субота, 31 липня 2021 р.

Динамо Верес. Стартуємо!

 

Чемпіонат для Динамо на старті. Є багато запитань по готовності гравців індивідуально і командно. Завжди важливий ритм змагань. Наразі Динамо провело багато товариських матчів. Але всі ці матчі були експериментальним складом. Основа награвалась на тренуваннях. Хоча, я так думаю, що Луческу дійсно хоче мати обойму більшу за 11 гравців. Травми, дискваліфікації, індивідуальна форма. Тому по суті основа, точніше стартовий склад, добре відома. Та перший матч проти Вереса повинен дати відповідь на багато моментів із складом. Ми ж не отримали відповідь на зборах. Є лише питання по деяким позиціям. Цілком можливо, що Луческу може довіритись більше Тимчику ніж Кендзьорі. Караваєв же може вийти навіть на фланзі атаки, так як форма Циганкова нікому не відома. Цікавим є і той момент, хто зіграє зліва, бо є Де Пена, Родрігес і Антюх. Рішення може бути неочікуваним. Як і велике питання по форварду.


Ми ж знаємо, що у Динамо зараз є аж 4 форварди. І хоча Супряга в опалі і його прагнуть позбутись, то поки він є в наявності і скидати його з рахунків не варто. Хто з чотирьох завтра вийде в старті? Рамірес тренується тільки третій день з основою. Безумовно в сезоні саме він повинен стати основним. Та в першому матчі може вийти будь-хто. Хоча, як це не дивно, найближче від всіх Кулач. Він довше всіх знаходиться в Команді. Із ним підписали тривалий контракт. Шанси Шкуріна поки під питанням, бо він з самого початку активно грав. Але в останніх матчах його майже не використовували. Вихід Раміреса буде сюрпризом. Бо форма гравця викликає питання. Луческу ж завжди дуже послідовний у своїх діях.

Головним джокером в минулому сезоні був Родрігес. Добре мати в обоймі гравця, який може вийти в додати агресії, швидкості, емоцій. В новому сезоні головним джокером може стати Лєднєв. Богдан провів надзвичайно сильне міжсезоння. За змістом гри, за якістю, за індивідуальними показниками і по роботі на Команду, саме Лєднєв став кращим гравцем зборів. Він може стати відкриттям наступного сезону.

Перший суперник – переможець першої ліги. Стабільна команда, яка має надзвичайно досвідчений склад і хорошого тренера, який вже третій сезон керує цією командою. Команда типова для нашого чемпіонату. Типові 4-2-3-1. Орієнтація на дисципліну, фізику, боротьбу. Гра низьким блоком. Основна задача – зберегти свої ворота. Це та сама насичена оборона, яку важко зламати. Більшість перебувають в хорошому футбольному віці 27-30 років. Так, основна група – старожили Першої Ліги. Для них Прем’єр Ліга – те, до чого вони йшли багато років своєї кар’єри. Але група атаки досвід має. Брати Пасічи і Михайло Сергійчук. Основна задача команди – зачепитись за м’яч і втекти. Так все побудовано. Тому головне питання – хто заб’є першим. І у якому стані Динамо. Верес не є загрозою. Але вони вміють сушити гру. Цим і будуть займатись.

Перша гра, якою б вона не була, не буде показовою у розрізі сезону. Динамо буде поступово входити в сезон. Хоча попереду матч із Зорею. Основна задача – пройти рік без втрати очок. Тому цікаво побачити готовність до сезону. Темпоритм. І на яких гравців буде зроблена ставка в першій грі? Чи зміниться модель гри? Як вплинуть новачки, і чи вплинуть взагалі, на малюнок гри? Чекати залишилось недовго.

Дякую за увагу!

39 коментарів:

Leonidas B сказав...

Похоже Яремчук переходит в Бенфику, контракт на 15 млн. евро тянет. Какая часть Динамо, встречал цифры от 20 до 50%. Может наскребут на толкового опорника с деньгами от ЛЧ.

ViAn сказав...

Леонід, від продажу Яремчука ніяк не залежить придбання опорника. Так, 30% отриимає Динамо з цієї продажи. Але опорник - виключно рішення Луческу. Впевнений, що знадйть гроші, якщо він цього забажає.

Leonidas B сказав...

Шева похоже со сборной закончил роман, кто дальше, кем он бы ни был задача выхода ЧМ миссия не выполнима. С одной стороны спасибо Андрею Николаевичу, весь свой потенциал он исчерпал, с другой стороны оказался заложником ковид проблемы, с третьей стороны не доработал отборочный цикл, который начали не лучшим образом.

ViAn сказав...

Шева пішов виключно через гроші. Не домовились по умовах продовження контракту. Всі хотіли отримувати більше, бо ж вивели Збірну в 1/4. Треба сказати, що і так всі зп тренерського штабу були зашкварно високими. Тому будуть шукати інший щтаб за більш скромні гроші.

ViAn сказав...

Склад сьогодні вражає)) Як мінімум - шок))

Стас сказав...

Ох и состав!))) Я вот думаю так ли Мирче нужен Шкурин? Сумления меня мучают.

Leonidas B сказав...

Луче схоже дав шанс тім хто орав добре на сборах. Всі чекали Раміреса, але той менше тижня в команді, і в цілях підтримки клімату в команді, має вигризти місто в старті на тренуваннях.

Леший сказав...

Когда турки в среду важнее чем нац чемпионат))))

Leonidas B сказав...

Ну что ж для первого тайма первого матча пойдёт. Первые два мяча подарок Вереса, а третий просто блеск, Тымчик однозначно лучший по первому тайму, самый лучший отрезок после 35 минуты, до этого Шапа, Буя и Андриевский спали.

Стас сказав...

Я вот думаю,а Шкурин до зимы хотя бы одну игру отыграет или игрок подписанный без согласия Мирчи так и останется в вечном запасе?

ViAn сказав...

Кайф від першого тайму. Не важливо хто гратиме. Важливо - результат.

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! Верес ничего не смог противопоставить. Второй тайм вроде и креативнее, качественнее но когда каждый хочет проявить индивидуальность и забить, когда начинают игнорировать партнёров находящихся в более лучших ситуации это не есть гуд, нам такое потом больно аукается, как и кумовство которое также в этом матче присутствовало. Надеюсь Мирча сумеет донести это до игроков. Вот чего охота поменять Сидорчука на более лучшую кандидатуру и аполитичную.

ViAn сказав...

Цікаво, обіцяють трансфери. І тут питання позиції і якості. Сподіваюсь, що це буде гравець рівня ЛЧ.

Стас сказав...

ViAn,я так понимаю это на те деньги,которые отвалятся от трансфера Яремчука в Бенфику. Я всё ж таки надеюсь на классного игрока в центр поля.Но,это всё мои мечты.Возможно опять купит игрока для ю-19.

SWIFT сказав...

Ну если и правда пишут про 5 млн, то за такие деньги думаю можно выбрать кого-то стоящего. Когда были слухи про темнокожего фина опорника, то за него вроде бы хотели 6-8 и для Динамо это было много. Идеал 21-23 года...годик посидит под Сидорчуком, потом Сидорчук будет сидеть под ним).

ViAn сказав...

Стас, ну за 5 млн важко купити класного опорника під ЛЧ. Можна взяти ноунейма, як Рамірес за 2-3. Але ж тут така історія, що такого гравця треба довго вчити. І це точно не одразу під ЛЧ.
Під ЛЧ - мінімум 8-10 млн.

ViAn сказав...

SWIFT, писати можна все, що завгодно. Довіряти можна тільки достовірній інформації. А вона поки така, що дивляться, вивчають, але в активні переговори ще не вступили. Тобто є декілька кандидатур. Без конкретики.

Стас сказав...

ViAn ,дело такое,может и Супрягу удасца спихнуть?! А может просто к пяти добавить из заработанных в прошлой ЛЧ...Вопрос лишь в том,сколько Луческу ещё готов терпеть?

ViAn сказав...

Стас, а що терпіти? Як по мені, то доволі переконлива і змістовна перемога в першому матчі над доволі непростим суперником. Тому нам не відомо наскільки він терпить і чого хоче. Але підсилити опорну зону перед ЛЧ потрібно. Тут питання ким і за скільки - да. І питання не таке просте. Вже писав сої думки стосовно того, що придбати гравця-конкурента капітану - завжди ще та проблемка для мікроклімату.

Стас сказав...

ViAn ,думаю Луческу нужно хорошее выступление ДК в еврокубках!ИМС,подозреваю,больше думает о простом попадании команды в ЛЧ и о причитающих отсюда деньгах.Понятно что всё это лишь мои предположения...Терпеть...Я не думаю, что Шкурин и Кулач это предел желания Луческу! Я вовсе не уверен что они вообще! нужны Луческу.

ViAn сказав...

Стас, всіх гравців підписали виключно за бажанням Луческу. 3 форварди - нормально. Тим більше, що вони різні і їх можна використовувати під різні моделі. Поки зрозуміло лише те, що Супряга наступний сезон проведе не в Динамо. І не думаю, що одразу продаж. Скоріше за все оренда із правом викупу.
ІМС завжди ставить високі цілі. Це ж спорт. Гроші для нього не настільки важливі. Їх статки дуже великі. 30-40 млн - приємно, це комфортно, але їх родина витратила мільярди за роки керівництвом Динамо.
От ти казав про форму, що Динамо зажало гроші на зміну дизайну номерів. А виявляється, що Нью Беленс платить Динамо за те, що воно в їх форму вдягнуто, 5 млн. євро на рік. Правда непоганий контракт?
Тому всім потрібні хороші виступи, бо на такому рівні не можуть бути люди без амбіцій.

Леший сказав...

Шкурина купили без румына, и хорвата пищали без него. От хорвата отбились, картошку лично ИМС привёл, без шуток, почти за руку, потому он и будет в клубе, но вот играть- тут есть нюансы)))

ViAn сказав...

Леший, це нереально. Не міг ІМС підписати когось без одобрямс Луческу. Якби він це зробив, то Луческу б у той же день розірвав контракт. Це не історія із Хацкевичем чи Михайліченко. Луческу - не та людина, з якою можна грати в ігри.

Leonidas B сказав...

Если действительно на данный момент нужно взять опорника на место Сидорчука и уже пошёл двих, то вопрос нужно решить до 31 августа, до закрытия окна. Не думаю что приобретение сильного игрока на место Сидорчука в команде вызовет какой-то дисбаланс, все прекрасно знают требование Луческу, что если ты сильнее на позиции играешь ты, да и все понимают что сейчас как никогда нужно выстрелить удачной игрой в ЛЧ и еврокубках, ряд игроков наверняка уже видят себя в Европе(Миколенко, Забарный, Цыганков) все себя хотят показать, а приобритение на такую многострадальную позицию даст всем больше шансов. На Евро ведь не удалось во много по этой же причине, Сидорчук там не справился.

ViAn сказав...

Леонід, я от також дивився Євро. Сидорчук зіграв на достатньо високому рівні, як і Бущан, Шапаренко, Яремчук, Ярмоленко, Забарний, Караваєв. Провалили Євро Зінченко і Маліновський. Провалили, бо на них була величезна ставка. Зіна зіграв лише проти шведів нормальний матч. А так все провалив. Невиразно зіграли Миколенко і Матвієнко. Це про 11 гравців основи. Провалилився і Марлос, жорстко провалився, тому і не грав. Циганков майже не грав, тому вістов не набрав. Довбик зіграв в одному матчі пару хвилин, але вістов набрав. Соболь, Макаренко, Кривцов, Зубков, Степаненко - таке, ні про що по суті. Грали, але виділити немає за що. Бєсєдін в своєму стилі і на своєму рівні.
Всі ці закиди в бік Сидора... не розумію. Нормально він зіграв без обрізок, надійно. Провалів не побачив. Навіть в штангу ударив, міг забивати.

Стас сказав...

ViAn , и тем не менее я не уверен что ИМС пригласил этих игроков с подачи Луческу!Ты ведь сам понимаешь какие игроки,а вернее какого калибра игроки интересны Луческу,правда?)))Я жду хотя бы один но нормальный трансфер,а не на тоби Боже шо мэни не гоже.

Леший сказав...

Стас, не жди трансферов))
Аман, ты даже близко не предполагаешь как далёк трансфер белоруса от футбола, Динамо и желаний румына))) никакого отношения к футболу- ещё бы он голы не забивал в товарняках))) портит уважаемым людям гемоглобин только))) мешает спокойно делить… киловатты)))

Стас сказав...

Леший ,да в том то и дело что в последнее время большинство наших трансферов к усилению команды вообще не имеют никакого отношения!У меня была надежда на Мирчу,но...

ViAn сказав...

Стас, я можу повторити вчергове те, що не піддається стандартам. Всі сприймають Луческу виключно крізь його роботу в шахті. Як його сприймають? Накупив йому Рінат топових бразіл, які зробили результат. Загальна риторика Палкіна і Ко, що заслуги Луческу немає, це все Рінат.
Що показав Луческу першим сезоном в Динамо? Він взяв молодь, взяв наявну обойму, не купив жодного гравця по суті. Розкрутив за рік Бущана, Забарного, Шапаренка, Буяльського. Тепер у нього є Лєднєв, Попов, Нєщерет, Андрієвський, Сирота і Тимчик. Він буде розкручувати і їх. Придбали Раміреса за невеликі гроші. Взяли Кулача і Антюха. Луческу хоче довести, що він зробив і у першому сезоні, що головна людина в команді - тренер. Що не бразильці вивели шахту на високий рівень. Це він вивів і бразильців, і шахту на рівень володарів єврокубку. Що і без великих тансферів, на основі власної школи, можна робити команду, яка даватиме результати.
Це його основна мотивація. Я це так бачу. Тому побачимо якими будуть трансфери. Я думаю, що це буде хтось дуже цікавий. Але точно не дорогий.

SWIFT сказав...

ВиАн, недорогой - понятие относительное). Недорогой как Шкурин, недорогой как Антюх, недорогой как Рамирес? Белуцэ вот был недорогой. Я так думаю как раз подобный трансфер и возможен - аренда какого-то лавочника с надеждой на Мирчино умение работать с молодежью.

Стас сказав...

SWIFT ,вот,вот.В основном на авось всё и делается в смысле трансферов.

Leonidas B сказав...

Вот как-то не было хоть каких-то слухов на трансфер под Сидорчука, всё тихо под эту позицию. А ведь Суркисы всё же амбициозные личности, они не могут видеть какую работу проделал Луческу, но Динамо машина чтобы иметь европейский лоск всё же нуждается в относительном тюнинге, когда ещё шанс представится с нормальным тренером, если под Блохина закупили столько хороших игроков, хотя там надежды как Блохин сможет интегрировать это всё в результат было гораздо меньше, а сейчас что-то наклёвывается в плане результата и игры. Исходя из этих предположений и стоит по крайней мере надеяться. А как сложится будем видеть в течении четырёх недель.

ViAn сказав...

Я вже казав про ту інформацію, яка є. Динамо точно веде переговори по Іванушицу. Це дійсно дорого і важко реалізувати, слабо вірю. Та факт - факт. Але не зрозуміло навіщо..., бо це конкурент прямий Шапаренко, по суті найціннішому грацю Динамо в півзахисті. Грати в пару Шапаренко - Іванушиц, то значить садити на лавку Буяльського і повністю закривати всі шанси Лєднєву. Богдан же особисто мені дуже подобається. Його прогрес неможливо не бачити. Впевнений, що якщо він отримає більше довіри, то це буде гравець куди крутіший за Іванушица.
По опорнику немає ніякої інформації. Можливо поки немає.

Леший сказав...

Вот в чем я с Вианом согласен- главный трансфер- это приход румына))) у него есть стиль и класс- он главный- игроки для него сырье- он из них лепит механизм, дающий результат- и что характерно недорого и результативно. Смотрел игру с турками- куча косяков в игре, но есть мысль и идея в игре- а не стадо тупо гоняющее по полю как раньше. Не отнять этого у румына хотя он и крот и вообще цыган)))) но тренер он настоящий))) а покупать звёзд в украинский клуб сейчас это выброшенные деньги- лучше из своих молодых что-то лепить и продавать)))

Leonidas B сказав...

Пишут что у Попова могут быть серьёзные проблемы с крестами, если подтвердится скорее этот сезон для него потерян. Теперь придётся и по центрбеку что-то придумывать.

ViAn сказав...

Леший, безумовно він ліпить з гравців команду. І тільки він вирішує з кого ліпити. Тому історії про трансфери, які з ним не погоджували - міф і казки. Не прийде навіть в юнацький склад гравець без його згоди.

ViAn сказав...

Леонід, це не було схоже на хрести. Попов після матчу спокійно гуляв вулицею на Печерську із невеличким тейпом. З хрестами не гуляють. Але все може бути. Можливо він сам дав навантаження вдома і травма погіршилась до хрестів - да.

Timur сказав...

Там Месси освободился. Мы же любим свободных агентов.)))

ViAn сказав...

Timur, там вільних агентів на команду зірок вистачить. Давід Луіз, Дієго Коста, Фран Рібері, Джером Боатенг, Алекс Тейшейра, Натаніель Клейн, Джек Уілшир, Серхіо Ескудеро і Серхіо Ромеро, воротар збірної Аргентини, 96 матчів))