понеділок, 26 липня 2021 р.

Динамо. Найамбітніша підготовка в історії Команди?

 

Що найважливіше на підготовчих зборах? Більшість цікавлять результати і зміст гри. Але давно відомо, що можна стати чемпіонами по зборам і провалити офіційний сезон. Так, можна провалити і збори, і сезон. Загальний тон оцінки літніх зборів Динамо який? Ніхто не бачить гри, результату, трансферів. Чергова зневіра. Загальний тон – шахта он як підсилилась, а ми підписали Антюха, Шкуріна і Раміреса. Які втрьох навіть не потягнуть на центрбека із Сассуоло за ціною. Кадрові рішення – завжди тренер. Вміння збити команду з наявних гравців – і є якість тренера. Трансфери, навіть найдорожчі, далеко не завжди себе виправдовують. І навпаки, у команді де є тренер, який знає можливості гравців, побудована модель і тренер знає вимоги до гравців трансфери не таких дорогих гравців можуть дати більший профіт. Судити по трансферам - це все завжди виглядає однобічно. Так, головний суперник взяв новий тренерський штаб, купив трьох гравців. І, безумовно, форсував форму на старт сезону. Треба ж пройти в груповий етап. Збори Динамо мене здивували. Вперше в житті я побачив збори у такому незвичному форматі. Ви думаєте, що збори закінчились? Ні!


І це є найдивнішим у зборах цього літа. Основна задача – підготувати Динамо до навантажень, до гри у 3 матчі на тиждень, до перельотів, переїздів. Стресостійкість. З чого я це взяв? Збори, які пройшли в режимі регулярних переїздів по Франції, Швейцарії, Австрії і Італії. Зміна готелів, стадіонів, тренувальних полів. Найцікавішим став матч проти Серветту, який був проведений в день прильоту. З літаку одразу на бал. Далеко не випадковим став і сам процес підготовки до товариських матчів. Невиразна гра говорите? Всі товариські матчі були проведені після важкого ранкового 2-х годинного тренування. У ті дні, коли матчі не проходять, то тренування два рази на день. Коли проходить гра, то зранку тренування, а у вечорі гра. Хто в грі не приймає участь, той активно отримує друге тренування. Тому всі матчі проходять не просто на фоні загальної завантаженості, а ще й специфіки важких ніг вже з самого початку гри.

Я впевнений, що фітнес тренери можуть краще пояснити специфіку таких навантажень. Та для мене зрозумілим є те, що команда готується витримувати високий темп змагань так, щоб вистачило на сезон, щоб грати матчі у високому темпі. Але збори дійсно не закінчились. Чому? Бо після матчу 1.08.21 проти Вереса Динамо чекає маршрут в Стамбул і гра там 4-го із Фенербахче. І це далеко не єдина гра, яку зіграють проти сильних команд посеред тижня. Буде ще раз Стамбул, буде Мілан. Може будуть ще матчі. Найважливішим є те, що команда буде приїжджати у великі міста, до сильних команд і грати матчі, хай і товариські, проти суперників рівня ЛЧ. Саме тому особисто я не звертаю увагу на зміст гри. Для мене найважливішою складовою цих зборів – фундамент. І підготовка до темпу гри із перельотами, переїздами.

Саме той фактор, що сезон розпочнеться, а Динамо буде продовжувати підготовку, говорить про головний пріоритет Команди і тренерського штабу. Задача – виступити в ЛЧ на більш високому рівні. Сподіваюсь, що і в чемпіонаті так само стоїть задача пройти дистанцію без втрат очок. І тому така підготовка – підняття вимог і спортивний голод. Багато хто каже, що Луческу в 76 вже час на відпочинок, а він задає такий темп, показує таку жагу, так вибудовує підготовку до сезону. Саме цей фактор приємно дивує. І саме він, а не результати, є визначальним для мене. Вимоги до себе всі збільшили.

Дякую за увагу!

19 коментарів:

Leonidas B сказав...

Спасибо за материал ViAn, действительно этим летом сборы Динамо продолжались месяц, по крайней мере полагаю, что удалось кое-кого из первого и второй зшелон загрузить качественной подготовкой, что весьма радует, отмечалось что много работали по тактике. Хочется надеяться, что до встречи с Щахтой очков теряться не будет. Планируемые игры в августе на мой взгляд поддержка тонуса и стимула как раз тех кто на замене, первый или второй там будут основные, а за тем и остальные. Завтра Луче должен встретиться с ИМСом, будут также и вопросы по составу, надеюсь что старта ЛЧ смогут взять кого то в конкуренты Сидорчуку, с Сидорчуком мы весь сезон не потянем, что наглядно показал ЧЕ, весьма посредственно смотрелся.

ViAn сказав...

Леонід, я все ж думаю, що це не підтримка тонуса, а направленність на матч через два дні на третій з суперниками рівня ЛЧ, в умовах максимально наближених до ЛЧ. Так, щоб Команда увійшла в цей темп і тримала його.
Стосовно зустрічі, то це абсолютно стандартна і планова річ. Зустрічаються вони регулярно. Так, можливо там буде якийсь акцент по трансферам як на вхід, так і на вихід. Хоча у мене враження, що в сучасному світі технологій весь цей час гравці залишали збори, їхали по орендам, підписувались. І для цього зустріч не була потрібна. В режимі різних зумів і скайпів - все лего вирішується.

SWIFT сказав...

+ Кулач. Чем не трансфер? Если не хотели тратиться и уж совсем по бесплатным - можно было и Иванисеню брать на сборы...все же лучше чем один Сидорчук. Сезон длинный, возможны дисквалификации, травмы, просто отдых необходим...Шепелев с Андриевским будут "цементировать" центр! Или все же ждём ещё трансфер на вход?

Стас сказав...

SWIFT ,это называется понабирать средних игроков,а потом не знать куда их девать!Потому как они ДК как команду не усиливают.

ViAn сказав...

Я скажу так, що Луческу зрозумів, що найслабша позиція - центр нападу. Супряга, надзвичайно талановитий форвард, не вписався в його ігрову модель. От і виходить, що в Команді є талановитий, дорогий форвард, який, якщо залишиться, буде деградувати. І допомоги від нього не дочекаєшся. А зп висока. От і прийняли рішення, що необхідно Влада рятувати і допомогти вийти з піке. Він або буде проданий, або його віддадуть в оренду з правом викупу. Можливо дійсно Дженоа. Думаю, що на днях це стане відомим.
З іншого боку травму отримав Бєсєдін. Травма там дуже важка. Він в цьому сезоні не помічник.
По суті залишався лише Ванат, якому треба грати, щоб набувати досвіду.
Тому обрали шлях. Основний форвард - Рамірес. Він тягнутиме сезон. Форвард для чемпіонату - Кулач. Він підходить під модель, бо жорсткий, агресивний. Майстерність Кулача цілком достатня для того, щоб грати і давати результат проти більшості команд чемпіонату. Шкурін - третій форвард. Він буде на підхоплені і вести боротьбу з Раміресом і Кулачем. Кулач може зіграти і на фланзі, і у відтяжці. Я про гру у 2 нападника. Шкурін - аванс. Є три абсолютно різні форварди. З такою обоймою можна входити в сезон.
А от те, що віддали Дубінчака... Значить Миколенко залишається.

Стас сказав...

ViAn,плохо что про опорника ничегошеньки неслышно.

ViAn сказав...

Стас, навіть якщо є рішення по опорніку через те, що Коробенко не підійшов, то за один день воно не реалізується. Потрібен час. Це якщо рішення прийнято купувати. Може бути і інше рішення, що купувати нікого не треба. Ми ж свічку не тримали.

Стас сказав...

ViAn ,это называется усилились под ЛЧ!(((

ViAn сказав...

Стас, мені важко коментувати підсилення під ЛЧ. Тим більше, що продовжується процес працевлаштування гравців, які себе непогано показали на зборах. Того ж Дубінчака. Назвати Антюха і Кулача, та й Раміреса підсиленням під ЛЧ рука не підймається. Ще є більше місяця. Тому може таки буде хоча б одне якісне підписання. А не буде, то не буде. Ми ж вплинути не можемо.

Стас сказав...

Новая форма вполне ничего.Единственно,почему не поменяли дизайн номеров?

ViAn сказав...

Стас, форма дійсно чудова. Оригінальна ідея. Може на фарт дизайн номерів не змінили.

Стас сказав...

ViAn ,если ты помнишь они и у адидаса номера не меняли.Думаю это экономия средств.

ViAn сказав...

Стас, я не дизайнер. Але не думаю, що ціна нового дизайна номерів настільки суттєво змінить ціну, у порівнянні із загальним дизайном. До того ж це спонсорський контракт і дизайн може бути за кошти NB. Впевнений, що вони ще доплачують за те, що Динамо їх форму носить.

Стас сказав...

Подписали молодого синегальца.Зачем?Для ю-19?

Стас сказав...

ViAn ,по поводу номеров...ДК лет наверное 10 с одними и теми же номерами ходило!Другие клубы как-то вместе с новой формой меняли и дизайн номеров,а ДК...10 лет адидаса.

ViAn сказав...

Стас, це не просто сенегалець. Його почали дивитись ще 4 місяці тому. Він приїхав в Динамо на перегляд. Провів тут тривалий час. Не можу точно сказати чи провів він тут всі 4 місяця, але по факту його вирішили підписати. Це основний гравець юнацької збірної Сенегалу. Швидкісний, технічний, агресивний, хороший у пресингу і відборі. Це і є селекція. Більшість команд так само шукають. Знаходять хлопців і доводять до першої команди. Так, далеко не всіх. Але це хороша практика.
По номерам я все сказав. Можуть бути свої забабони в Команді. Це точно не питаннягрошей.

Стас сказав...

ViAn ,боюсь как бы это не было бы ещё одним устройством на работу своего клиента....

ViAn сказав...

Стас, це не гравець Селюка.

Стас сказав...

Де пена как бесплатно пришёл,так бесплатно и уйдёт...Предсказуемо,однако...Гм,я так понимаю Антюха ему на замену брали?