вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Динамо Барселона. Знову зустріч і нові надії.

 

Правда завжди десь по середині. Сьогоднішня Барселона – топ команда світового футболу. І у цієї команди дійсно далеко не найкращі часи. Тут багато чого в комплексі. І фінансовий стан, і набір гравців, і тренерський штаб, і керівництво. Нове керівництво скидає всі проблеми на старе. Добре всім знайома пісня. Тому є настрої як серед наших вболівальників вкрай оптимістичні, так і вкрай песимістичні серед вболівальників Барселони. Однак є і протилежні думки. Що нічия для Динамо буде можливою лише на дикому фарті. І тут пригадують історію протистоянь рік тому. Що ж змінилось за цей рік?


Рік тому в Барселоні Динамо за змістом провело свою кращу гру в ЛЧ. І це при тому, що ковід накривав тоді команду. На воротах стояв Нещерет, лівого захисника грав Шабанов, а в центрі півзахисту не було Шапаренка і Сидорчука. Циганков мав один 4 100% гольові моменти. Мав їх і Супряга. Ми цілком могли виграти той матч. Але пропустили вже на 5 хвилині з пенальті від Мессі. Найкращими гравцями матчу у складі назвали обох воротарів. Бо це дійсно був бенефіс воротарської майстерності. Сейви Нещерета і тер Штегена УЄФА опублікували в інстаграм як анонс до цього матчу. Руслан правда завтра скоріше за все гратиме за молодіжну команду.

Барселона ще рік тому почала своє падіння. Все розпочалось із відходу Суареса. Суть не у тому, що він пішов, а в тому, що його просто виставили за двері. Виставили гравця, який багато років кував золоті сторінки в історії Барси. Для Лео це було потрясінням. Саме це стало однією із багатьох складових його відходу у ПСЖ. Та тоді здавалось, що є Лео, є Грізман, є Фаті. Саме ця трійка грала проти Динамо. Саме вона повинна була стати ударною в сезоні. Та Фаті отримав травму. Лікувався майже рік. І зараз повернувся. За цей час пішли Мессі і Грізман. Люди, які минулого сезону тягнули за собою команду, ставши її найкращими бомбардирами і асистентами. Зараз це дійсно інша команда. Інша саме у групі атаки. Всі інші лінії по суті залишились без суттєвих змін. Воротар, лінія захисту, півзахист. В захисті і далі Дест, Піке, Альба. В півзахисті Бучкетс, де Йонг, Сурхі Роберто, Коутіньо, Педрі, якого за рік вбили навантаженнями, і тому тимчасово його підміняє ще більш юний талант Гаві. Група атаки донедавно виглядала як Депай, де Йонг, Брейтвейт і Демір. Нразі вже одужали Агуеро і Фаті. Брейтвейт вилетів надовго. Тепер по суті Барселона грає 4-4-2.

Матч із Динамо критично важливий з точки зору турнірної таблиці. Але попереду гра з Реалом. Дуже цікаво як Куман вирішить тасувати склад. Цілком можливо, що він випустить основу, яка дасть результат у першому таймі і підуть заміни. Можлива і інша історія. Цілком реально те, що можуть з’явитись Агуеро чи де Йонг у нападі, Піг, Коутіньо чи Ніко у півзахисті. Це не позначатиме недооцінку. Просто ротація складу. Наразі у Барселони широкий вибір гравців. Все одно гра будується на тотальному контролі м’яча, проривам через фланги і нестандартною грою гравців групи атаки в центральній зоні. Зрозуміло, що Фаті – буде той гравець, який потягне Барселону в сезоні. Молодий і надзвичайно талановитий гравець. Зупинити Фаті – основна задача Динамо.

Само Динамо підходить до матчу в хороших кондиціях. Без великої групи травмованих. Стартова обойма прогнозована. Малюнок гри так само легко спрогнозувати. Все буде так само, як проти Бенфіки і Баварії. Глибока гра другим номером із намаганням швидкісних проривів в атаку. Як показали матчі проти Баварії і Бенфіки, що ця тактика із наявною обоймою великої небезпеки не несе. Тоді як гра першим номером призводить до провалів в обороні. Цього сезону Динамо добре знає як грати проти слабших суперників. Але ще не навчилось грати ефективно проти сильних. Та може нарешті прорве. До того ж структурно Барселона дійсно не виглядає бездоганно як у захисті, так і у нападі. Гра у високому блоці призводить до обрізок. Та й гра у позиційному захисті від іспанців залишає багато коридорів. Гра ж у нападі більше розрахована на індивідуальну майстерність. Але рівень майстрів не той, що був рік тому. Депай і де Йонг, тай сьогоднішній Аггуеро, який ще не зіграв жодного матчу за Барсу зі старту, – далеко не Месіі, і не Грізман. Динамо структурно вибудовано, дисципліновано. Але, як на мене, пропав ефект неочікуваності із уходом Родрігеса. Все ж він в окремих матчах вибухав. Зараз такого гравця не вистачає. Але може вистрелить Вітіньо. Та й Циганков може згадати історію річної давності і реалізувати свої моменти. Якщо вони звісно будуть.

На мою суб’єктивну думку шанси проти Барселони є. І вони точно кращі, ніж проти Баварії. Та для цього треба не привозити пенальті, не грати руками у власному штрафному майданчику, не обрізатись, тримати лінії і ловити шанси. Головне – реалізація. Буде реалізація, буде і результат. Барселона зараз не виглядає командою, у якої нереально забрати очки.

Дякую вам за увагу!

16 коментарів:

hunter сказав...

Шансы конечно есть,но тревожит отсутствие настоящего нападающего- финишера- Гармаш явно не потянет,был бы такой как Довбик,совсем другой коленкор.Я бы хотел увидеть Шкурина впереди,все таки парень толковый,но....будем болеть!!!

ViAn сказав...

Я думаю, що буде або Вербіч, або Вітіньо на вістрі.

ViAn сказав...

Мені видає наявну проблему із розміщенням коментарів. Помилка внутрішня гугла.
Стосовно всього того, що відбулось сьогодні на НСК, то у мене немає якогось екстазу. Хоча зрозуміло, що бажав перемоги Реалу. Радіти не буду. Відбулось те, що і повинно було відбутись. Тому це показник того, що нас завтра може чекати такий саме сумний сценарій. Та все ж тим, що ітільяшку поставили на місце я задоволений. Не стільки поразкою, скільки те, що цього хвалька опустили. Де Дзербі вже за ці пару місяців у шахті показав наскільки він неприємна і високомірна людина. Принаймні для мене.

Стас сказав...

Смотрю первый тайм против Барсы...У меня один вопрос,а точнее два,Динамо на поле выходило вообще?И вопрос номер два,с какой разницей голов мы проиграем,дав,три или четыре?

Leonidas B сказав...

Динамо перепуганное, кроме Шапаренко, который хоть что-то пытается сделать остальные ниже плинтуса. Бущан сделал проблему он же и выручил. Если так ноги трясутся так зачем в ЛЧ играть? Посмотрим может Луческу удастся привести в чувство команду.

Стас сказав...

Покуда не будет нормальной середины поля,нам в группе ЛЧ делать неча!

ViAn сказав...

Гравці дійсно дуже сковані. Настільки тактика на матч зіграти строго в обороні тисне, що взагалі в аатку є потенційні можливості, Барса не встигає накривати, але Супряга і Де Пена взагалі невідомо чим на полі займаються. Після перерви будуть заміни. Гармаш чи Вітіньо, може Рамірес. Треба щось міняти.

Ну і гра на стандартах - жах. Гол - окрема пісня.захист залишив 4 в 2. Миколенко не знав куди бігти. Всі інші просто забілі. Особиво Де Пена, який спокійно за всім спостерігав і навіть не подумав включатись в епізод. Таке враження, що чекають одного шансу. Та він без швидкостей і агресії не з'явиться.

Барселона не виглядає переконливо по грі. Лише стандарти. Є зони для виходу, є обрізки. Але ж треба вибігати агресивно. Тому якщо ми не змінимо гру, то програємо. Може і розгромно.

Vitos сказав...

Уровень этих игроков - дно!

Стас сказав...

Ни одного обыгрыша один в один,ни одного удара в створ ворот!Тихий ужас!((( Если кто-то ждёт лучшего результата от игры в Киеве,то я бы оставил сии мечты.

ViAn сказав...

Ну, суть у тактиці на гру. Без ризиків, без провалів по зонам намагались грати. Дійсно якийсь страх чи установка сковали дії. Можна було не програти. Але обрізки були жахливі все ж. Бущан сьогодні лажал капітально.
Тому можливо краще програти 5:0 але зіграти агресивно в атаку. Осад - трусливий футбол. Так грати не можна. Вітіньо і Рамірес можливо зіграли б слабше у захисті, але точно яскравіше в атаці.

Leonidas B сказав...

Суркисам давно уже пора понять, что Луческу не Лобановский, он уже с этим комплектом игроков достиг потолка, команда встала. Дальше прогресс только за деньги, не будет толкового усиления команда будет стоять.

Стас сказав...

Leonidas B ,попали в ЛЧ,а значит заработали денег...Всё остальное хозяев клуба врят ли интересует.А вот ежели в следующий раз не попад1т ДК туда,то...

Стас сказав...

Ведущий "ТаТоТаке" Михаил Спиваковский в эфире нового выпуска оценил игру "Динамо" под руководством Мирчи Луческу.


"Луческу играет в этот футбол, потому что он не может играть с этими людьми в другой.


Я думаю, что Луческу так долго не протянет. Я имею ввиду психологически. Какой ему смысл работать, если он понимает, что он не то что головой в потолок уперся, а ходит согнутый. Куда дальше?


Вывод только один: чтобы разворошить это "болотце", надо пускать свежую кровь", - сказал Спиваковский.
Это о том,о чём я здесь писал ещё в прошлом году!

ViAn сказав...

Стас, ти правильно написав, що так думає Співаковський. Не Луческу, а Співаковський. І на цьому все сказано.

Стас сказав...

ViAn,я думаю что этот набор игроков в ЛЧ себя исчерпал!Сильнее они играть не могут.Кардинально сильнее...

ViAn сказав...

Стас, я ж написав на цю тему не так давно. На данному етапі ідуть капітальні вкладення в інфраструктуру. Це дуже великі гроші. Якщо ти думає, що заміна 5 полів, придбання такого автобусу, закупівля медичного обладнання, будівництво нового фітнесс-центру, - маленькі гроші, то все абсолютно не так. Ми не можемо оцінити всі ті вкладення, які реально зроблені або у планах зробитись.

Плюс Динамо перепідписує контракти з усіма гравцями, в яких Луческу бачить перспективу. Перепидписуються на суттєво кращих фінансових умовах. Ти ж розумієш, що коли гравець отримує 30 тисяч в місяць, а потім починає отримувати 100, і таких гравців багато, то це все бюджет. В минулому році на бюджет заробітних плат уходило мінімум вдівічи менше, ніж зараз.

Тому придбання нових гравців - наступний етап. Все йде за планом.