вівторок, 20 квітня 2021 р.

Динамо Агробізнес. Ми ще нічого не виграли.

 

До кожного суперника треба підходити із максимальним налаштуванням і відповідальністю. Іноді може здатись, що ти пройдеш його на класі. Виходиш без концентрації. Ставиш не оптимальний склад, бо треба дати відпочити лідерам. А гравці на підхваті повинні себе показати. Один момент не реалізував, другий. Гра стає важчою. Суперник ловить емоційний прилив, бо відчуває твій настрій. Тут ти і пенальті не забиваєш. Починаєш випускати лідерів. А гра не йде. От не лізе м’яч у сітку. Воротар суперника ловить кураж. Матч переходить в доданий час і тут ти пропускаєш. Потім залишаєшся в меншості… Класний сценарій? Так Агробізнес пройшов в ¼ шахту. Саме такий суперник, відвертий андердог, чекає Динамо в середу. Динамо, яке також окрилене перемогою над шахтою. Тут важливо вчасно опуститись на землю і провести відповідально наступні 2 матчі.

Ясна справа, що це задача професіоналів. Можна побачити, що гравці після матчу на словах залишили концентрацію. Я вивчаю Агробізнес ще з березня. Хоча і в минулому році ця команда привертала до себе увагу. Самобутній колектив. Динамо не чекає легка прогулянка. Хоча може і чекає. Побачимо. Що ж це за Агробізнес Волочиськ одіозного Олега Собуцького?

Важливо відмітити те, що команда, яку створили на Хмельниччині у грудні 2015 пройшла всі етапі аматорського футболу. І я пам’ятаю їх гру проти Металіста 1925 у фіналі аматорського турніру на НСК в 2017 році. Агробізнес виніс харківську команду 4:0. Рівно через рік вже у другій лізі, у статусі професіоналів, на тому ж НСК Олімпійському у фінальному матчі серед команд другої ліги Агробізнес переграв Дніпро 1 1:0. І виграв другу лігу, вийшовши в першу. Наразі команда створює інфраструктуру для потрапляння у Вишку. Тому кожного року в претендентах на підвищення, але не проходить сертифікацію. Як буде цього року? Побачимо. Та досвід говорить про те, що це кубкова команда, яка любить виклики, любить боротьбу. І точно в середу вийде гризти тернопільську землю. Боротьба буде на кожному клаптику поля. Це не буде емоційно пустий матч, яким була остання гра Динамо в чемпіонаті.

Головний тренер Агробізнесу - легенда Карпат Олександр Чижевський. Є клуб Олександра Чижевського для гравців, які зіграли більше 400 матчів в еліті. Правда очолює клуб Олександр Шовковський. Чижевський – людина з характером. Такою є і його команда. Напевно саме на характері Агробізнесу варто робити акцент. Те, що команда грає в 3 центральні захисники, а схема 4-3-2-1 – все розклад перед матчем. Далі все змішається. Оборонятись ця команда буде всіма 11 гравцями. Атакувати буде також всіма силами. Хоча зрозуміло, що це буде гра Давида з Голіафом. Агробізнес буде колоти, шукати шанси в контратаках, на стандартах. Наразі ситуація у Агробізнесу така, що останні 5 матчів вони не можуть виграти в Перші Лізі. Впевнена позиція на початку березня зараз змінилась і вже за щастя буде зачепитись за 3-є місце. Безумовно величезною втратою для команди буде те, що проти Динамо не зможуть зіграти 6 гравців основи. Це основний воротар Мозиль, захисники Дідук і Шаповал, пара центральних півзахисників Думанюк і Черненко. Всі вони пропускають матч через перебір карток. Особливими втратами є саме втрата воротаря і пари півзахисників. По суті це безальтернативні гравці, системотворчі в роботі команди. І основний форвард, який грав свого часу за Волинь проти Динамо. Я про височенного стовпа Сергія Петрова. Він отримав важку травму в березні і вилетів до кінця сезону.

Динамо буде робити ротацію. Зрозуміло, що шанси можуть отримати Бойко, Тимчик, Сирота, Сідклей, відпочивши Сидорчук і Шапаренко, Циганков, Гармаш, Дуелунд, Супряга і Родрігес. Є ще Клейтон, Ванат, Вікентій Волошин. Але не факт, що вони отримають свої шанси на таких стадіях. Насправді обойма у Динамо велика. І так сталось, що ряд лідерів можуть отримати практику саме в Тернополі. Цікаво буде подивитись який баланс знайде Луческу по складу. Чи буде повне перезавантаження старту. Бо ж як і у всьому важливо не перебрати, щоб зберегти сили на Інгулець і пройти Агробізнес. Правильне налаштування. Вірна тактика. Розстановка акцентів. Це все тренерська робота.

Дякую за увагу!

12 коментарів:

Parker сказав...

Привіт усім!
Черговий крок до золотого дубля зроблено. Гра йшла до першого голу, після нього, особливо забитого у роздягальню, у "Агробізнесу" шансів вже не було. Після перерви "Динамо" ще якісніше почало атакувати і менше давати хмельничанам можливостей для контратак. Активізувався Циганков, підсилив вихід на заміну Сідклея та Буяльського. Шепелєв, звичайно, це далеко не Шапаренко - зовсім інша ігрова роль. Супряга, гадаю, влітку буде шукати собі інший клуб.

З повагою, Parker.

IllyaGIP сказав...

Клас, усіх з черговою перемогою. Як же приємно за цим спостерігати. Провели гарну ротацію, багато замін. Впевнений матч, а то я трохи переживав, що після шахти може десь розслабитись. Але цього Луч не допустив. Та й гравці розуміють який це шанс для них.
Наша група фанів, якими я завжди захоплювався знову скористалися своїм шансом)))) Але реакція лавки та усіх інших вболівальників говорить сама за себе.
Пацани, протріть очі! Луч приносить нам титули, обігрує шахту та ще й залишає їх з нулем. Сам ніколи від нього у захваті не був м’яко кажучи, хоча я теж циганської крові. Але він дійсно робить користь команді, а не так як роки до цього той самий Хацкевич (при всій повазі до нього)

IllyaGIP сказав...

Що скажете по відміненому пенальті?

ViAn сказав...

Виграли цілком за грою. Нормальне було налаштування. Хоча структура гри у першому таймі не виходила. Дуже вже низько сідав суперник, ломав гру затягуванням часу. Але добре, що забили в кінцівці. Другий тайм структурно був набагато кращим.

Стосовно пенальті, то один сміх від непризначення такого пенальті. Врубав обома ногами... І на камері все це видно. Ніякої гри у м'яч. Але судді, можливо, ще мали плани. Може просто удар у ноги - не фол.

Куди сумніше, що частина ультри знову себе показала. І показала вчергове з найгіршої сторони. Це доповнення до мого попереднього посту. Люди або проплачені, або дійсно неадекватні. Команда виграє всі турніри, а вони бажають Команді поразок. Їм гравці сьогодні вже сказали, що вони вболівають проти них... А ультрас у повному неадекваті. Вчора сварився з ними в інстє. У підсумку я від них відписався, бо вони і далі у повному неадекваті. Нажаль.

Стосовно Хацкевича, то до нього і Шацкіх у мене вся повага пропала 1,5 роки тому, коли вони поїхали на заробітки в сусєдію. Це їх вибір. Але жодної поваги. Вони ще гірші ніж Луческу. Бо Луческу найманець, а у цих діти в Києві живуть, родини. Точно не нужденні. На хліб з ікрою давно заробили. Але поїхали.

В будь-якому випадку перемогли і чудово! Йдемо далі. Тепер Інгулець на черзі.

Leonidas B сказав...

Пока близко, очень близко. Остались по сути два решающих матча в которых нужно победить, чтобы стать чемпионами есть четыре попытки, но первая из этих попыток самая комфортная да и для всех желанная, ждём успеха в эти выходные, второй матч финал, думаю лёгким не будет. Но все step by step. Всех с победой Динамо!

ViAn сказав...

Леонід, я б сказав так, що насправді матч проти Маріуполя дуже принциповий. Так, він буде після Інгульця. Але його важливість доводить турнірна таблиця. І що вона говорить? Що є шанси відправити Марік у першу лігу. Де цій команді і місце. Бо це фарм клуб, а не незалежний проект.

Стас сказав...

Луческу сегодня на пресухе послематчевой непрямо намекнул на то,что в случае попадания ДК на прямую в следующую ЛЧ команду нужно усиливать хорошими трансферами...

KoRchaGiN сказав...

цікава позиція Ультрас з приводу 13 росіян у складі Сокола - який вони буже ряно підтримують - https://www.facebook.com/1428582504055489/posts/2918254425088282/
Чи не бентежить їх шо представники країни агресора грають там? Чи запитували вони в них чий Крим?Бо шось мені здається шо їхні позиція трошки не щира

ViAn сказав...

KoRchaGiN, я спілкувався з ними по темі Сокола і те, що вони їх підтримують із таким складом... Для ультрас це не критично. Вони підтримують бренд, а не гравців. Це такі, їх слова. І вони вірять в те, що представників сусідньої країни ставатиме менше, а представників України більше.
В усьому ця група людей викликає дуже багато запитань. Я погоджуюсь із словами румуна і Бущана, що вони " не Динамо", що вони "zero". Бо вболівають проти своєї Команди. Тому вони вже не є вболівальниками Динамо. А найгірше, що втіхаря вони радіють перемогам. Кожен сам там по собі. А на публіку так себе ведуть. Я все більше схиляюсь до того, що їх позиція проплачена.

KoRchaGiN сказав...

так і там і там бренд... В ДК були румуни - Чєрнат, Гіоане.... якась дивна логіка. Я вже не кажу про ультраправі погляди, расиські скандали , 1488 і тд і тп

KoRchaGiN сказав...

а Суркіси не займаються(займались) реанімацією бренда? ІМС має відношення до ОПЗЖ, торгує з рф?

ViAn сказав...

Я не хочу ідеалізувати Суркісів. Тим більше не буду це робити стосовно Луческу. У Динамо багато слабких місць у менеджменті. Дуже багато. Але на сьогодні саме ця невелика група людей, а вони із армії в якій було біля 8 тисяч активних фанів, які заповнювали у чаші по 3 сектори під зав'язку, перетворились на групку людей, чоловік 100-150, яка позиціонує себе ультрасом Динамо. Всі інші за останній рік відкололись і пішли з цього угрупування. Треба знати правду. Тому ця групка і є найбільшою ганьбою Динамо.