четвер, 22 липня 2021 р.

Трансферні пошуки. В очікуванні підсилення. ч.2.

Поки здається, що проблему із форвардом на наступний сезон вирішено. Може в процесі написання цього матеріалу і вирішиться. Складні очікування підписання контракту із здавалось би не настільки зірковим гравцем, як Рамірез. Що вже казати про трансфери із куди більш топовими гравцями. Тому не здивуюсь тому факту, що трансфер венесуельця зірветься. Але, як би воно не було, після того як Коробенка відправили зі зборів, таки стала очевидною проблема відсутності альтернативи Сидорчуку. Ця історія була весь минулий сезон і тоді взяли Белуце, який себе нічим не показав. Зараз є час закріпити цю позицію. Сидорчук не залізний. У багатьох є претензії до його рівня гри. В цій історії можливі лише два варіанти розвитку. Або підсилення позиції за рахунок власної школи, тобто мова про Бражка. Або підписання гравця зі сторони. І тут завжди багато радників. Я один з них.

Уолас

 

26-ти річний опорний півзахисник Удінезе. А з ним і збірної Бразилії, за яку він має 5 матчів. До того ж має в колекції і золото Олімпіади 2016. Викликався і в різні юнацькі збірні. Головний плюс – великий досвід виступів у Бундеслізі і Серії А. Порядку 130 матчів. У всіх своїх командах він завжди був гравцем старту. Типовий опорний півзахисник. Сильний в силовій боротьбі, у відборі, в затримці атак суперника. Основна задача – відібрав і віддав на ближнього. Як і Сидорчук має поставлений удар, може увірватись на подачу в штрафний майданчик, пробити головою. Діє по всій ширині поля. Хороший і якісний опорний півзахисник на свою функцію. Клубна кар’єра в Європі – середні команди, які не потрапляли в єврокубкову зону. Хороший варіант саме як гравець, який створить конкуренцію і завжди зможе зіграти не гірше Сидорчука.

Отавіо

27-ми річний опорний півзахисник Бордо. Цей гравець також має хороший досвід. Хоча він приїхав в Європу 4 роки тому вже у зрілому віці, та за ці роки цілком виправдав свої аванси. Біля 100 матчів за 4 сезони в Лізі 1. Стабільний гравець старту. За плечима хороший досвід, в тому числі і єврокубковий. Абсолютно протилежний типаж Уоласу. Гравець бере більше агресією, швидкістю, жорсткістю, вибуховістю, технічним оснащенням, самопожертвою через те, що немає антропометрії. Тут і кращий пас, і дриблінг, і швидкість, і удар. Гравець для більш агресивного футболу. Плюсом є те, що через рік закінчується контракт і можна було б домовлятись про адекватну суму трансферу.

Густаво Ассунсао

21-но річний опорний півзахисник Фамалікана. Ще рік тому акції цього гравця були надзвичайно високими. Його команда показала чудову гру, прекрасний результат. Багато з гравців пішли на підвищення. Ассунсао, який був лідером тієї команди, на рік залишився. Рік був для команди невдалим. Стратегія не спрацювала. Тому наразі є можливість продати гравця, бо ж він може продовжити деградацію, якщо результати команди будуть погіршуватись. Сам гравець надзвичайно збалансований. Він фізично міцний, жорсткий, надзвичайно корисний при відборі, бо вміє обирати позицію, читати гру. Вміння читати гру відображається і на роботі в атаку. Опорник, який вміє розвивати атаки як сольними проходами, так і всім арсеналом передач. Гравцю необхідно шукати варіанти працевлаштування для подальшого розвитку.

В питанні підсилення позиції опорника важливо зробити правильний вибір. Купити сильного гравця, який витіснить Сидорчука з основи, – невідомо як вплине на колектив. І тому його можуть не сприйняти в колективі. Брати ж слабкого гравця – гроші на вітер. Ростити свого зі школи – цікаве рішення. Можливо найвірніше, якщо в школі дійсно є талановитий гравець. Цікаво побачити те, який шлях вибере менеджмент в Динамо.

Дякую за увагу!


12 коментарів:

SWIFT сказав...

Доброго дня. Абсолютно согласен с последним абзацем. А по кандидатам - времена приобретения Мбокани, Бельанда, Диакате и Бангура прошли. Завлечь в ЧУ игроков из топ5 чемпионатов только участием в Лиге Чемпионов не получится, играть с Минаями и Рухами - то ещё удовольствие. Как по мне, наш рынок - Восточная Европа и Скандинавия. Команды этих регионов легче расстаются с игроками, в том числе и с молодыми. Наш вариант - условный хорват (словак, словенец) 21-23 года за спину Сидорчуку с регулярной игрой.

Стас сказав...

SWIFT ,наш вариант: я не хочу тратиться,но хочу каждый год зарабатывать в ЛЧ! Вот так будет вернее и правильнее.А отмазки для того чтобы не усиливаться...Карманные блогеры придумают как сие обставить чтобы пипл схавал!

ViAn сказав...

Наш варіант - те, що обере головний тренер. Як показує історія, що Суркіси настільки жмоти, що тягнуть і тягнуть підписання гравця. Мова там іде про абсолютно невелику суму. Але гравець би вже сьогодні грав на зборах в матчі проти Уніона. Що вже казати про підписання більш дорогих гравців у яких також є агенти, яким потрібно теж платити. Куди простіше взяти Шкуріна, Антюха і Кулача.
Я не в захваті від Раміреса. Непоганий форвард, але якби він так виглядав у 18, а не в 23, то була б інша історія. Трансферна компанія цього літа наче є, але вона знову жахлива. Ми підписуємо гравців, які нічим не сильніші, навіть слабщі, за тих, хто є.

KoRchaGiN сказав...

Рамиреса вроде уже пописали…. Виан - а как мы после условных трансферов 12-14 года можем быть в захвати от Рамиреса? Но селяви

ViAn сказав...

Так, важко бути завдоволеним від підписання можливо і перспективного гравця, але на сьогодні далеко від топового рівня. Однак Луческу має модельні характеристики. І якщо він впишеться, то швидко зросте в ціні. Форвард - завжди велика специфіка.
Тепер цікава доля Кулача і Супряги. Кулача, я так думаю, також підпишуть. Зп у нього буде куди скромніша за Супрягу. Не думаю, що і у Раміреса зп наближена до Влада. Все ж там 2,5 млн на рік. Тут, я впевнений, не більше 1 млн. Та й у Кулача буде не більше 30 тисяч в місяць. От доля Супряги - прям дуже, дуже цікаво.

Стас сказав...

Если от Коробенко Мирча отказался,то,стало быть,ждём ещё и опорничка.Хотелось бы чтобы он был заметно посильнее Сидорчука.

ViAn сказав...

Стас, ти правий, що треба брати сильнішого. Ми про це давно говоримо. Але я от реаліст. Не візьмуть сильнішого.

Стас сказав...

ViAn,тогда это простое топтание на месте!А впрочем,разве это кого-то должно удивлять?!

ViAn сказав...

Стас, може це топтання, а може Луческу хоче розвитку і прогресу від діючого складу і збільшення глибини лавки. Це ж теж важливо. А може ми всі помиляємось і буде ще гучне придбання під ЛЧ.

Parker сказав...

Вітаю усіх! Епопея з форвардами, наче, скінчилася. Навряд на цю позицію будуть ще придбання.
А от у центр півзахисту дійсно хотілося б ще одного гравця. Фактично, наразі маємо безальтернативних Шапаренка та Сидорчука. Сподіваюсь, Лєднєв зможе гідно підміняти Буяльського.
2ViAn: Ви важаєте, що у Супряги зарплата 2,5 млн.?! Гадаю, що це є перебільшенням, принаймі, вдвічи.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вічер!
Я ж просто нагадаю, що Супрягу підписали достатньо давно. 3 роки тому. І тоді він прийшо вже на мільйонну зарплату. перший місяць при Луческу в 2020 у Влада був дуже вдалим. Він забивав, заробляв пенальті, класно виглядав. Тоді до нього був великий інтерес з Італії. І тут Луческу пішов до ІМСа і попросив перезаключити контракти із більшістю талановитої молоді. Перезаключити на набагато більш вигідних фінансових умовах. Супряга в жовтні 2020 закючив новий контракт з Динамо, на суттєво кращих умовах. Це те, що важливо знати.
Зараз вся молодь, яка в 2020 році перезаключала контракти має мільйонні контракти. Головний тренер поступив мудро. Тепер запрошувати легіонерів легше. А Супряга... поплив, не пішла гра. І от він, Соль, Дуелунд... Це гравці на кращих контрактах. Хоча рівень віддачі слабенький. Циганкова ж з його 3 млн на рік і Миколенка з його 2,5 не виставляють зі Зборів, бо вони грають і показують якісний футбол. Супряга на свої гроші не відпрацьовує. Тому він кудись піде в оренду. Та статус такий, що це точно не буде Чорноморець.

SWIFT сказав...

Я конечно не знаю всех цифр и не претендую на истину в последней инстанции, но тоже считаю указаннае размеры зп игроков завышенными. В одном общедоступном источнике читал, что N15 самый высокооплачиваемый игрок с ЗП 1.5 ляма. В это больше верится...так как команда не поняла бы с какой радости N89 получает 2.5м $.