пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

Буяльський знову у Збірній? А що змінилось?

 

Сьогодні відбулась цікава подія. Насправді подія ця надзвичайно важлива. Андрій Шевченко оголосив розширений список гравців, які будуть готуватись до Євро. Можна довго дискутувати на тему цього списку. Відсутність гравців Зорі – окрема тема, яка заслуговує окремої дискусії. І окремого блогу. Я вже писав на тему вибору гравців не за ігровими принципами. І в цьому списку є дуже багато питань. Так, я погоджуюсь із тим моментом, що тренерський штаб відповідає за результати. Тому вибір складу – їх зона відповідальності. Але чергова присутність Коваленка, який в Аталанті взагалі не грає, а ігрову практику отримує у Збірній – також давно обговорена тема. Зрозуміти логіку тут нереально. Я хочу знову поговорити про Буяльського.




Минулого разу я казав про те, наскільки грубою є помилка не викликати гравця, який проводить найкращий сезон в кар’єрі. Віталій є стабільним гравцем старту Чемпіону України. І от зараз він неочікувано потрапив у розширений список. Всі читали коментарі гравця, який казав, що не підходжу, так не підходжу. Андрій Шевченко у своєму відкритому коментарі публічно сказав у березні, що Віталій Буяльський не вписується в ігрову модель тієї команди, яку він будує. Багато фахівців це здивувало. Але хоча б була отримана публічна позиція.

Декілька днів тому Луческу сказав, що Буяльському треба лягати на операцію, щоб відновитись до початку сезону. Все дуже просто. Йому роблять операцію після 13-го травня і в середині серпня гравець вже готовий до нового сезону. Тому з’явилась теорія заговору, що це намагання завадити гравцю відновитись до нового сезону. Чи щоб він не зумів взагалі зробити операцію. Тут можна багато думати.

Та я хочу озвучити свою публічну версію. 24.04.2019 відбувся конфлікт між гравцем Динамо Віталієм Буяльським і одним бразильцем із українським паспортом із відомою всім клікухою, близькою до слова путана (див. фото). Синонім по суті. Конфлікт спричинив бразилець. Буяльський не змовчав і сказав багато приємних слів бразильцю. До цих слів приєдналась більшість адекватних вболівальників Динамо. Які б теж слів не вибирали. Що ж сталось зараз? Давайте подивимось. У 2019 році цей товариш отримав український паспорт. Потім стався конфлікт. Який поглибився. І тому тренерський штаб Збірної на певному етапі зробив вибір на користь бразильця. Саме тому Буяльського припинили викликати в Збірну України. Це ніяк не пов’язано із тим, що гравець не підходить під схеми.

Моральність чи аморальність Андрія Шевченка – окрема тема. Особисто я вважаю, що якщо є конфлікт між 2 гравцями, то тут правильне рішення – позиція Дешама по конфлікту між Бензема і Вальбуена. Не викликати обох. Принаймні це об’єктивно. Тут же публічні обіймашки. Максимальна довіра людині, яка провалила сезон. Все більше думок про те, що Андрій Шевченко не веде себе як людина, яку виховало Динамо. І Коваленко, Мораєс тому підтвердження.

Буяльського викликали тому, що один бразилець, якому вже 34, отримав розрив хрестів. І вилетів до кінця року. Наступного року 35, у такому віці після такої важкої травми… Зрозуміло, що цей товариш ніколи більше не зіграє за Збірну України. І тут бац Буяльський знову підходить Збірній і вписується в ігрові схеми. Оригінальненько)).

Як це всі відображається на мікро і макрокліматах у Збірній? Як сприймає сам гравець, який знає правду? І що там із результатами за останній рік? Повна печалька.

Дякую за увагу!

22 коментарі:

Стас сказав...

Пишут о том,что Луческу может покинуть ДК этим летом...Уж не потому ли что мы якобы на замену своим лидерам хотим Алахьяра и Довбика?!)))В принципе я не буду удивлён вот совершенно...

IllyaGIP сказав...

Хто пише? Денісов? Луческу вже ж давав інтерв’ю у якому сказав, шо нікуди не збирається.
А Буяльському потрібно сприйняти все як професіонал та спробувати доказати, що як мінімум на заміну повинен виходити він, а не Коваленко. Хоча якщо операцію перенесуть то втратимо його на всю осінь. Можливо взимку зроблять тоді.

ViAn сказав...

Стас, треба ж вивчати хто і що каже. Денисов сказав, що було б красиво, якби Луческу зараз пішов)). Іншими словами він мріє про те, щоб румун пішов з Динамо. А Луческу сказав, що нікуди не збирається йти. І це він сказав декілька днів тому.

Стосовно Алахьяра, то у нього орендний контракт із Зорею до грудня. І до грудня він буде там. Довбик слабший за Супрягу. Тут навіть немає що обговорювати. Тому треба менше чутки слухати. У Динамо є Ванат, який точно в новому сезоні буде в основній обоймі. Чи куплять нового форварда - ми побачимо. Далеко не факт, що взагалі будуть трансфери)).

Стас сказав...

ViAn ,вот как раз я и имел ввиду отсутствие трансферов.Именно из за этого и Луческу может уйти.От него в следующем сезоне снова будут результат требовать.И более классное выступление в еврокубках.А без хороших трансферов...Наши обычные я в расчёт совсем не беру это невозможно!Если говорить о тех игроках из ДК-21,то не только Ваната будут подтягивать,но и думается мне что и Викентия Волошина.По поводу кого слушать и кому верить...Время покажет.

ViAn сказав...

Стас, ти же чув слова Луческу? Він не вимагав трансфери. Це його слова. Він зробив акцент на тих, хто є в наявності. Тому побачимо як буде влітку. Не треба перекручувати. Я вже про це писав, що у Луческу може бути власна мотивація і він навмисно не хоче ніяких топ трансферів.

ViAn сказав...

Коноплянка в Збірній... життя з Андрієм Миколайовичем стає тільки цікавішим. Але всі ж напевно знають, що Коноплянка, який вже давно травмований і не зіграє в цьому сезоні, та й у шахті він глибокий резервіст, - улюблений гравець Ріната)). Що може зробити один дзвінок)). Дива дивні))

ViAn сказав...

Буя сьогодні в ударі)) Як і суддя. Я вже помітив, що в нашому футболі якщо форвард б'є захисника по нозі і потім падає, то це можуть трактувати як пенальті)). Що сьогодні і сталось)).

Leonidas B сказав...

Всех с победой! У Динамо в ЧУ появляется уже класс, любой соперник не помеха. Конечно то что набрали хорошую форму, стало больше порядка в организации игры, Луческу классно изучает текущих соперников Динамо и доносит правильные месседжи игрокам, всё это играет большую. А к примеру сегодня отсутствовал Цыганков и Сидорчук и игра всё равно шла. Текущие задачи решаются, Луческу даёт играть Гармашу, Сидклею, Ледневу, Супряге даже Клейтона выпустил. Вопрос на кого он рассчитывает в следующем сезоне, вот что хотелось знать. Всех ещё раз с красивой победой отдельное спасибо Буе, вызов сборную его окрыляет, надеюсь что он всё же сыграет на ЕВРО.

Parker сказав...

Усім привіт! Христос воскрес! Зі святом, джентльмени!
2Стас: от чесно, після цього сезону я й не знаю, а чи бажаю багато нових дороговартісних трансферів. Купили б, наприклад, влітку чи взимку умовного Маркао і ще велике питання, отримали б свій досвід Забарний та Сирота. А ми ж ось тут дуже багато розповідали про необхідність посилення захисної ланки. А молодь взяла і продемонструвала свій потенціал та пристойний рівень. Скільки говорили про опорну зону та невідповідність Сидорчука, а Сергій провів один з кращих сезонів у кар'єрі. А ще Шапаренко, Буяльський, Андрієвський. На останньому я особисто вже поставив хрест в "Динамо", а він досить пристойно виглядав під час виходів на заміну.
Ми ж розуміємо, що придбання 2-3 гравців пристойного рівня все одно не дозволить нам на рівних грати з грандами, адже в них подібні гравці виступають на усіх позиціях і навіть сидять на лаві запасних?!
2ViAn: не погоджуся з тезою, що Супряга кращий за Довбика. І не в тому справа, що я підтримую кандидатуру Артема, а в тому, що Супряга та Довбик слабші за Бєсєдіна, а навіщо нам подібні виконавці? Супрязі надавали в цьому році безліч шансів, однак він їми не скористався, можливо, "Динамо" не його команда.
Вчорашня перемога була дуже впевненою, сподобалися голи, які були забиті в результаті якісних розіграшів м'яча. Доречі, спіймав себе на думці, що вчора Буяльський виконував роль, подібну до ролі Алекса Тейшейри часів його перебування у "Шахтарі". Оці відкидки назад під удар гравцю, який набігає другим темпом, тоді як форвард відволікає захисників.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,мерять всё по нашему нынешнему чемпионату есть большая ошибка!Сравнивать нужно с нашими выступлениями в еврокубках.Как мы смотрелись супротив Юве и Барсы? Были ли у нас изначально шансы пройти Вильяреал? Вот здесь нужны сравнения! И они не в нашу пользу.Если совсем прямо то ни Вербич ни Депена это не игроки в еврокубках.В центре поля я всё ещё хочу видеть игрока уровнем на голову выше Сидорчука.Буяльский,Родригес...Это всё игроки для внутреннего чемпионата.Вот со всем к ним уважением и с понятием того, что они смогли зделать для выиграша золота нынешним ДК!Продай Циганкова и осиротеет наш правый фланг...И таких вопросов много.Если ИМС продолжит покупать игроков уровнем слабее уже имеющихся,то ни к чему хорошему это не приведёт.А ведь до Луча он именно этим и занимался.Вместе с агентами что в клубе работают.Понятно,что это всего лишь моё предположение, но я так вижу.

ViAn сказав...

Воістину Воскрес!

Я також погоджуюсь із Стасом. Безумовно класно, що Сирота отримав шанс, як і багато інших гравців. Класно буде також, якщо в наступному сезоні ще 2-3 гравці отримають шанси. Безумовон замість Супргяи краще мати Ваната. Він і молодше і куди різноманітніший форвард. За потенціалом сильніший за Бєсєдіна. А може вже і зараз сильніший.

Придбання гравців високого рівня - рівень задач. При всі повазі до Сидорчука, Буяльського, Родрігеса, Кендзьори... У кожного є планка. На рівні нашого чемпіонату по суті навіть у шахти немає гравців, які сильніші за гравців Динамо. Я б сказав навпаки, що на сьогодні рівень основи Динамо сильніший. Бо основне тріо конкурента - вже ветерани, яким по 33-34 роки. До того ж Тайсон втратив мотивацію на сезон. За цим тріо, яке забезпечувало результат минулих сезонів, по суті прірва. Тому якщо Динамо хоче бути конкурентноспроможними на євроарені потрібно підсилювати команду гравцями із досвідом виступів у топ чемпіонатах і єврокубках. Маркао не вписується в цю картину для мене. Проте у нього є досвід. І гравці на досвіді не будуть пропускати такі голи, які нам забивав Піке, Морено, Моратта. І в півзахисті ми зможемо краще виходити з під тиску, краще сторювати, краще завершувати. Але можна і далі чекати, поки гравці набиратимуться досвіду, набиватимуть шишки. Тут все залежить від позиції головного тренера.

Parker сказав...

2Стас: що означає "гравці рівня єврокубків"? У протистоянні з грандами європейського футболу, лідерами чемпіонатів топ-5 ми не тягнули навідь з Белянда, Ленсом, Драговичем, Велозу і т.д. Усі згадують нашу феєрію з "Евертоном" при Реброві, але згадайте, що потім сталося у протистоянні з "Фіорентиною"! Так у цьому році ми з наявними гравцями успішно протистояли "Генту", "Алкмаару", "Ференцварошу", "Брюгге". І нічого не змогли зробити з "Вільєреалом". Скажу більше, що стратегічно на місці Луческу я б зливав іспанцям заради виграшу чемпіонату та прямої путівки в ЛЧ. Це банально вигідніше! Звісно, я не проти того, щоб у "Динамо" прийшли якісні виконавці, але в будь-якому випадку розраховувати на впевнені перемоги над грандами не варто. Таке виходило, фактично, лише у Лобановського наприкінці 90-х.
Уся ця історія про вибір стратегії розвитку клубу - і якщо умовний Луческу буде з власними вихованцями регулярно ставати чемпіоном, вигравати кубок/суперкубок (хоча ці два трофеї не обов'язково), потрапляти у ЛЧ, виходити у євровесну - це буде чудово. Ми зароблятимемо гроші від УЄФА, рекламуватимемо власних вихованців, таких як Циганков, Миколенко, Шапаренко, Забарний, продаватимемо їх у потужні чемпіонати, вкладатимемо гроші у виховання нових гравців. Такий собі шлях "Аяксу".

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker, а далеко ходить не нужно,сравни игры против того же Челси при Реброве и с тем составом и недавние игры при Хацкевиче! Не нужно заниматься самообманом,потом сложно падать будет.

Parker сказав...

2Стас: по-перше, Ребров - це тренер, а Хацкевич - ремісник. Ребров після двох чемпіонств у "Динамо" вже тричі виграв чемпіонат Угорщини, А Хацкевич тренує "Ротор". По-друге, з Ребровим ми програли та зіграли в нічию, а з Хацкевичем двічі програли. При тому, що Ребров значно більш кваліфікований фахівець та мав куди більш якісний склад. А результат двоматчової дуелі особливо не відрізнявся. Іншими словами, якісний тренер і пристойний склад не вирішили проблему протистояння з грандом. Так, у матчах з "Челсі" виглядали при Реброві пристойно, але ми і з "Барселоною" в гостях виглядали непогано, і це без дороговартісних легіонерів.
Фінансово ми не можемо дозволити собі комплектацію на рівні з умовним "Челсі", а за інших рівних умов ми просто не будемо програвати як з Хацкевичем 0:8 за сумою двох матчів, а програємо, скажімо, 1:2 як при Реброві. В обох випадках ми програємо, але за умови довіри нашим вихованцям під орудою умовного Луческу власна молодь набирається досвіду і без значних вкладень, в іншому випадку маємо так само негативний результат, але витрачаємо купу грошей на трансфери й зарплати і не розвиваємо власну молодь.
До речі, цього року лозунг Ігоря Суркіса про довіру своїм вихованцям набув реального наповнення, на відміну від попередніх тренерів "Динамо", які розповідали, що власні вихованці не можуть вирішувати серйозних завдань та протистояти "Шахтарю".

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,я высказал свою точку зрения. И я от неё не отказываюсь.Повторяю ещё раз ставка только лишь на своих воспитанников в еврокубках есть утопия!А вот то,что ИМС тратиться не хочет на новых хороших игроков, а не на "походы по мусоркам "это да.

Parker сказав...

2Стас: при комплектації команди для єврокубків відштовхуватися треба від бажаного результату. Ви радили, умовно кажучи, зняти рожеві окуляри, так і самі не надягайте їх, відстоюючи свою точку зору. У нас нема грошей для комплектування команди з 7-9 високорівневих гравців, а 2-3 нас не врятують. Ми так само будемо програвати топ-клубам, хіба виглядатиме це не так безнадійно. Втім, як я зазначав вище, поразка 0:5 чи поразка1:2 однаково залишаються поразками.
Я не проти того, щоб команда підсилювалася якісними гравцями, однак не варто думати, що з ними ми почнем рвати грандів. Просто більш впевнено і без великих нервів почнем грати з умовними "Брюгге", "AZ", "Янг Бойз" тощо. Далеко не грандів, погодьтеся! Однак так само будемо програвати командам з перших 6-8 топ-ліг.
Десь недавно чув, що клуб, який заходить у АПЛ з чемпіоншіпу отримує бонус у розмірі більше 80 млн. фунтів. Тобто потенційний аутсайдер АПЛ отримає наш бюджет за 3-4 роки. І цю ситуацію ми змінити не можемо. А арабських шейхів для ДК поки щось не помітно...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Давайте ми знову озвучимо баланс. В Динамо зараз зібраний колектив. Є гравці, такі як Сідклей чи Клейтон, які прекрасно розуміють свої реалії. Вони старанно тренуються. Сідклей, так для прикладу, зіграв 35 хвилин в цьому сезоні і забив 2 голи. Є багато людей, таких як Лєднєв, Андрієвський, Сирота, Тимчик... які в обоймі і мають амбіції. Вони не так багато грають, але коли виходять, то додають команді. Той же Лєднєв забив такий важливий гол у пів-фіналі КУ. Родрігес може і не забив сотню голів, але він виходить і забиває важливі голи, той же гол з Олександрією, гол шахті у Суперкубку. Та й його пас на Циганкова у матчі із Брюгге був надзвичайно важливим. Є командний баланс.

Але є і люди, які є баластом. Треба позбутись баласту.

Є і декілька надзвичайно талановитих гравців, таких як Ванат і Вікентій Волошин. Їх треба або віддавати в оренду, або вже давати ігровий час.

Тому щоб купити когось... треба позбутись тих, хто є. Ті ж Сідклей, Супряга, Андрієвський, Шепелєв, Клейтон, Де Пена, Вербіч, Гармаш, Бойко... всі хороші хлопці. Та місця у заявці не так багато. Тому треба когось відпустити, щоб можна було купити на їх місце більш якісних гравців. Ось подивіться. Русін і Шабанов повертаються назад. Соль теж повернеться. Куди Кадірі дівати? Є Каргбо і Беніто, Цитаішвілі, Алібеков, Смирний, Дубінчак, Білошевський... дуже багато гравців.
Баланс - задача тренера. Будь-який тренер скаже, що йому потрібні більш якісні гравці. Але чемпіонська обойма - люди, які один за одного тримаються. Їх поєднують спільні досягнення. Ввести нового гравця - важко. Відпустити з обойми - також важко. Та це життя. Хай у Луческу болить голова. Я скажу так, що клас основної обойми хотілося б покращити парочкой якісних гравців.

Leonidas B сказав...

При эре динамовских сердец больше всего хотелось прежде всего тренера, который умеет работать. Куча игроков супер высокого класса, чуть хуже, высокого, среднего и т.д. это всего лишь фигуры и без человека умеющего играть, сравним футбол с шахматами, они стоят просто на доске, а вот когда их начинают двигать, комбинировать, нацеливать только тогда они начинают представлять из себя силу. ВВЛ как раз и был таким гроссмейстером который просто отлично играл в шахматы, его последнее третье Динамо как раз и состояло из таких игроков какие сейчас в Динамо, за исключением пожалуй Шевы, но метр делал своё дело и эта команда с набором не выдающихся игроков играла на равных с грандами, каждый игрок знал на поле, что ему делать. Не хотелось сравнивать ВВЛ и Луческу, у румына идея фикс, остаться тренером в истории не хуже калибра, дело не в количестве завоёванных трофеев. Что не отнять у Луческу он умеет эволюционировать в ноге со временем, меняться в лучшую сторону, если в Шахте он работал с привезёнными дорогими молодыми талантами и стечением времени доводил их до уровня классных топов то в Динамо он уже работает с талантливой динамовской молодёжью, но во все времена ему нужно время, чтобы сделать команду, довести огранку до конца, прошёл только год, все игроки Динамо наперебой расхваливают его профессиональные качества, у Мистера есть мотивация что-то доказать. Поэтому в плане трансферов и тех кто покинуть команду думаю Луческу должен разобраться, ведь каждый новый игрок пришедший в команду должен вписаться в её игру и не нарушить микроклимат. Пока у Динамо по всем показателям подъём, кроме того что Луче заработал Суркисам две ЛЧ, растёт и стоимость игроков. Ну будем дальше смотреть как пойдут дела, оптимизм всё же присутствует.

Leonidas B сказав...

Прошла инфа, что Черноморец раздумывает о предложении Динамо об аренде 10-12 игроков, интересно если срастётся, то озвучить фамилии.

Parker сказав...

Привіт усім! Ну трохи розслабилися, всеж грати з високою інтенсивністю тричі на тиждень та ще й в статусі чемпіона достатньо важко. Було повільно, без вогню, з бажанням зберегти сили та ноги. Бойко кілька разів зіграв непогано, а "Маріуполь" у більшості думав не про те, як виграти, а про те, як не пропустити. Де Пена вилучився якось дурнувато, в обох епізодах критичної необхідності фолити не було. Скоріше це сталося через незібраність і неякісне налаштування на гру. Сподіваюсь, Луческу вправить мізки й уругвайцю, й іншим хлопцям. Залишилося лише дві гри, потрібно спокійно обіграти "Колос" та переграти "Зорю" у фіналі кубку.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Парні класно погуляли у Сідора на дні народження. Повний розслабон посеред сезону. Не скажу, що це критично. Просто результат вже зроблений. Потрібно було і розслабитись. Із маріком не було потрібної концентрації, бо критично результат був не потрібен. Тому найважливіше - фінал Кубку. Побачимо чим обернеться гулянка у підсумку сезону.

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо. Игра порадовала качеством и результатом, Колос ничего не смог противопоставить, угрозу воротам динамовцев создавали сами динамовцы, к сожалению было некоторое разгильдяйство. Динамо стало наконец-то бить больше с дальней и со средней дистанции. Голы Шапаренко и Миколенко шедевры. Ждём победы в финале КУ.