити кар'єру в Динамо - єдине вірне рішення. Але чи буде це цим літом - все ж поки пелике питання. Якщо продадуть Циганкова, то вирогідність така буде. Не думаю, що Андрій буде вимагати такої ж зп, як у Вест Хемі. Все ж він зараз далекий від того стану, в якому переходив у Дортмунд і Вест Хем. Вже скоро 32 і цілий ряд важких травм суттєво знизили його цінник і зп у нового роботодавця. Впевнений, що зараз 1,5 млн - максимальна зп, яку він зможе десь отримати.

Стас сказав...

ViAn ,сенодня опубликовали кусок вью Луча и на вопрос а останется ли он далее в ДК...Он от прямого ответа ушёл,сославшись на то что в первую очередь его мысли связаны с игрой против шахты...Мой прогноз,нсди Луч выиграет для ДК первое место и прямую путёвку в ЛЧ и не будет сушественных трансферов!...Луческу из ДК уйдёт.

ViAn сказав...

Стас, всі ці прогнози - просто прогнози. Луческу давно відповів на це питання. Зараз мода на такі питання провакаційні. Так далеко думати - дуже далеко. Зараз важливо виграти чемпіонат.

Oleksii сказав...

в принципі все логічно! обіцяли трансфери, ось два вікна кукіш лише. Якщо вже після першого місця, ЛЧ та нової ЛЧ трансферів хороших не буде, то тут робити в принципі нічого, Луческу в його роки не хоче топтатись на місці, да і не буде це робити.