неділю, 17 жовтня 2021 р.

Динамо. Період закладання нового фундаменту.

 

Про стан будь-якого проекту можуть говорити дуже багато факторів. Є періоди активності, періоди марнотратства, періоди розуму або періоди занепаду. В якому періоді зараз перебуває Динамо Київ? Цікаве питання. Марнотратство точно позаду. Період занепаду також подоланий. Іде етап зростання. Із помилками, із слабкою роботою деяких менеджерів. Проте приходять нові спонсори, які точно роблять клуб фінансово стійкішим. Затишшя у попередніх трансферних періодах нарешті призвело до двох трансферів за гроші. Безумовно хотілося б більших витрат і сильніших трансферів. Та й поки жоден з підписаних гравців так і не став основним в обоймі. Вітіньо набирає оберти. Поступово награється. Воно і не дивно. Все ж за хлопця заплатили 6 млн. Та на мою суб’єктивну думку клуб готує базу для нових, більш дорогих трансферів.


У чому це проявляється? Як це зрозуміти? Тут багато складових. Вперше за достатньо великий проміжок часу власники Динамо вирішили вкладатись в розвиток інфраструктури. Тут і оновлення полів на 2-х стадіонах, модні крісла, які нам нещодавно показали, 2 поля на базі і 1 поле у дитячій школі на Сирці. 5 полів – більше 5 млн євро. Бо це найкращі газони із існуючих на сьогодні технологій. Плюс новий автобус. Тут так само зроблений якісний маркетинговий хід по залученню нового бренду для України. Автобус позитивно вражає. Але головна інвестиція, головна підготовка до сильних трансферів, - перепідписання контрактів із усіма гравцями основного складу. Таким чином підіймається середня заробітна плата основи. І чим вища ця планка, тим легше запрошувати вартісних гравців.

Найцікавіша новина, а про неї вже казали раніше, точніше анонсували, - будівництво на базі нового, сучасного центру тренажерно-відновлювального. Будівництво іде одразу поряд із футбольним полем, що дасть змогу гравцям готувати і силу, і тактику в компактній зоні. Будівництво достатньо великого центру, придбання туди сучасного обладнання – шикарна інвестиція у розвиток всіх гравців, всіх команд, які тренуються на цій базі.

На мою суб’єктивну думку Динамо поступово зростає. Іде період закладання бази, фундаменту, системності. Нарощення м’язів за рахунок дорогих трансферів – наступна фаза. І вона точно розпочнеться. Бо є позиції, які просідають. Є позиції, які виглядають сильнішими за інші. Тому є позитивний настрій. Але на сьогоднішньому етапі не варто очікувати від цього складу прориву. Недостатньо сил, недостатньо потужності для рівня ЛЧ. Хочеться більше, завжди хочеться більше. Та якщо різко стрибнути, то можна впасти.

Дякую за увагу!

6 коментарів:

Parker сказав...

Усім вітання!
Сьогодні "Баварія" відвантажила 5 м'ячів другій команді Бундесліги - "Байєру" з Ліверкузена. А склад фармацевтів значно цікавіший, ніж у "Динамо". І "Байєру" нема сенсу економити сили, адже чемпіонат Німеччини також дуже престижний турнір. До того ж, "Боруссія" з Дортмунда наступає на п'яти. Очикуємо матчу "Барселони"...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Я б не казава, що у Байєра склад набагато сильніший за склад Динамо. Так, він адаптований до Бундесліги, бо там вариться. Якби склад Динамо варився у такому чемпіонаті, то гравці б були точно не слабшими. Байєр має молодий склад, все будується через контроль м'яча і швидкісних гравців в атакувальній групі. Де виділяється молодий Віртц. У трансфермаркета все так, тільки з'являється молодий гравець у Бундеслізі, який проводить 3-4 матчі і йому одразу вішають цінник величезний. От і виходять грати проти Баварії в силовий футбол. Результат - розкатали. Баварія - не так команда, проти якої легко грати першим номером. По суті так можуть собі дозволити грати лише декілька команд у світі. І точно не Байєр.
Барселона - окрема історія саме через специфіку тренера. Але нам не дуже пощастило, що одужав Фаті. Краще він би ще пару тижнів полікувався.

Стас сказав...

Я смотрю народ на наш матч,а может и на наши матчи против Барсы ещё надеется на что-то...А зря.Минус шесть очков за две игры и более ничего!

ViAn сказав...

Стас, я б не був таким песимістом. Ми можемо набрати і 6, і 4, і 2, і 0. Можемо. Барселона - команда, яка має проблеми із структурою гри. І якщо нам пощастить реалізувати свої моменти, то ми можемо набрати очки. Та зрозуміло і так, що навіть 1 очко - буде великим досягненням.

Стас сказав...

Тотовицкий на подмену Буяльскому?А посильнее игрока нельзя взять? Пускай и за деньги,думаю,за хорошие деньги, и легионера....Гм...и сразу же как-то приходит мысль о Шаблие в качестве агента игрока!))) Глупая мысль,правда?

ViAn сказав...

Стас, просто у Тотовицького контракт через 2 місяці закінчується. От і вирішив Шаблій включити козирі, шепнувши Співаковському по секрету)). Тому все це вигадки. У Динамо є Вітіньо, він також вміє грати на позиції Буяльського. А ще є Царенко, який також про себе заявляє активно. Не буде дешевих і непотрібних гравців.